Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

אתמול החלפתי רדיאטור חדש - הוספתי בקבוק נוזל קירור (של פרסטון - הצהוב) , נתחיל בזה שאני ממלא עד הסוף את הנוזל קירור והוא מתחיל לרדת לבד באותו זמן (הוא יוריד קצת) - אין נזילות אין חורים אין כלום בדקתי בכל מקום אפשרי , כמובן שהרכב קר ולא מונע שאני מוסיף את הנוזל קירור , אני לא יודע אם זה בעיה או לא שהנוזל קירור יורד קצת יכול להיות שהוא לא חייב להיות עד הפקק למעלה .

בקיצור אחרי נסיעה קצרה של 10 דקות מתחמם לי הרכב - אני מחכה שהוא יתקרר בודק את מצב המים (נוזל קירור) ואני רואה שהוא ירד הרבה (משהו כמו ליטה וחצי) , השאלה לאן הולכים המיים? פתחתי את המכסה של השמן אין שום סימנים של מיים שחדרו לשם או משהו כזה ..

Golf mk5 2006 2.0 Fsi

פורסם

מי שקניתי ממנו את הראדיאטור ניקז לי את האוויר ראיתי שהוא פתח פקקים קטנים כאלה (מתחת לראדיאטור מעל לראדיאטור ובצד) מילאתי בקבוק של נוזל קירור פרסטון הצהוב .

אבל אחרי נסיעה קצרה ראיתי שחסר הרבה מיים ומלאתי כמעט בקבוק מיים .

Golf mk5 2006 2.0 Fsi

פורסם

לא טוב שהוספת מים. דיללת את הנוזל והכנסת מים עם אבנית למערכת. חבל על הרדיאטור החדש.

גם הניקוז - נראה לי שלא בוצע כראוי.

אין בחלקו התחתון של הרדיאטור שום דבר שצריך לפתוח בעת מילוי (יש שם ברז ריקון (תלוי בדגם), לא רלוונטי לעניינך).

כדי לנקז אוויר כראוי יש למלא רדיאטור על מערכת ריקה (בערך 2 ליטר). ברגע שיתמלא, יש לפתוח פקק ניקוז בצד ימין עליון של הרדיאטור. מפלס הנוזל יירד בערך בעוד 3/4 ליטר, יש למלא עד שהמפלס עולה שוב והנוזל יוצא מעט מפקק הניקוז. בשלב זה יש לסגור את הפקק הזה ולפתוח את הפקק (בדרך כלל בורג אלן) שנמצא על הפלאנג' של התרמוסטט. ברגע שתפתח אותו, מפלס המים יירד חזק למטה ותצטרך למלא לפחות עוד 2 ליטר, עד שהנוזל ייצא דרך הבורג האמור.

כעת סוגרים את הבורג הזה, ופותחים את הפקק (כמו פקק של ונטיל של צמיג) שנמצא בכניסת צנרת החימום, על קיר האש (זהירות, הוא בד"כ נופל למטה וכמעט אי אפשר לאתרו, אל תגיד שלא הוזהרת). מפלס המים ברדיאטור יירד עוד קצת. מלא את הרדיאטור עד תומו, סגור אותו וסע לשלום.

עכשיו הערות ושאלות : מדוע הוחלף הרדיאטור? הייתה בעיית התחממות או מה?

כמה נוזל פרסטון נמזג למערכת? צריך מעל 5 ליטר למערכת ריקה.

למה אתה לא משתמש בנוזל המקורי? הפרש המחיר הוא כ-30 שקל. טרם נתקלתי בהוכחות לגבי טיבו של הפרסטון (לכאן או לכאן, שים לב שאני מדבר על הוכחות ולא על כאלה ש"נוסעים שנה עם הפרסטון ולא היו להם בעיות". זו לא אינדיקציה), לכן הייתי מעדיף נוזל מקורי בשביל השקט הנפשי.

האם החליפו לך פקק (או לפחות בדקו אותו בלחץ) ?

פורסם
לא טוב שהוספת מים. דיללת את הנוזל והכנסת מים עם אבנית למערכת. חבל על הרדיאטור החדש.

גם הניקוז - נראה לי שלא בוצע כראוי.

אין בחלקו התחתון של הרדיאטור שום דבר שצריך לפתוח בעת מילוי (יש שם ברז ריקון (תלוי בדגם), לא רלוונטי לעניינך).

