Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבד מתחמם

לאון
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לי היה גם במעבד AMD 2600+, המעבד בנוי מהרבה מאוד טרניזסטורים קטנים, אז כמה הלכו לעלמם, וזה גרם לא להתחממות ב15 מעלות +, וירדו הביצועים ב5-10% , זה קורה לבד עם הזמן, זה היה עניין של כמה חודשים עד שהוא סיים את עולמו, והרס איתו את הלוח אם. וקניתי חדש.

מ45 מעלות הוא היה עובד על 68 מעלות, ואחרי מאוורים אימתניים וגופי קירור שיכולים לצנן מנוע של דיזל, הוא עדיין היה על 65 מעלות כלום לא עזר.

כול העניין של משחה טרמית זה בלבול אשכים, משחה זו למי שלא יודע, זה בסהך הכול להחליק את השטח מחוסר מגע ננומטרי, בקיצור, גוף קירור חדש+מעבד חדש שאין עליהם שחיקה, עם המשחה לא יהיה הבדל של מעל 1-2 מעלות.

תמיר

פורסם
המעבד בנוי מהרבה מאוד טרניזסטורים קטנים, אז כמה הלכו לעלמם, וזה גרם לא להתחממות ב15 מעלות +
זה נכון שמעבד בנוי מ"הרבה מאוד טרנזיסטורים קטנים", אבל איך הגעת למסקנה שכשכמה מהם הולכים לעולמם הם גורמים להתחממותו, ועוד ב- 15 מעלות?

כול העניין של משחה טרמית זה בלבול אשכים, משחה זו למי שלא יודע, זה בסהך הכול להחליק את השטח מחוסר מגע ננומטרי, בקיצור, גוף קירור חדש+מעבד חדש שאין עליהם שחיקה, עם המשחה לא יהיה הבדל של מעל 1-2 מעלות.
איזה שחיקה נגרמת לגוף קירור לאורך חייו? איזה שחיקה נגרמת למעבד לאורך חייו?

בקנה מידה מיקרוסקופי, יש מעט מגע בין המעבד לגוף הקירור, והרבה חללי אוויר כלוא. המשחה התרמית ממלאת את החללים הללו ומסייעת בהסעת חום מגוף המעבד לגוף הקירור.

מאוד לא נכון לקבוע שאין בה תועלת.

פורסם

מניסיוני האישי מצטברת לה שכבת אבק בין גוף הקירור למאוורר , כתצואה מכך לא מגיע אויר קר למעבד

תפרק ותנקה את האבק משם ,אולי זה יעזור כמובן תמרח גם משחה תמיד זה טוב .

אסף

" אכלת פלפל שתה מיץ " .

פורסם

העבודה שלי זה אלקטרוניקה - אהודיו, התחום שאני מתעסק בו זה הגברה, בניית מגברים בין היתר, אני כול היום עובד עם המשחות הלבנות המלכלכות האילו.

15 מעלות, זה הטמפרטורה שהמעבד שלי הגיע אליו לפני שהלך לעולמו, יש לי שעון טמפרטורת מעבד, לוח אם, טרנזיסטורי הספק של המגבר, של הכוננים קשיחים ושל הלוח אם, יש לי בקרה תמידית על החום של המחשב חלק מהשטויות ששמתי במחשב,

המעבד היה בן 3-4 שנים, עבר אובר קלוקים פה ושם, וכמה אובר קלוקים לא מוצלחים, שמי שיודע באובר קלוק מעלים את המתח למעבד, כול השינויים הללו הרסו את המעבד,הוא לא נישאר תקין כמו שהיה. אחרי הורדה של המצבים הקיצוניים, הורדה המהירות שעון למהירות רגילה ומתחים ירדו חזקה, אומנם המעבד כבר נהרס פנימית והמשיך לעבוד ביתר איטיות על טמפרטורות מאוד גבוהות, הוא סחב ככה כמה חודשים עד שהספיק לעבוד בכלל, זה כתוצאה שמשהו בתוך המעבד נהרס, ומה יש במעבד אם לא טרנזיסטורים?

שחיקה = שריטות למינהם, כידוע, ואם לא לך, הרבה ילדים חושבים מחשב זה לגו, הם מפרקים את המעבד מפרקים גופי קירור, מחליפים אותם, מנקים אותם, משפשפים את חלקי האלומניום - נחושת כדי לנקות אותם, כתוצאה מזה יש שריטות.

יש תועלת, במקרה הזה היא לא תחולל שום נפלאות, ובמידה והמעבד חדש והגוף קירור חדש, בלי משחה ועם משחה לא יהיו נפלאות, התוצאה תהייה כמעט זהה.

תמיר

• תוכן חדש...