Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים,במסגרת המצב הכלכלי במדינה נאלצה החברה שבא אני עובד לצמצם ימי עבודה ועברה למתכונת של

4 ימי עבודה,כמובן שהמשכורת קוצצה ב 20 אחוז בגלל שאני מפסיד 4 ימים בחודש וזה יוצא לדעתי בין 800 עד 1000 שח

רציתי לדעת בבקשה מה אומר החוק לגבי זה

האים אלו הרעת תנאים?

האים יש איזה גורם שאפשר אליו לפנות?

ואיך בעצם מיתמודדים אים זה?

מה לדעתכם השלב הבא אני חושש מאד מפיטורים במיוחד לאחר הכותרת בידיעות אחרונות

מלפני יומיים שאחרי פסח יפוטרו אלפים נוספים.

קצת רקע על מה מדובר:אני שליח בחברת הייטק גדולה והתפקיד שלי לספק את כל מערך המיחשוב של החברה.

כגון:מסכים,מיקלדות,שרתים גדולים ועוד....

זהו חברים אני מקווה לטוב :|

imprza new age

פורסם

גם אם יש משהו חוקי לעשות נגדם, אני לא בטוח שזה צעד חכם לאור גל הפיטורים. ללכת נגדם (גם אם הם עוברים על החוק) יכול להוותר סיבה לפטר אותך.

אני מציע שתבדוק את העניין קודם ותראה מה החוק אומר, אולי כדאי לך לשתוק ואחרי שהמצב ירגע לבוא בדרישות לפיצוי כזה או אחר.

אחרת הם יכולים לפטר אותך בידיעה שהמצב בחוץ קשה ואז לא רק שתפסיד את הכסף מהימי עבודה שאתה לא עובד אלא תפסיד את כל החודש כי תהיה מחוסר עבודה.

אנשים רציניים בהייטק שותקים על זה שהעבירו אותם לעבודה של 4 ימים בשבוע, אז אתה כשליח שניתן למצא לו מחליף ללא כל בעיה, אתה בסכנה גדולה עוד יותר.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

זו הרעת תנאים ויש לך שתי אופציות בלבד:

1. להתפטר ואז אתה נחשב כמי שפוטר לכל דבר ועניין (דמי אבטלה, פיצויי פיטורין וכו')

2. לבלוע את הגלולה ולהמשיך לעבוד בתנאים החדשים.

שום חוק לא מאפשר לך לכפות עליהם להעסיק אותך בתנאים הקודמים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מכיוון שאין לי מה להוסיף על מה שנאמר, תסתכל על הצד החיובי -

נוסף לך יום שלם בשבוע שבו אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה.

אפשר למצוא תחביב, לשפץ משהו בבית, ללמוד...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זה לא בדיוק יכול להכנס תחת הרעת תנאים. זה ימי חופש שמוצאים אותך בכוח (מן הדממה שסוגרים את הבאסטה). אחרי שימי חופש נגמרים, זה מתחיל לרדת ממשכורת.

יחד עם זאת, הפסד בשכר מיתקזז בגלל מס הכנה ויוצא שאתה מפסיד בנטו פחות. 4 ימים בשבוע זה אחל'ה. כל שבוע יש יום שאפשר להקדיש לסידורים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

המעסיק לא יכול לחייב אותך לקחת יום חופש אחד בכל שבוע כי עפ"י חוק חייבת להיות לך האפשרות לצאת פעם בשנה לחופשה של שבעה ימים רצופים. המעסיק לא יכול לחייב אותך "לשרוף" את ימי החופש שלך על ימים כאלו.

להתפטר או לא? לשיקולך האישי.

לדעתי אם אתה רואה סיכוי כלשהוא לשיפור המצב בחברה בעתיד הנראה לעין כדאי להישאר ולבלוע את הגלולה המרה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני הייתי מקדיש את היום בשבוע הזה לחיפושי עבודה במידה וזה מתאפשר, לעבוד עם הרגשה שכל רגע יכולה ליפול עלייך חרב הפיטורים היא נוראית.

עם זאת, לא הייתי ממליץ להתפטר ללא מציאת תחליף ראוי לעבודה מכיוון שבימים כאלו באמת קשה מאוד למצוא עבודות נוחות, שמתאימות לך.

אבי.

פורסם

ברוך הבא למועדון, ידידי.

אני תקוע במצב הזה מאז פברואר.

אני כבר משתגע בבית ביום החופשי הנוסף, מזל שאני כמעט כל פעם מצליח למצוא סידורים שצריך לעשות.

לא קל.

זה רק נשמע כמו כיף, יום חופש נוסף בשבוע, אבל בתאכל'ס זה ממש מדכא מצד אחד וממש יכול להוציא בנאדם מדעתו מצד שני.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

חברות שעברו ל-4 ימי עבודה זה בגלל שהם לא רוצים לפטר עובדים, אז ככה כל אחד מקריב קצת.

לטעמי זה הרבה יותר הומני ונחמד מאשר לפטר אנשים, בייחוד במצב של היום.

אז נניח ותתבע אותם ותזכה - אז פשוט הם יפטרו X עובדים ואז כל השאר יעבדו 5 ימים, זה נראה לך מצב עדיף?

פורסם

חשוב להבהיר: אין על מה לתבוע. אתה יכול לבקש להתפטר, ובכ"ז תקבל פיצויים מלאים משום שהרעה בתנאים מאפשר לך להתפטר בדין מפוטר. אבל, אתה צריך להחליט די מהר, משום שאחרי תקופה מסויימת אתה תיחשב שהסכמת לתנאים החדשים. בנוסף, אם מפרישים לך לביטוח מנהלים (ואם החתימו אותך על סעיף מיוחד רלבנטי לנושא) אזי אתה מקבל את מה שיש בקופת הפיצויים (ולאו דווקא פיצויים מלאים).

על כל פנים, אני לא הייתי מתפטר, אלא אם יש לי עבודה אחרת. אני דווקא כן הייתי נהנה מעוד יום בבית, אבל לי יש ילד ומשחקי מחשב שעוד לא סיימתי :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מדובר בהרעת תנאים ואין על כך ויכוח.

אתה יכול אולי להתנחם בעובדה שמקום העבודה שלך קיצץ לך במשכורת, אבל דורש בהתאם תפוקה נמוכה יותר (פחות יום עבודה). יש ארגונים שמקצצים בשכר ודורשים את אותה תפוקה.

אם תחליט לעזוב, אתה זכאי לפיצויים כאילו פוטרת ולדמי אבטלה מהיום הראשון.

לשיקולך.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...