Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיוק. הכבל הרגיל שלי הוא כבל 1.5 יחסית "גמיש", אך יש לי גם כבל 2.5 לכל מקרה (עם קצת מאמץ, הוא מתגלגל לחבילה יפה).

ויש לי גם כבל הארקה עם 8 גידים של 2 מ"מ כל אחד (כמדומני), זה כבל שרוצה רק להישאר ישר, ובסוף גם הוא התקפל לעיגול יפה :wink: (עם קצת רצון ויכולת...)

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אפשר לדפוק מסמר גם עם פלייר פטנט, וזכותך להשתמש בכבל עם חוטים חד גידיים ככבל מאריך למרות שזה עמוק בתחום הביזאר, אבל תצפה שמישהו בפורום יבין על מה אתה מדבר.

כבל מאריך ביתי רגיל בנוי מחוטים רב-גידיים, אל תמציאו גלגלים.

פורסם

חנן, בלי עצבים.

מה שציינתי היה דוגמא בלבד. "כבל מאריך ביתי רגיל" זו הגדרה כללית, אתה באמת חושב/מצפה שכל כבלי המאריך יהיו זהים?

יש גם ביזאר בעולמנו :lol: (והכי חשוב, מתאים לשימושים שלי).

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

ארז, אולי תלך לטפל בגרוטאה שנקראת אודי שבקרוב כנראה תצטרך לעשות ראש מנוע ולהחליף את הבלוק במקום לז**ן לנו במוח :-)

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, אני מתאמץ, אך לא מוצא את התגובה שלך עניינית משום בחינה, גם לא בתור בדיחה (למעשה, היא די עלובה :mm_nah: ).

(לספקנים ושאר צרי האופקים - מחר אעלה תמונות להמחשה).

פורסם
אפשר לדפוק מסמר גם עם פלייר פטנט, וזכותך להשתמש בכבל עם חוטים חד גידיים ככבל מאריך למרות שזה עמוק בתחום הביזאר, אבל תצפה שמישהו בפורום יבין על מה אתה מדבר.

כבל מאריך ביתי רגיל בנוי מחוטים רב-גידיים, אל תמציאו גלגלים.

אז מה בשורה התחתונה גידים 1 ממ"ר רב גידיים כמו שיש בתוך הכבל מאריך יתאימו לשימוש בתוך תא הנוסעים בהנחה ששם הטמפרטורה לא גבוהה במיוחד?

פורסם

כן, מתאים.

רק תשתדל להתאים צבעים או לסמן בצורה ברורה מה אתה מחליף, שלא יהיה מצב שאיזה חשמלאי ינסה לתקן פעם משהו ולא יבין מה כל החוטים הלא ברורים שהוא רואה לפניו :?

פורסם
אז מה בשורה התחתונה גידים 1 ממ"ר רב גידיים כמו שיש בתוך הכבל מאריך יתאימו לשימוש בתוך תא הנוסעים בהנחה ששם הטמפרטורה לא גבוהה במיוחד?

כמה זרם צורך הצרכן ? או תציין לאיזה צרכן אתה מתכוון להחליף את החוטים.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, כרגע התיכנון הוא להאריך את חוטיי החשמל שמגיעים למתג מחליף האורות עד ריצפת הרכב ולהתקין במקום המתג המקורי מתג מחליף אורות ברגל אוניברסלי, לדעתך תהיה בעיה עם צרכן כזה לעבוד עם חוטיי חשמל 1 ממ"ר ?

פורסם

במיקרה ולא מזמן הייתי עובד בחנות חשמל וציוד לחשמלאים.

ארז בתמונה שהעלת מדובר בכבל חשמל 3 גידים, הגידים האלה הם גמישים ולא קשיחים (גמיש=הגיד עשוי מסיבים דקים)

(קשיח=הגיד עשוי מנחושת והוא קשיח כמו חוט ברזל למשל, אין סיבים)

ויש כבלים לחשמל ביתי בעלי חתך:

2.5

1.5

1.25

תכף אני יחפש תמונה של גיד גמיש וגיד קשיח.

