Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ברשותי דיהטסו שרייד שנת 2001.

יש לי חוסר במיים במיכל עיבוי , כל שבוע בערך אני ממלא ואז המיים נעלמים לאחר שבוע .שבוע וחצי ומתיצבים על קצת מעל המינימום ולא יורדים יותר.

מדיד הטמפרטורה מראה טמפרטורה נורמלית ולא מתקרב למקסימום.

מדיד השמן נבדק שהמנוע קר ומראה שהשמן כמעט במקסימום.

הלכתי למוסך מורשה ועשו לי בדיקת לחץ ואמרו שחיזקו את הצנרת ולא ראו נזילות.

אבל עדיין התופעה קוראת.

אני ממש לא מבין גדול , אבל עשיתי את הבדיקות הבאות לאחר קריאה בפורום:

בדקתי שמן שהמנוע קר והוא נראה ללא בועות או קצף לבן.

אחרי שהמנוע מתחמם , אם אני בודק שמן אז אני רואה הרבה בועות במדיד שמן.(שהמנוע חם, האם זו בדיקה נכונה??)

בדיקה שניה: כשהמנוע קר פתחתי את מכסה המים ברדיאטור ואז נתתי למנוע להתחמם ואני רואה אחרי כמה דקות שהמיים גולשים החוצה ויש בהם קצף לבן כזה.

אשמח לקבל הבחנה או עוד בדיקות שאפשר לעשות.....

תודה רבה

פורסם

שלום רב וברוך בואך לפורום !

הוסף מים עד לנקודה, שממנו המפלס במיכל העבוי נשאר יציב.

אם אין מחסור במי קירור ברדיאטור, והמפלס במיכל העבוי, נשאר יציב, המשך בנסיעה רגילה, וסע לשלום, מבלי, חשש ומבלי

לחפש בעיות מתחת לאדמה.

אגב למה קראת לעצמך, בכנוי קרבורטור בשם המשתמש, התשובה מסקרנת אותי?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום צביקה,

ראשית תודה על התגובה המהירה. לגבי השם - אני פשוט אוהב את המילה ..אני ממש לא מבין גדול בנושא אם לזה חתרת.....

לגבי הבעיה יש לי מספר שאלות:

1.שאתה אומר "הוסף מים עד לנקודה, שממנו המפלס במיכל העבוי נשאר יציב" האם אתה מתכוון לנקודה שממנה הוא לא מאבד יותר? אם התשובה היא כן אז נקודה זו היא ממש טיפה מעל המינימום. האם זה תקין??? מה יקרה בקייץ שיהיה חם??

2.בקרבורטור אכן לא חסר מים שאני בודק כשהמנוע קר. אבל כפי שתארתי אם המכסה פתוח והאוטו מתחמם אז מתחילים לצאת מיים החוצה והם עם קצף לבן - האם תקין??

3.לא הצלחתי להבין משיטוטי בפורום לגבי בדיקת שמן - מתי צריך לבדוק שמן (מנוע חם או קר?) . האם בועות בשמן זה תקין (כשהמנוע חם -האם תקין ? וכשהמנוע קר -האם תקין?)

אשמח להעשיר את הידע שלי ככה שפעם הבאה לא אטריד את מומחי הפורום....

תודה רבה.

פורסם

שלום רב !

אני תמה, האם אתה מבין שקיים הבדל מהותי בין קרבורטור לרדיאטור?

מיכל העבוי הוא רזרבי, מערכת החימום לא מסתמכת על מפלס מיכל העבוי,לא בקיץ לא בחורף.

אם אצא מההנחה שביצעת, בדיקה בלחץ ברדיאטור, והבדיקה הראה שהלחץ תקין,ואין דליפת לחץ, ואם תבצע בדיקת לחץ הפוך(ליקייג), וגם מהבדיקה הזאת, יתברר, שאין דליפת לחץ למערכת הקירור, ואין חדירת,מי קירור, לתא השריפה, וצינור הפליטה לא פולט עשן לבן, אתה יכול להרגע.

המשך לעקוב אחרי מפלס מי הקירור, ובדוק תקינות של הגומי במכסה הרדיאטור, והחלף אותו ,במידה והוא לא אוטם ,או שומר לחץ כראוי(מכסה לחץ 9 ליברות).

האם אין סימני "טחינה", באזור מכסה המלוי שמן, שמקורו חדירת מי קירור לשמן?

מפלס שמן מנוע, יש לבדוק כמובן, במנוע קר, ובשטח ישר, ולא משופע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

התבלבתלתי...

התכוונתי:

ברדיאטור אכן לא חסר מים שאני בודק כשהמנוע קר. אבל כפי שתארתי אם המכסה פתוח והאוטו מתחמם אז מתחילים לצאת מיים החוצה והם עם קצף לבן - האם תקין??

עשו לי במוסך בדיקת לחץ , הבעיה שלא הייתי לידם בזמן הבדיקה אז אני לא יודע בדיוק מה הם עשו. הם רק אמרו לי שעשו בדיקת לחץ וחיזקו צינורות.

לגבי סימני "הטחינה" - האם זה אמור להיות בצבע לבן??

• תוכן חדש...