Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אם רוצים אין זו אגדה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הנה לכם אחרי תקופה לא קלה של עליות ויותר נכון ירידות:shock: שני מחנות הצליחו להרים אירועים שכולם מלקקים את השפתיים. ולפי כל ההילולות נראה לי שבסופו של יום מה שכולנו רוצים זה להתחרות ולהתאמן? אני מקוה שכך זה ימשיך ולא משנה לאיזה מחנה אתה שייך, החשוב הוא שתימשך הפעילות הספורטיבית.

המשיכו לנהוג בזהירות זלמן

פורסם

למי שלא מכיר אני משמש כאחד מאותם מרשלים פראירים שלפעמים מקריבים את השבת תוך ריב לא פשוט עם האישה שלהם כדי לבוא לאכול אבק רק כדי לאפשר לאותם אלו שידם משגת לקיים איזשהו ספורט מוטורי.

בניגוד אליך זלמן אני חושב שהמצב קטסטרופלי. "אימון" של 3.5 ק"מ של סטייג' הוא כלום, הנהג מכיר אחרי מעבר וחצי את המסלול בעל פה ולא צריך אפילו נהג משנה לצידו. הסטנדרטים פה כל כך נמוכים! איפה השאיפות להרים ארוע של יותר מסטייג' אחד באורכים של 15-20 ק"מ? האם כל אותם אלו שמרימים רכבים בעשרות ולפעמים מאות אלפי שקלים צריכים להיות כל כך מרוצים מעצמם שהעלויות ירדו מתוך כיפופי ידים כאלו ואחרים? אני מקווה שכמה מכם ימצאו זמן לעבור את הגבול עוד שלושה שבועות ולראות איך ראלי צריך להראות.

אני באופן אישי החלטתי לקחת צעד אחורה ולא להיות שותף לעשיה בתחום הראלי בשום מסגרת עד שה"ספורטאים" יתחילו להתעסק בספורט ולא בפוליטיקה מסריחה.

אז נכון אף אחד לא יזיל דמעה על מרשל אחד קטן שהעלו לו את הסעיף אבל אולי זה ידליק אצלכם נורה קטנה שאתם מפרקים במו ידיכם את העסק. אני בהחלט קורא לכל אותם פראירים (סליחה מרשלים) שכן עוזרים למחנות השונים במלחמתם לחשוב טוב טוב למה הם עושים את זה ולהסיק את המסקנות.

פורסם

דרור לסט,

אינני מכיר אותך - אבל בכל זאת אמליץ לך לשקול מילים שאתה מפזר...

אימון של 3.5 ק"מ הוא כלום? הזלזול שלך לא במקום.

בחצי מבתי הספר לראלי שאני מכיר מתחילים ללמד על מסלולים קצרים יותר.

ואולי אתה חושב שהנהגים פה כולם ברמת לואב.

תרשה לי לתת לך כמה עובדות:

רוב הרכבים בארץ - לא שורדים פה אפילו אימוני 10 ק"מ כפול 4. (זה כולל את האימפרזות המפוארות).

זה בגלל הרכבים, זה בגלל הנהגים, זה בגלל הנווטים, זה בגלל המארגנים.

לכולם חסרה המקצועיות.

מתקדמים לאט לאט.

אתה יודע כמה רכבים סימו את ראלי ערד?

כמה סיימו ברוחמה?

כמה סיימו באירועים אחרים?

תעשה את החישוב באחוזים ותבין.

יש עוד כברת דרך - עד שהספורט הזה ירים ראשו... ולצערי - אוזלת היד של הרשות - לא תורמת לשיפור המצב.

גם הפיצול בין הנהגים הוא רעה חולה... אל כנראה שזה הדין... אני כבר ברמתי ידיים מלנסות לפשר - אז בחרתי צד - ואני שם!

אפשר לשאול אם אתה שייך במקרה למועדון המרשלים של ממ"י? רק כדי שאני אדע מאיפה אתה - מה הצד שלך.0אולי אני אבין מדוע אתה מביע כזה זלזול).

השם מוכר ואולי אפילו נפגשנו - אבל לא מצליח לקשר...

אלון חלווה

פורסם

שלום אלון,

כל מה שאמרתי נשקל 1000 פעם ואני מחזיק את עצמי מלומר את הדברים עוד מהיום בו התפרקה החבילה של IRDA בלי שום קשר לממ"י.

