Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

סוף סוף! קיבלתי את הקיקר KX 600.4 שלי חזרה מתיקון באפריל טקליין.

משך התיקון לקח קרוב לחודשיים - כן כן, מרגיז משהו.

החלפים במגבר שנשרפו, היה צריך להזמין אותם מחו"ל ורק אחרי חודש שראיתי שהם לא מגיעים ביקשתי לדבר עם המנהל ותוך שבוע - הם הגיעו.

אבל - אני חייב לציין שהתיקון שבוצע במגבר היה מיקצועי לעילא ועילא. כאשר הגעתי למעבדה הטכנאי שהייתי איתו בקשר כל התקופה הזאת הראה לי רכיב אחרי רכיב והסביר לי מה היתה הבעיה במגבר. זה מגבר שלקחתי בהחלפת ציוד ונסעתי עד כרמיאל בשביל לקחת אותו (אני חולוני) ובסופו של דבר השתלם.

המגבר הזה עבר תיקון בעבר ואחרי חודשיים שלושה של שימוש הוא התחיל להוציא לי DC לרמקולים.

מתברר שמי שתיקן את המגבר שם רכיבים לא מקוריים בקדם מגבר וזה גרם להתחממות של 7 ג'וקים אחרים במגבר הזה שגם לא היו מקוריים. בשביל לכסות על זה שהמגבר מתחמם, אותו אדם שתיקן את המגבר קיצר את המאוורר שלו לפלוס קבוע ככה שהוא יעבוד כל הזמן.

אני שמח שנתתי את המגבר לתיקון באפריל - הם המעבדה של היבואן של קיקר עצמו. לא בטוח שזה היה יכול להגמר ככה אצל מעבדה אחרת.

אז פלוס על המקצועיות, מינוס רציני על זמן התיקון.

לגבי התופעות שאני מדבר עליהן. המגבר הזה הוא 90 RMS לערוץ אנדרייטד.

המגבר ששמתי במקומו היה JBL GTQ200 שמוציא 37 RMS לערוץ. אני חייב לציין שמגיע כבוד רב לJBL הזה - לא פראייר.

הJBL כנראה היה פתוח הרבה יותר מהקיקר אבל שמתי לב שהצליל שיוצא מהקיקר הוא נקי מאוד, צלול מאוד ונעים מאוד לאוזן.

לקחתי טרק של רובין מקל - זמרת שאני מאוד אוהב וגם הייתי בהופעה שלה בארץ - עם הקיקר היא פשוט נשמעת כמו שהיא אמורה להשמע, עם הJBL הקול שלה קצת יותר עבה.

מה גם שעם הJBL הדלתות כמעט היו מתפרקות לי ובעוצמות נמוכות היה לי יותר באס וגם הסאב וופר היה מורגש יותר בעוצמות הנמוכות.

עם הקיקר - בעוצמות הנמוכות הסאב כמעט ואינו מורגש.

כרגע אני לא יודע אם אני אמור לפתוח יותר את המידבאסים בקיקר או אם זה העובדה שהקיקר לוקח יותר זרם מהJBL ובגלל זה זה בא על חשבון המונובלוק של הסאב.

אם אני לא אצליח לקבל תוצאה דומה בעוצמות הנמוכות למה שהיה קודם ע"י פתיחת המידבאסים אז ברור לי שהמגברים שאני מכניס לרכב שלי אמורים להיות מאוזנים בהספקים שלהם.

כנראה שלמגבר 4 ערוצים שמוציא 360 RMS, צריך גם לתת מונובלוק שמוציא סביבות ה400 עד 500 RMS ולא 200.

הJBL היה מספק סה"כ 144 RMS ויכול להיות שזה גרם למונובלוק להיות קצת יותר דומיננטי.

אם זה אכן יתברר בצורה כזאת - אז למדתי עוד משהו חדש.

השאלה לי לחברי הפורום היא:

האם כדאי לי לוותר על המונובלוק ולהתקין את הJBL לטוויטרים ולמידים ואת הקיקר לסאב בגישור ולמידבאסים - ככה תהיה לי תוצאה הרבה יותר מאוזנת ממה שיש כרגע.

טוויטרים - 20 RMS לערוץ, מידים ומידבאסים 90 RMS לערוץ (טוענים שזה קרוב ל120 לא שזה משנה לי) וסאב 200 RMS - זה המצב הנוכחי.

