Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שרגא אני מסכים עם הדברים שאתה כותב ובעיקר מסכים עם התסכול שמהם נובעים הדברים.

בסופו של דבר כמו שאני אתה ואחרים כתבו המפתח לעליית עוד מדרגה היא משמעת עצמית של כולנו בכתיבת הודעות.

יש בעלי אינטרסים שמקדמים דברים בצורה נקיה ויש גם כאלו שלא.

בלי קשר למשתמש ניהולי וכו , אם למישהו יש מידע שנעלם מאחרים וראוי להיות חשוף הוא מוזמן ומתבקש לפנות למנהלים או ספציפית או דרך מערכת דיווח על ההודעות שקיימת ואנחנו כבר נעשה מה שאפשר.

מה שכן אני שוקל לעשות זה להוסיף כיתוב של "עוסק בתחום" בפרופיל המשתמש.

בכל מקרה זה נושא מורכב ולא הכל שחור ולבן לצערי.

אבל שוב , אמינות צריכה להיות אבן יסוד של כולנו.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבט אבנר, אני שמח שהדיון הנוכחי, אינטלקטואלי ומנומס, ואפילו יכול להיות בסיס לקו מנחה כזה או אחר. אך קשה מאד, עד בלתי אפשרי ליצור קוד אתי, פורמלי ומוסכם. זה לא בדיוק שחור ולבן, אסביר:

אם וכאשר, חבר פורום ממליץ על מוצר מסויים, אותו ידידו משווק, אך מוכיח ומנמק את דבריו בצורה מתקבלת על הדעת [ולצורך העניין נקרא לזה מדעית, כדי לחדד את הענין]. כלומר, אין צל של ספק שאיכותו של המוצר המומלץ על ידו, עומד אכן באיכותו המדוברת. האם עדיין זה לא תקין? אם וכאשר, חבר פורום ממליץ על מתקין על, אך מוכיח כי עבודתו מושלמת, חברותו פוגמת?

האם אני, שממליץ לחבריי, על נעלי הספורט של Saucony, למרות [ולא בגלל] שיש לי קשרים ידידותיים עם המפיץ שלהם, כי מנסיון אישי שלי, ושל רבים אחרים, וממבחנים בינלאומיים אובייקטיבים, הם לוקחים מותגים רבים ב"הליכה", אך אני דואג להוסיף שאני מכיר אישית את המשווק שלהם, האם זה לא תקין? האם היכרותי את אדון מנהל MBS/ספורטליין, מוריד מרמתם הגבוהה?

אני בדיעה, כי כשאדם ממליץ על מוצר מעולה באמת, קשריו החבריים והעסקיים אינם פונקציה, בהנחה שהוא מציין זאת. כשאדם משבח את מראה בת הזוג הדוגמנית שלו בפני אחרים, זה לא יוריד מיופיה. אראה כבעייתית יותר, המלצה על מוצר גרוע, הבאה מאדם שזה לו אינטרס כלכלי ותו לא. אך אם חבר של שנאפר יזעק ג'נסיס, ג'נסיס, זה אחלה מוצר, זה אחלה מוצר.. יגידו לו איך אתה ממליץ על דבר כזה? אם חבר של יוזב/ניפון יצעק סופרימו זה אחלה סט, יגידו לו איך אתה ממליץ? כלומר, אני חותר לומר כי לעיתים צריך להפריד בין הדברים.

אתמול קפצתי לרוני ולאלי לחנות, לאחר מכן אדי גם הגיע לשם. ישבנו ושוחחנו בכיף. לשאלותיי, אלי הציג בפנינו את מגבר הסאנדאון המדובר "מבפנים". אין לי אמנם הבנה רבה בנושא, אך לאדי, יש גם יש, וראיתי את התלהבותו מהמבנה, מכך שיש ספק כח נפרד לכל ערוץ, מצלעות הקירור שיש בשפע, ועוד. תוסיף על כך את נסיונו בתוצאות בשטח - איך זה נשמע ברכב. אזי אם אדי ימליץ על סאנדאון זו תהיה המלצה ראויה, כי מהבנתו ומנסיונו, המוצר איכותי. ויש לו הבנה, ויש לו ניסיון. זו רק דוגמה אחת, ניתן להביא עוד רבים אך הפואנטה הובנה.