פורסם

ארז אני לא ידוע כאדם סבלני במיוחד ולמרות זאת התגובה תהיה מאופקת כדי לא להלבין פניך ברבים (ציפור קטנה לחשה לי שאתה בחור טוב), למרות שהתשובה שלך קצת הרגיזה אותי.

לא בגלל שאני לא יודע על מה אתה מדבר (כי אני יודע גם יודע).

לא בגלל ש-skin effect לא קיים (כי הוא קיים)

לא בגלל שברכב יש רק DC (כי זה לא נכון)

לא בגלל כל אלו אמרתי את מה שאמרתי. לפי ההסברים שלך אין לי ספק שאתה לא באמת יודע (או שאתה חושב שאתה יודע) מה זה Skin effect. כל ההסברים שנתת לגבי החוטים בהקשר זה לא נכונים ובוודאי שלא רלונטיים. ראיתי שכתבת שתפנים, אני מקווה שתעשה זאת למרות שבהמשך השרשור שוב התווכחת על דברים שאינם נכונים. פשוט תמיד תזכור שלפעמים שאנחנו מנסים להראות חכמים במקומות שאנחנו לא הכי מבינים, מישהו שבאמת מבין שומע ואז זה לא נעים. תאמין לי שגם אני חטאתי בזה לא פעם בעבר (ללא קשר לפורום), לכן תמיד כדאי לדייק ולא להתחכם.

פורסם

לרוב כבלים מעריכים קיימים

בשטח חתך של 1.5 ממ"ר נחושת.

אך ישנם גם 0.75 ו- 2.5 ממ"ר.

הנפוצים ביותר (1.5) עומדים לפי התקן

בזרם עד 16 אמפר.

אם טמפרטורת הסביבה גבוהה, 10 אמפר בלבד.

הכבל לא עמיד מפני שחיקה, רעידות התחממות וכו'.

אין בעיה להשתמש בכבל לצורך הרכבת רמקולים קטנים

לדוגמה, אך אסור בהחלת לצורך מאוורר ברדיאטור.

בהצלחה, וזכור שקצר יכול לגרום לשרפת הרכב!

פורסם

אביב, אין לי בעיה עם מה שאתה אומר, רק שוב, אתה נותן תשובה כללית שמסתכמת ב-"אתה לא יודע על מה אתה מדבר", גם בהודעתך הקודמת לא ממש היה ברור לי למה כוונתך.

אם תסביר, תיתן פירוט, או תבהיר למה אתה מתכוון בדיוק, אשמח להודות בטעותי (אם היתה כזו בכלל).

אני הראשון שדוגל בביטוי "מכל מלמדי השכלתי", אבל להגיד "אתה מדבר שטויות" וזהו, זה לא ענייני.

דעתך שונה? תרחיב ותסביר מה לא בסדר, פרוש את משנתך כראוי.

פורסם

ארז בעיקרון את צודק בהחלט. הבעיה היא שבשביל להוכיח למישהו שהוא טועה, על אחת כמה וכמה שהוא לא יודע על מה הוא מדבר, זה דורש עבודה לא מבוטלת, בפרט שמדובר על נושאים גדולים ולא פשוטים כמו RF.

אם הייתי צריך להתחיל להסביר את כל התורה כל פעם שמישהו אומר דברים לא נכונים לא היה לזה סוף וזה היה גוזל ממני המון זמן. לצערי אין לי את המותרות של עודף זמן ולפעמים גם אין רצון. כשהעניין קטן ונקודתי אני מסביר. כשאני צריך להסביר RF על בוריו זה לא לעניין. פעם הבאה בחר משהו פשוט יותר מ-Skin effect לזרוק לאוויר.

לאור זה אתה מוזמן להחשיב את הביקורת שלי אלייך כלא מוצדקת. לי בוודאי שאין בעיה עם זה. לך עלולה להיות.

• תוכן חדש...