Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כסא ילדים לרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
של מי?

של התקן האירופאי או האמריקאי או האוסטרלי או היפני או של Which או של Consumer Reoprt (שהכשילו בעבר את ה-Evenflo Discovery בגלל טעות בביצוע) או של מגזינים אחרים...

אתה צודק בהחלט.

אי אפשר להשוות בין מבחני ריסוק בתקנים שונים, כפי שלא ניתן להשוות בין מבחני ריסוק של EuroNCAP ושל NHTSA, אבל כפי שלא היינו חושבים לרכוש מכונית שלא עברה שום מבחן ריסוק בלתי-תלוי בשום מקום, כך אין לרכוש כסא בטיחות לילד שלא נבחן באופן בלתי תלוי.

רוב הכסאות המשווקים בארץ הם מותגי מדבקה נעדרי שם יצרן שמוצאם בסין.

יבואנים רודפי בצע וחסרי מצפון מייבאים לכאן מוצרים זולים ככל האפשר, מציפים את השוק ונעלמים. אין כאן שום מעקב אחרי קריאות לתיקון של ציוד בטיחות, ולאף אחת מהרשויות לא אכפת.

מכל הסיבות האלה, אני לא הייתי רוכש כסא שלא עבר מבחן ריסוק בלתי תלוי כלשהו.

ככל שהצלחתי לקרוא ולהבין, המבחנים האמריקאים מקיפים פחות במספר תחומים.

יש בשוק האירופי כסאות ISOFIX עם זרוע שנתמכת ברצפת הרכב. קראתי איפשהו שבתקינה האמריקאית אין רצפה קשיחה במתקן הריסוק שמוגדר בפרוטוקול, ולכן יצרנים אירופאים נאלצים לשווק בארה"ב כסאות נטולי תמיכה כזו - אשר מתפקדים פחות טוב בתאונה.

בנוסף, המבחן האירופאי של Which? Magazine מבוצע לטענתם במהירות גבוהה יותר מהתקן האירופי המינימלי, ובנוסף בודק גם ריסוק צד, שאינו מוגדר בתקן האירופי הכללי.

צריך גם לזכור שמגזינים רבים בודקים גם קלות התקנה ועוד פרמטרים מעבר למבחן ריסוק, המשוקללים במדד הבטיחות שלהם.
המבחנים שאני ראיתי נותנים ציון נפרד לתפקוד במבחן ריסוק ולקלות שימוש.

אני מתייחס בראש ובראשונה לציון במבחן הריסוק, ובעדיפות שניה לנוחות השימוש.

אנקדוטה: הכסא הראשון שרכשנו (ושכעת משמש ככסא משני) הוא Evenflo Triumph V. קיבל ציון גבוה ב- Ease of use. מי שנתן לו את הציון הזה מגדל בבית בובת ריסוק ולא ילד.

מנגנון הרצועות של הכסא הזה מטופש ומעצבן במיוחד. זה רק מראה מה ציוני ה"נוחות" האלה שווים.

גם קשה לדעת מה עדיף, כסא רב תכליתי שהופך לבוסטר, כמו האלפא אומגה עלית או כסא ייעודי לכל תקופה/טווח משקל.
מכל שהצלחתי לקרוא, מתוצאות מבחני ריסוק וגם מהסרטון הראשון שנתתי אליו לינק, תמיד כסא יעודי לטווח משקל מסויים עדיף על כסא רב-תכליתי המכסה מספר שכבות גיל.
  • תוכן חדש...