אני חושב שהרצון או הדרישה מחברים, לצנזר לחלוטין את דיעותיהם, רק בגלל היכרותם את הנפשות הפועלות, הוא בבחינת גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בפניה. אנו מדינה קטנטונת, עם תחום אודיו לרכב קטן, כפי שגם אתה ציינת זאת, כל אדם בעל מעט וותק או ניסיון, כבר מכיר וחבר של כולם. אז זה בלתי אפשרי לא לנקוט בשום עמדה על כל מוצר שמשווק כאן. הרי גם ספרי הסטוריה נכתבים מנקודת מבטו של אותו הסטורין שכתב אותם. האם הוא משכתב את המציאות? לא בהכרח, הוא רק נותן לו פרשנות מראיתו והבנתו את הדברים כהוייתן. להיות בעל דיעה נקיה לחלוטין, ללא שום נגיעה כלל, היא תכונה כמעט בלתי אנושית. אנשים מונעים מסיבות שונות. מכסף, מחשבונות אישיים, וכו'. אני רוצה לסמוך על האינטלגנציה של החברים שיידעו להוציא את המוץ מהתבן.

זהו, עייפתי את עצמי..

פורסם

ואיפה הבעיה?

משתמשים וותיקים יודעים "מי נגד מי" הם יודעים ש X מכיר את היבואן Y ושמשתמש אחר הוא בעצם יבואן בעצמו. ואילו משתמשים חדשים מגיעים לפה ופתאום מקבלים המלצה מX וטחושבים שההמלצה מבוססת רק על סמך ניסיון עם המוצר ולא יודעים על הקשר הכלכלי של אותו ממליץ למוצר, אז יכול וייתכן שמוצר מסויים הוא טוב

אך יחד עם זאת מצופה מכל אדם שהוא בעל קשר כלכלי (גם אם כלכלי חברי וגם אם מוכר בעצמו) לרמה מסויימת של הגינות שמתבטאת בכך שבעניין מסוים עדיך לשתוק מאשר שיהיה הספק ולו הקטן ביותר בנוגע לאינטרסים שהובילו לכתיבת אותה המלצה

כדי להתגבר על זה עד היום היו מספיקים כללים לא כתובים של הגינות שמחייבים פה משתמשים ובמיוחד ותיקים, כלומר, משתמש וותיק ידע שזה לא הוגן לתת המלצות על ציוד שלו עצמו יש גישה למכור, או שהמוכר קשור אליו ברמה האישי - היום בזמן האחרון נשברו הכללים- וכל אחד עשו כטוב בעיניו.

ללא ספק זו "ה"-בעיה של הפורום. ואני אומר: יש פתרון מאוד פשוט!

כמו שבשאר הנישות של הפורום הזה יש את התגית של: "בעל מקצוע" וכדומה, גם כאן צריך להיות נהיר ובהיר לכל המשתמשים, הן החדשים והן הוותיקים, מי כאן ממוסחר בתחום. נקודה.

אם אני חדש כאן ואני מחפש המלצה על מגבר של רוקפורד לדוגמא, ואדון ישראלי ישראלי בטוב ליבו ושלל נסיונו ממליץ עליו בחום ואף מפנה אותי למקום מסוים בשביל לרכוש אותו - אני רוצה לדעת מהעובדה שהאדון ישראלי הוא היבואן של המותג. את החישובים שנוגעים בסופו של דבר לכיס שלי אני יעשה לבד.

