Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי קופה VS מזדה MX 5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן כמו שחשבתי, ההחלטה הולכת ומתגבשת לכיוון המזדה אתמול גם נסעתי על מיאטה של חבר היא שנת 95 1800 5 הילוכים ממש כייפית!!

עכשיו נכנסת ההתלבטות אולי לקנות יד שניה

יש הבדלים בין 2008 2009 מהחברה לדגמי 2006 2007 (2006 זה השנתון הנמוך ביותר לצורה החדשה אם איני טועה)

HU: Alpine CDA-9831 -=- F.Amp: Orion- 8004 -=- Mono: Rockford-p300.1

Comp: Morel Dotech 6 -=- Rear Sp.: Infinity 62.7i -=- Sub: Kicker 07CVR124

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תראה , בכל מקרה , מדובר בשתי מכוניות שיספקו לך את הלוק הצעיר .

היתרון היחיד של היונדאי , הוא במישור הפרקטיות ונוחויות נוספות .

זה מתבטא בהמצאותם של מושבים אחוריים (גם אם לדרדסים) שכמובן לא נמצאים במיאטה , תא המטען בעל נפח רב ובלי להשוות מספרים נראה לי שהוא כמעט פי 3 יותר גדול מבמיאטה , המרכב הסגור יקנה לך שקט עצום יותר מפני ואנדליזם ופריצות , ובכלל הוא יקנה לך בידוד טוב יותר (רעשים , טמפרטורות ואולי "ביטחון") .

על היונדאי , לי אישית לפחות , גם יותר קל לנהוג בצורה מנהלתית .

כאן זה מתבטא בכך שהמיאטה הדוקה יותר , אולי גם אדוקה יותר , כלומר ההפעלה שלה (דוושות , הגה) מכאנית בהרבה (אם כי היא לא קיצונית כמו שזה עלול להשמע , במיוחד לא בדור החדש , ההבדלים מוחשיים אבל מתרגלים למיאטה מהר) .

היתרונות של המיאטה , הם כמו שאמר רוני , כל השאר (שנוגע לנהיגה) .

המיאטה היא מכונת נהיגה מאוד כייפית , וגם אני שעומד להחליפה מודה שתמיד תחסר לי התחושה האשלייתית שהיא נותנת , שמדובר במכונית בעלת הרמוניה מושלמת (והיא לא מושלמת בשום תחום) .

אחד הדברים היפים בה , הוא שלא רק בכבישי נהיגה או בנהיגה על הגובלות נהנים מהנהיגה בה , התחושה הזו תלווה אותך בכל רגע (לטוב ולרע) , גם בנסיעות מנהלתיות של היום יום .

יכול להיות שאני מעט מגזים , אבל זו התחושה החזקה ביותר שאני סוחט מהמיאטה כעת כשאני מנצל את רגעינו האחרונים - ההנאה הזו , בכל סיטואציה , גם המנהלתיות בעיר .

היונדאי לא תספק , אפילו לא מעט , מהקסם הזה .

יש מעט מכוניות אחרות שכן יספקו פחות או יותר (למשל כמו שהעלו פה את הקליאו) , אבל היונדאי הרבה מאחור מהבחינה הזו .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

לפי דעתי היונדאי קופה לא נותנת כלום מבחינת חדוות נהיגה ואתה צריך לגרוע אותה בכלל מהמשוואה.

אני במקומך שוקל את המיאטה לעומת הקליאו ספורט. המגאן ספורט - זה כבר עניין של טעם, לא הייתי בוחר בה (למרות שהיא הזריזה שבחבורה) כי היא לא נראית טוב לטעמי.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

שו

מקליאו ספורט חדשה ובטח שממגאן חדשה.

רוני

אלוהים, רוני אתה ממש מכור לח*א צרפתי... הייתי מוכן להיות נהג מונית בקאיה שומה ולא לנהוג בגרוטאות המשולשות האלו (נכון, אפילו שהן די טובות). בעעע... :mm_eek:

לצערי לנצ'יה כבר קרסה אז אתה לא יכול לרדת עליי... :wink:

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם
שו

אלוהים, רוני אתה ממש מכור לח*א צרפתי... הייתי מוכן להיות נהג מונית בקאיה שומה ולא לנהוג בגרוטאות המשולשות האלו (נכון, אפילו שהן די טובות). בעעע... :mm_eek:

לצערי לנצ'יה כבר קרסה אז אתה לא יכול לרדת עליי... :wink:

מצטער, לא מזמן נהגתי גם על המגאן ספורט החדשה וגם על הקליאו ספורט החדשה. כל כך התרשמתי עד כי אני לא יכול שלא להמליץ עליהן כתחליף ליונדאי קופה או אפילו למיאטה חדשה.

ואם אתה לא מאמין לי - נסה ותראה בעצמך.

אוי ואבוי... פתחת פה תיבת פנדורה. צפה פגיעה מכל בעלי ה-172.

