Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שמצחיק,

שיש פה שני קיצונים, אלו שאומרים "שששששש...." וחושבים שכל גוף ביטחוני במדינה הוא אלוהים וצריך ואסור לדבר עליהם לעולם (בדר"כ גם קוראים להם א' או ח').

ויש את אלה שמאמינים שאפר לדבר על הכל, שהכל פתוח ושאין סודות שצריך לשמור במדינה.

סה"כ שתי הצדדים טועים.

אף אחד לא יודע על הקיום של היחידה לאבטחת אישים? אף אחד לא מכיר את הלנד קרוזרים האלה?

http://www.shabak.gov.il/about/units/personalities-security/Pages/default.aspx

בבקשה,

פרטים על היחידה, תסכל על הסרטון אתה תראה גם באיזה רכבים הם משתמשים וגם באיזה רכבים השרים משתמשים.

לכל מי שאיים בפתגם "והמבין יבין" כנראה לא מבין בעצמו שיש דברים בלמ"סיים שכן אפשר לחשוף לציבור הרחב, ואם מסתכלים בצורה אובייקטיבית מבחוץ ומבפנים על "המידע" הוא הרבה פעמים סתם "מסווג" בגלל וואסח של יחידה.

לעומת זאת,

לא רק ליחידה לאבטחת אישים יש רכבים כאלו, יש עוד גופים עם רכבים כאלו שעליהם באמת אי אפשר לדבר.

אז עליהם לא נדבר. ולמען האמת הטעות פה היא במקור, היחידה הזו ממש לא מעניית אף אחד.

ביחידות המעניינות באמת נוסעים ברכבי ליסינג פשוטים :-P

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

היחידה לאבטחת אישים הינה גוף גדול, שאני מאמין שלא צריך לפרט עליו מאומה,

לא על כלי הרכב שלו, לא על מי מאובטח ובאיזו רמה, פריסת אבטחה וכו',

הדברים הבלמ"סים לכאורה[אגב, גם שיירה נוסעת אסור לצלם ולהפיץ ברבים], הם לדעתי זוטות,

לעומת הדברים שעומדים ביחידה, כאשר אני לא מתייחס ל-VIP פשוטי הדרג.

----

פורסם

הדברים הבלמ"סים לכאורה[אגב, גם שיירה נוסעת אסור לצלם ולהפיץ ברבים], הם לדעתי זוטות,

לעומת הדברים שעומדים ביחידה, כאשר אני לא מתייחס ל-VIP פשוטי הדרג.

כמו רצח יצחק רבין ז"ל, שנפגע משלוש יריות ואיש מאנשי האבטחה שלו לא הצליח לייצר אש? :roll:

לפני זמן רב, הראו בטלוויזיה את צילום נסיון ההתנקשות ברונלד ריגן נשיא ארה"ב לשעבר, רק בהילוך איטי אפשר היה להבין מה קורה שם:

איש אבטחה אחד סוכך על הנשיא מקדימה, אחד מאחורה, אחד מכל צד, כל הדבוקה הזו נשכבה על הספסל האחורי של רכב השרד שלו תוך שתי שניות.

באותו הזמן סוכנים אחרים כבר פתחו באש.

עכשיו תשווה את הביצוע המושלם הזה למה שראינו בכיכר ב- 4.11.1994.

פורסם
כמו רצח יצחק רבין ז"ל, שנפגע משלוש יריות ואיש מאנשי האבטחה שלו לא הצליח לייצר אש? :roll:

נו אז :idea:

לכל מדינה יש את קו השבר שלה - לומדים ומתקנים .

ארה"ב נכשלה באירן , במבצע חילוץ בני הערובה - ישראל הצליחה בפעולה באנטבה - אז ..

מאז האמריקאים השתפרו - הקימו יחידות מיוחדות לטיפול במצבים הללו - ראה לדוגמה את הפעולה שביצעו שנה שעברה בסוריה .

וישראל מתברברת בלחימה , היכן שהינו מובילים, הכל פרוץ , ומפחדים לפעול .

הכל יחסי לתקופה , ולקשקשת המופיעה בתקשורת - גם לה יש משקל :wink:

אם כל הפעולות והיחידות היו חשופות - לא היה אפשר לבצע לעולם פעילויות מיוחדות - הן בגלל המידע הפרוץ

וכמובן , זה לא תמיד מצליח - ואז הקשקשת מורידה את הביטחון והרצון להסתכן באימון או בפעילות יזומה יורד .

