Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני אומר שוב- אם מכוונים את 3 המראות כמו שצריך- אין מילימטר אחד של שטח מת.

מראה מרכזית- כוון אותה כדי שתראה לך רק את החלון האחורי.

מראה ימנית- תוציא אותה החוצה עד שתגיע לחפיפה המינימלית ביותר, ברוחב אצבע בערך, בינה לבין המראה המרכזית (צד ימין של המרכזית עם צד שמאל של הימנית).

מראה שמאלית- תוציא אותה החוצה עד שתגיע לחפיפה המינימלית ביותר בינה לבין המראה המרכזית (צד שמאל של המרכזית עם צד ימין של השמאלית).

כעת אם יש רכב מאחוריך ו/ או לצידך, אתה רואה אותו באחת או שתיים מהמראות כדלהלן- או רק במראה המרכזית, או במרכזית ואחת ממראות הצד, או רק באחת ממראות הצד, או באחת ממראות הצד ובנוסף בזווית העין דרך חלונות הצד. כל זאת כשראשך ישר קדימה.

באחריות, ומי שרוצה הוכחה מוזמן להיפגש

אני גר בת"א ומצויד ברכב וטוסטוס , אשמח להיפגש לצלם ולבדוק .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מסכים עם אומי5, עוד נקודה בעייתית - במצב שהרכב העוקף נמצא כבר לצידי הרכב הנעקף, אמורים לראות את החזית שלו בזוית העין (בלי מראה), כשהתחת שלו יוצא מתחום הכיסוי של המראה הצדדית. זה לרוב עובד, אלא אם כן מדובר באופנוע או במכונית קטנה, ואז יש זמן מת עד שהוא נכנס לזוית העין. גם מכונית בגודל רגיל, שנמצאת במרחק של עוד נתיב שמאלה לא תיקלט (כלומר אני בנתיב הימני מתוך 3 והיא בשמאלי, ונאמר ששנינו מתכוונים לעבור לאמצעי - אני לא אראה אותו בכלל).

בציור כמובן שהשטחים האדומים מציינים שטח נראה, הוספתי את שדה הראייה בעין, בלי לסובב את הראש.

pic.jpg

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לגבי רכב שנמצא בנתיב מקביל- אין שום בעיה. ישנו מצב בו חלקו האחורי של רכב נמצא במראת הצד, בעוד חלקי הקדמי כבר מופיע בזווית העין. ברגע שהרכב נעלם ממראת הצד, הוא נראה לעין. תקף לגבי ב.מ.וו סדרה 7, ובאותה מידה לסמארט.

לגבי רכב הנמצא שני נתיבים ליד (נבדק הערב בכביש 4 דרום לפני צומת מורשה ובאיילון דרום)- קצהו הקדמי של רכב נצפה בעין בעוד קצהו האחורי נצפה במראת הצד.

איפה דני G? עדיין לא התעורר??

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אני ער, אני ער,

פשוט השעון לא צילצל בשעה הנכונה ... :-P

קצת סדר,

ראשית, השירטוט שהועלה - שגוי !

לפי השרטוט הנ"ל, שטח הכיסוי של מראות הצד הוא קטן מאד ובמציאות בכל רכב מודרני שטח הכיסוי קרוב לפי-2 מכך. בנוסף, כיוון מראות הצד - פתוח מדי. לא צריך להיות הפרש כה גדול בין מראת הפנים למראות הצד, אלא ממש על גבול החפיפה בינהן (מה שלא קיים בשרטוט).

שנית, במראות צריך להשתמש באופן תדיר (אחת ל-6 עד 8 שניות) ולא רק לפני מעבר נתיב או פניה.

שימוש תדיר במראות מאפשר שמירה במוח על תמונת מצב עדכנית של הנעשה מסביב, ואז התלות במראה זו או אחרת הופכת להיות פחותה משמעותית. נכון, צריך לבדוק את המראות לפני מעבר נתיב, אך הדבר נועד רק בכדי לעשות בדיקה סופית המשלימה את תמונת המצב הידועה ממילא.