לעניין ולשאלתך כן אני חלק ממועדון המרשלים. למה? כי זו המסגרת היחידה שפירסמה וחיפשה אנשים בצורה גלויה העבירה אותם הכשרה באפס עלות כדי להשתמש בהם אח"כ. אני גם מהאנשים שנמצאים עדיין בתוך הגוף הזה כדי להפוך אותו לגוף בלתי תלוי בממ"י, אולי אני תמים אבל אני מאמין שזה אפשרי. עשיתי את קורס המרשלים השני אותו העביר המועדון ותפיסתי את אימוני הראלי היא שגם אימנו אותי כמרשל לבצע את תפקידי. כשנתבקשתי ללא הבנתי לבוא לסייע בארוע ראלי ספרינט שכלל שני רכבים של ביה"ס לנהיגת מרוצים של ברוך שליט לא התביישתי להביע את דעתי על העניין ולהגיד שאני לא אהיה פיון שבא בהתנדבות לעזור בארוע של ביה"ס הנ"ל.

אני בניגוד גמור כמעט לכולם לא שייך לאף מחנה אלא רואה את הדברים מהצד ושמח לעזור למי שמבקש ממני וגורם לי לחשוב שהוא עושה את הדברים לטובת הספורט.

כל מה שאני אומר הוא שבשבת האחרונה אף אחד לא יצא צודק ובטח לא חכם והודעתו של זלמן שמברכת על העניין מרתיחה אותי.

אתם (IRDA, הפורשים, ממ"י ושאר ירקות) ממשיכים לחרב את ענף הראלי כמו שלפניכם עשו את זה בענף הקארטינג שלא מצליח להתרומם חזרה כבר שנים.

אי לכך בהיותי מתנדב שלא חייב כלום לאף אחד אני מרשה לעצמי להביע את דעתי. אני לא צריך לחזור על המנטרות שספורט מוטורי הוא ספורט יקר. אין לך כסף לעשות 3 סטייג'ים שונים פעמים ביום אחד ולשאת בעלויות האירגון והנזקים? אל תתחרה! העובדה שהנהגים גם לא נותנים למי שכבר כן מנסה לעשות את זה להתקרב לשם היא לדעתי בעיה.

אין לי שום כוונה להתנגח באף אחד לדעתי אני רק מעמיד לכולכם מראה מול הפנים. אני לא אתפלא אם אף אחד לא יגיד משהו שתומך במה שאני אומר, אז אולי אני הסתום שלא מבין כלום? ואולי לא, וזאת בדיוק הבעיה? מבולבלים? גם אנחנו!

פורסם

אין לי שום כוונה להתנגח באף אחד לדעתי אני רק מעמיד לכולכם מראה מול הפנים. אני לא אתפלא אם אף אחד לא יגיד משהו שתומך במה שאני אומר, אז אולי אני הסתום שלא מבין כלום? ואולי לא, וזאת בדיוק הבעיה? מבולבלים? גם אנחנו!

אני לא מבולבל בכלל!

דרור, חבר, אתה אומר מה שהרבה אנשים חושבים אבל משום מה לא אומרים.

אני תומך בדבריך לגמרי ואני יודע שאדם איטיליגנטי כמוך חשב הרבה לפני שהוא אמר דברים כאלה ולא יכולת לבטא אותם יותר טוב.

אני אמשיך לעזור ולהיות חלק בעניין מבחינות אגואיסטיות לגמרי, פשוט כי אני נהנה מזה, מהעשיה, לא מהפוליטיקה.

חבל לי שמרשל מוכשר ורציני כמוך ירד מהרשימה (אני מקווה שבאופן זמני מאוד) אבל מבין לליבך.

אנחנו נהיה בקשר

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

דרור ידידי,

הרשה לי מניסיוני הדל ללמדך כמה עובדות:

1. אימוני ממ"י אינם ראלי! לא היו ולא יהיו. תבדוק ב FIA מה זה ראלי. כל מה שנעשה באימון האחרון ברוחמה הוא "מישמש" של "כאילו ראלי".

2. לפני שקופצים עלי - אותו דבר האימון שלנו ב"פורה".

3. אם אתה רוצה ראלי בארץ - אמיתי - יש לך אולי ארבעה נהגים עם רכבים וצוותים מתאימים שוחטוביץ, ג'וני, דני לוי ויובל מלמד.

הם יכולים אולי לעמוד במשמעות המילה ראלי.

4. הידעת - בבלגיה התקנונים מאפשרים ספרינטים של 9, 10, 11 ואף יותר ק"מ.

אז אל תקפוץ בחוסר ידע ותאמר 3.5 ק"מ זה כלום ו 8 ק"מ זה כבר ראלי. לא זה ראלי ולא זה. בשניהם הנהגים והנווטים אכן יכולים להתאמן על ראלי.

לגבי כל הדברים האחרים שאמרת - אני מסכים עם רובם.

בארון הגביעים שלי גביע אחד שאני לא גאה בו בכלל - אלוף ישראל בראלי ספרינט לעונת 2002 בקטגוריה של עד 1300 סמ"ק.

