Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
במקרים של ביטוח עדיף לשלם בהגינות ובכלל , תהיה הוגן! מה זה את מי אתה משקר?

אין לך כסף?! אל תסע ברכב, יש תחבורה ציבורית.

הרכב על שמך אתה נהג עיקרי ובהתאם כך גם הביטוח, מה שאתה שואל אותנו פה זה בעצם "תייעצו לי איך להיות עבריין".

ולא סתם אחד, עבריין הונאות. אני מבין את הראש, שאתה צעיר וכו' ורוצה לחסוך, אבל תחשוב שניה אם זה מה שאתה רוצה לראות מסביב, כמו בעלי רכבי פאר שאינם מסיימים את החודש אבל האגו גומר אותם. מספיק להיות עבד של האגו, בגלל אנשים כמוך הציבור ההוגן והישר שרוצה לשמור על אמינות וכו סובל .

איזה היסחפות!

קיימת "שיטה" של "התחלת עבר ביטוחי" ע"י הוספת שמך לפוליסה של הוריך למשל. שיטה זו טובה אם אין לך עבר ביטוחי, וכתוצאה מכך לא נותנים הנחה על העדר תביעות. מצד שני, השיטה הזאת מסכנת את הנהג הוותיק, כך שאם תתבע את הביטוח שהוא רשום על שניכם, גם עברו הביטוחי יכתם.

למיטב ידעתי שיטה זו יכולה לחסוך עד 1000 שח בביטוח מקיף, ולהתחיל את ההיסטוריה הביטוחית.

אני לא ממליץ ליישם אותה, רק אומר שהיא קיימת.

כי מי שמשקיע, שוקע....

פורסם

nirba - איזה רכבי פאר ואיזה אגו על מה אתה בדיוק מבלבל את השכל?

אותו חבר שדובר עליו עם ה206 שמשלם פחות ממני בביטוח וגם מקבל מקיף לא עשה שום עברה ואם במידה ואני יצליח לעשות את ה"קומבינת הונאה" כמו שקראת לזה , זה עדיין לא יקרא עברה ובטח לא עבריין אז אל תחיה בסרטים.

את הפוליסה של "קומבינת ההונאה" הזו, חברת הביטוח הציעה לחבר, בוא נגיד שמשפחת החבר טענו לחברת הביטוח שאמא שלו תיכנס לרכב ותיסע עליו במשך 10 דקות פעם בחודש - הפעולה הזו כפי שאמרתי מקודם, נקראת: נוהג בדרך קבע.

אתה באמת חושב שהחברת ביטוח תבוא אליו הביתה פעם בחודש ותשאל את האמא: "נו?! נהגת היום?" אז בוא נגיד שאחרי שבוע היא גילתה שהיא לא מסתדרת עם הרכב וידני לא מתאים לה, אז זהו? לשנות את כל הביטוח? זה תופס, וזה תפס וזה ימשיך לתפוס, וזה ממש לא נקרא עברה או עבריין או פושטק או איך שקראת לזה.

אני רוצה להבהיר עוד משהו אחד, לבן אדם X יש רכב על שמו, אין שום מניעה שהוא יהיה נהג משני, נניח והוא רוצה להכניס את אבא שלו בן 50 כנהג עיקרי, אין שום מניעה, הביטוח יהיה על שם האבא, הוא משלם והבן שלו הוא נהג משני.

עוד דוגמא שאמרתי קודם:

בן אדם X בכל רכב, נכנס לחובות, לפני שמחליטים לעקל לו את הרכב , X מעביר את בעלות את הרכב לדוד שלו. הביטוח נשאר עדיין על שם X ובמידה וX יעשה תאונה, הכסף יילך למר X ולא לבעל הרכב, הגיוני לחלוטין.

**נהג עיקרי = עד כמה שאני יודע, אין הגדרה אצל חברות הביטוח מה זה נהג עיקרי, לפי השם אפשר להבין שנהג עיקרי זה אחד שהרכב רוב הזמן אצלו, אבל שוב, חברת הביטוח תבוא כל יום ותדפוק בדלת ותשאל: "נו?! היום הרכב אצלך או אצל הבן?!", מהסיבה הזו אין שום מניעה שאפילו השכן יהיה נהג עיקרי.

כמו שהחבר שלי עשה את ה"קומבינת הונאה" הזו, כל אחד יכול לעשות את זה מבלי לרמות אף אחד.

לגבי מה שאמר: alexbak עם ה:התחלת עבר ביטוחי, אפשר פשוט לעבור לחברת ביטוח אחרת שלא מכירה ופה נגמר הסיפור.

אוהד.

פורסם
אתה טועה לפני כשבועה היה לי סיפור כזה בדיוק את הכסף קיבל בעל הפוליסה ולא הרכב.

אריק,

מקרה שאני מכיר, חברת הביטוח סירבה לשלם לבעל הפוליסה אלא אם כן בעל הרכב הרשום ישלח להם תצהיר מאושר ע"י עו"ד שהוא מודע לענין ומסכים.

יכול להיות שחברות שונות נוהגות אחרת, יכול להיות שמדיניות השתנתה ויכול להיות שהיה מדובר במקרה נקודתי.

עקרונית עולה מדבריך שאדם יכול לבטח את מכונית שכנו ואפילו לא צריך לגעת ברכב הפוטנציאלי, ורק להפיץ איפה יש רכב שכדאי לאחרים לגנוב. בסופו של דבר הרכב יגנב והמבוטח שאינו בעל הרכב יגרוף את הכסף.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

זה כך ולא עיקרונית ! רק איך אתה יכול לבטח את הרכב של השכן? אתה צריך רשיון רכב ועוד מספר מסמכים ובנוסף בדיקת מיגון ?

