Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טויוטה, פיג'ו כזו ואחרת וכמובן פורד פוקוס .

ארבע וחצי דקות יוטיוביות שמסכמות בקצרה קריירה ארוכה ארוכה ובעיקר דרך נעימה להתחיל את היום.

http://fr.youtube.com/watch?v=zZCxGxR3NB8

תהנו

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

תגיד, רק אצלי כל הדיבורים ו(בעיקר) קולות המנוע הוחלפו במוזיקת מעליות מטופשת? מי ערך את הסרט הזה?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני מאוד חיבבתי את גרונהולם, היה נהג מעולה שנתן פייט חזק מול לואב, חבל שהוא לא ניצח ב-2007, זו הייתה פרישה מעולה לפחות בשבילו...

מעניין מה יהיה עם מיקו הירבונן שהוא למעשה הנהג הכי טוב של פורד, בינתיים הוא מוביל מי יודע מה....

אם לואב יינצח זה יהיה השיא ברציפות הניצחונות של הראלי וגם זה אומר שלואב ייקרא "The best Rally WRC driver ever".

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

פורסם
לואב הוא כבר הטוב ביותר מעולם. 37 נצחונות קנו לו את התואר הזה בכבוד.

אתה מתכוון ניצחונות בסטייג'ים, כן?:|

פורסם

37 נצחונות בראלים, היו ראלים שהוא ניצח ביותר מ-70% מהסטייג'ים שבו.. (אספלט בעיקר)

אני לא חושב שיש מישהו שהמשיך לספור את הנצחונות שלו בסטייג'ים (דובי בטח יוכל לענות על זה)

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

בוקר טוב

נצחונות בסטייג'ים לא סופרים יותר מדי ולו רק משום שמספיק יתרון של דקה למשל בסטייג' אחד ואז בהמשך הדרך אפשר לא לנצח ורק לשמור על היתרון, נהיגה טקטית.

ברוב מרוצי הראלי שנערכו על אספלט, לואב שלט באופן מוחלט וניצח כמובן גם את רוב הקטעים המיוחדים, בעפר - פחות אבל עדיין הוא מאד דומיננטי.

הויכוח לגבי גדולתו של לואב דומה מאד לויכוח שהיה בזמנו לגבי מ.שומאכר.

האם הוא הטוב מכולם או שהוא פשוט הנהג שניצח הכי הרבה (וגם בגלל חוסר בתחרותיות...) .

דובי

פורסם

לפעמים אתם מדהימים אותי אנשי המקלדת

למה לא לנתח בצורה מאד פשוטה

נהג אחד גדל והתחנך כל חייב במדינות מושלגות,השני במדינות חורכי אספלט.

הגורל הפגיש ביניהם בזמן מסויים כיריבים.

כ"א מהם בתקופת זמן נתון הוא הטוב ביותר.

רק מי שנהג אי פעם נהיגת מירוצים אמיתית ולזמן רב יכול באמת לנתח נכון יריבות בין נהגים עם הלחץ,אופי,סוג רכב,קבוצה.

השאר דבוקים לסטטיסטיקות.

לסיכום

מרקוס אלוף עולם נהג מעולה בזמנו

לואב אלוף עולם נהג מעולה

מקינן אלוף עולם נהג מעולה בזמנו

קרלוס סיינז אלוף עולם נהג מעולה וכו.... וכו....

אי אפשר ובאמת לנתח מי נהג יותר טוב, אפשר לאמר רק ,אני אוהד את פלוני ולא את אלמוני.

כדי להוריד את סף הספקות צריך שכ"א מהם ינהג על רכב זהה ולנטרל השפעות חיצוניות (מה הם עכברי מעבדה?)

לכן הכל הקלדות.:-D

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם

דני

כשבאים לאורך ההיסטוריה לבדוק מי הכי טוב, אחת הדרכים לבדיקה של העניין הזה היא לבדוק מי התחרה מולו כאשר זכה בנצחונות או אליפויות שלו .

