Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דובי

שוב אתה מפספס,סטטיסטיקות זה עבור קלדנים,עיתונאים,משועממים למיניהם.

"מקינן נלחם מול אלופי עולם" אז מה? תן לי להגיד לך משהו מקצועי,

להלחם מול נהג ששואף להיות אלוף עולם,רעב להוכיח, זה הרבה יותר קשה.

אתה אפילו לא מנסה להשוות את הנסיבות,למשל נווטים,למשל יחסם של הנהגים למנהלי הקבוצות שלהם,למשל החוזים,(זה לא בסטטיסטיקה)

רק כדוגמא, גרמניה 2007 מה אומר דובל לעיתונאי?

"אני רוצה לתפוס את גרונהולם" ,אמר,תפס,וניצח.

אז מי זה דובל? עוד נגד מי?(מתי הוא נהג קבוע?)

אוסטרליה 2005 מי מנצח במירוץ עפר? מומחה לאספלט (לטעמך)

ניו זילנד ,2007 תוצאה שלא היתה בהיסטוריה,זמן זהה בכל הראלי (2 מאיות על 360 ק"מ) בין סטטיסטיקת מומחה האספלט

לאלוף ומומחה השלג והעפר.

כולם מומחים וכמו שאמרתי מלכתחילה

כ"א מהם אלוף עולם,נהג "בן זונה", בזמן שלו.(חוץ מטעות אבלוציונית, סולברג):lol:

נ"ב

חייו ולא חייב ,טעות דפוס שלי מתנצל.

דני

מירוצי מכוניות

פורסם
דובי

שוב אתה מפספס,סטטיסטיקות זה עבור קלדנים,עיתונאים,משועממים למיניהם.

רגע, זו עקיצה עבורי? (ב"משועממים", כמובן :wink: )

אני דווקא חושב שיש גם מקום לסטטיסטיקה. זה מעניין לדעת אם מישהו הוא "הכי" במשהו. או בכלל - לפעמים אפשר למצוא שם עובדות מעניינות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

דני, מבלי לעקוץ (הכל בהומור)

שום לב למונה ההודעות שלך , ברכות להודעה ה-800

שוב, הכל בחיוך :wink:

אלון

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

אכן נושא ראוי לדיון ומצד שני די מורכב...

לדעתי, כדי לאפשר בחירה מבוססת של נהג הראלי הטוב ביותר, חייבים לקבוע קריטוריונים.

דני, דובי ורוני ציינו תכונות חשובות שתורמות לניצחון ומצד שני חלקן אינן מעידות על יכולות הנהג.

דגם הרכב אינו קריטוריון לבחירת הנהג הטוב ביותר כנ"ל השתייכות לקבוצה זו או אחרת.

באשר לתכונות הנהג הטוב ביותר שראוי "למסגר" לצורך בחירת הנהג הטוב ביותר ברצוני להציע קריטוריון אחד (ואתם תשלימו או תשללו):

1. טכניקת הנהיגה - לדוגמה תוצאות של טכניקה :wink:...ההתנגשויות, התהפכויות וכדומה לא כולל כשל מכני.

מריוס

פורסם

מריוס בוקר טוב

כבר כתבתי זאת מיליון פעם לערך, בכל דיון שעולה בנושא מי הכי טוב.

דני הגדיר את זה יפה, קשה לקבוע מי הכי טוב באם הם לא נוסעים ברכב זהה ובזמן זהה (תחרות אלוף האלופים למשל) אבל הההיסטוריה שופטת את נהגי המרוצים בכפוף לתקופה שבה הם מתחרים.

אנחנו עדים בשנים האחרונות לשני נהגי-על בפורמולה-1 ובראלי , שלפחות מבחינה סטטיסטית הם מעל כולם ואני מדבר כמובן על לואב ומיכאל שומאכר.

באם משתמש בנתון שלך לפחות לגבי סבסטיאן לואב הרי הוא כמעט מושלם . יש לו את הטעות או שתיים בעונה שהורסת לו ראלי כזה או אחר אבל בסיכומו של עניין הוא באמת נמצא בטופ של הטופ .

אבל...התרסקויות כאלו ואחרות הן גם שיקול של לחץ לפעמים ולחץ נובע מתחרותיות ויריבים וכאן אנחנו חוזרים לנקודה שהעליתי בהתחלה .

לדעתי נהג "הכי טוב" נמדד גם מול היריבים שלו ועד כמה הם "מדגדגים" אותו .

אני אוהב להשתמש בדוגמא על מיכאל שומאכר שלמעשה כמעט לאורך כל הקריירה שלו נהנה ממצב של חוסר בתחרויותיות של נהגים ברמתו, לפחות ברמה של יכולת סיכון לגביו, למעט מיקה האקינן (שזכה בגלל זה להכי הרבה הערכה מצידו של הגרמני) אף אחדלא סיכן באמת את הסטטיסטיקה של שומאכר.

לגבי סבסטיאן לואב , הוא זכה לפחות בראשית דרכו להילחם מול מקריי, סיינז ועשה את זה אפילו במכונית זהה , מול מאקינן בשלהי דרכו והכי חשוב אולי מרקוס גרונהולם ביחוד בעונת 2007 , אולי האליפות הכי קשה של לואב.

2006 שנה מיוחדת בעיקר בגלל הפציעה בכתף .