באותה עונה היו רק 3 מתחרים ואת מספר האירועים ניתן היה לספור על יד אחת (מקסימום עם עוד אצבע). מאז - פעלתי ואני פועל לצרף כמה שיותר ספורטאים - אין אחד שיכול להגיד שפנה אלי לקבלת עזרה - ולא עזרתי לו במה שיכולתי.

לחלק ביעוץ - לחלק בהדרכה - לחלק אף בכסף! תבדוק שרשורים פה שנים אחורה - תראה כמה אני עקבי - תמיד קראתי לריכוז כל הספורטאים בגוף אחד. היום מישהו רוצה לחלק לראלי ולספרינט ולאוטוקרוס - אתה מבין שאז בכל אירוע יהיו 4 נהגים במקסימום. מה לעשות... אני לא הצלחתי להשפיע, בינתיים.

גם לאירוע הראשון השנה של IRDA תרמתי סכום לא מבוטל מתקציב הרכב החדש שאני בונה (לאירוע שממ"י אירגנו עבור IRDA). הפירוד הזה עושה רק רע לענף אבל לצערי - ישנם כמה קשה עורף המובילים אחרים בעקבות האגו שלהם ולא השכל. הם בוודאי יטענו אותו דבר כלפי - זכותם! כל אחד והאמת שלו... לצערי...

אני מבין את הכעס שלך - אבל תבין שגם אתה לא יודע או לא מכיר את כל התמונה.

תרצה - תרים טלפון ונשוחח. תרצה - תשאל פה - אני אענה בכנות.

אפשר להגיד עלי הרבה דברים - על האמינות שלי - אי אפשר לערער - אני משתדל תמיד לתת את האמת בפרצוף - גם כשזה לא נעים, גם כשזה עולה לי ביוקר - גם כשאני מאבד חברים בגלל זה. לא מכיר דרך אחרת...

בברכה,

אלון חלווה.

פורסם

לאלון

ניתוח מדויק של המצב

לדרור לסט

אנחנו מזמינים אותך לאירוע/אימון הקרוב של I R D A .

10X4 ONE STAGE EVENT RALLYSPRINT ק"מ .

בתאריך 9.5.08 יום שישי .

עזרתך תתקבל בברכה.

אהוד לביא

יו"ר עמותת IRDA

פורסם

אהוד

אני אבוא לעזור במה שצריך ואשתדל להביא איתי עוד כמה חברים.

בנוסף- כל החברה שאוהבים את תחום הספורט המוטורי, שמעוניינים ויכולים לבוא ולעזור ומוכנים לתרום מזמנם לטובת הספורט .

אתם מוזמנים ליצור איתי קשר

אריה - 054-7979953

[B][COLOR=navy]אריה פאהן מפקח בניה - אבן היסוד פיקוח בניה [/COLOR][/B] [URL]http://www.even-hayesod.co.il/[/URL]

פורסם

נגמר החורף - אפשר להעיר את הדובים...:evil:

דרור היקר ,אין לך מושג כמה אתה צודק ויעידו אנשים שגם אני הייתי כמוך ועזבתי מאותן סיבות בדיוק!!

התשוקה היוקדת הזו לעסוק\לראות\להשתתף בספורט מוטורי תמיד הייתה ותמיד תהייה ולא ישנה אותה אף פוליטיקאי ואף נגחן מנוסה!!

אבל-וזה אבל גדול - אל לך להכליל את כל האנשים שעוסקים בספורט באותה עיסה דביקה!!!

אם יש דבר אחד שלמדתי עם השנים זה שהתשוקה הזאת יוקדת אצל עוד הרבה אנשים, חלקם מלח הארץ שלא תמצא בשום מקום וחלקם שייכים לצינור השפכים בחדרה -אין מה לעשות ככה זה בכל העולם! ולאו דווקא בספורט המוטורי.

אתה פשוט צריך למצוא את האנשים הטובים ולהתחבר אליהם,אני בטוח שאין צוות ראלי אחד שלא ישמח להעזר בעוד זוג ידיים עובדות...

כמו שאמר זלמן - לדעתי אין זו אגדה כי הכל יקום וייפול על אנשים

פורסם
נגמר החורף - אפשר להעיר את הדובים...:evil:

דרור היקר ,אין לך מושג כמה אתה צודק ויעידו אנשים שגם אני הייתי כמוך ועזבתי מאותן סיבות בדיוק!!

התשוקה היוקדת הזו לעסוק\לראות\להשתתף בספורט מוטורי תמיד הייתה ותמיד תהייה ולא ישנה אותה אף פוליטיקאי ואף נגחן מנוסה!!

אבל-וזה אבל גדול - אל לך להכליל את כל האנשים שעוסקים בספורט באותה עיסה דביקה!!!

