Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, בבעלותי(בעלות חלקית אפשר להגיד עם אבא, בקרוב בעלות מלאה שלי:-P)

טויוטה קארינה מודל 97. טפו טפו, האוטו מרגיש מצוין מבחינת המנוע והגיר. הבעיה שלי איתו שהוא פשוט לא אוחז מספיק טוב ומאבד את הקו של הפניה ברגע שאתה לוקח סיבוב במעל המהירות של 70 קמ"ש, האוטו פשוט רך וסוטה מהכיוון, מקווה שניסחתי את זה נכון:roll:

מהנסיון שלי מהאופנועים, ומהסתכלות על מצב הרכב הסקתי ששני דברים אני צריך להחליף וזה סט צמיגים לאיכותי יותר(כרגע יש זבל סיני) וכמובן בולמים וקפיצים טובים יותר. התקציב שלי הוא סביב ה5 אלף שקל לכל הענין ואני אשמח אם ישאר עודף, הסכום מספיק.? יש בכלל בולמים אפטרמרקט לאוטו הזה, או שאורגינליים גם ישפרו את המצב משמעותית?( האוטו עבר 250 אלף ק"מ ואני מניח שהבולמים המקוריים שעליו כבר גמורים)

תודה רבה, אלון.

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם

יש לי גם טויוטה ואני מחליף בולמים עוד חודש חודשיים... בדקתי, האורגינל במוסך מורשה מאוד יקר אבל יש חברה טובה KAYBA (KYB) שטויוטה עובדים איתם זוג בולמים עולה בסביבות 900 שקל לא כולל עבודה... חברה יפנית היא מייצרת בולמים באיכות גבוה.

Toyota Corolla 2000 GLI

פורסם
נא לא לצטט הודעות ללא צורך

אני מאמין שאתה יודע שזה לא רכב ספורט לקחת סיבוב בה 70 קמ"ש זה מהר

גם עם תחליף בולמים לא בטוח בכלל שהרכב ישב כמו שאתה רוצה

בקשר לצמיגים מאוד חשוב שיהיה לך צמיגים טובים ברכב כי זה הדבר היחידי

שקושר את הרכב שלך לכביש

פורסם

אני מודע להתנהגות של הרכב וזה לא רכב ספורטיבי, אבל אם אפשר לשפר את הנקודה הזאת שהיא חשובה לי מאוד אז למה לא?

את החברה קאייבה אני גם מכיר מעולם האופנועים, יש להם מוניטין מצויין ו900 שקל לזוג בולמים זה לא עסק כלכך יקר כמו שחשבתי.

והצמיגים= קדמיים נקנו משומשים סיניים בשביל טסט ככה שזה מסביר הרבה למה האוטו מאבד אחיזה בסיבובים מהירים וגם בלחיצה כשההגה מסובב הוא פשוט מאבד תחושה כי הם מפרפרים:shock: כמה אמור לעלות סט 4 צמיגים איכותיים?

 

תודה,אלון.

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם

אז ככה, מה שאתה מתאר לדעתי זה לא פרפור של הגלגלי הקדמיים אלא תת היגוי,

צמיגים טובים יעזרו מאד מאד מאד!!!

אחרי זה יהיה יותר טוב לחבר את הבולמים המקוריים (בהנחה והם תקינים) במוט מייצב ואז אם אתה באמת צריך תקנה בולמים וקפיצים

במידה ואלה שעל הרכב לא תקניים, אתה יכול לחפש בולמים משומשים שיתאימו לרכב, אבל אני אשית חושב שכל זה מיותר, תחליף צמיגים לכאלה שאוחזים, והכל יהיה יותר טוב...

אם אפשרי להחליף ג'אנט ולהקטין חתח זה עשוי לעזור...אבל גם אסור להתפשר על סט צמגים איכותי

ליעד.

פורסם

זוג קדמי - 900 ש"ח.

זוג אחורי - 900 ש"ח.

עבודה 1000 ש"ח.

סה"כ - 2800 ש"ח.

נשארו לך עוד 1600 ש"ח לסט צמיגים מצוין ועוד 600 ש"ח למיכל דלק, שווארמה בשמש ועץ ריח לאוטוו האוטו יתנהג אחרת לגמרי.

 

 

 

אם בא לך ללכת כבר על משהוא ממש רציני, תחסוך עוד איזה 500 ש"ח ואז ב 4000 אתה מתקין קיט של בילשטיין+אייבך ( עם הנמכה קלה (30 מ"מ) או בלי) ואז אתה בכלל בליגה אחרת, ישאר לך 1500 ש"ח לצמיגים טובים .

 

ההבדל באחיזה יהיה לא פחות ממהפכה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באגירה זה בדיוק האינפורמציה שחיפשתי, אם באמת קיים כזה קיט לאוטו הזה אז זה הכיוון, אני לא מתכוון להפוך אותו לחיית מרוצים אבל אני רוצה שהאחיזה תהיה כמה רמות מעל מה שיש עכשיו (על הפנים)

ולמגיב שלפניו, אני יודע מה זה תת היגוי ואיך הוא מרגיש, ואני לא חושב שפה זו התופעה. אני מרגיש שברגע שהגלגלים מקדימה מקבלים כוח הם פשוט מנותקים לגמרי מההגה, כנראה בגלל שהצמיגים פשוט חרא.

