Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בד"כ מתי שמגיעים לחשמלאי\מזגניסט לרכב ואומרים "המזגן לא מקרר לי טוב", הוא מפעיל מדחס ומחבר שעון לחצים.

במקביל הוא נוגע בצינורות המזגן לוודא שהםם קרים וכמובן בודק את הטמפ' שיוצאת מפתחי המזגן.

האם 10 מעלות זה תקין? כשהמדיד שקוע בתוך פתחי האוורור .

מה הערכים שאמורים להיות כשמחברים את השעון הזה?

האם הם משתנים מרכב לרכב?

מדוע יש 2 שעונים?

ודבר נוסף אחרי ששיפצו את המדחס לא החליפו את המייבש, ( המיכל השחור שבו נמצא הגז) הצינורות אומנם קרים , ולפי השעונים שחוברו לצינורות הלחצים תקינים ביותר.

האם בכל זאת צריך להחליף מייבש?

ראיתי פה בפורום שמישהו כתב שאם לא מחליפים מייבש כשמחליפים מדחס, אז זה יקלקל את המחדס הנוכחי.

תודה לעונים.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

לגבי המייבש אני לא יודע.

אבל השעונים מראים את הלחץ במערכת בזמן שהמדחס פועל.

הערכים משתנים מרכב לרכב, בהתאם לכמות הגז במערכת.

פורסם

מישהו יודע בקשר למייבש?

אמרו לי שאם אני אחליף אז לא יהיה שיפור בקירור.

האם בכל זאת צריך?

המייבש הוא מקורי מיום ייצור הרכב (עד כמה שידוע לי) והמדחס שופץ לפני שנה.

פרטים בה"פ .

פורסם
מישהו יודע בקשר למייבש?

אמרו לי שאם אני אחליף אז לא יהיה שיפור בקירור.

האם בכל זאת צריך?

המייבש הוא מקורי מיום ייצור הרכב (עד כמה שידוע לי) והמדחס שופץ לפני שנה.

כאשר פותחים את מעגל הגז בכל מערכת קרור או מיזוג רצוי להחליף מייבש הסופח לחות שחדרה לצינורות כאשר הם היו פתוחים.

אם לא היו משפצים לך מדחס אז לא היה צורך להחליף מייבש, ברגע שפתחו את מעגל הגז ושיפצו מדחס היתה חובה על המזגניסט להחליף גם מייבש, אם לא עשה זאת הוא חסך עליך.

כרגע אין טעם לפתוח שוב את מעגל הגז רק כדי להחליף מייבש אם הכל תקין.

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם
.

כרגע אין טעם לפתוח שוב את מעגל הגז רק כדי להחליף מייבש אם הכל תקין.

אבל הקירור לא משהו, אז האם כדאי ?

פרטים בה"פ .

פורסם
אבל הקירור לא משהו, אז האם כדאי ?

כמו שכתב דניאל, מה זה קירור לא משהו?

אם האוטו כהה ועמד כל היום בשמש יקח זמן למזגן להוריד טמפרטורה באוטו, מה לעשות הגדרות של "לא משהו" אינן מדעיות ואי אפשר להחליט אם תקין או לא.

קח בחשבון שתפקיד המזגן הוא לקרר את האויר באוטו ולכן רצוי לכוון את הבורר למצב סירקולציה, ז"א ללא אויר מבחוץ, כך לאחר מספר דקות האויר באוטו יסתחרר מספר פעמים והטמפרטורה תרד בהדרגה.

כמו כן רצוי לבדוק את יעילות המזגן לאחר נסיעה ולא במצב סרק.

ד"א 10 מעלות ביציאת האויר זה מצויין אם לקחת בחשבון שטמפ' נעימה לבן אדם רגיל היא 24-25 מעלות.

על איזה רכב מדובר?

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

יוצא מפתח המיזוג (כשהמד חום שקוע בפנים) 10 מעלות

אבל לרכב לוקח המון זמן להתקרר ,

הסירקולציה על מצב פנימי תמיד, פשוט בימים נורא חמים המזגן לא מצליח בכלל לעשות את העבודה. וחם ברכב,

לפני שהתחילה בעיית המיזוג לפני שנתיים, המזגן היה מקפיא ,תוך כמה שניות מרגע ההדלקה היה יוצא קור חזק.

