Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6231 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפוקוס עדיפה בכל פרמטר פרט לסעיף המנוע, אבל הוא ממש לא עגלה מתה כמו שאתה מתאר אותו.

לא הייתי לוקח את הקורולה רק בגלל זלזול היבואן באינגנציה של לקוחותיו, שהם יסעו עם 4 כריות אויר, אני רוצה רכב הכי בטוח שאני יכול לקבל.

פורסם

הייתי במצב כמו שלך לפני חודש והחלפתי פוקוס ליסינג לטויוטה שהיא גם ליסינג. הפוקוס מרגישה כבדה כמו טנק ולא נותנת חשק לעקוף כי צריך לתכנן נתיב פנוי עד שהיא מזיזה את עצמה. הטויוטה יותר קלה במשקל , ומגיבה מהר יותר לדוושה, וזה וודאי ולמרות שאני לא לוחץ חזק (בגלל שצריך הרצה למנוע ) לא רכב ספורט אבל בטוח שהיא מהירה יותר מהפוקוס . לגבי הבטיחות - אני חושב שיותר בטיחותי לעקוף מהר בטויטה עם 4 כריות , כי זה מסוכן להתקע באמצע עקיפה עם פוקוס איטית שלא מצליחה להעלות מהירות . הדבר הכי גרוע בטויטה זה הרדיו - כי אין לו כוח להזיז אפילו את הרמקולים המקוריים , וגם שהחלפתי רמקולים הוא עדיין חלש ומאכזב. אני נוסע בטויטה כבר חודש רצוף וחוץ מהרדיו החלש אני חושב שזה אוטו טוב .הטויוטה טובה יותר מהפוקוס מבחינת מהירות אבל הפוקוס יותר נוחה מבחינת מושבים.

A simple prop to occupy my time

פורסם

ושוב בין שני המתמודדות האלה, פוקוס יותר טובה בכל דבר חוץ מהמנוע שיותר חזק בטויוטה.

הרבה יותר בטיחותית, הרבה יותר נוחה ויותר מרווחת, המנוע 1.6 קצת חלש, אבל לא ברמה שלא ניתן לחיות איתו, לאן אתה ממהר ואיפה בדיוק אתה נוסע שאתה צריך לתכנן נתיב כדי לעקוף?

אין כמעט בארץ כבישים דו סיטריים :shock:

בקיצור לדעתי עדיף פוקוס יותר איטית מטויוטה לא בטיחותית

פורסם

כריות אוויר זה לא אינדיקציה לבטיחות, זה עוד עזרה אבל צריך להסתכל מעבר לכריות אוויר, יש גם התנהגות כביש ותגובות של הנהג והרכב, תוציא את הנהג מהויכוח, ואז אפשר להשוות רק רכב מול רכב.

לפוקוס יש מנוע 1.6 שצריך להזיז רכב עם משקל גבוה. הרכב מרגיש כבד ואיטי על הכביש, עודף המשקל ביחס למנוע הקטן (יחסית) מביא לתגובות איטיות בכביש , תגובות איטיות זה מצב ברור של חוסר בטיחות . הסיבה שצריך לתכנן עקיפה היא כי ברוב כבישי הצפון כל יציאה לעקיפה מביאה לשהייה בנתיב הנגדי, ועם הפוקוס זה פשוט יותר מדי זמן עד שהרכב מאיץ ומגיע למצב שהוא מצליח לעקוף את הרכב שרציתי , אני מעדיף רכב מהיר יותר ולא פוקוס שצריכה לבזבז עוד שנייה בנתיב נגדי. ואני לא אחד שנוסע מהר- אני פשוט מעדיף להאיץ ולבלום מהר בכביש- עם הנהגים שיש על הכביש זה נראה לי יותר מועיל מעוד 2 כריות.

A simple prop to occupy my time

פורסם

כל אחד וההבנה שלו בבטיחות

אתה רוצה להשתולל ולהאיץ מהר תקנה רכב ספורט, אתה רוצה להוביל משפחה בביטחה ולהיות מוגן עד כמה שזה אפשרי בטכנולוגיה של היום תקנה פוקוס.

לפי התאורים שלך נראה לי שלא יפריע לך גם לעשות איזה קורס בנהיגה נכונה.

בכל מקרה בשביל זה יש את ארגון הNCAP והוא חולק עליך, עד ליציאת הגולף לפני כחצי שנה פוקוס הייתה הרכב הכי בטוח בקבוצה.

מיכוון שגולף לא בדיוק נכנסת בקבוצת מחיר 2 ליסינג, פוקוס היא הבחירה הכי טובה ואחריה הC4.

מה מפליא אותי עוד יותר זה החוסר הבנה שלך בכך שבמידה ואתה מעורב בתאונת צד עם הקורולה הזריזה שלך אין לך כלל הגנה מפני הזכוכיות והדופן של הרכב שפוגע בך מהצד, בגלל שבדיוק את הכריות האלה החליטו להוריד בקורולה.

אגב גם הקורולה קיבלה 5 גוגבי בטיחות בENCAP, אבל זה היה עם 7 כריות אויר ומערכת בקרת יציבות, ביוניון החליטו שהמותג שהם מביאים כל כך חזק שאין צורך לטרוח ולהביא את הדגם הבטיחותי לארץ והביאו את הדגם עם 4 כריות אויר ללא מערכת בקרת יציבות, הרי זה שאתה לוקח רכב בליסינג אומר שלא מגיע לך לחיות אם אתה מעורב בתאונה, למרות שרוב הסיזנס שלהם כמו של 90% מהיבואנים בארץ בליסינג קבוצה 2.

• תוכן חדש...