Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם מישהו יוכל לכתוב מה מספר החיישנים שיש ברכב הנ"ל ומה תפקיד כל אחד מהם? האם ניתן להגיע אליהם ולנקותם/להחליפם לבד? מה התקלות הנפוצות בחיישנים? יש לי חשש לפיח על חיישן IGR. יש דבר כזה? אפשר לטפל בבית?

mazda lantis 1998 1840

פורסם

יש עשרות חיישנים ברכב, ומאוד לא מומלץ להתעסק עם אף אחד מהם אלא אם כן ידוע בוודאות שהחיישן תקול וזה ניתן לוודא בדיאגנוסטיקה של מחשב הניהול.

להתעסק סתם עם חיישנים כדי לנקותם, זה פתח לצרות, גם אם זה שסתום EGR.

פורסם

חגי,

כול בעייה בחיישנים יש לאתר בעזרת סורק תקלות תחילה ולאחר מכן להתחיל לחפור.

אנא ציין את מהות התקלה ומה הם תוצאות הבדיקה בעזרת סורק.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה, לפירוט התקלה: הרכב התחיל לגמגמם בשבוע שעבר בסיבובי סרק, ממש כמעט ומתכבה. בזמן נסיעה רגילה לא מורגש שינוי אבל מיד כשהרכב נעצר יש גמגום רציני,טורים נמוכים מאוד וכמעט התכבות המנוע. הלכתי למוסך ולא עבד להם הסורק תקלות ולכן הבחור שם פתח את פתח יניקת האויר, ליד הפילטר, הרים לטורים גבוהים מאוד, מעל 6000 סל"ד, והתיז ספריי קרבורטורים פנימה. תוך כדי ההתזה הוא אמר שאם זה יסתדר אז יש פיח עם החיישן IGR או EGR כמו שתיקנתם אותי. זה באמת הסתדר אבל אני מתחיל להרגיש שזה חוזר. לפי דבריו אם זה יחזור אז נוציא את החיישן וננקה אותו יסודית בחוץ. אני בסה"כ מנסה להימנע כספית מהתיקון הזה. הניסוי של המוסכניק הצליח ולכן אני מעריך כי החיישן הנ"ל הוא הבעייתי. יש פתרון?

mazda lantis 1998 1840

פורסם

חגי שלום,

תפקיד שסתום EGR הינו למחזר גזים רעילים ממערכת הפליטה והינו חלק ממערכת הקטנת פליטת מזהמים לסביבה כתוצאה מכך השסתום נוטה לצבור פיח.

לאחר שראית את מיקום השסתום תפרק אותו ונקה אותו בעזרת ספריי קרבורטורים.

במידה וקיים אטם חובה להחליפו לפני החזרת השסתום למיקומו.

פורסם

לא קשור לEGR, המוסכנית סתם זרק ניחוש פרוע לפי דעתי.

סביר להניח שהבעיה קשורה למערכת ההצתה ברכב כגון: חוטי הצתה (חוט אחד פגום), מכסה מפלג, רוטור מפלג, או אפילו בעיה במפלג עצמו.

זאת "המחלה" בדגמי ה-BA!

בתור התחלה במידה ויש לך סט חוטי הצתה נוסף תוכל להחליף ולבדוק אם הבעיה הסתדרה, ואם יש לך חבר עם רכב זהה תוכלו להחליף בחוטים רק לשם בדיקה.

כל הריסוס ספריי למצערת זה "בולשיט" אחד גדול, פשוט חפריות, גורם לאשלייה פסיכולוגית בלבד שעוברת לאחר כשבועיים.

פורסם

מרק, אני לא יודע את מיקום החיישן. המוסכניק אמר שהספריי יגיע לחיישן בצורה שהוא טיפל כדי למנוע את זמן הפירוק (היה לחץ ובאתי באמצע היום) אבל לא הצביע לי על מיקום החיישן. גיורא, אני "חושש" מאוד שמיד אחרי הפעולה של המוסכניק הבעיה נעלמה כליל. עוד לפני שהוא ראה שידענו שהבעיה הסתדרה הוא אמר שכנראה הבעיה שם ולכן לאחר שבאמת הבעיה הסתדרה אני מאמין שהוא יודע מה הוא אומר. הבחור בעל מוסך מורשה של מאזדה כבר לא מעט שנים ויש לו מעט ניסיון. חוץ מזה, אתה מכיר שמישהו מחזיק סט חוטי הצתה רזרבה בבית?? אני שואל אם מישהו יודע איפה זה נמצא? איך לפרק ולטפל מרק כבר אמר. האם מישהו יודע את המיקום ???

mazda lantis 1998 1840

פורסם

כאשר אתה עומד מול הרכב מימינך פילטר אוויר עקוב אחרי הצינור בעל הקוטר הגדול המתחבר לפילטר אוויר וממשיך לסעפת בקצה תראה את השסתום המחובר לסעפת.