אחרי השינוי זה יהיה סאב בסביבות ה300 RMS בגישור על הקיקר, מידבאסים 90 RMS לערוץ וטוויטרים ומידים כל אחד 37 RMS לערוץ.

השאלה השניה:

מתוך ידיעה שהמונובלוק הוא קלאס D והקיקר הוא AB - האם ההשפעה על מערכת החשמל תהיה זניחה אם אני אעביר את הסאב לגישור על הקיקר או שיש חשש שצריכת הזרם תעלה משמעותית?

תודה על הסבנלנות לכל מי שהצליח לקרוא עד כאן.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תבצע את אדבר הבא.

תקח מצבר הרבה יותר חזק ( פריקה . ולא עופרת) ! ותראה עם המצב הזה חוזר.

עם הוא חוזר. אין קשר למשיכת זרם שחשבת. וזה קשור לכיוונים שלך.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

מצבר מסכן עולה היום 1200 שקל :shock:

אני פשוט אנסה את הגישה ההפוכה - אני אנסה לפתוח קצת את הגיין למידבאסים ונראה אם המצב חוזר לקדמותו :-P

ואז הדלתות יתפרקו סופית :twisted:

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני חושב שההבדל בצריכת חשמל בין המונו לבין הקיקר מגושר יהיה רציני, לא יודע כמה תשים לב לזה.

אבל ההבדל בין קלאס D לקלאס A/B בגישור והספק גדול יותר יהיה מורגש.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

ההבדל בצריכת החשמל בין הקיקר למונו יהיה כ-20A בחישוב גס.

(300W בערך ב-60% יעילות לעומת 200W ב-85% יעילות - שניהם ב-12V)

אם זה משמעותי תלוי במערכת החשמל שלך.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

טוב, הייתי ברכב ועשיתי כוונים. מה שיש לי לאמר זה...

מי צריך סאב וופר בכלל כשיש אלייט שיושבים בתוך תיבות! 8)

אחרי הכוון, כיביתי את הסאב ונתתי לווליום לחגוג - ממש שני סאבוופרים קטנים.

גם בעוצמות נמוכות עכשיו אני עם חיוך מאוד גדול על הפרצוף.

Pioneer TS-X150

פורסם
שלום לכולם,

כרגע אני לא יודע אם אני אמור לפתוח יותר את המידבאסים בקיקר או אם זה העובדה שהקיקר לוקח יותר זרם מהJBL ובגלל זה זה בא על חשבון המונובלוק של הסאב.

מגבר טוב הוא מגבר שמוציא הרבה זרם , במיוחד אם מדובר על קלאס A/B . ככול שיכולתו להוציא CURRENT יותר גבוהה , כך המוסיקה תשמע יותר טוב ויותר נקי . עד כמה מערכת החשמל אצלך יכולה לטפל בכך , אתה יודע .

זה שהוופרים של האלייט בתיבות יכולים להוות תחליף לסאב זה לא אומר שזה המצב האידיאלי . הייתי אומר שלפני כול שידרוג עתידי תטפל היטב בכול מערכת החשמל ברכבך

בברכה יהודה

פורסם

האמת שלא בהכרח, מגבר טוב, הוא מגבר שלוקח קצת אמפרג', ועושה איתו הרבה:)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

מערכת החשמל של הרכב לפי מה שזה נראה עומדת במבחן יפה מאוד גם אחרי הכוונים.

החלפת מגברים יכולה להיות מאוד מטעה אבל מה שאני כן יכול לאמר שזה מגבר מעולה וכל דבר צריך לקחת בפרופורציות, בייחוד את הנושא ששתי שישיות לא באות להחליף סאב וופר 12 אינטש מאוד טונאלי.

בגדול התוצאה שהוופרים (מידבאסים) של האילייט מספקים מעלה חיוך רציני על הפנים ואם הייתי לוקח מצב שבו הייתי חייב למשל מקום פנוי בתא המטען, עדיין הייתי מחייך גם בלי סאב וופר למרות שאני חולה על הבאס שהוא מפיק.

אני הייתי קצת בהלם כשכיביתי את הסאב בטרק רצחני של j.views ונשארתי עם אותו חיוך על הפרצוף - אני חושב שזה הטרק השמיני בדיסק.

ואפילו נהניתי לשמוע trentemoeller בלי הסאב - אבל כאן כבר צריך משהו שיורד נמווווווך והחיוך על הפרצוף הרבה יותר גדול עם סאב.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...