והסירקולציה היתה מכוונת תמידית על שאיבת אוויר מבחוץ (מה שלא כך היום)

פרטים בה"פ .

פורסם

האם עוצמת הרוח היוצאת חלשה ? אם כן בדוק והחלף את פילטר המזגן.

אצלי ברכב הייתה בעייה דומה ולאחר החלפת פילטר המזגן שהיה סתום לגמרי המזגן התעורר לחיים.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

2 חוות דעת מנוגדות לחלוטין שקיבלתי היום בעניין המיזוג.

היום בבוקר הלכתי למזגניסט , שטען שהמדחס לא תקין כלל, אין ספיקה או משהו כזה. נעזוב את העובדה שהצינור שיוצא מהמדחס קפוא, שציינתי את זה הוא אומר "שזה לא אומר לו שום דבר".

בצהריים הלכתי לאחד אחר, שטען משהו כבר יותר הגיוני, הוא אמר שהראדיאטור מזגן סתום,

בבדיקה שלו הוא אמר שיש צינורות גז שממש חמים, מה שאומר שהראדיאטור מזגן (זה שבחזית הרכב) סתום, וצריך להחליף אותו ופילטר מזגן, כל זה 1500 כולל הכל, לראדיאטור חדש לא מקורי, כי אין כאלו מקוריים.

פרטים בה"פ .

פורסם

אני מבין קטן מאוד במזגנים, אבל דיברתי עם המזגניסט שלנו, איש מקצוע ותיק ורציני, והוא אמר שיש כזה דבר מעבה סתום, אבל הוא נסתם בגלל מדחס לא תקין, אז קח את זה בחשבון, והיזהר לא לעשות חצי עבודה שתכריח אותך לתיקונים והוצאות חוזרות.

אגב, הצינור הקפוא שמחובר למדחס הוא צינור היניקה של המדחס, לא הפליטה.

פורסם

תראה , את המדחס שיפצתי, יש קירור מסויים, את כל המערכת שיפצתי מלבד המייבש, וראדיאטור המזגן.

פרטים בה"פ .

פורסם
שלום לכולם,

בד"כ מתי שמגיעים לחשמלאי\מזגניסט לרכב ואומרים "המזגן לא מקרר לי טוב", הוא מפעיל מדחס ומחבר שעון לחצים.

במקביל הוא נוגע בצינורות המזגן לוודא שהםם קרים וכמובן בודק את הטמפ' שיוצאת מפתחי המזגן.

האם 10 מעלות זה תקין? כשהמדיד שקוע בתוך פתחי האוורור .

מה הערכים שאמורים להיות כשמחברים את השעון הזה?

האם הם משתנים מרכב לרכב?

מדוע יש 2 שעונים?

ודבר נוסף אחרי ששיפצו את המדחס לא החליפו את המייבש, ( המיכל השחור שבו נמצא הגז) הצינורות אומנם קרים , ולפי השעונים שחוברו לצינורות הלחצים תקינים ביותר.

האם בכל זאת צריך להחליף מייבש?

ראיתי פה בפורום שמישהו כתב שאם לא מחליפים מייבש כשמחליפים מדחס, אז זה יקלקל את המחדס הנוכחי.

תודה לעונים.

את השעונים מחברים ללחץ הגבוה (שעון אדום)בדרך כלל לצינור הדק שיוצא מהמאבה/מיבש ובזמן עבודה בודקים שהלחץ אינו עובר את התחום האדום בשעון(180PSI)וגם יורד כאשר נכנס המאוורר לפעולה.

את השעון השני מחברים ליניקה באיזור שסתום ההתפשטות ובודקים בזמן עבודה וואקום בתקין בתחום 30-40

צדק מי שכתב שחובה להחליף מייבש אחרי פתיחת צנרת ועדיין לא מאוחר מידי.

בקשר לבדיקת טמפ' אין שום דבר מדעי בעיניין וזה נתון למשתנים רבים,הבדיקה השכיחה היא ווידוא הצטברות של לחות על הצינור הקרר ביציאה מהשסתום או טיפטוף מים מנקז המאדה.

• תוכן חדש...