כדי לנקז אוויר כראוי יש למלא רדיאטור על מערכת ריקה (בערך 2 ליטר). ברגע שיתמלא, יש לפתוח פקק ניקוז בצד ימין עליון של הרדיאטור. מפלס הנוזל יירד בערך בעוד 3/4 ליטר, יש למלא עד שהמפלס עולה שוב והנוזל יוצא מעט מפקק הניקוז. בשלב זה יש לסגור את הפקק הזה ולפתוח את הפקק (בדרך כלל בורג אלן) שנמצא על הפלאנג' של התרמוסטט. ברגע שתפתח אותו, מפלס המים יירד חזק למטה ותצטרך למלא לפחות עוד 2 ליטר, עד שהנוזל ייצא דרך הבורג האמור.

כעת סוגרים את הבורג הזה, ופותחים את הפקק (כמו פקק של ונטיל של צמיג) שנמצא בכניסת צנרת החימום, על קיר האש (זהירות, הוא בד"כ נופל למטה וכמעט אי אפשר לאתרו, אל תגיד שלא הוזהרת). מפלס המים ברדיאטור יירד עוד קצת. מלא את הרדיאטור עד תומו, סגור אותו וסע לשלום.

עכשיו הערות ושאלות : מדוע הוחלף הרדיאטור? הייתה בעיית התחממות או מה?

כמה נוזל פרסטון נמזג למערכת? צריך מעל 5 ליטר למערכת ריקה.

למה אתה לא משתמש בנוזל המקורי? הפרש המחיר הוא כ-30 שקל. טרם נתקלתי בהוכחות לגבי טיבו של הפרסטון (לכאן או לכאן, שים לב שאני מדבר על הוכחות ולא על כאלה ש"נוסעים שנה עם הפרסטון ולא היו להם בעיות". זו לא אינדיקציה), לכן הייתי מעדיף נוזל מקורי בשביל השקט הנפשי.

האם החליפו לך פקק (או לפחות בדקו אותו בלחץ) ?

אני ינסה לעשות ניקוז אוויר לבד .

אני לא מוצא את הבורג אלן שנמצא בתרמוסטט .

Golf mk5 2006 2.0 Fsi

פורסם

אוקי מצאתי את הפקק המדובר הוא יושב בדיוק על התרמוסטט .

לגבי שאר השאלות:

הראדיאטור הישן היה לו שבר גדול והוא איבד מיים וכתוצאה הרכב התחמם .

כמה נוזל הפרסטון שנמזג למערכת הוא משהו כמו 5 ליטר .

"למה אתה לא משתמש בנוזל המקורי" - המליצו לי על הנוזל הזה לא משנה כל כך .

בדקו את הפקק בלחץ מצאו שהכל בסדר אין נזילות , והפקק לא הוחלף זה הפקק המקורי .

יש לי שאלה נוספת , צריך לפתוח כל בורג ניקוז אחד אחד או שאפשר הכל ביחד?

Golf mk5 2006 2.0 Fsi

פורסם

לגבי הנוזל - שיקול שלך. אין לי מידע על הפרסטון ומידת התאמתו, בטח עדיף על מי ברז.

אם הפקק נבדק בלחץ ומחזיק 1.4 באר - אל תחליף.

לגבי סדר הפעולות - עבוד בדיוק כפי שרשמתי לך.

פורסם

שמר , עשייתי בדיוק את מה שאמרת ואכן יצא הרבה אוויר .

אבל עדיין חסרים מים אחרי נסיעה .

האם הנוזל קירור חייב להיות עד הסוף? כיאלו נגיד שאני בא לאיזה סקסו אחד פותח את המכסה של הראדיאטור אני חייב לראות את הנוזל קירור ?

Golf mk5 2006 2.0 Fsi

פורסם

עידכון: היום שוב הוספתי נוזל קירור עד סוף ובדיוק חבר שלי רואה שנוזל למטה נוזל משהו מכיוון המנוע , עכשיו זה הפסיק השאלה אם זה נזילה או שזה "עודפים" בגלל שמלאתי עד הסוף ? אגב ברכב הזה אני מיכל עודפים למי ששואל ..

Golf mk5 2006 2.0 Fsi

פורסם
לא, מפלס המים מתייצב בד"כ על 5-10 ס"מ מתחת לגובה הפקק.

מה לא ברור? כל מה שאתה ממלא מעל הגובה הזה יוצא החוצה דרך הפקק. תסתכל טוב על מקור הנזילה, הוא אמור להיות הצינורית שיוצאת משמאל לפקק, מתחתיו. אין לך מה למלא יותר מזה, זה יישפך כל הזמן.

• תוכן חדש...