Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

קודם כל רציתי לומר שאני נעזרת המון בהודעות קודמות מהפורום...

ועכשיו לבעיה שלי - לקחתי היום פורד פיאסטה 97' למכון בדיקה (מונדיאל, בהמלצתכם). שם מצאו פגיעת שלדה קטנה יחסית בקורה מאחורה ומקדימה. בעל הרכב, יד שניה, לא סיפר לי העל הפגיעה לפני כן.

התיעצתי עם מישהו שאמר לי שבמקרה כזה בעל הרכב צריך להוריד 20% מהמחירון.

אם הוא היה מוריד - הייתי קונה. הבעיה היא שהוא לא מוריד...

אני שילמתי 500 ש"ח על בדיקה + יומיים שנסעתי לראות את הרכב = שני ימי עבודה (טוב, אני לא עובדת... אבל הכאב ראש גם כן שווה כסף). שמעתי איפשהו שאם היתה פגיעת שלדה, בעל הרכב צריך לשלם את הבדיקה (במידה והוא לא סיפר עליה כמובן). כמובן שגם את זה הוא לא מוכן לעשות... הוא טוען שהפגיעה היתה ביד ה-1. למרות שבמקביל, הוא טוען שאבא שלו לקח את הרכב למכון בדיקה כשהוא קנה.

אוף. מה אני יכולה לעשות?

אשמח לעצות מכל סוג...

לקנות במחיר מלא? (9000), לעבור הלאה (:(), להתעקש שישלם את הבדיקה? (איך...?).

תודה מראש, אפרת.

פורסם
שמעתי איפשהו שאם היתה פגיעת שלדה, בעל הרכב צריך לשלם את הבדיקה (במידה והוא לא סיפר עליה כמובן). כמובן שגם את זה הוא לא מוכן לעשות... הוא טוען שהפגיעה היתה ביד ה-1. למרות שבמקביל, הוא טוען שאבא שלו לקח את הרכב למכון בדיקה כשהוא קנה.

זה תלוי מהסכם בינכם. במידה ויש הסכם בכתב איפה מוכר מתחייב על שלדה ובמידה ונימצאו ליקויים הוא אמור לשלם את עלות הבדיקה.

בהחלט יכול להיות מצב שהוא לא ידע על ליקויי הזה.

לא חסרות פיאסטה עם שלדה תקינה במחיר דומה. ממליץ לבדוק רכבים נוספים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תראי זה תלוי איך האוטו בצורה כללית.

אם הוא באמת שמור אז תגיעי עם המוכר לסכום שמקובל על שניכם. אם הוא יצא לא משהו גם בשאר הפרמטרים אז כדאי לך לעזוב את הרכב.

המוכר היה צריך להחזיר את הכסף אם סיכמתם מראש על החזר. במקרה שיש לנו הוא פשוט יכול לומר שהוא לא יודע על הפגיעה וזה חדש גם לו.

אל תדאגי גם אני נפלתי עם המכוניות הראשונות שקניתי אבל עם הזמן לומדים.

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

שלום.

א. אם לא חתמת על הסכם שבמידה ויש פגיעת שילדה הוא מחוייב לשלם את הבדיקה, אז הוא לא חייב כלום.

ב. מה מהות הפגיעה? עיקום, מכה, או ריתוך ומתיחה?

ג. גם מקדימה וגם מאחורה לא סימפטי במיוחד.

ד. כמה כן הוא מוכן להוריד? אם כלום אז תאמרי לו יפה להתראות. אם הוא מוכן להוריד סכום נאה אך לאו דווקא 20% גשי לפחח שיבחן את הנזק והתיקון.

לבסוף, אומר לך שקשה למצוא רכב, בטח בסכום כזה ובמצב טוב. אך מצד את שני לא צריכה להרגיש מחוייבת לרכב הזה בגלל ששילמת בדיקה. שוב אני מדגיש, בחני את כל המיכלול: אם הרכב מטופל ומתוחזק כיאות, אין עוד דברים משמעותיים שדורשים טיפול והפגיעה היא שולית אז נסי להגיע איתו להבנה והיא אכן יכולה להיות גם פחות מ20% הורדה- אל תינעלי על זה. אל תשכחי שגם ככה המחיר נמוך ומצד שני שאת יכולה לנהל משא ומתן איתו כי זה לא רכב שיש לו עוד 50 ממתינים בתור ואני בטוח שלאחר הבדיקה גם הוא מבין זאת (מקווה בשבילך).

בהצלחה,

לוטן

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

הרכב אמנם מ- 97', אבל הקילומטרז שלו - 96,000. יש לו קבלות מהשלוש שנים האחרונות (דבר שקשה למצוא ברכבים ישנים, והיה לנו מאד חשוב). הרכב יד שניה.

יכול להיות שעבדו עליו עם הקילומטרז... ויכול להיות שהוא עובד עלינו (למרות שפחות סביר, כי יש קבלות ממוסך מורשה ויש שם מעקב על הקילומטרז').

חוץ מהפגיעת שילדה שאמרתי לכם, אמרו גם להחליף מערכת קירור (כי יש דליפות ונזילה ממשאבת מים); בולם זעזועים קדמי שמאלי דולף; צמיגים פגומים (כולם); והוא אמר שיש נזילת שמן

לרדת מזה?

או שאם הוא יורד ל- 8,000, לקחת?

פורסם

אם אני זוכר אז יש במד קילומטרג' רק 5 ספרות. כלומר זה גם יכול להיות 296000.

כמו שאני רואה את הליקויים אז הרכב ממש לא שווה את המחיר. כדאי לך לחפש משהו אחר.

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

1+ לרדת מהרכב הזה, אבל לילמוד מהניסיון שלך: ברכב הבא בידקי לבד אם יש נזילות, מצב צמיגים, כתמי שמן במקום החנייה, פיח מהאגזוז, נסיעה של כ 10 דקות ברכב יכולה לגלות לך עוד כמה דברים: מזגן שלא עובד, רדיו מקולקל, חלונות שלא יורדים, ממשיך בקלאץ מחליק\גבוה, הילוכים שלא עוברים חלק, הגה עושה רעשים, צילצוליי מנוע ודברים כאלו ואחרים שיכולים לחסוך לך בדיקה מיותרת במכון. אם את "לא מבינה" אז קחי איתך מישהו שיכול לעזור לך בזה.

אל יאוש,

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

אין טעם לקחת לבדיקה במכון רכב במחיר זול ואני מציע לך ללכת לבדוק רכב עם אדם שיש לו ידע ברכבים.דרך אגב פיאסטה לא שווה מחירון ולמעשה המחירון שלה תיאורטי והיא נמכרת בסכום של 5000 ש"ח ומטה ואני מדבר מניסיון של 3 פיאסטות מהשנים האלה וישנם אופציות טובות יותר מפיאסטה כמו פיאט פונטו או פיגו 106 או 205.

• תוכן חדש...