ב-2005 נדמה לי (בשליפה, עוד לא שתיתי קפה שני ) הוא עשה את כמות הנצחונות הגדולה ביותר במשך עונה אחת וזה גם אומר הרבה על הנהג , 6 נצחונות ברצף ו-10 בסה"כ בעונה. העניין הוא שהוא התחרה רק מול פטר סולברג ומרקוס גרונהולם עם פיג'ו 307 WRC שהוציאה ממנו את החשק לנהוג ...

אולי כדאי לבחון את הנהג הכי טוב בנצחונת שלו על מגוון סוגי השטח...?

בזה אין לי כלל ספק שבסטיאן לואב מספר אחד ברשימה העולמית מהיום שהמציאו את הגלגל ועד היום !

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

בוקר טוב גם לך,

בכל מקרה רצוי(חובה) לקבוע אמות מידה כלשהן.:morning:

טכניקת נהיגה - היא הגורם אולי המשמעותי ביותר שבאמצעותה היכולת האישית של הנהג תשלים את הפער בין מכניקה וכיול נחות של דגם רכב זה או אחר.

הארתך, לגבי ניצחונות בהתייחס לסוג השטח, מקובלת עלי ומעידה על יכולת טכנית בכל מצב.

בקטן...אתה ואני ובוודאי דני לוי יכולים להיזכר בכמה תחרויות בארץ (בעבר הרחוק) בהם חיפושית נהוגה בידי בלגי:idea: הצליח\ה לגבור על יריבים בעלי מכוניות עדיפות מבחינה מכנית ואוירודינמית וכל זאת בזכות טכניקת נהיגה- לדעתי.

היות וכללי הראלי WRC לא כוללים דגם אחיד, פרמטר זה(דגם אחיד) אינו רלוונטי לקביעת הנהג הטוב ביותר ב WRC.

אני מציעה פרמטר נוסף ועדיין מקווה להסכמה לגבי הפרמטר הראשון:

כלל שני - תקופת זמן ומספר תחרויות ביחס לזמן בהם כל נהג השתתף.

מריוס

פורסם
...אתה ואני ובוודאי דני לוי יכולים להיזכר בכמה תחרויות בארץ (בעבר הרחוק) בהם חיפושית נהוגה בידי בלגי:idea: הצליח\ה לגבור על יריבים בעלי מכוניות עדיפות מבחינה מכנית ואוירודינמית וכל זאת בזכות טכניקת נהיגה- לדעתי.

מריוס

נהג פיני - פקה נינקובסקי , חייל או"ם שנהג בחיפושית הכחולה באשקלון .

טכניקת נהיגה הינה דבר בעייתי למדידה - הרי בנהיגה בכלל ובנהיגת מרוצים בפרט לכל נהג יש את סגנון הנהיגה שלו ומה שטוב ונכון לגביו .

ישנם נהגי ראלי שנוהגים מאד אגרסיבי, הרבה החלקות כוח, קולין מקריי למשל וישנם כאלו שאתה רואה כאילו המכונית לא מתאמצת בכלל דוגמת סבסטיאן לואב ועדיין שניהם מנצחים או ניצחו במרוצי ראלי .

לואב כבר עם 37 נצחונות ומקריי סיים את הקריירה עם 26 נצחונות, מספר לא מבוטל וכמובן אליפות עולם אחת ועוד הרבה כמעטים.

לגבי תקופת זמן/משך הקריירה מול תוצאות - בהחלט שווה בדיקה מעמיקה יותר אולם גם כאן נראה לי ושוב על פי הערכה, שלסבסטיאן לואב יהיה את היחס הטוב ביותר בין מספר מרוצי הראלי בהם השתתף אל מול כמות הנצחונות שזכה, הרבה יותר מאחרים אני מניח.

לדעתי כדאי לבדוק בכלל - אולי סבסטיאן לואב הוא פיני בכלל...

יום טוב

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

דובי

לגבי מיכאל שומאכר (ואולי גם לואב), יתכן המצב שיתר הנהגים שהתחרו מולו היו ברמה טובה מאוד בהשוואה לנהגי העבר אבל הוא פשוט היה עילוי בפער כזה שנראה כאילו השאר מצ'וקמקים?

שמעתי שמועה שבסיבובים שמיכאל לקח לאחרונה על מכוניות F1 חדשות, סתם בשביל הכיף (או הפיתוח), הוא עדיין עשה זמנים טובים משל השאר ללא כל מאמץ (שמועה שאני לא יכול להוכיח...אני לא צופה F1 של ממש).

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

לגבי תקופת זמן/משך הקריירה מול תוצאות - בהחלט שווה בדיקה מעמיקה יותר אולם גם כאן נראה לי ושוב על פי הערכה, שלסבסטיאן לואב יהיה את היחס הטוב ביותר בין מספר מרוצי הראלי בהם השתתף אל מול כמות הנצחונות שזכה, הרבה יותר מאחרים אני מניח.

נו, בשביל מה נתתי לכם כתובת לאתר סטטיסטיקות?

לואב אכן מחסל את כל השאר בנתון היחס בין מרוצים לנצחונות.

גם בסיום מרוצים על הפודיום ביחס לכמות המרוצים הוא ראשון (מלבד אנומליה אחת).

ויש עוד הרבה טבלאות בהן הוא מוביל, אבל הרגע מצאתי טבלה מעניינת במיוחד. שימו לב, לואב הוא בין הנהגים עם הכי פחות פרישות (15% בלבד) כאשר עובדה מעניינת היא שמתיו וילסון הצעיר נמצא כרגע במקום השני עם 8% (ועוד מעט עובר לראשון), בעוד שאביו, מלקולם וילסון (שמנהל את פורד כרגע) נמצא במקום ה-9 ברשימת הגרועים עם 60%...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...