Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גר בשכירות, המכונת כביסה התקלקלה וכאשר הודעתי לבעלת בית היא אמרה שבגלל שמכונת הכביסה זה אקסטרא אז עלות התיקון היא עליי, אני רוצה לציין שמכונת הכביסה רשומה בחוזה כך שאני לא מבין למה התיקון אמור להיות עליי.

בחוזה ישנו סעיף:

"בתקופת השכירות המשכיר יהיה חייב לתקן את הנזקים שיגרמו למושכר כתוצאה מבלאי סביר וכן את התיקונים החלים על בעל הנכס כחוק ועל חשבונו"

האם הסעיף הזה לא חל גם על הריהוט והציוד שנמצא בדירה ורשום בחוזה?

תודה לכל העוזרים.

פורסם

זנ לא חד משמעי שהמכונה נכללת בתיקונים.

כמו שאני קורא את הכתוב - נראה לי שהמכונה אינה נכללת.

כדי להיות בטוח יותר, צריך לקרוא את כל החוזה לרבות ההגדרות ולדעת כיצד סווגו הדברים ואיזו התייחסות היתה להם בחוזה למעט ענין התיקונים.

אם המושכר מפרש שהוא כולל את הציוד והריהוט, זה ענין אחד,

אם הציוד מוזכר כסוג של תוספת או תחת הגדרה אחרת, זה ענין אחר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אני משכיר דירה עם כיריים גז ויונקרס, שכתובים בחוזה ביני לבין השוכרים.

אין לי ספק שאם אחד מהם מתקלקל (לא כתוצאה מנזק מכוון), התיקון יהיה על חשבוני.

יש גם סעיף שאם אני לא מתקן תוך זמן סביר אז השוכר רשאי להזמין בעל מקצוע שיתקן ואני אצטרך לשלם.

"המשכיר מצידו יהא חייב לתקן פגמים ו/או קלקולים אשר יתהוו במשך התקופה הקצובה ואשר החובה לתקנם תהא עליו כמשכיר וזאת תוך זמן סביר מיום דרישת השוכר,שאם לא כן יהא רשאי השוכר לבצע את התיקון בעצמו ולחייב את המשכיר בהוצאות התיקון, או לקזז את ההוצאה מדמי השכירות."

נראה לי הגיוני שאם שכרת את הבית ביחד עם המכונת כביסה (שסביר להניח שאם לא היה מכונת כביסה אז שכר הדירה היה מופחת בכמה שקלים, או שבכלל לא היית שוכר את הדירה מלכתחילה ומחפש דירה עם מכונת כביסה), והמכונה מתקלקלת אז על המשכיר לתקן את המכונה שאם לא כן, כביכול אין מכונה כביסה תקינה כמו שכתוב בחוזה וזו הפרת חוזה מצד המשכיר.

GOLF TDI

תמונות של הרכב

אם היה לי אוגר רוסי הייתי קורא לו איגור.

פורסם

ישנו נספח שנקרא: "רשימת הריהוט והציוד שבמושכר" ובנספח הזה רשומה בין היתר מכונת הכביסה.

פשוט זה לא נשמע לי הגיוני שאם אני הייתי גורם נזק למכונה או לכל ציוד שרשום בנספח הזה אז הייתי אמור לפצות את בעלת הבית, אבל אם היא התקלקלה כתוצאה מבלאי סביר אז הוצאות התיקון הן עליי.

פורסם

אם המכונת כביסה רשומה ברשימת הריהוט, והיא התקלקלה כתוצאה מבלאי סביר, אין לי ספק שהתיקון הוא על בעל הדירה.

כי שוב, נכון לעכשיו אין לך מכונת כביסה תקינה כמו שכתוב בחוזה וזו הפרת חוזה מצד בעל הדירה עד שהמכונה תתוקן על חשבונו.

GOLF TDI

תמונות של הרכב

אם היה לי אוגר רוסי הייתי קורא לו איגור.

פורסם
על שיטת "מצליח" שמעת?

בעל הדירה יצא מניאק. אם את זה הוא מנסה להפיל עליך, מי יודע מה עוד ינסה...

העיקר שאתה יודע לעודד ולתת הרגשה טובה.

פורסם

מאד פשוט לטיפול .

בתשלום שכ"ד הבא תקזז את מחיר עלות התיקון , תצרף לבעלת הבית מכתב + צילום של חשבונית התיקון .

במכתב תציין במפורש שלפי תנאי החוזה הרי אתה נאלץ לקזז את עלות התיקון של מכונת הכביסה מתשלום שכר הדירה עקב אי עמידה בהתחייבות של בעלת הבית כלפי השוכרים לפי תנאי החוזה .

פורסם

תגיד , אם דוד השמש יתקלקל מי אמור לשלם את זה ? , התשובה ברור והיא בעל הבית..

אותו כנ"ל לגבי מכונת הכביסה, אם לא חיבלת במכונה והדבר הוא מבלאי טבעי של המכונה או אז בעל הבית חייב בתיקון.

בעל הבית עובד בשיטת מצליח, הולך מה טוב, לא הולך..

צרף קבלה ונקה משכר הדירה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אני אומר לא לתקן ואז להוריד את זה מהשכירות.. זה יהווה מקור לבעיות בעתיד.

עכשיו תטפל באופן התשלום ותגיע עם בעל הדירה להסדר שהתיקון יהיה אליו.

אם צריך, המצא לו הוכחות שאם המכונה רשומה בחוזה התיקון הוא באחריותו!

אני גם עכשיו חתמתי על חוזה שכירות, שבו מצויינים הפריטים שנשארים מטעם בעלת הדירה, בינהם מזגנים, מקרר וכו'.

כל מה שמתקלקל מבלאי טבעי זה באחריות שלה, בדיוק באותה מידה שאני מחוייב לשמור לה על הפריטים האלה כשאני עושה בהם שימוש.

פורסם

היום בבוקר היה טכנאי כי אנחנו חייבים מכונת כביסה תקינה, למזלי הטכנאי היה הגון ולקח 250 ש"ח.

בעלת הבית כרגע בחו"ל כך שדיברתי עם בנה שמסר לי את מה שהיא אמרה.

אני מבין שהצדק איתי והכל אך הייתי רוצה לפתור את זה איתה בדרכי נועם, כך שלשלם לה שכ"ד מופחת+קבלה זה לא דרך הפעולה המועדפת עליי, בסופו של דבר היא תשלם רק השאלה היא איך.

להבא אני פשוט אלמד להכניס סעף רלוונטי לחוזה.

• תוכן חדש...