Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש שתי ערכות...

ערכה שלמה לכל הדלת, וערכה לרמקול מסביב.

הערכה השלמה לכל הדלת מכילה 4 יריעות של 30x90 סנטימטר.

הערכה מסביב לרמקול - 2 חתיכות של 25x25 סנטימטר.

יש שתי סוגים של דיינמאט - אקסטרים ואוריגינל.

האוריגינל אוטם פחות טוב, עבה יותר, קשה יותר לעבוד איתו ודרוש גם אקדח חום להתקנה.

האקסטרים אוטם פי 4 יותר טוב, פחות עבה, קל לעבודה.

ערכה שלמה לכל הדלת מהאוריגינל עולה בארץ 500 שקל.

ומסביב לרמקול איזה 200 שקל.

אין לי מושג מה המחירים של האקסטרים בארץ.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

למה לך לקנות גם ערכה לרמקול וגם ערכה לדלת?

הערכה לדלתות מספיקה לשתי דלתות שלמות.

לי יש את האוריגינל ונשאר לי עוד יריעה וחצי אחרי שתי דלתות (עלה 450... אולי אפשר בקצת פחות - ב-אוטופרט... אין להם אקסטרים פעם אחרונה שבדקתי) וצריך באמת אקדח חום (או מייבש שיער 8) ) שעזר לי מאוווווווווד בעבודה!!!

אני הולך להוסיף את מה שנשאר לי מתישהו בקרוב כדיי להוריד עוד את הרעידות - שכן אחרי שמגבירים קומפוננט 140 RMS - אפילו דיינמאט לא עומד בזה :lol:

ואני לא רוצה לחשוב בכלל על מה שהולך להיות עם הסאב העתידי...

פורסם

לא קניתי שתי ערכות...

קניתי רק ערכה לדלת.

הסברתי ל205GTI איזה ערכות קיימות ומה המחיר שלהם.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

לדיינמאט יש ערכות כמעט לכל דבר שזז,

(אותי אישית הכי הצחיק הערכה ללחוית רישוי).

אפשר להזמין מחול דיינמאט אקסטרים לדלתות ב70$ עם אני לא טועה

עם משלוח זה יכול אפילו להגיע ל90$

עדיין מאוד שווה וממולץ.

loudguy

:

בינתיים עבדתי רק עם דיינמאט אורגינל, האם האקסטרים שונה בהרבה באופן ישומו?

כל חור שחור בלילה.... גם אגזוז.

פורסם

כן.. קיימות עוד הרבה ערכות באמת ועוד סוגים של חומרים...

אבל נתתי הסבר על מה שבדרך כלל קונים.

יש לי אתרים שמוכרים ערכה לדלת של האקסטרים ב 50 דולר, טיפה פחות.

אבל הבעיה זה המשלוח... הערכה הזאת שוקלת 6 קילו.. וזה מעלה את המחיר של המשלוח באופן משמעותי.. המחיר של המשלוח יכול להגיע ל 100 דולר.

יש לך אתר שאפשר להשיג אותו ב 90 עם משלוח?

דודו, הוא שונה בהרבה מבחינת קלות העבודה, בגלל שהחומר יותר דק ואין צורך בפן/אקדח חימום.

לפי דעתי זה שווה את האקסטרה כסף.

כמה שהוא מקל את העבודה היא עדיין קשה אם אתה עושה אותה כמו שצריך... צריך להשקיע המון זמן כדי שהחומר ידבק ללא בועות, ולנקות טוב את השטח לפני בטרפנטין/אלכוהול.

השקעתי כמה שעות עבודה טובות על כל דלת.

פורסם

ניתן להשיג בEBAY את הDYNAMAT BULK PACK שזו החבילה הכי גדולה והיא עולה שם 99$ ויש בה 36 פיט רבוע.

ישנן עוד חברות שלהן יש מוצר ברמה של דיינמאט ובמחיר זול יותר, בינהן:

BROWN BREAD, FATMAT, SECONDSKIN

כל אחת מהן זולה משמעותית מדיינמאט אקסטרים ומספקת את אותן התוצאות. BROWN BREAD עדיפה במקצת על כולם בעמידות גבוהה לחום. הזולה ביותר מהשלוש האלו היא FATMAT שמוכרת 100 פיט רבוע ב99$.

בכל מקרה למרות שכתוב שאין צורך לחמם עדיף לחמם את כל המוצרים הללו, דבר שמאפשר הדבקה טובה יותר ויעילות גבוהה יותר של החומר בשל כך.

עוד אופציה שניתן לשקול היא חומרי איטום נוזליים על בסיס מים. גאלון עולה כ60$ ושוקל בערך 5 קילו ומספיק לכסות כ50 פיט רבוע. לחומרי האיטום האלה יש הרבה יתרנות על היריעות: ללא ריח, עמידות בחום גבוהה יותר, החומר נדבק טוב יותר והחומר ע"פ מבחן מבודד טוב יותר וכמו כן יכול להגיע לכל פינה.

את הדברים שכתבתי לא כתבתי על דעת עצמי, יש מהנדס חומרים באחד הפורומים האמריקאיים שגם עובד בחברה לייצור חומרי איטום (לתעשיה) ושלחו לו כל מיני חומרי איטום אל מנת שיעשה מבחן וישווה. התוצאות עדיין לא פורסמו אבל כל המבחנים כבר נעשו והוא אמר את הדברים על סמך הניסויים שלו.

אפשר לקרוא חלק מהדברים בלינק הבא, הכינוי שלו הוא the_spacemonkey:

http://forum.soundillusions.net/showthread.php?t=30563&page=4&pp=15

תמונות של רכב לפני איטום עם חומר נוזלי:

403430_7_full.jpg

ואחרי:

403430_8_full.jpg

אחרי שנאבדו לי 50 פיט רבוע של חומרי איטום בדואר, אני חושב שאלך על איזה גאלון או שניים של חומר איטום נוזלי ואשתמש ביריעות רק על מנת לאטום את החורים שבדלת.

פורסם

איך הולך המחיר של המשלוח ב EBay?

יצא פה למישהו להזמין במקרה משם?

פורסם

אלון, מה שעושים זה יוצרים קשר עם המוכר לפני, שואלים אותו אם הוא מוכן לשלוח לישראל או לא. במידה וכן הדרך הזולה ביותר היא דרך http://www.usps.com שזה בעצם US AIR MAIL. תכנס אתה לפני כן לאתר, תראה את שיטת המשלוח שאתה מעדיף (לפי המחיר) ובמידה והוא הסכים לשלוח לישראל תגיד לו שישלח בדרך הזו.

בכל מקרה בדוק גם את שאר האפשרויות שאמרתי שכן הם יכולות לחסוך לך כסף רב. יש לזכור שהחברות האלו לא מייצרות בעצמן את החומרים אלא פונות למפעלים שמייצרים להם. ככה שההבדלים בין החומרים הטובים הם קטנים אך בדיינמאט אתה משלם הרבה על השם.

פורסם

אוקיי, תודה על העזרה.

אני כעיקרון מעדיף להוסיף עוד כסף ולקבל חומר שנוח לעבוד איתו.

שאר החומרים האלה לא נדבקים טוב כמו הדינמאט.. ככה הבנתי מאנשים שעבדו איתם... אבל שמתי לב שהרוב מעדיפים אותם בגלל שהם זולים יותר.

האקסטרים... אין מצב להוריד אותו מהדלת.

• תוכן חדש...