Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, ברשותי רכב קליאו B 2001 1.4.קיבלתי הצעה במחיר זול משמעותית מאשר המוסכים המורשים, המוסך מקצועי וידוע,

האם ניתן או מומלץ להחליף טיימינג לרכב זה מקיט יפני לא מקורי שמתאים בדיוק לרכב הנ"ל- לטענת המוסך?

נ.ב. לא מצאתי תשובה מספקת בחיפוש.

פורסם

אפשרי, אך ממש, אבל ממש לא כדאי! בתור אחד שעובד עם הרכבים הללו, אני רואה כל יום אנשים שחסכו קצת בטיפול, וחסכו קצת בטיימינג ואז נכנסים לנזקים עצומים ואף אחד לא מכיר בהם.

אני אפרט קצת.

החלפת טיימינג במוסך מורשה, הוא עסק מאוד יקר וכמובן שניתן למצוא הרבה חלופות הרבה יותר זולות אבל, הזול עולה ביוקר לפעמים. ברגע שהחלפתה טיימינג במוסך מורשה:

1. זה רשום בהוסטיריית הרכב, ורכב כזה יהיה יותר כל למכור.

2. מוסך מורשה נותן לך אחריות על העבודה.

ברכב שלך מחליפים טיימינג כל 5 שנים או 120 אלף ק"מ הקודם מביניהם. אם חס וחלילה רצועה נקראת, או הולך מותחן אתה נכנס לנזק של קרוב ל-8 אלף ש"ח. אם עשיתה את העבודה במורשה, אין לך מה לדעוג, כי יבואן מעניק לך מחווה מסחרית ומשלם לך על הנזק, אם לא, כל התיקון מנוע אליך.

דבר נוסף הוא, המחיר במוסך מורשה יהיה משמעותית יותר יקר בגלל ההוראה של יצרן להחליף את כל המותחנים יחד עם הרצוע, בלי קשר למצבם. במקום אחר, אתה יכול להחליף רק רצועה.

המלצה שלי, על תקח סיכון בדבר זה ותעשה במורשה. כל דבר אחר לא כזה נורא, אבל לא טיימינג.

"אתה רוצה חתיכה זהב? - לא, אני הרגע אכלתי" :?

"בשביל מה שמו לשוטר כובע, אם לא בשביל לראות?" :shock:

פורסם

בוא תספר לנו איזה יבואן נותן אחריות לטיימינג ל 5 שנים או 120K כי אני לא שמעתי על כזה, המקסימום שיקבל גם ממוסך מורשה זה חצי שנה .גם מוסכים מורשים יש חאפרים בסה"כ אלו יבואני רנו שלא בדיוק מצטיינים בנחמדות ללקוח. יש את הסיפורים על טויוטות שהיבואן מחליף בהם מנועים ממירים ומחשבים גם לאחר סיום האחריות אבל שום יבואן של רכב אירופאי לא נחמד עד כדי כך.

אין ספק שאת החלקים מומלץ לקנות מקורי או לפחות חלקים מחברות שאושרו על ידי היצרן (את כל החלקים ניתן לקנות בחנויות פרטיות ולשלם הרבה פחות ממורשה) אך לדעתי אין שום סיבה לעשות גם את העבודה במורשה הנזק יהיה כפול ממוסך רגיל וגם אף אחד לא מבטיח שלמות ומצד שני גם לא חסר (בעצם כן:?) מוסכים פרטיים איכותיים ומקצועיים ושלא שוחטים בכסף וכאלו שגם לא יתנערו מאחריות לעבודה במקרה הצורך.

ופותח השרשור הצמד להוראות יצרן וחסוך כסף וכאב ראש.

פורסם

ברוב המוסכים המורשים יש אחריות של שנה על עבודה וחלקים.

מעבר לכך, אם הוראות יצרן מדברות על 5 שנים או 120K ק"מ והטיימינג נקרע לפני כן זה אומר בעצם שהיצרן/יבואן הטעו בהוראות. על כן, האחריות לנזק עליהם בתנאי שהעבודה נעשתה אצלהם בזמן לפני כן.

Veni Vidi Vici

פורסם

מה השאלה?

כמעט כל מוסך למכונאות יעשה טיימינג .

יצרן הרכב אינו מייצר את החלקים, אלא החלקים מיועדים עבור שימוש הרכב.

סע לשלום!

פורסם

למה לדבר בלי לדעת?

האחריות על חלק מקורי בקרסו הוא לשנה ולא חצי שנה, ומתייחס גם לחלק וגם לעבודה.

במידע וטיימינג נקרע לפני הזמן, יבואן ישתתף ברוב המקרים ב100%, וזה נקרא "מחווה מסחרית".

מחווה מסחרית גם ניתנת ללקוחות בתום תקופת האחריות, במידה והלקוח מטופל במוסך מורשה.

ולגבי ההודעה האחרונה לגבי החלפים אין לי אפילו מילים להגיב לדבר כזה.

"אתה רוצה חתיכה זהב? - לא, אני הרגע אכלתי" :?

"בשביל מה שמו לשוטר כובע, אם לא בשביל לראות?" :shock:

פורסם

ממה שראיתי באתר YAD2, מכוניות שבעליהן טיפלו בהן במוסך מורשה והן בעלות היסטורית טיפולים מסודרת, נמכרו מעל המחירון בכמה אלפים. זאת לעומת מכוניות שטופלו במוסכים רגילים, שנמכרו בכמה אלפים מתחת.

