Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדגם 2004 שהיה ברשותי, הוחלפו הרפידות הקדמיות כל 30 אלף, והאחוריות החלפו אחרי 45 אלף.

בדגם 2007, הוחלפו האחוריות ב 30 אלף. בטיפול 45 אלף/ 3שנים, נאמר לי שיש לבדוק אחוריות עוד 5 אלף.

הקדמיות, המקוריות מרכישת הרכב, תקינות, לאחר ששאלתי על מצבן במפורש.

כל הטיפולים במוסך הראשי, אותו שימוש ברכב.

מנהל המוסך אמר שהקדמיות עמידות הרבה יותר, ולכן מחזיקות הרבה זמן.

מישהו נתקל בתופעה דומה ?

פורסם

על איזה תופעה אתה מדבר ?

קשה מאוד לאמוד אורך חיים של רפידות בלימה מכיוון ששחיקת הרפידות תלוייה בהרבה פרמטרים.

דוגמא

ייצרן הרכב קובע בספרות האחזקה שמידת המינימום המותרת של הרפידות הינה 2 מילימטר כאשר עובי רפידה חדשה הינו 12 מילימטר.

כאשר הרכב מגיע לטיפול שנתי, בוחן הרכב או מכונאי לא תמיד מפרקים את הגלגלים בכדי לבדוק את מידת הרפידה בעזרת כלי מדידה אלא קובע על סמך ראייה בלבד האם עובי הרפידה (הבשר שנשאר) הינו במידה המותרת שהיא בדרך כלל הרבה יותר ממידת המינימום שקבע הייצר עד לטיפול הבא.

בוחן X יכול להחליט על סמך נסיונו שברגע שמידת הרפידות היא 5 מילימטר יש להחליפן ובוחן Y יכול להחליט להחליף רפידות בלימה כאשר המידה היא 6 או 7 מילימטר ומכאן נוצר פער גדול בין הקילומטרא'ז שנסעת עם הרפידות.

בכול מקרה לעולם בוחן או מכונאי לא אמור לשחרר רכב כאשר הרפידות מתקרבות למידת המינימום שקבע הייצרן.

שים לב !

אני אינני מכונאי רכב במקצועי וכול הנאמר הינו מתוך ניסיון אישי שלי ולכן תמתין לתגובות נוספות של בעלי מקצוע בפורום (בצד ימין של בעל מקצוע תוכל לראות את המילים "בעל מקצוע מומחה").

untitled.JPG

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...