Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

היום סיכמתי לקנות פז'ו 206 xs יד 1 50000 ק"מ, (עד כאן לפרוט). ליל אמש הראה על מחיר מחירון של 61000 ש"ח שעליו התמכחתי. היום מחיר המחירון הינו 58000 ש"ח. שאלתי היא כזו: האם בינואר ישנה סכנה שהמחירון יצנח שוב (וכן קראתי ואני מצטרף על האמור לגבי לוי יצחק), מהו מחיר השוק של רכב זה? ז"א האם הוא נימכר בממוצע בנניח 3000 מתחת למחירון (מה שאני סיכמתי), או יותר מכך? האם יש לו ביקוש (יחסי עד כמה שתוכלו לומר)? ובכלל כל מידע, אימרה ומסקנה יעזרו לי מאוד (גם בכלליות על הרכב וכן קראתי את השירשורים, אך אין התייחסות לשנתון זה). יש לציין שאני מוכר פולו אוט,03,יד שנייה, 54000 ק"מ וגם אני קיבלתי "סנוקרת" מהמחירון.

תודה מראש לנעתרים לפנייתי, אני סמוך ובטוח שתהיו לי לעזרה כתמיד.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

ממש אבל ממש לא אוטו של מחירון הייתה לי כזו 2001.

במצב מעולה רק עם ק"מ גבוה בערך 160 אלף

בטלפון כבר היו מורידים לי 5 6 אלף

אז השארתי אותה לאח שלי וזהו

פורסם
ממש אבל ממש לא אוטו של מחירון הייתה לי כזו 2001.

במצב מעולה רק עם ק"מ גבוה בערך 160 אלף

בטלפון כבר היו מורידים לי 5 6 אלף

אז השארתי אותה לאח שלי וזהו

איזה שטויות. רכב עם ק"מ כ"כ גבוה תמיד יימכר מתחת למחירון. לאשתי היתה אחת והיא נחטפה במחיר מחירון.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

בימנו וגם לפני חצי שנה, 206 לא נמכרת במחיר מחירון, למען האמת, צריך להגיד תודה שהיא נמכרת בכלל!

אנשים פרטיים לא היו מוכנים לתת אפילו 8 מתחת למחירון- על רכב שעבר בדיקת קניה (שעשה אוטודיל) ויצא "סוכריה" לפי הבודק.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

או קיי חברה, לאחר שיחרור האמוציות מה עם הרכב עצמו? כדאיותו ברמת מחיר זו, התמורה שהוא נותן לכסף, (ד"א עכשיו המוכר לא מוכן לרדת מהמחירון החדש שהפך למחיר שעליו הסכמנו מהמחירון הישן).

אשמח לשמוע אופציות נוספות שיכולות להתחרות במחיר ובתכונות (אז אל תמליצו על דיאטסו סיריון מצד אחד ולא על סיאט fr מצד שני). קצת מידע על הרכב, הבלאי שלו ובלי סטיגמות של "צרפתי לא אמין" וכדומה. משהו רציני.

ואם יש למישהו טיעון טוב שאני יכול לומר למוכר בכל זאת למכור לי ב3500 פחות מהמחירון החדש, כפי שעשינו למחירון הישן דיינו.

פורסם

אין שום סיבה ש206XS טובה ושמורה לא תסחר קרוב מאוד (מאוד!) למחירי המחירון.

דגמי ה8V פחות מבוקשים בשוק ומחירם בפועל נמוך. לגבי דגמים אחרים של 206 (כולל אוטומטיות למינהן) אני לא יודע, אין לי סיבה להאמין שהם יסחרו במחירי רצפה.

ה"בעיה" של ה206 בכלל, והXS בפרט, היא שמחיר המחירון שלה גבוה יחסית לשנתון. רק לשם ההשוואה, בתקציב שבו נכנסת 206 1400 סמ"ק מודל 2001 נכנסת פונטו ELX מודל 2003 בערך, או C3 המקבילה מבית סיטרואן מסביבות אותו המודל. אני מתאר לעצמי שלא מעט אנשים שואלים את עצמם האם ההפרש הגדול יחסית במחירים שווה את התמורה וחלק מהם מנסים להוריד את המוכרים כלפי מטה.

ועכשיו לשאלות האחרות ששאלת. אני אמנם קצת משוחד אבל אנסה בכל זאת :wink:

בסך הכל מדובר באחלה רכב, נוח, מרווח, זריז ואוחז. ורק כדי שזה לא ישמע מושלם מדי, יש לרכב כמה חסרונות -

המנוע אנמי לחלוטין בסל"ד נמוך. עד 3K סל"ד פשוט אין כוח מהמנוע, בטח לא משהו שקרוב ל110 כ"ס. ההספק של המנוע מורגש רק מ3K וצפונה (ובעיקר מ4K סל"ד ומעלה). בנסיעה עירונית רגועה זה מטריד. בשילוב עם יחסי ההעברה בעייתים בהילוכים ראשון-שני אתה לא מעט פעמים נתקע "בלי אוויר" בנסיעות איטיות.

האמינות סבירה לחלוטין, אבל אטם הראש המקורי נוטה להפרץ בקילומטראז' נמוך יחסית (לדעתי הבעיה כבר נפתרה במודלים הרלוונטיים לך) והמשולשים רגישים יחסית. חוץ מזה - תקפיד על שגרת טיפולים כפי שמומלץ וסביר להניח שהכל יהיה בסדר.

