Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8231 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כולנו יודעים שלכל צמיג יש סימון שמציין מהירות מקסימלית שבה מותר לנהוג.

שאלתי היא : נניח שמרכיבים צמיג שמהירותו המותרת המקסימלית היא 100 קמ"ש. ונניח שהרכב מסוגל להגיע להרבה יותר.

מה קורה לצמיג אם עוברים את המהירות המותרת שנקבעה על ידי יצרן הצמיג ?

חווה דעתך על הטענות הבאות. קבע האם היא נכונה או לא נכונה, ונמק.

I)הצמיג ישרף.

II)הצמיג יעוף מהחישוק.

III)הצמיג יתבלה מהר יותר.

שמוליק, שמושפע ממיקרו - כלכלה (מתי הסיוט יגמר ? ? ?)

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

סימון המהירות לא מתכוון לכך שאסור לעבור את המהירות הזאת עם הצמיג הזה. זה אומר שנהיגה ממושכת במהירות גבוהה יותר יכול לגרום נזק לצמיג. אם תעבור מדי פעם לקצת זמן את המהירות הזאת, לא יקרה כלום. אפשר להתייחס למהירות המקסימלית כמדד לאיכות הצמיג, יותר מאשר כמדד למהירות הסופית שאפשר לנסוע איתו.

ובלי קשר, ככל שנוסעים מהר יותר כך הבלאי על הצמיג גדול יותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
התעלקות קלה.

מה המהירות המקסימלית שמותר להגיע עם צמיג המסומן בסימון R (הסימון שיש ברוב הרכבים...)?

ה R מציין את העובדה שהצמיג הוא רדיאלי. אין קשר לסימול המהירות (T H V W Z )

פורסם
התעלקות קלה.

מה המהירות המקסימלית שמותר להגיע עם צמיג המסומן בסימון R (הסימון שיש ברוב הרכבים...)?

דווקא יש שם R = 170 קמ"ש בטבלה... :roll:

http://www.tires.co.il/page.asp?div=Articles&id=8

פורסם
התעלקות קלה.

R מסמן גם רדיאלי וגם מהירות (עד כמה שאני יודע).

לפי הטבלא, יש סימוני V ו Z שמופיעים שם לבדם.בצמיג הם באים בתוספת R.

(VR או ZR)...

כנראה שהחליטו שמיותר לכתוב RR , והסתפקו ב-R אחד. :)

פורסם

נכון שיש R אבל כשרשום 175R80 הכוונה שהצמיג רדיאלי וזו לא האות המדוברת..

ברכב רגיל אין סיבה כ"כ לעבור את המהירות.. המהירויות הם לפחות איזה 170 קמ"ש.. ובנוסף יש צמיגים V אני חושב שאומרים "מעל 260 קמ"ש" או משהו

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

בתוך התערובת גומי ומתכות שממנה מורכב הצמיג שזורים חוטים פלדה שמטרתם לאחד את הגומי....בזמן נסיעה אותם חוטים רוטטים ומתחממים בצורה משמעותית, האות שעל הצמיג מסמנת את המהירות(=רטט+חום) אותם יכולים "לסבול" אותם חוטים, למרות שברור שהיצרן לוקח סטיה נכבדת ביותר ואפשר בהחלט להסתמך על זה....אבל אני אישית לא הייתי לוקח סיכון מיותר - לא בשביל עוד10\20 קמ"ש בסקאלות שגם ככה גבוהות במיוחד.....

פורסם
נכון שיש R אבל כשרשום 175R80 הכוונה שהצמיג רדיאלי וזו לא האות המדוברת..

ברכב רגיל אין סיבה כ"כ לעבור את המהירות.. המהירויות הם לפחות איזה 170 קמ"ש.. ובנוסף יש צמיגים V אני חושב שאומרים "מעל 260 קמ"ש" או משהו

אבל מידת צמיג בסימון Z לדוגמא רשומה כך: 285/40zr18

(הלואי עלי צמיגים כאלו :lol: ... )

אז איפה הסימון בדוגמה שלך? למה הוא לא נכנס למידה?

פורסם

אצלי זה רשום ליד, ז"א 175R80 [רווח] ואז המידה. פשוט לא להתבלבל עם הR של הרדיאלי.

בעצם R אם אני זוכר נכון זה אחד מהנמוכים, כן? אז אפשר להתבלבל :)

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

גם אני אוסיף טיפה

במגאזין אוטו רשום שהצמיג עשוי בחלקו מ:

פלדה,נילון,פיברגלאס,פוליאסטר,סיבי אראמיד,כרומו בוטיל(מה זה?),דבקים שרפים,סיליקה,פחמן,מלח קובלט,נוגדן חימצון,נוגדי איזון....אה וכמובן גומי :roll:

לפי רשימת המרכיבים,מה שכתוב בעיתון(בנוסף) ובהתיחסות לשאלה המקורית הייתי אומר שהצמיג אמור לעמוד בכח מסוים.ברגע שעוברים את המהירות שהוקצבה,אם הצמיג כבר בלוי ובמצב לא הכי טוב הוא פשוט לא יחזיק מעמד ויקרע!

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם

גם בגלל שזה גורם לצמיג להתבלות

וגם יש צמיגים שיש להם אחיזה יותר טובה בתנאי שטח ולכן אם יסעו עליהם במהירות גבוהה לא תהיה אחיזה

וגם בגלל שיש צמיגים שהם בנויים ככה שהם לא אמורים להגיע למהירויות גבההות כי גם המכונית לא אמורה להגיע לסדר גודל כזה של מהירויות.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

• תוכן חדש...