אם יש דבר אחד שלמדתי עם השנים זה שהתשוקה הזאת יוקדת אצל עוד הרבה אנשים, חלקם מלח הארץ שלא תמצא בשום מקום וחלקם שייכים לצינור השפכים בחדרה -אין מה לעשות ככה זה בכל העולם! ולאו דווקא בספורט המוטורי.

אתה פשוט צריך למצוא את האנשים הטובים ולהתחבר אליהם,אני בטוח שאין צוות ראלי אחד שלא ישמח להעזר בעוד זוג ידיים עובדות...

כמו שאמר זלמן - לדעתי אין זו אגדה כי הכל יקום וייפול על אנשים

אמן לכל מילה...

אלון

פורסם

ברצוני להתנצל בפני מי מהעוסקים בתחום הספרינט כנהגים או כמארגנים אם השתמע מדבריי שיש איזשהו זלזול בתחום.

אני באופן אישי מעדיף לראות ארועי ראלי דומים יותר לאלו המוכרים לנו מהאליפויות הבינלאומיות אבל בהחלט מבין את השיקולים העומדים בפני אלו שבביצה שלנו מסתפקים בכך.

פורסם
ברצוני להתנצל בפני מי מהעוסקים בתחום הספרינט כנהגים או כמארגנים אם השתמע מדבריי שיש איזשהו זלזול בתחום.

אני באופן אישי מעדיף לראות ארועי ראלי דומים יותר לאלו המוכרים לנו מהאליפויות הבינלאומיות אבל בהחלט מבין את השיקולים העומדים בפני אלו שבביצה שלנו מסתפקים בכך.

הערה קטנה אחרונה דרור,

אנחנו לא מסתפקים בזה. אנחנו רוצים יותר ובונים את זה בהדרגה.

אני מעריך (אני יודע :wink:) שעד סוף העונה מתוכננים ב IRDA אירועים מסוגים שונים - בין היתר גם מה שאנחנו הגדרנו בארץ - ראלי (8- 10 ק"מ X 4 סטייג'ים) הנגזר ממגבלות סגירת שטח, מספר מתחרים, זמן אירוע ועוד עוד ועוד...

אלון

פורסם

דרור שלום שוב, (נדודי שינה - הבן העיר אותי כבר פעמיים),

ממש ללא כוונה רעה... אבל עם כוונה להוכיח את הנקודה עליה דיברתי!

ראה את תוצאות אימון הראלי שפורסמו באתר ממ"י (הנה אני מעלה שם את הרייטינג)...

http://www.motor-sport.co.il/13298/אימון-ראלי-5-4-08

ניתוח קצת יותר מסודר של הנתונים שהם מוסרים שם מגלה, כי מתוך 14 שזינקו (רשום גם ברוך שליט כנהג אבל ללא זמנים באף סטייג'), סיימו 3 סטייג'ים - רק 5 נהגים! (3 סטייג'ים כפול 8 ק"מ בערך = 24 ק"מ מדודים תחרותית).

9 סיימו 2 סטייג'ים או פחות (מחצית מהם רק סטייג' אחד!). (16 ק"מ ו 8 ק"מ בהתאמה).

אתה מבין מה כתבתי קודם לגבי - יכולות רכב, נהג, מגבלות זמן, שטח במדינתנו כיום!!!

אי אפשר לקום בוקר אחד להירשם כנהג על רכב לא מותאם לאירוע ארוך ולהגיד עשיתי ראלי...

כמו שאמרתי - ראלי זה לא. בתוצאה הסופית - רוב הנהגים עושים בסוף פחות ק"מ מבאימון של סטייג' קצר יותר ומותאם ליכולת הנהג, הרכב ושאר המרכיבים עליהם כתבתי קודם לכן.

אני מדגיש שוב, מבלי כוונה לפגוע באף אחד...

אלון חלווה

נ.ב.

נהגי הראלי רייד קוראים ובוודאי צוחקים על כולנו - בשבילם המרחקים הללו הם רק לחימום הנהג והמנוע... (נכתב בהומור)

אלון

פורסם
נ.ב.

נהגי הראלי רייד קוראים ובוודאי צוחקים על כולנו - בשבילם המרחקים הללו הם רק לחימום הנהג והמנוע... (נכתב בהומור)

אלון

עם הבדל אחד והוא - חוסר היכולת לתת 100% מעצמך מבחינת נהיגה.

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם
עם הבדל אחד והוא - חוסר היכולת לתת 100% מעצמך מבחינת נהיגה.

אכן כך.

יקח עוד זמן רב לדעתי עד שיוכלו לסגור בארץ מאות ק"מ לנהיגה בטוחה כפי שנהוג בראלי רייד בעולם.

כולם יתחילו מקטן... זה אילוץ - ואני חושב, שטוב שכך הם פני הדברים.

אנחנו יודעים מה קורה כשמכוונים גבוה מידיי.

אלון

• תוכן חדש...