כבר דשנו בנושא הזה והעובדה היחידה איתה קשה לנו להתווכח היא שלמשל טומי מאקינן לקח את האליפויות שלו כאשר נלחם מול אלופי עולם אחרים (אוריול, סיינז, קאנקונן, מקריי, בארנס וכו') ואילו לואב עשה זאת מול גרונהולם ופטר סולברג .

זה עדיין לא גורע כהוא זה מיכולתו האדירה של לואב ואין ספק שהוא אחד הכי גדולים שיש ושיהיו אי פעם.

עם סטטיסטיקה קשה להתווכח ואני שונא את זה , כי זה גורם למ.שומאכר להיות "הכי"...

דובי

פורסם

דני צודק. אני חושב שהניסוח המקורי (גם שלי) לא היה מוצלח. מה שרציתי לומר הוא שלואב הוא נהג הראלי המצליח ביותר מעולם. אני חושב שעל זה כבר אין ויכוח.

ד"א, (אם כבר מדברים על סטטיסטיקות) מצאתי לא מזמן אתר מעולה לראלי שיש לו גם אזור סטטיסטיקות מדהים בהיקפו.

אני ביליתי שם לפחות שעה בשיטוט - מאוד מעניין (גם אם בסופו של דבר זה רק נתונים).

זה האתר

בין השאר יש שם נתונים על כל הנהגים שזכו אי פעם בנקודות באליפות העולם בראלי, כולל פילוחים לכל מה שתרצו, בעצם.

לדוגמא - יודעים מהי המכונית הפופולרית ביותר ב-WRC ב-12 השנים האחרונות? מיצובישי! מרבית הנהגים הגיעו בשנים האחרונות מבריטניה ומפינלנד.

עוד משהו - AFP זה מיקום ממוצע בסיום לנהג לאורך הקריירה - באופן מעניין לואב נמצא במקום ה-38 בלבד עם 4.6, כאשר לפניו נמצאים ריצ'רד ברנס, קולין מקריי, טומי מאקינן, וולטר רוהל, קרלוס סיינז, מרקוס גרונהולם ועוד. לגרונהולם, למשל יש ממוצע של 3.48! (אז אולי הוא הכי מצליח מעולם? :wink: )

תוספת - הפילוח הזה לא כולל אירועים בהם הנהג לא סיים את הראלי. זה יכול להסביר את התוצאה המצוינת של גרונהולם מול זו של לואב - כשגרונהולם לא נמצא בטופ זה נובע רוב הפעמים מתאונה שגומרת לו את הראלי. כשלואב לא בטופ במקרים רבים הוא נמצא הרחק מאחור במקום 20 בגלל איבוד זמן מתאונה קטנה.

ולסיום חידה (קלה) - מי הנהג היחיד עד כה שניצח בכל הסטייג'ים בראלי מסוים?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לואב - צרפת 2005.

ד"א - באזור של העונות בכל עונה אפשר לראות מימין את ה"פעם הראשונה" של הנהגים באותה העונה - הנהגים שניצחו באותה העונה את הניצחון הראשון שלהם, הנהגים שזכו לראשונה בנקודות ועוד.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

תגידו, יכול להיות שלואב טוב בגלל ה-C4 שלו?

או שאם היו נותנים לו את המכונית הכי מעפנה ב-WRC הוא היה גם מנצח...?

פורסם

לואב מצליח בגלל קומבינציה של דברים, שאחד מהם הוא ה-C4 שלו (או הקסארה בעבר). סיבות חשובות יותר (לדעתי, לפחות) הן יכולת הנהיגה הפנומנלית שלו, החיבור שלו לקבוצה, התיאום שלו עם הנווט והניסיון האדיר שהוא צבר.

תחושה שלי - אם הוא היה נוהג במכונית פחות טובה הוא היה עדיין תחרותי, אבל בוודאי לא נמצא במקום בו הוא נמצא היום. אבל זה בדיוק העניין - נהג כל כך טוב מקבל מקום בקבוצה איכותית עם רכב מקביל באיכותו. לואב לא היה מגיע לאן שהוא נמצא היום אם הוא לא היה נהג מדהים, וזה העיקר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...