עוד דבר ששמתי לב אליו היום שהאוטו פשוט "זורק תחת" בקלות! אולי זה נובע מלחץ לא טוב בצמיגים, או שמצב הצמיגים האחוריים גם הוא גרוע מדי, או ששוב זה מתקשר לבולמים, אבל הפניה מהירה של ההגה לשני הכיוונים גם במהירויות נמוכות והזנב מתחיל לברוח. נורמאלי או לא?

ושוב לבאגירה- אפשר הפניה למתקין או למי שמתעסק עם בילשטין/איבאך לבירור אם יש לאוטו שלי?

ואני לא מעוניין בהנמכה, האוטו גם ככה נמוך כמו שהוא מהמפעל ואני מאמין שהבלאי על הבולמים והקפיצים סידרו לו עוד הנמכה קטנה(אי אפשר לעבור באמפרים מבלי לדפוק את הפגוש :evil:)

 

תודה רבה!

אלון.

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם
אני מרגיש שברגע שהגלגלים מקדימה מקבלים כוח הם פשוט מנותקים לגמרי מההגה,

 

אלון, זה בדיוק תת היגוי!!! זה לא משנה אם אתה נותן גז או לא, האוטו ימשיך להתקדם בכיוון הנסיעה במקום לפנות...

ד"א, לא נותנים גז בסיבוב, מתחילים להוסיף כוח בפניה רק (!!!) כשאתה מתחיל לפתוח הגה לכיוון יציאה מפניה!!!

התופעה של היגוי יתר שאתה מתאר (זריקת תחת) נובעת מ-2 דברים שכנראה הם העיקריים,

1) כשאתה שובר הגה מימין לשמאל אתה יוצר העברת משקל חזקה שתגרום לשחרור התחת (במיוחד אם לפני זה עזבת את הגז או לחצת טיפה על הבלמים)

2) הצמיגים מאחורה פשוט לא אוחזים

 

ברור שיש השפעה של בולמים וקפיצים על העברות משקל אבל זו לא הנקודה קרגע,

שוב, בלי קשר להחלפת בולמים/קפיצים מוט פיטול וכ"ד...צמיגים טובים (ובאמת טובים) כנראה יביאו אותך לסיפוק, שאר הדברים יקטינו משמעותית את זוויות הגלגול באוטו ויחדדו את ההתנהגות המקורית.

 

אבל במקום לבזבז את הכסף שלך על שיפורים מסביב, תשקיע במה שמחבר אותך לכביש, תקנה צמיג טוב סע עליב שבועיים ואחרי זה אם תרגיש שאתה צריך לשנות עוד...לך לשפר את מה שמסביב

ליעד.

פורסם

ידעתי את הדברים האלה בתאוריה, בגלל זה אני משחק בהעברות משקל מדי פעם..

נכון לעכשיו אני מרגיש שיש בעיה בבולמים או במוטות פיתול, סיבוב שמאלה עם האוטו הולך חלק , אבל סיבוב חד ימינה ונשמעים רעשים של נקישות מכל הצד השמאלי של הרכב.

בכל אופן דבר ראשון אשקיע בצמיגים כמו שצריך.

והזוויות גלגול של הרכב עצומות! צריך כמה רוורסים טובים בשביל לסובב אותו . ממש מוגזם. בולמים וקפיצים אחרים ישפרו את הנקודה?

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם

"והזוויות גלגול של הרכב עצומות! צריך כמה רוורסים טובים בשביל לסובב אותו . ממש מוגזם. בולמים וקפיצים אחרים ישפרו את הנקודה?"

 

מה?!?

נראה לי שהתבלבלת. אתה מתכוון לרדיוס סיבוב, למשל כאשר מבצעים פרסה במקום צפוף, אין אפשרות לשנות את זה.

זווית גלגול זה הזווית שבה נוטה גוף הרכב הצידה בפניה.

Most people drive to work.

Others work to DRIVE

פורסם

VIPER יש לי עצה מאד פשוטה, תחליף צמיגים כי זה חשוב מאד!

אחרי זה תראה מה שלום האוטו, אני הייתי ממליץ לך להשקיע בקורס בסיסי (לא יקר ויודע לתת בסיס טוב לנהיגה נכונה)בנהיגה מתקדמת...ומשם להתפתח הלאה.

 

במקביל, אתה מתאר רעשים בפניות ימינה, זה יכול להגרם מ-1001 סיבות, אם זה מהבולמים שיכול להיות שנזל מהם השמן, או מאיזה חלק שקיבל מכה וצריך להחליף, אני מציע להתחיל לפזול לאזור החלפת בולמים, אני לא יודע אם להציע לך מקורי או חלופה ספורטיבית, כי זה אמור לענות לצרכים שלך.

 

זויות גלגול באנגלית זה BODY ROLL, זה בעצם הזויות של האוטו ביחס למישור (הכביש) בזמן שאתה פונה, קח בחשבון שהחלפת בולמים תגרור כמה דברים חשובים מאד, כמו כיוון גלגלים (כיוון פרונט אבל לכל הגלגלים ז"א) במיוחד אם הרכב יוקשח, והוצאה נוספת על קפיצים טובים.

 

ובמקרה הזה אסור להתפשר על זול!!!

ליעד.

×
×
  • תוכן חדש...