אני לא מדבר על הקמת מאגר מודיעין של כל אחד מהמשתמשים כאן - אלה רק על מי שמעורב כאן בפן המסחרי של התחום. זה שמשתמש X הוא חבר של היבואן Y לא מעניין אותי. מבחינתי זה בדיוק כמו שאני יילך פיזית לחנויות שונות וכל מוכר ינסה לדחוף לי את הסחורה שלו וימליץ לי רק על מה שיש לו בחנות וישלול את מה שיש למתחרים שלו, בסופו של דבר ההחלטה היא שלי.

אתם רוצים עוד פתרון? בבקשה: בשביל למנוע את המסחרה הזו שמשתמש X ממליץ על הסחורה של משתמש Y ושניהם בעצם אחוקים, המשתמש החדש שמבקש המלצות צריך דבר ראשון להיות מודע לעובדה שיש כאן את המסחרה הזו!! הוא צריך להיות מודע שיש כאן אינטרסים פנימיים, אישיים ובעיקר כלכליים! התגובה הראשונה שאותו משתמש חדש צריך לקבל בשירשור שהוא פותח זה לקחת בע"מ מאוד את ההמלצות "החמות" שהוא מקבל כאן, ולבדוק ולהתנסות בעצמו על מה שממליצים לו לפני שהוא רץ כמו עיוור עם כרטיס האשראי שלו.

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם

צביקה לדעתי אתה צודק

העניין הוא שאדם צריך אכן לציין את קשריו בראש ובראשונה ולא בדיעבד לאחר שמוציאים זאת ממנו

בנוסף מאוד קשה להוכיח מעל דפי פורום ציבורי, לדוגמא בעניין מסויים שנדון לא מכבר.

בעיקר בגלל שבעניין מעורב גורם שלישי שיכול להיפגע בגלל מעשיו של כותב בפורום

בוא נגיד שיש מקרים שעדיף להשאיר את המצב כמו שהוא, שברור לכל משתמש בפורום מה העניין, במקום לפגוע באותו צד שלישי שעוסק בתחום לפרנסתו

ובגלל זה גם כללתי במה שכתבתי את עניין הברור באופן פרטי

פורסם

שראגמן ,

הרי צד ג' מספק ציוד קצה לצד ב' , במחירים נוחים,

(כך לפי טענתו של צד ב' , בשרשור המפורסם),

כך שצד ב' וגם צד ג' יוצאים נשכרים ונהנים ,

אזי -צד ג' וצד ב' שותפים.

די לחכימא ברמיזא , אבל כנראה הצדדים ג'+ב זקוקים לכורמיזא.

.

ZZR

פורסם

חברים, התרד הזה נהיה תביעה לדוגמא בענייני מטלטלין :) בואו נישאר ממוקדים - יותר שקיפות של החבר'ה שהם "בעלי עניין" בחלק מהמוצרים, בנוסף, אם מנהלי הפורום יכולים מבחינה טכנית ליישם כמה מההצעות - יוטב לכולם.

אני מאמין שרק העלת נושא התרד הציבה מראה בפני כמה מהאנשים שמגיבים (מבלי לפגוע באף אחד), רובנו מתייחסים לעניין כתחביב, בואו לא נמאיס את הנושא על עצמנו.

בשיפוצים

פורסם

בוקר טוב לכולם ויום נפלא

לצורך הגילוי הנאות אומר מראש שאני מתקין

אני שמח שהשרשור הזה נפתח רק לדעתי צריך גם לסיים אותו אחרת יימשך כאורך הגלות ואנשים לא יעיינו בכולו והוא יאבד מעוצמתו

מספר פעמים הגבתי פה בפורום ומשום מה החליט מי שהחליט כי אני עושה פה פרסום סמוי וכדומה

אז א. אני לא.

ב. אני חושב שהגדרה של פרסום צריכה להיות שחור לבן כדי שיוכלו לטעון עליה.

