Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה - בכותרת (מקווה שמתאים לפורום הכללי).

אפרט קצת - אני מבקש לדעת האם קיימים הבדלים מהותיים בין אלפא סוד, ואלפא 33 מהמודלים הראשונים בלבד(נדמה לי שלארצנו היא יובאה החל מ-84' אאל"ט). כמובן, שמהבחינה החיצונית - המרכב שונה (הסוד יותר יפה לטעמי לפחות).

אם ננתב את הדיון לדגמי 1.2 ליטר, ה"בסיסיים", בשני הרכבים, אשמח אם תתייחסו בעיקר לגורמים הבאים:

א. חלקים משותפים לשני הרכבים (מה הם חולקים במשותף, ומה לא).

ב. האם הפח ב-33 הנ"ל, כבר יותר מוצלח (פחות חלודה) מזה של הסוד (עם כל הסיפורים המיוחדים...) ?

ג. אמינות (עד כמה שניתן לומר על רכבים בשנתונים אילו, אם בכלל)

ד. אחיזת כביש, והנאה מנהיגה.

ה. זמינות חלקים.

תודה.

alfa 156 2.5.

פורסם

אז אני אגיד לך במילה אחת מהו הסוֹד של הסוּד: קסם, קסם, קסם !

והיתה לי אהבה גדולה כזו, אלפאסוד 1.2 82 במשך 10 שנים.

זו מכונית שאתה נכנס ומרגיש מהי כורסה בעיצוב איטלקי. אתה מתניע ולא רוצה לשמוע שום מוזיקה - רק את המנוע, ולעקוב אחרי שעון הטורים (די נדיר אז) מטפס בחדווה בכל לחיצה. אתה נוסע וחווה יצוב איטלקי. לא משנה איזה סיבוב, לא משנה מה הדרך - האלפא איתך. וחזקקקקק! ואנחנו מדברים על טכנולוגיה של לפני כ-20 שנים.

יחסית למנוע 1.2 של אותו זמן - ההספק היה מצויין. אחיזת הכביש מעולה. נוחות פנטסטית.

אז היו קצת בעיות עם חלודה - היה מי שפיתח מיגון טוב לחלודה וזה עזר. הפעם היחידה שפחח נגע באלפא שלי היתה לשפץ את חיפוי הגלגלים האחוריים שהתחיל להתפורר.

יצרו אותה מאמצע שנות ה-70 עד 83. היה דגם יפהפה של סוד ספרינט עם מנוע 1.5, שלדעתי גם היום נותן לכמה מעצבים שיעור בעיצוב ספורטיבי של אוטו "רגיל" .

33 המחליפה .. אויייי. לא היתה משהו. אני זוכר את חוות הדעת של הרופא החטיבתי שלנו, שגם הוא החזיק סוד שנים רבות, שבאחד הלילות בנגב סיפר כי היה שמח להחליף את ה-33 שלו בסוד הקודמת. הוא לא רק רופא מוביל בתחומו, גם אחד שמבין ומכיר הרבה מכוניות.

לי אף פעם לא היה משנה מה השוק חושב, מה הסחירות. ההנאה שלי שווה בשבילי, והיתה ע-נ-ק-י-ת.

עד היום אני מצטער שמכרתי אותה - כי כבר חנתה פה ZX, ולא שימרתי את האלפא באיזה מחסן למען הילדים ותחושת הכייף כאשר אהיה גדול... האוטו נמכר לזוג מרחוב סמוך - שרק ראו את הפתק - ורצו לקנות ב-10 בלילה. אפילו בלי סיבוב. לא עזר להם.

אם יש לך ברירה - רק סוד. ואם השנים השאירו אותות -שפץ (בני ל. יעזר לך, אני בטוח) ותהנה.

האחזקה היתה רגילה. לאוטו היתה בעיה של איכול אגזוזים - להחזיק אגזוז 30 אלף ק"מ היה לזכות הנהג. ככה גם בלמי הדיסק - אבלהם תפקדו היטב.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

כיול מיתלים שונה, מוט מייצב יותר דק ב-33, בלמי תוף מאחורה ב-33 לעומת דיסק בסוד, דיסקים קדמים ב-33 במיקום הקונבנציונלי (על הגלגלים) במקום על הגיר כמו בסוד.

• אחראי פורום
פורסם
השאלה - בכותרת (מקווה שמתאים לפורום הכללי).

אפרט קצת - אני מבקש לדעת האם קיימים הבדלים מהותיים בין אלפא סוד, ואלפא 33 מהמודלים הראשונים בלבד(נדמה לי שלארצנו היא יובאה החל מ-84' אאל"ט). כמובן, שמהבחינה החיצונית - המרכב שונה (הסוד יותר יפה לטעמי לפחות).

