Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מפקד ישיר מעליב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה.אני בתפקיד של יומיות במודיעין, והמפקד שלי אמר לחייל אחר להודיע לי להביא בגדים כי אני הולך להיות מרותק לבסיס שבוע, החייל אמר לי שהמפקד הדגיש כמה פעמים שאני אביא דאודורנט. המקרה נורא מעליב אותי, ואין שום סיכוי שאני מדבר עם המפקד שלי וגם לא עם המפקד מעליו על המקרה, מכיוון שהם כמובן עובדים ביחד וינסו לטייח את זה כמה שיותר.

אני ביחידה הזאת כמה חודשים בודדים, ויצא לי להיות בהרבה גימלים. המפקד שלי חושב שאני סתם מוציא אותם למרות שהדבר בכלל לא נכון. בראיון ליחידה שאלו אותי אם המצב הבריאותי שלי טוב ואמרתי שכן למרות כמה אלרגיות שיש לי ומשהו קטן בלב.

במקרה נוסף הוא שלח לי אימייל שיש לי תרגיל לעשות, ואם אצא לגימלים במהלכו, אצטרך לחזור לבסיס ולהיות שם24\7 עד שאסיים את התרגילים (לתרגילים אין שום צורך דחוף או מבצעי.). כמובן שכתוצאה מהמקרה הזה יצא מקרה שהרגשתי נורא לא טוב ובכל זאת פחדתי ללכת למרפאה כי הוא סוג של איים עלי עם הקטע של הגימלים.

אני חושב לכתוב מכתב חריף למפקד היחידה (אל"מ), כי למפקד שלי אין סיכוי לפנות (הוא אטום) ולמפקד שלו אין סיכוי גם (הם עובדים ביחד ומשתפים פעולה כל הזמן, כך שמי יפול פה על הראש זה אני בסופו של דבר).

מה כדאי לעשות?

תודה.

פורסם

דבר ראשון - תפנה למפקד של המפקד.

העובדה שהם עובדים יחד לא אומרת כלום. הוא עדיין אמור לפעול בנושא.

אם אתה רואה שאין שום שינוי בצורת ההתנהגות של הקצין כלפיך - תפנה למפקד היחידה.

במידה ועדיין אין שינוי - נציב קבילות חיילים ידע איך לעזור לך בנושא.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

התקשרתי למפקד שלו ורק התחלתי להסביר לו את הסיפור, והוא ענה לי בצורה תקיפה: "תאמין לי, שאתה לא רוצה שאני אכנס לסיפור הזה". מה שאומר שהמפקד שלי דיבר איתו ובטח גרם לו להתרגז עלי.

פורסם

רמז - תמיד יש ציפור יותר גדולה

8)

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

למען הסדר הטוב, תפנה באופן רשמי למפקד שלך, המפקד שלו, והבא בשרשרת.

גם אם אין הרבה סיכוי שזה יקדם אותך, תדע שפעלת "לפי הספר" וזה יעמוד לזכותך

בהמשך, בין אם מדובר במשפט, או בפנייה לנציב קבילות חיילים.

וכן, מפקדים נוטים לעשות יד אחת נגד חיילים שמשרתים תחתם. זה לא חדש, אבל

הכרחי למרבה הצער. לפעמים אנשים טובים נפגעים מזה, אבל ברוב המקרים זאת

הדרך היחידה לשמור על סדר ומשמעת מינימלית במסגרת הצבאית. אל תיקח את

זה אישית, פעל לפי ההנחיות והנהלים ותקווה לטוב.

בהצלחה.

פורסם

אני אתחיל עם עניין הגימלים -

א. אין כזה דבר פחדת ללכת למרפאה כי איימו עליך, אם אתה חולה מקומך בבית לטובתך וטובת כל הסובבים אותך.