עזוב, 172 זה פאסה. היום המספר הוא 197 :twisted:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
מצטער, לא מזמן נהגתי גם על המגאן ספורט החדשה וגם על הקליאו ספורט החדשה. כל כך התרשמתי עד כי אני לא יכול שלא להמליץ עליהן כתחליף ליונדאי קופה או אפילו למיאטה חדשה.

ואם אתה לא מאמין לי - נסה ותראה בעצמך.

אין ספק שה 172 חמודות, לחבר טוב יש אחת והיא נוסעת ומתנהגת ממש טוב אבל זה רנו ורנו זה קקה.

וחוץ מזה, אין על השילוב של רכב עם התנהגות טובה וגם גג נפתח (מיאטה כמובן) תסכים איתי?

פורסם

רכב עם גג נפתח והתנהגות טובה זה שילוב טוב? :shock:

כל רכב פתוח שיעשו לו גרסה סגורה (לא קופה קבריולט אלא סגורה לחלוטין) תהיה ביצועיסטית יותר מאשר רכב עם מרכב פתוח.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

אתה אמנם צודק , וזו הסיבה שכדי שהמיאטה תתנהג טוב היו צריכים להכביד עלייה בכמה מאות ק"ג מיותרים (למרות שכמעט כולה אלומיניום) .

אבל הדיון הוא לא מה יותר קל לייצר , מכונית סגורה שמתנהגת טוב או מכונית פתוחה שמתנהגת טובה .

הטענה שהוא העלה , הייתה שהמיאטה כבר מתנהגת טוב , וכבונוס יש לה גג נפתח .

יש בזה דבר מעט קסום , בין אם אתה במוזה של נהיגה קרבית ובין אם אתה במוזה של נהיגה שקטה .

לאחר חוויה כזו , כשמנסים לנהוג עם גג סגור או במכונית סגורה בכלל , מתקבלת הרגשה של מעט בידוד מהסביבה , מאין אי נוחיות קלה .

אם אני לא טועה , זו בעצם כל "התורה" של הרודסטרים .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם
אין ספק שה 172 חמודות, לחבר טוב יש אחת והיא נוסעת ומתנהגת ממש טוב אבל זה רנו ורנו זה קקה.

וחוץ מזה, אין על השילוב של רכב עם התנהגות טובה וגם גג נפתח (מיאטה כמובן) תסכים איתי?

מצטער, אבל כמובן שאני לא יכול להסכים עם מישהו שכותב ש"רנו זה קקה". במיוחד כשקליאו 172 או 197 שתיהן עדיפות משמעותית על יונדאי קופה, וגם במשוואה של מיאטה מול 197 או מגאן ספורט אני יכול למצוא הרבה יתרונות עבור השתיים האחרונות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
במיוחד כשקליאו 172 או 197 שתיהן עדיפות משמעותית על יונדאי קופה, וגם במשוואה של מיאטה מול 197 או מגאן ספורט אני יכול למצוא הרבה יתרונות עבור השתיים האחרונות.

רוני

צודק ב 1000%. אכן הן עדיפות על היונדאי ללא צל של ספק.

אני עדיין חושב שרנו זה קקה. (וכן, אני ילד גדול :-D)

פורסם

אני אישית נהנה עכשיו הרבה יותר מ-100 כ''ס בתיאוריה של שנות ה-70 שיורדים אחורנית,

מקודם שהיו קרוב ל-250 סוסים איטלקיים שירדו קדימה.

אבל זה רק אני.

porsche 914,2.0,1970

פורסם
צודק ב 1000%. אכן הן עדיפות על היונדאי ללא צל של ספק.

אני עדיין חושב שרנו זה קקה. (וכן, אני ילד גדול :-D)

זה שאתה ילד גדול לא אומר שאתה מבריק במיוחד.

אני אישית נהנה עכשיו הרבה יותר מ-100 כ''ס בתיאוריה של שנות ה-70 שיורדים אחורנית,

מקודם שהיו קרוב ל-250 סוסים איטלקיים שירדו קדימה.

אבל זה רק אני.

תראה, יש מקרים לכאן ולכאן אבל בסופו של דבר המשוואה "אחורית = טוב, קדמית = רע" היא פשוט לא נכונה. יש כל כך הרבה מכוניות הנעה אחורית איומות ונוראות לנהיגה וכל כך הרבה מכוניות הנעה קדמית מהנות הרבה יותר (וכמובן שלהפך) שזו פשוט שטות לומר שכדאי לקנות רכב אחד על פני אחר רק בגלל סוג ההנעה.

דוגמה טובה לזה (בארץ) היא מיאטה מול מגאן ספורט. המחיר דומה, ההנעה שונה. אבל המגאן כל כך מהנה שאני בהחלט יכול להבין מישהו שיעדיף אותה על פני המיאטה הרכה והאיטית. (אמר רוני, שרוצה לקנות מיאטה :wink: )

נ.ב. אבל זה רנו, ורנו זה קקה בלבן ואיכסה פיכסה, נכון לנצ'יההוליסט?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...