אם ננתב את הדיון לדגמי 1.2 ליטר, ה"בסיסיים", בשני הרכבים, אשמח אם תתייחסו בעיקר לגורמים הבאים:

א. חלקים משותפים לשני הרכבים (מה הם חולקים במשותף, ומה לא).

המכניקה ברובה זהה. המנוע וסביבתו זהים לחלוטין, המתלים בצורה חלקית. לסוד יש מתלה קדמי ייחודי, הבלמים נמצאים

על הגיר, בלם היד מחובר אליהם. סרן אחורי - דיסק (תוף ב-33).

ב. האם הפח ב-33 הנ"ל, כבר יותר מוצלח (פחות חלודה) מזה של הסוד (עם כל הסיפורים המיוחדים...) ?

כן, למרות שבדור האחרון של הסוד (שנקרא S3) המצב השתפר פלאים.

ג. אמינות (עד כמה שניתן לומר על רכבים בשנתונים אילו, אם בכלל)

תהיה טובה כתוצאה מתחזוקה טובה. זה נכון כלפי כל רכב כמעט, אבל באלפות מהדור הזה זה יותר קריטי.

המנועים מאוד אמינים, תחזוקה בסיסית והם יחזיקו הרבה. השאר דורש עוד קצת תשומת לב.

ד. אחיזת כביש, והנאה מנהיגה.

אין הרבה כמוה, במיוחד בסטייל "זאב בעור כבש". אחיזה גבוהה, היגוי שהופך להיות חד ומתקשר עוד יותר

דווקא כשלוחצים אותה, כמעט בלי תת-היגוי. זוית גילגול די גדולה לעומת זאת.

המנועים לא מאוד חזקים אבל הזהות עם ה-33 נותנת אפשרות לחזק אותה משמעותית.

ה. זמינות חלקים.

חלשה. מכאנית, כאמור, לא מאוד בעיה, גם הדורות האחרונים של ה-33 חולקים מכלולים עם הסוד.

שאר המכלולים - בעיה. גם בחו"ל אין ערימות חלקים. בולמים, בלמים, חלקי פח.

תודה.

באירופה יש סוד גם עד 84', בישראל יש אולי 2-3 סוד-ספרינט אמיתיות (אבל לא מהדור "ההוא" של לפני 83', ככל הידוע).

זה בשליפה.

אתה רוצה פרטים בתור אולי רוכש לעתיד או מהתעניינות נטו בדגמים האלה?

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

מה שעורר אצלי את השאלה, היא אלפא 33 מודל 84' שמופיעה למכירה ביד 2, ובעליה הוא מכונאי אלפות (אני מקווה שזה לטוב).

בתור אחד שהרכב הראשון שלו, כמעט היה סוד (ירוקה מטאלית, מודל 81' - אבל אבוי - בבדיקה התברר שנוסעת על

3 צילינדרים וחצי...וירדתי מזה לטובת פיאט 127) נשארה לי "שריטה" מזה, למרות שעברו יותר מ-20 שנה...אולי לא מאוחר).

alfa 156 2.5.

• אחראי פורום
פורסם

לא נבכה על חלב שנשפך לפני 20 שנה, אבל אם כבר תקלה - שתהיה במנוע.

מאוד פשוט לעשות אוברול וגם החלפת מנוע לא תהרוג אותך כלכלית.

לשאלתך, לא מאוחר מדי אבל גם לא פשוט כ"כ.

על מעט הסודים שיש למכירה דורשים לא מעט ומצבן הוא סימן שאלה.

צריך להתכונן להשקעה לא קטנה כדי להביא סוד כזו למצב נסיעה סביר+.

זה מכאנית, השאלה מה מצב הבודי.

למשל אם יש רקבונות בתא המנוע - זה סיפור בעייתי עד רמה של "עזוב את זה".

אם זה ברמה של פחים חיצוניים, זה הרבה יותר פשוט.

יש אחת יפהפייה למכירה, הבעלים גולש פה ויגיב אם ירצה.

לגבי ה-33? אם החלום הוא סוד, ה-33 לא תגשים אותו.

אני אישית לא מת עליהן, גם לא הדור הראשון. יש לה עדיין היגוי טוב, הביצועים בסדר,

אבל היא חסרת ייחוד ולא ממשיכה את הבשורה שהסוד הביאה.

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אל תתבלבל, תכניס את עמך לסוד היום ותגלה שאתה יושב בתוך פריט ארכאולוגי, איכות חומרים שהיתה נחותה אז ונחותה ביותר בסטנדרטים של היום, בקיצור ברגע שתכנס לרכב תתפכח מהחלום.

גם אני השתעשתי בלרכוש סוד כמו שהייתה לי בעבר והגעתי עד לרכב שנראה איך לומר בעדינות....במצב סביר, 10 דקות הבהירו לי שמה שנשאר לי מהסוד אלו רק זיכרונות.:roll:

אבל שיהיה בהצלחה בכל מקרה:-D

Never drive faster than your guardian angel can fly

• תוכן חדש...