Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

רבצוני לרכוש רכב מסוג פיאט פונטו שנת 2000 דגם XTZ

הרכב הוא יד ראשונה עם פחות מ-80,000 ק"משל שכן מהרחוב אדם קשיש.

הוא דורש כמובן מחירון..

עשיתי סיבוב על הרכב אני מנסה ללחוץ קלאץ והוא פשוט ברצפה!

הוא אולי מילימטר מהרצפה..מה זה יכול להיות?

אני מתחיל לעלות איזו עלייה בהילוך שני ועוצר בכוונה על מנת לשלב לראשון

והוא לא משתלב,אני מנסה בכל הכוח ואז בעל הרכב אומר לי שזו בעיה ידועה בפיאט ולכן צריך לשלב להילוך שני ואז לראשון מהר.

האם הלך הגיר?

כמה אתם מעריכים שווה לי להוריד מהמחירון?האם שווה הלרכוש את הרכב?

חשוב לציין שלא הוחלף הקלאץ במשך כל השנים+העברת ההילוכים מאוד קשה

תודה מראש

יוסי

פורסם

נתחיל מזה,שאם הרכב יד ראשונה בקש לראות ספר רכב שיאמת קילומטרא'ז ותעשה בדיקה שהמוכר הוא באמת קשיש ולא באמת "סוחר-נוכל".

הבסיפור נשמע תמוה אם הרכב יד ראשונה אם כי החלפת קלא'ץ ברכב שנת 2000 בהחלט לא הזוייה.

תבדוק כמה עולה החלפת קלא'ץ במוסך +מחיר הקלא'ץ ואם הרכב יהיה תקין בבדיקה לגמרי תנסה לקזז את עלות הקלא'ץ או חלקה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בשביל קלאץ' לא תקנה את הרכב ?

כנראה שהקלאץ' בלוי ו/או מפריד כבר לא טוב ו/או כבל קלאץ' (במידה ויש ברכב הזה וזה לא קלאץ' הידאולי) דורש מתיחה.

ייתכן וזה גם מה שמקשה עליך לשלב לראשון.

סיפור של 1000 שקלים לערך ואתה מסודר עם קלאץ' חדש כולל עבודה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מסכים עם התגובה שמעליי, אבל יש כאן הסתייגות:

במידה והרכב הזה עשה קילומטרים רבים עם מצמד שלא מפריד כראוי, יתכן שגם הגיר ניזוק מזה.

אני מציע לך לסגור עם בעל הרכב שהוא מטפל בבעייה של המצמד, ואם אין בעיות שילוב ברכב אז אתה לוקח אותו. אחרת, אתה נכנס לסיכון של שיפוץ גיר.

פורסם

הלכתי היו למוסך שאני מכיר(מחר הבדיקה)

והוא אמר שהקלאץ סיים את חייו!

בכל מקרה הוא לא ראה בעיה בהעברת הילוכים ואמר שזה תקלה בקלאץ בלבד

בכול מקרה מחר במכון בדיקה אני מקווה שיבדקו את הגיר וימצאו שהוא תקין.

נגיד והגיר לא תקין כמה עולה שיפוץ או רכישה של חלופי(סתם שתהיה לי הערכה)

האם טסט קאר בנשר טובים?

בנוסף גיליתי שהחלון החשמלי לא מגיב כמה כזה דבר יכול לעלות לי במקרה הגרוע ביותר?

תודה

יוסי

פורסם

אם זה פונטו מדור ראשון אז קלאץ (VALEO) יעלה סביב ה 1000 כולל העבודה, הגירים הידניים של פיאט דווקא אמינים אולי יש שחיקה קלה בסינכרון אם תנסה להעביר משני לראשון בזמן נסיעה איטית זה לא ישתלב אך אם תעצור אז לא צריכה להיות בעיה.לכן השילוב קצת קשה לרוב הבעיה גם נובעת משמן ישן או לא מתאים בגיר מילוי שמן חדש בצמיגות שמומלצת ע"י היצרן בהחלט יכולה לפתור את בעיית ההילוך הראשון שנתקע (הצמיגות שמן הכי נפוצה במוסכים הרגילים 80W90 ממש לא מתאימה לגיר הזה).

לגבי החלון אני אישית מכיר 2 סיבות לחלון שנתקע כפתור שמתקלקל וזה סיפור של כ 250 ש"ח ליחידה חליפית (2 כפתורים בצד הנהג) תנסה ללחוץ על הכפתור ולשמוע תיקתוקים מהדלת אם תשמע אז סיכוי גבוהה שהבעיה זה עם קליפס,

קליפס פלסטיק בתחתית החלון שנשבר וגורם לחלון להתקע ללא אפשרות של להוריד אותו. סגירה חזקה (מאוד) של הדלת בזמן שכפתור החלונות לחוץ כלפי מטה בדרך כלל פותרת את הבעיה עד הפעם הבאה . ובטח להחליף את הקליפס אצל זגג לא יעלה יותר מדי. ואם זה המנוע עצמו אז לחפש בפירוקיות הרכב מאוד נפוץ ולכן חלקיו די זולים.

פורסם

בטסט קאר בנשר, יודעים לבדוק מכוניות. כך היה בכל אופן עד לא מזמן, עת הייתי בארץ. בכל אופן, אני מניח, מקווה, שלא השתנה דבר.

אם הבעיה בקלאץ' הרי שזו לא סיבה לא לרכוש את הרכב.

לגבי שהילוך ראשון נכנס בקלות יחסית רק לאחר הילוך שני, הרי שבימים שנסעתי בפיאטים, וזה היה בפעם האחרונה לפני 17שנים (אונו טורבו) ,הרי ששם לא היה נכנס הראשון בקלות, אלא לאחר שילוב לשני, ולא , לא צריך להעביר מהר לראשון, אם מכניסים לשני, הוא יעבור בקלות לראשון גם אם לא תעשה את זה בשיא המהירות.

יתכן ו"אופי" ההילוכים לא השתנה עד היום, ואולם, יתכן והשתנה ואז זו תקלה. כדאי לבדוק עם מי שמכיר פיאט היטב.

אני אישית, לא הייתי נבהל מזה, ואולי מפני שאני רגיל לכך מימים ימימה.

בהצלחה, וחזור לדווח.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

רכשתי היום את הרכב הנ"ל

לאחר בדיקה מקיפה נמצא שהקומפרסיה מצויינת ותפוקת המנוע בקושי ירדה.

ישר במכון אמרו לי גם שהקלאץ הלך סופית ומסוכן לנסוע עם הרכב

המוסכניק נתן לי הצעת מחיר כפי שאמרתם אולי טיפה יותר

המחירים כולל עבודה

טיימינג 500 ש"ח-פעם אחרונה שהחליפו לפני 4 שנים לא לוקח סיכון

תיקון חלון חשמלי-300 ש"ח

תיקון קלאץ מקורי-1200 לא מקורי 600-700

נראה לי אני יקנה את המקורי

תודה על הכל

יצאה אחלה של עסקה

• תוכן חדש...