אם זכרוני לא בוגד בי השסתום מהודק בעזרת בורג משושה.

לשסתום מתחברים 2 צינורות וקונקטור חשמלי.

בצלחה !

פורסם

לדעתי אין קשר לשסתום EGR.

הבעיה היא כמו שגיורא ציין בהצתה, מכסה מפלג,רוטור,חוטי הצתה, כוייל שבתוך המפלג, פלאגים.

אתה תיראה שבזמן הקרוב הבעיה שוב תחזור, ואני מקווה בשבילך שלא.

בצע ניקוי מצערת בצורה ייסודית, כניראה גם שסטום הIAC (מנוע צעדים) מלוכלך.

פורסם

בגדול תראה בתמונה; הצינור המתכתי שיוצא מסעפת הפליטה (מסומן באדום) והולך חזרה לכיוון המנוע זה הצינור שהולך לשסתום ה-EGR, הגישה לשסתום מאוד לא נוחה ולא בטוח ששווה את המאמץ.

איפה שהחץ האדום מסמן, באזור הזה נמצא השסתום, פשוט אפשר ללכת לפי הצינור ולהגיע אליו.

לי עדיין לא יצא לפרק ולנקות אותו למרות שתכננתי.

p2190049xh0.jpg

כך נראה בדיוק השסתום שאצלך:

egrvalvenv4.jpg

בברכה,

גיורא.

פורסם

גיורא זהו תא המנוע של רכבך?

אם כן, אז איזה חברה החוטי הצתה, ומה עלותם?

גיורא, האם כדאי לפרק את השסטום הזה ולנקות אותו, האם יורגש שיפור כלשהו?

אני מניח שהצינור הדק הזה מתמלא בפיח וניסתם די מהר.

פורסם

חגי,

ראשית אני לא מסכים עם תשובתו של גיורא, שסתום EGR תפוס במצב פתוח בסל"ד סרק יכול לגרום להמון בעיות.

לפני שאתה נכנס להוצאות כספיות תתחיל בניקוי החיישנים שציינתי.

1.שסתום EGR

2. חיישן MAF בעזרת ספריי לניקוי מחברים/מגעים חשמלים ללא תכונות שימון של חברת סרוויסול בלבד (מיכל בצבע צהוב).

אתה תראה שינוי משמעותיי בפעולת המנוע.

חיישן EGR עולה בסביבות 800-1000 שקלים וחיישן MAF בסביבות 2000 שקלים.

פורסם

קרה לנו גם בלאנטיס המשפחתית שהייתה לנו.

תקלה מציקה ביותר.הרכב היה חדש לחלוטין עם 27.000 ק"מ וסבל מהבעיה.זו הייתה המאזדה הראשונה והאחרונה שהייתה לנו במשפחה.כל התדמית הקסומה שהייתה לי על הרכב הזה התפוצצה לי בפרצוף לאט לאט עם השנים שהחזקנו אותה.הרכב בגד בנו והיה אקזמפלר שמור מאוד.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

זה מנוע של לנטיס F? כי אצלי זה טיפטיפה שונה. דיברנו על חיישן ופתאום אתם מדברים ( במקצועיות רבה!! תמונות וזה...) על שסתום ?? אני מתאר לעצמי שיש הבדל, לא? אני אשמח לקבל חידודים לגבי זה. בכל מקרה כרגע הרכב רועד בסיבובי סרק. הטורים יציבים על איזור ה-800 אבל הרכב רועד עד שמתחילים לנסוע. אני מעריך שזה תחילה של חזרת התופעה. אשתי תחזור עם הרכב ואני ארד לבדוק מה קורה. תודה!

mazda lantis 1998 1840

• תוכן חדש...