בכל מערכת יש כאלה המנצלים את הכוח לרעה - אבל לא כל מערכת או אימון הם מושחתים , ויוצאים לכביש להפריע לאזרח הנוסע לירושלים .:lol:

זה גם אנחנו האזרחים שגידלנו קצת תחת :cool: ומותר לנו , ואנחנו יודעים יותר טוב - זה לא חכם וחבל - "הפוסל במומו פוסל"

אנו פרשנים , קובעים מה רוחב הכביש , מה תהיה הטמפרטורה , ואם זה מספיק חשוב .

גם אם זה סתם משחק , מבחינתי עזוב , תן להם את השטח שיסיימו את התרגיל .

לא מתאים נראה חריג ומסוכן - התקשר 100 למשטרה ודווח להם - שהם יטפלו או לא :lol: בבעיה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
נו אז :idea:

לכל מדינה יש את קו השבר שלה - לומדים ומתקנים .

הגעת בדיוק אל המסקנה אליה כיוונתי:

בצד הצלחות מזהירות ומעוררות התפעלות ישנם גם כישלונות צורבים ושלומיאלים.

אין לקחת שום דבר כמובן מאליו, לא צריך לקפוץ לדום בכל פעם שהשו-שו עולה, כמו שלא צריך לטעון שהכל שם רקוב.

בצד אנשים שמשרתים שם מתוך מסירות נפש, ישנם גם כאלה (מעטים אני מקווה) שהשתן והמעמד עלו להם לראש.

חג - שמח.

פורסם
היחידה לאבטחת אישים הינה גוף גדול, שאני מאמין שלא צריך לפרט עליו מאומה,

לא על כלי הרכב שלו, לא על מי מאובטח ובאיזו רמה, פריסת אבטחה וכו'

אני מציע שתפנה בתלונה חמורה לצנזורה על אתר האינטרנט של השב"כ ש FunkyP הביא פה לינק, כי מראים שם כלי רכב (כניראה שהלנדקרוזרים החליפו את הפאג'רו מתקופת שרון).

בהזדמנות זאת, תתלונן על "ידיעות" שפרסם מי זכאי לאבטחה ומי לא.

במאמר מוסגר אציין שכמובן שצריכה להיות אבטחה על שרים, כל השרים, אחרת איך הציבור יזהה שרים שאף אחד לא מכיר את פרצופם, כמו יעקב מרגי, דניאל הרשקוביץ, סטס מיסז'ניקוב ועוד כמה.

תתלונן גם על זה שהם פירסמו שקנו בזמנו לרמטכ"ל ב.מ.וו. סדרה 7 ממוגנת ועל זה שפרסמו ששלדות של שתי וולוו S80 שבשימוש ראש הממשלה התעקמו בשל התקנת ציוד.

וכמובן תתלונן עלי - מה פתאום כתבתי מה ראיתי - הרי רק אני ראיתי את זה. שב"חים שאולי במקרה היו על הכביש בטוח לא שמו לב.

אני מבקש להזכיר שלא התלוננתי על עצם התרגיל, אלא על ההתנהגות הגסה שסיכנה מכוניות על הכביש.

זה מזכיר לי שלפני די הרבה שנים, כשהייתי סטודנט, עבדתי בחברת האבטחה "רעם", בגלל שהיו מתקנים שהיה מותר לשבת ללמוד בהם, מה שלא הייתי מצליח לגרום לעצמי לבצע בבית.

היו איתי גם חבר'ה שעבדו בזה, כניראה בגלל משיכה לתחום ומשיכה לנשק.

עבד איתי בחור שהיה מסתובב כל הזמן עם עוזון, אין לי מושג איך קיבל רשיון, והיה מספר לכולם שהוא שירת ביחידת מסתערבים סודית.

הקריירה המפוארת שלו בחברה הסתיימה כשיום אחד שמו אותו להחליף שומר בבית ספר בת"א.

הוא הודיע שהגיע אליו מידע סודי על התרעה והוריד את בית הספר כולו למקלט לכמה שעות.