כאשר מראות הרכב מכוונות נכון, קיים כיסוי מלא במטרים הקרובים לרכב החל מהחזית ולכל ההיקף של הרכב - 360 מעלות. השטח המת שקיים בכל זאת נמצא במרחק של מספר מטרים (יותר מנתיב אחד לפחות) בצדדים, אבל לא מאחור (כפי שניתן להבין מהשרטוט השגוי).

ולפותח השירשור - כן, חייבים להסתכל במראה הפנימית לפני מעבר הנתיב בכדי לראות את התנועה המתקרבת מאחור, משום שמראת צד המכוונת נכון מראה אך ורק את הנעשה בנתיבים שליד הרכב ולא את התנועה המגיעה מאחור.

דני G.

פורסם

אני עדיין מנסה להבין איך מבט במראה האחורית יכול להוציא מישהו "מהפוקוס".

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

קצת סדר,

ראשית, השירטוט שהועלה - שגוי !

דני G.

אמרתי לכם.

ככה הרבה אנשים מכוונים את המראות, וזה לא בסדר.

המראות מסוגלות לטווח הרבה יותר רחב, כמו שדני אמר.

העליתי את השרטוט כ"בעיה", לא ככיוון תקין.

פורסם

שביט , אני אשמח להיפגש בליווי טוסטוס , ולבדוק את זה , אני אשמח להתבדות , אבל אני די בטוח שאני מעלים לך טוסטוס משדה הראיה בכל דרך שתכוון את המראות ( בטווח הנתיב לכל צד ).

הלוואי ותוכיח לי שיש דרך ...

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם

שאלה לכל אלה שבמראות הצד לא רואים בהם את הצד האחורי של הרכב,

איך אתם מחנים במקומות שדורשים לדעת איפה בדיוק הטמבון האחורי שלכם נכנס ?!

פתגם סיני אומר: "אנשים ג'אחרים מזהים תגובות כג'אחריות."

פורסם

זה בדיוק מה ששאלתי את עצמי, בתור תושב ת"א...

הכיוון הזה אולי טוב לנהיגה אבל לא לחנייה צמודה.

אגב לסובב את הראש ברוורס זה גם רעיון גרוע כי הנהג מקבל אשלייה וחושב שהוא רואה הכל למרות שיש מלא שטוח מת מימין ומשמאל, כמעט נכנסתי ברכב שחנה במקביל אלי (חנה מאחורי משמאל) ככה הייתי ממש כמה מ"מ ממנו..

פורסם
שאלה לכל אלה שבמראות הצד לא רואים בהם את הצד האחורי של הרכב,

איך אתם מחנים במקומות שדורשים לדעת איפה בדיוק הטמבון האחורי שלכם נכנס ?!

קודם כל הנסיון עוזר לך להעריך את המרחק מהרכב שלידך , אם אני לא בטוח או נוהג על רכב שאני לא רגיל למימדים שלו ( קטן מאוד גדול מאוד וכו' ) מכוון את המראות במיוחד ומחזיר אותן אחר כך .

ואם צריך אז מותר אפילו לבקש ממישהו שיכוון אותך מנסיון זה לא מקצר את ה#ין ....

פורסם

בחנייה אפשר להטות קצת את הראש ואז רואים את הקצה של הרכב. כיוון שבעת חנייה לא נוסעים מהר ולא נדרשת תגובה מהירה כל כך, עדיף להטות את הראש בחנייה כדיי לראות דברים מאשר לעשות זאת בכביש כדיי לחפש רכבים בשטח המת.

אצלי המראות מכוונות כך שאני לא רואה את הדופן של הרכב, כאשר אני צריך לוודא מה המרחק בין הרכב לקירות בעת חנייה , אני כן מטה מעט את הראש והכל מסתדר.

יואב

יואב :arrow:

פורסם
שביט , אני אשמח להיפגש בליווי טוסטוס , ולבדוק את זה , אני אשמח להתבדות , אבל אני די בטוח שאני מעלים לך טוסטוס משדה הראיה בכל דרך שתכוון את המראות ( בטווח הנתיב לכל צד ).

הלוואי ותוכיח לי שיש דרך ...

לגבי טוסטוס אני לא בטוח במאה אחוז. אשמח לבדוק וראות מהן התוצאות

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...