ההגה אמנם קצר יחסית, אבל רדיוס הסיבוב של הרכב גדול. לוקח זמן להתרגל לזה בחניות אבל עיקר ההפרעה היא בפניות פרסה. לא אחת תמצא את עצמך לוקח רוורס במקומות שאחרים עוברים בקלות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
ליל אמש הראה על מחיר מחירון של 61000 ש"ח שעליו התמכחתי. היום מחיר המחירון הינו 58000 ש"ח. שאלתי היא כזו: האם בינואר ישנה סכנה שהמחירון יצנח שוב (וכן קראתי ואני מצטרף על האמור לגבי לוי יצחק)...

כשקונים רכב לא צריך להסתכל ולשאול: "מה יקרה בעוד חדש, חדשיים, שנה?"

מחירון רכב אינו קלף ביטוח ומחירו יורד כל חדש(כמעט). הסחירים יירדו כ-8-10% בשנה, הפחות סחירים 12-15% ויש גם 18-20% לרכבים חסרי שוק.

מי מבטיח לך שבינואר תמצא רכב שעונה על דרישותיך וגם שיהיה טוב מבחינת שלדה ומכניקה?

יש לך רכב טוב לקניה - תקנה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

סורי סורי רק עכשיו הבחנתי שלא כתבתי שהרכב שנתון 05.

ועל כן אני זקוק למידע על שנתון זה ושינויים שחלו בו לעומת השנים הקודמות.

למשל האם יתכן שיש לו 6 כריות אויר?

חוץ מזה חבר'ה, חשוב לי לדעת מה מצב הדגם הזה בשוק מבחינת שכיחות או נדירות הדגם בשנים אלו?

האם יתכן שכל 30000 ק"מ רק ניגשים לטיפול (כמובן בלי מגבלת הזמן)? או שמה זו סתם הוראת יצרן שלא עומדת במבחן המציאות.

ובנוגע לסל"ד הגבוהה והרגשת הכוח, זה בהתאם גם מביא לצריכת דלק גבוהה יותר משמעותית? או כרכב שאוהב סל"ד גבוהה הוא גם מותאם לכך שהצריכה לא קופצת עם מד הסל"ד העולה?

שוב תודה וסליחה אם למישהו השאלות נראות מגוחכות, כזה אני רוצה,לדעת עד רמת הבורג.

נ.ב

בנוגע להגה ולסיבוב הפרסה: היה לי אלפא ספרינט אני יודע מה זה לעשות סיבוב פרסה עם "רוורס" באמצע. הנהיגה היום יומית שלי היא בין עירונית בכביש פתוח שרק בסופו שלושה רמזורים,כך שהבחירה ברכב שיתן לי הנאה מהנהיגה מתאימה לדרך שאני עושה יום יום אחרת הייתי ממשיך לדבוק בפולו.

פורסם

הוראות היצרן ממליצות על טיפול כל 30K קילומטרים או שנתיים, אם אני זוכר נכון. אני אישית לא חושב שזה רעיון טוב למשוך את הטיפולים לאורך זמן כזה אבל כנראה שהמהנדסים של פיג'ו חושבים אחרת :wink:

לגבי תצרוכת הדלק אין לך מה לדאוג. הממוצע שלי בנסיעות בין עירוניות מהירות עומד על 1:14 לערך, אני מניח שאפשר לקצץ מזה עוד קצת אם לוחצים קצת פחות וסוגרים מזגן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
הוראות היצרן ממליצות על טיפול כל 30K קילומטרים או שנתיים, אם אני זוכר נכון. אני אישית לא חושב שזה רעיון טוב למשוך את הטיפולים לאורך זמן כזה אבל כנראה שהמהנדסים של פיג'ו חושבים אחרת :wink:

אל תדאג למהנדסי פז'ו. הם י-ו-ד-ע-י-ם שהרכב יגיע למוסך הרבה לפני ה-30 אלף, כך ניתן יהיה לעשות בקרת נזקים :twisted:.

פורסם

שלום שלום.

אשמח למידע על האלפא 147 גם ה105 וגם ה120 כ"ס. לא ירדתי מאופציית הפז'ו XS, יארHס ספורט וכדומה, אך ניכר שאין הרבה בשוק ובעיקר שמורות ׁאני ממש פוסל על הסף ק"מ גבוהה). כמו כן מה דעתכם על הספייס אברט?

אכוון אתכם כך: אני נוסע כ 75 ק"מ כל יום, כביש פתוח (כל צד כ32 ק"מ), ומעט עיר בסוף. לבי ממש חושק ברכב קצת יותר מהנה מאשר הפולו החביבה שלי. כפי שאני רואה לא תהייה לי כל בעיה למכור את הפולו מה שיתן לי כ 49000 ביד וכמובן יש עוד כסף בצד להוסיף. אני סבלני ובודק היטב ולא מוכן לקחת כל "אקזמפלר" שיש ביד 2 ובכל מחיר גחמתי שמבוקש בעליו. האם לדבוק באופציית הפז'ו או שמה להתפרש על כמה כיוונים (כמו לדוגמא אלו שכתבתי לפני). האם יש פורום מיוחד של רכבי ספורט, ורכבי ספורט למכירה שאתם יכולים להפנות אותי?

אשמח ששירשור זה לא ידעך.

תודה לכל המגיבים שהגיבו ויגיבו בעתיד, יום טוב,

המורה לוטן

• תוכן חדש...