אפילו הייתה על זה כתבה בעיתון "העיר", עם צילום שלו אוחז בעוז בעוזון, כשהוא המשיך לטעון שאכן הייתה התרעה סודית שאסור לדבר עליה.

פורסם

מה שראינו בכיכר אכן היה ביצוע מושלם, רק שהמשימה הייתה שונה בתכלית.

דברים כאלה לא קורים מעצמם. בלי שת"פ צמוד של גורמי האבטחה, זה לא היה מצליח.

וד"א, זה היה ב-95'.

פורסם

השאלה היא האם יש הצדקה להתנהגות בריונית כזו על הכביש ואם נניח הייתי עוקף (בהנחה שלא הפרתי את חוקי התנועה) הייתה להם עילה לעצור אותי.

אתה מפרש את זה כהתנהגות ביריונית, אבל זו שיטת ליווי של אישיות בכירה, יש פקק יורדים לשוליים, לא נותנים לעקוף כדי למנוע התנקשות וכו', לא על כל דבר צריך לחפור ולהתעצבן.

והתשובה היא כן, ניתן היה לעצור אותך בגין הפרעה לכוחות הביטחון.

אם היית גר בירושלים היית רואה את זה לא פעם ולא פעמיים, לפעמים עם תיגבורים של משטרת תנועה.

פורסם

[quote=איתן_כ;2092541וכמובן תתלונן עלי - מה פתאום כתבתי מה ראיתי - הרי רק אני ראיתי את זה. שב"חים שאולי במקרה היו על הכביש בטוח לא שמו לב.

אני מבקש להזכיר שלא התלוננתי על עצם התרגיל, אלא על ההתנהגות הגסה שסיכנה מכוניות על הכביש.

לא מתלוננים על אף אחד - זה דיון , וטוב שהוא מתקיים , מנסים לתת עוד נקודות מבט .

גסות - זה יחסי - כאשר קרובי משפחה שלך בסיכון , אתה תרצה מאוד שיגיעו מהר , וגם גסות לא תהיה מילה גסה :lol:

ראה את עצמך במקומם - הייתה רוצה שיעשו לך את זה - יש להם תפקיד ועבודה , אם הייתה במקומם , הייתה עושה זאת אחרת :idea:

אין בעיה - כנס חזרה לשרות ותשנה מבנה והתנהלות - אבל לשבת מול המחשב ולכתוב תובנות , כאשר השטח והזמן שונה לחלוטין

זה פשוט לא במקום .

וכן זה המצב שלנו - מה לעשות , לוותר להוריד הילוך , במחיר של סיכון עתידי ( פעם הייתי אומר , זה המחיר להחזיק מדינה בארץ ישראל )

מאז עברו הרבה פצצות בעולם - ולידע כללי - בארה"ב ובבריטניה הנאורות - המצב אפילו יותר מוגזם .

עוצרים בכמויות , הכל מתועד במצלמות , כבישים ואזורים נחסמים ומפונים כל הזמן עקב התרעות ותרגילים שונים .

יש לבקר טפשים , אשר בשם המולדת - עושים שטויות , אבל לא כולם כאלה .

אז נשחט עוד חתיכה מהפרה הקדושה ( יום העצמאות היום,שיהיה משהו על האש ) אבל בסוף לא ישארו לך גם כנפיי עוף רזות למנגל :wink:

והטובים עוזבים , כי אין חשק ומוטיבציה לעמוד בשטח אש ולהצתדק , במקום הערכה קטנה , משפדים מראש את כולם .

תן להם צ'אנס , זה מה שיש לנו -

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

דברים כאלה לא קורים מעצמם. בלי שת"פ צמוד של גורמי האבטחה, זה לא היה מצליח.

הכשלון היה כ"כ צורב, כ"כ מהדהד, שהנטייה הטבעית היא להגיד שזה לא יכול להיות וחייב היה להיות משהו נסתר.

לא משהו נסתר ולא שום דבר אחר, פשוט שלומיאלים שהאמינו לאגדות שהם טוו על עצמם.

פורסם

תראה, אני בטוח שלמוסד ישנן הצלחות מזהירות שהשתיקה יפה להן.

איך תסביר את ההתנקשות הכושלת (שלא לאמר בדיחה רעה) בחלאד משעל?

• תוכן חדש...