אם אדם רושם שרכיב X עולה מחיר Y והמוצר מפורסם בזאפ במחיר הנ"ל או יותר נמוך אין בכך פרסום יש בזה משום המלצה

לעומת זאת לדעתי אם מנהל פורום מפרסם את ההתקנה שלו תוך פתיחת שרשורים שהופכים לשירי הלל למתקין מסויים או מוצר מסויים זה פרסום וזה לא אתי.

אם שרשור מסויים יורד על מתקין מסויים עד רמה של סכנה לתביעה על הוצאת דיבה ותוך כך מהלל מתקין שנמצא 140 ק"מ מהמקום (ולמרות שהמתקין ידידי) אני חושב שאין טעם בדבר ומנהלי הפורום צריכים לסנן זאת

רצה אדם לשבח מתקין -נפלא וטוב

רצה אדם לקלס מתקין- יש לבדוק האם יש דברים בגו ואם הנושא מחזיק מים אחרת הפורום יהפוך לצהובון

התלוננתי בעבר על הנושאים המצוינים בשרשור זה בהודעה פרטית למנהלי הפורום והתוצאה הייתה ניתוק של הסיסמא שלי

לדעתי היות ומרבית העוברים ושבים בפורום זה ומן הסתם בגלל עקומת גאוס יהיו במרכז הקשת של רמות המערכת הקיימות

חברה פה צריכים להבין שעם כל הכבוד לג'נסיס DLS FOCAL BOSTON ועוד... (שמשום מה רק אחת החברות הנ"ל עוברת פורום) רוב האנשים יעבדו עם מגברי דרגת ביניים ולכן ייתכן שהמלצה על מגבר שאינו CLASS A או D ועולה 6-7K ש"ח עדיין יתאים למרבית האנשים ולמגברים אלו כמעט ואין פה ייצוג המלצות ותמונות

צריך לעודד כל אחד לכתוב ולצלם פה את המערכת שלו במקרים רבים מערכת מותקנת לא נכון וניתן בצורה קלה לשפר אותה רק שאותו אדם לא מודע לכך

אם אדם כותב משהו ואינו בטוח ב 110% שיציין בתחילת דבריו כי כך הוא הדבר על מנת שעוברי אורח לא יקבלו את העניין כאורים ותומים -לא נעשה כך מנהל הפורום יציין את העניין.

תפקיד מנהל הפורום הינו לפקח על איכות רמה ואמיתות כמו גם הגינות ויושרה.

לדעתי צריך לעשות שרשור פתוח שבו יוצעו נושאים לבניית איזשהו קוד אתי לפורום שלבסוף ייערך וכוווולללללם יהיו מחויבים לו.

אלי זהר

פורסם

לעומת זאת לדעתי אם מנהל פורום מפרסם את ההתקנה שלו תוך פתיחת שרשורים שהופכים לשירי הלל למתקין מסויים או מוצר מסויים זה פרסום וזה לא אתי.

אם יש לך בעיה עם שרשורים שמפרגנים למתקינים אחרים שעושים עבודה יוצאת דופן אז יש לך בעיה חמורה ומקומך לא איתנו מבחינתי.

כל מישתמש מוזמן ויכול לפתוח שרשור עם ההתקנה שלו , לספר על הציוד שלו , על חוות דעת על הציוד שלו וחוות דעת על ההתקנה שנעשתה לו.

אם הוא מרוצה מההתקנה זכותו ואף חובתו לדווח לכולם ולשבח את המתקין או הציוד המדובר .

אם הוא לא מרוצה מההתקנה מהציוד או מהיחס שהוא קיבל גם זכותו לדווח על זה - בשביל זה יש פורום.

כל עוד הדברים שנכתבים הם נכונים מדויקים ומקצועיים ולא באים מתוך אינטרס כלכלי זה כשר ואף רצוי לשבח/לבקר כל מתקין או ציוד.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

בכל מקרה , אני נועל את השרשור הזה.

המסר כבר ברור לכולנו.

אם למישהו יש משהו מיוחד או הצעה מיוחדת מוזמן לפנות אלי בפרטי.

Alpine 9533, H701, C701

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...