Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שלא מכיר אני נוהג בפיאט טיפו שנת 95 בנפח 1.4 שנמצאת במשפחה 14 שנים. לאחרונה התחלתי בשיפוץ מאסיבי של הרכב במטרה להביאו למצב מכני מעולה. הרכב אמור לשרת אותי את משך הלימודים באוניברסיטה.

בוצעו מספר שיפוצים ע"י שכן תותח שמשפץ/מחדש מכוניות הרבה שנים. כרגע בונה אלפא רומיאו 90 כמעט מאפס. הוא מטפל ברכבי במחירים מאד נמוכים. אני משלם על החלקים + 300 - 400 שקלים על העבודה תלוי במורכבות.

השיפוצים שעשיתי עד עכשיו:

* רצועת טיימינג

* רצועה ראשית + אלטרנטור (הייתה גמורה לגמרי הוא לא הבין איך היא עדיין לא נקרעה)

* אטם עליון (אטם שלא החליפו הרבה מאד שנים וכתוצאה מכך הייתה ממש דליפת שמן מהמנוע) + סילקון מיוחד

* שמן גיר (הילוכים עוברים הרבה יותר טוב)

* טיפול 10K כולל הכל

* נוזל הגה כוח (כנראה במוסך מילאו חומר לא מתאים. כל הנוזל היה שחור נפט)

* צמיגים חדשים (continental)

* כיון פרונט (נעשה בפרונט אשדוד)

לקח ממני 600 על החלפים (רצועות, שמנים, פלאגים, אטם) + 300 על עבודה. (צמיגים החלפתי לבד בפנצריה) לדעתי מחיר מאד טוב.

הדברים שאני עדיין צריך לשפץ/להחליף: (תקלות שאני יודע עליהן)

*סטארטר - עושה בעיות. קשה להתניע מידי פעם.

* צינור פליטה - הצינור התפורר מבפנים. בסל"ד גבוה ממש שומעים את החלקים עפים בתוך הצינור. לא יודע כמה משפיע על הביצועים, אבל רעש ממש מעצבן. לטענתו כן יכול לחנוק את המנוע ולפגוע בביצועים.

* בולמים גמורים לגמרי. עיקום במתלה ימין (ימין לנהג) כנראה כתוצאה ממכה. (את זה גיליתי בזמן כיון פרונט) בפרונט אשדוד אמרו שהם לא רואים צורך להחליף, אבל עדיין אני מציין.

* מד מהירות קצת מזייף ומשמיע "תיקתוקים" כמו שעון מעצבן כתוצאה מעבודה מחורבנת במוסך. פעם נקרע הכבל, נסעתי למוסך וסידרו. בערך אחרי יומיים עוד הפעם נקרע הכבל ועוד הפעם סידרו. מאז לא נקרע יותר הכבל, אבל יש רעשים מעצבנים. אני כבר די התרגלתי אבל כל מי שנוסע איתי אומר שזה ממש מעצבן.

* ריפוד גג מתפורר. ממש מתפורר.

איזה דברים חשוב לתקן/להחליף? האם משתלם לקחת את הרכב למוסך מתמחה בניקוי מערכות הזרקת דלק ולבקש ניקוי מקצועי של injector?

אני רוצה רכב במצב פיקס.

פורסם

* מד מהירות קצת מזייף ומשמיע "תיקתוקים" כמו שעון מעצבן כתוצאה מעבודה מחורבנת במוסך. פעם נקרע הכבל, נסעתי למוסך וסידרו. בערך אחרי יומיים עוד הפעם נקרע הכבל ועוד הפעם סידרו. מאז לא נקרע יותר הכבל, אבל יש רעשים מעצבנים. אני כבר די התרגלתי אבל כל מי שנוסע איתי אומר שזה ממש מעצבן.

ה"תיקתוקים" ,מקורם בספידומטר עצמו שזקוק לשיפוץ (מפרקים לוח שעונים, מתקנים ספידומטר, בודקים תאורה בודקים תקינות וגם זיוף ומרכיבים.)

החלפת הכבל לבד -לא תעזור.

בברכה ויום טוב

סיגל

• תוכן חדש...