פורסם

חברים, בואו נעשה קצת סדר בדברים.

אין דבר כזה נהג עיקרי ומשני,

הנושא מתחלק לנוהג בדרך קבע, ונוהג מזדמן.

בדרכ כפי שאתם יודעים התעריפים של החובה משתנים לפי גיל הנהג, אולם אם כל אחד יפתח את פרמיית החובה יראה סעיפים 1,3,7. ויבין שכמעט כל נהג יכול לנהוג ברכב שלו, האם זה כך? התשובה היא לא!

ברגע שנהג מוגדר נהג מזדמן הוא יכול לנהוג כמעט בכל רכב שיש הבעיה נעוצה בהגדרה שרוב המבוטחים לא מכירים וההגדרה היא: נהג מזדמן הוא נהג שמבוטח על רכב אחר.

דוגמה: ילד בן 20 קנה קולט ביטח אותה ובה הוא נוהג. אבא רוצה להוסיף את הבן לרכב שלו אז אפשר לכתוב שהבן הוא נהג מזדמן כי יש ביטוח על שמו ורכב שבו הוא נוהג בדרך קבע!

עוד דבר גם מי שנוהג רק ביום שישי פעם בחודש ברכב הוא נהג בדרך קבע!

ברגע שנהג מבוטח על 2 רכבים אפשר לומר כי הוא נהג מזדמן.

בדרכ התעריף של הנהג מזדמן מתבטא רק בביטוח חובה שבביטוח מקיף כולם נהגים ונוהגים.

עצתי היא לא לנסות לחסוך כי עדיף כבר לא לבטח שכן ברגע האמת תישארו עם התחתונים וזה קרה וחברות הביטוח מוכיחות הכל לבסוף!

הכותב הוא סוכן ביטוח המבטח בחברת אליהו, איילון, הראל. גם אני מייעץ ללקוחות בנושא וכך עושים

אגב בדרכ שפוליסה רשומה לא על שם הבעלים זה פתח לצרות וזה מריח מסריח וחברות הביטוח בבוא הזמן עם הצורך יוכיחו למה זה נעשה ועוד יותר יטילו ספק באמון המבוטח!

לכותב השרשור ברגע שהרכב על שמך אתה בבעיה, אתה מנסה לחסוך אבל מבטח רכב עם ביטול השתתפות עצמית ? בשביל מה?

הרי אין לך תאונות ונקודות והכל תקין!

הרבה חברות ביטוח לא מבטחות מקיף רכבים ישנים. לדבר 2 סיבות:

א. כל תאונה עלולה להביא לטוטלוס

ב. קרו מקרים של מוכרים שלא הצליחו למכור את הרכב וביימו את גנבתו.

בברכה,

שלמה

פורסם

לא מבין מה חברות ביטוח יוכיחו .? למה מה הבעיה שבעל הרכב הינו המבוטח?

על מה אתה מדבר פה לא מבין ? למה מה אתה מנסה לרמות ?

בגלל זה בפוליסה ישנו סעיף בעל הרכב ו המבוטח ! בדרך כלל זה מופיה בעלי הרכבX שם המבוטח Y ורשאים לנהוג או/ו X,Y

פורסם
זה כך ולא עיקרונית ! רק איך אתה יכול לבטח את הרכב של השכן? אתה צריך רשיון רכב ועוד מספר מסמכים ובנוסף בדיקת מיגון ?

אריק,

אני יכול להראות לך בנין שחונות כמה מכוניות של תושבי חו"ל. המכוניות האלה מעלות אבק משך 10-11 חודשים. לא מדובר במכוניות זולות, מדובר ברכבי יוקרה. (היה יותר זול אילו שכרו רכב לחודש שהם בארץ).

אין שום בעיה לדעת מי בעליהן, להזמין רשיונות חלופיים בדואר, לבדוק מס' ימים את תיבת הדואר ולשלוף הרישיון משם.

כל ילד זב חוטם מכיר את רשומון ודומיו המסתובבים חופשי באינטרנט, על אחת כמה וכמה גנב מתוחכם המתכנן מכה.

אם המכוניות יעלמו מהחניון - עד שבעליהן יגלו זאת יעברו מס' חודשים רבים, והאמת שאף דייר אחר לא יתלונן שחסרה מכונית.

גם גנבו רכב, גם ביטחו אותו, גם מכרו אותו לפלסטיני וקיבלו כסף וגם חברת הביטוח תשלם.

אישית - אני בעד לבטח רכב שאינו בבעלותך, אבל שחברת הביטוח לא תעשה התניות בעת אובדן מוחלט, ואם היא מתכוונת לכך, שתתנה זאת לכתחילה בהסכמה מראש של הבעלים הרשום.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אני לא יודע אני לא מומחה בלגנוב את חברות הביטוח במבחן המציות זה לא קורה בפועל לפחות לא ממה שאנו שומעים אך בוודאות יודע כי הרכב לא חייב להיות מבוטח ע"י הבעלים.

פורסם

אריק,

לא אתה ולא אני מומחים בלגנוב.

כנראה שיש חברה שמקפידה יותר על ענין שאובדן מוחלט ילך לטובת בעלים רשום ולא לטובת מבוטח.

שנינו יודעים שהגנבים חושבים על מה שאנחנו לא מסוגלים עוד להעלות על דעתנו - הם הרי מקדימים את כולם בהתפתחות ובשיכלולים והטובים רק נגררים אחריהם לפתח שיטות מנע חדשות.

.

• תוכן חדש...