אם יכולת להישאר בבסיס ולעבוד - אולי לא היית מספיק חולה בשביל לקבל ג' ? (קטונתי מלדעת מה יש, לא נכנס לזה)

ב. אם המפקד שלך לא מאמין לך שאתה באמת חולה, תזמין אותו אליך הביתה ביום שאתה חולה שיראה בעיניים - אם אתה

באמת חולה זאת תהיה הפעם האחרונה שהמפקד יפקפק בזה, אם לא - זבש"ך.

ועכשיו באופן כללי יותר -

אני לא מבין אנשים שקופצים ישר להיררכיה למעלה, למפקד של המפקד, למפקד היחידה וכו'

בראש וראשונה זה יעצבן את כולם, המפקד שלך יתעצבן כי לא דיברת איתו על זה (ובצדק), ומי שתפנה אליו אין לו מושג

על מה אתה מדבר, אם אתה צודק או לא, זה בכל מקרה יחזור למפקד שלך והסיכוים שמשהו מזה ישפר את התנאים שלך לא גבוהים בכלל...

המפקד שלך הוא קודם כל בנאדם, תדבר איתו, תתעמת איתו על כל מה שרשמת כאן שמפריע לך (החוסר אמון, סוגיית הדאורדורט וכו') במקרה הטוב הוא יבין מה לא בסדר ויעזור, במקרה הרע השיחה איתו לא תעזור ואז יש לך עילה אמיתית לפנות לדרגה בכירה יותר - והיא גם תהיה הרבה יותר מחוייבת לעזור לך.

וספציפית לגבי סוגיית הדאורדורנט-

זה אחד הדברים הפחות נעימים שאפשר להתעסק איתם, אני לא חושב שיש מפקד\מנהל שמצא את הדרך הנכונה להתמודד

עם אנשים שיש להם בעיות ריח - לרוב הם לא מודעים לזה, ואין ספק שזה אחד הדברים היותר קשים שמפקד צריך לומר לחייל שלו.

אז ביננו, לפני שאתה נפגע (ואני ממש לא חושב שהמטרה הייתה לפגוע בך) - תעשה עם עצמך חושבים מה הוא ניסה לרמוז בזה, אולי יש משהו במה שהוא אומר ? אני לא חושב שיש טעם לדון בזה בשרשור הזה ואולי אפילו לא עם המפקד שלך.

תחשוב עם עצמך אם זה יכול להיות נכון - תעשה עם זה מה שאתה רוצה, והעיקר אל תיקח ללב, במקרים האלה מנסים להגיע למצב שכולם מרוצים ממנו. גם אתה (שלא תיפגע) ושאר העמיתים שלך בעבודה, שאולי סובלים לא פחות - ואתה לא יודע את זה.

בכל מקרה,

אני מאחל לך שתרגיש טוב ולא תצטרך גימלים, ושההערה הזאת של המפקד שלך לגבי הדיאורדורנט היא סתם משהו שנאמר בצחוק ואתה לקחת קשה מדי.

שששששששששירוקו אדומה

פורסם

חח.. תאמין לי, שאין שום בעיה של ריח.

זה עניין שהוא מתנהג כמו ילד קטן שמנסה להצחיק את החייל האהוב עליו, זה שמסר לי את המידע.

בכל מקרה החלטתי להוריד פרופיל ולעשות מה שהוא אומר, כי חשבתי על זה לעומק, ולשלוח מכתב למפקד היחידה יגרום רק לי להפסד.

פורסם

אני עד עכשיו לא מבין למה לא ניגשת אליו באותו רגע ושאלת אותו "מה זה החרטא הזה?"

אולי היה אומר לך שהוא צוחק,אולי היה אומר לך שהוא צוחק אבל אם כבר אז כבר.

כבר מאוחר מדי בכל מקרה....

פורסם

אולי פשוט תקנה תרסיס בית שימוש, תיגש למפקד ותגיד לו "X אמר לי שביקשת שאקנה לך דאודורנט - אז קניתי את הסוג האהוב עליך, זיהיתי לפי הריח"

אומנם תאכל ריתוק אבל ההרגשה נפלאה !

• תוכן חדש...