ההפרש הזה, של בערך 3-4 אלף ש"ח במעמד המכירה, מתקזז עם המחירים הגבוהים יותר של הטיפולים במורשה.

זה מהבחינה הכלכלית נטו.

מבחינת איכות העבודה - אין להשוות עבודה במוסך שכל היום מתעסק עם מכוניות דומות לשלך, שיודע איך להתעסק איתן, שעובדיו עברו השתלמויות על מכלולי הרכב - לעבודה במוסך מכונאות רגיל.

מה עוד, שכאן אתה מקבל אחריות ארוכה וחלקים מקוריים.

כמה שתכניס יותר חלקים לא מקוריים - תקבל אוטו ששונה משמעותית מהאוטו שיצא מהסוכנות.

אם הרכיבים שאתה שם הם סיניים וזולים - תקבל אוטו סיני וזול :evil: וזה בטוח לא מה שאתה רוצה.

אז תעשה טובה לעצמך - ותעשה טיימינג במוסך מורשה.

אני קניתי אוטו שעשו בו טיימינג במוסך רגיל, ואני עדיין חי בסרטים שזה הולך להתפרק לי בכל רגע.

מקווה לעבור עוד מספר ק"מ מסוים ולעשות את העבודה במוסך מורשה.

פורסם

drsubaru vbmenu_register("postmenu_1537902", true); הדעה שלך לגבי מוסכים מורשים פשוט מצחיקה אותי.

יצא לי לעבור סטאזים במוסכים של היבואנים הבאים:( עברתי הרבה מוסכים כי רציתי להכיר כמה שיותר מכוניות למרות שזה לא עיסוק בחיים שלי כרגע )

מורשה הונדה , מורשה יונדאי ומיצובישי , לפני הרבה זמן במורשה דיהטסו ודיהו, מורשה פיאט ומורשה פורד מאזדה .

בכל המוסכים הנ"ל כל הפועלים בלי יוצא מן הכלל היו פועלים ערבים ללא שום קורסים או התמחויות ספיציפיות. בכל מוסך יש איש דיאגנוסטיקה ומנהל עבודה (שניהם בדרך כלל יהודים) שאכן עברו קורסים והשתלמויות. אף אחד מהפועלים באף אחד מהמוסכים לא היתה לו שום הסמכה טכנית שלא לדבר הסמכה ספיציפת לעבוד על מכוניות של אותו יבואן.

אותם פועלים הם אלו שעושים את הטיפולים כולל הטיימינג ואתם פועלים יכולים להיות חודשיים אחרי כבר במוסך של חברה אחרת.

ראיתי איך מקבלים לעבודה פועל מביא פועל שואלים אם הוא עבד באיזה מוסך אחר , אם כן אז יאללה לעבודה.

אני מכיר בחור כזה שהיה עובד כמכונאי במוסך פרטי קטן,המוסך נסגר אחרי תקופה ראיתי אותו עובד כחשמלאי באחד המוסכים המורשים דיברתי איתו קצת על איך קיבלו אותו למורשה ועוד כחשמלאי למרות שאין לו תעודה בשום מקצוע התשובה היתה פשוטה:

הוא לא ביקש (ולא מקבל) שום דבר מעבר לשכר מינימום והוא יודע להלחים.

אני חס וחלילה לא רוצה לפגוע באף אחד עם מה שכתבתי אלה רק להדגיש שאנשים שעובדים בארץ בתחום הרכב כסחירים במוסכים לא נדרשים לגלות שום מומחיות או שום הסמכה למקצוע וזה לצערי ולצער כולנו.

אני מתייחס למוסכים באזור ירושלים וכל המידע הוא מידע אישי שלי. וכמובן שיש מוסכים שעובדים אחרת ממה שתיארתי אך אין להתייחס למורשה כאל מקור השקט הנפשי לפחות לא בארץ.

לגבי האחריות תבדוק אם אחד המוסכים המורשים (אני בדקתי אם 2 סתם כי עניין אותי) נאמר שאם קונים את כל החלקים מקוריים $$$ אז יש אחריות על החלקים לשנה שאלתי ואם תקרע לי הרצועה לפני שנה נאמר שבדרך כלל זה נקרע בעקבות נזק חיצוני

ואז לגבי מימוש האחריות נחשו לבד....

פורסם

תגובה לדני 12:

כל הכבוד על גילוי הלב.

עד כה מצאתי שישנם מכונאים טובים במוסכי חצר וישנם מכונאים טובים במוסך כללי למכונאות.

כשהמדובר ברצועת תיזמון ברינו אפשר ,אם לא רוצים לעסוק לבד ברצועה, לקחת את הרינו לכל מוסך , לאו דווקא מוסך מורשה.

אבל, ויש תמיד אבל...

עושה רושם שאנשים פה יותר מתעסקים בקטע פסיכולוגי: כאילו מוסך מורשה היבואן הוא הטוב לרכב.

זו פסיכולוגייה ותו לאו.מניסיוני , זה לצערי לא תמיד נכון, ואני מתבטא בעדינות...

פורסם
drsubaru vbmenu_register("postmenu_1537902", true); הדעה שלך לגבי מוסכים מורשים פשוט מצחיקה אותי.

יצא לי לעבור סטאזים במוסכים של היבואנים הבאים:( עברתי הרבה מוסכים כי רציתי להכיר כמה שיותר מכוניות למרות שזה לא עיסוק בחיים שלי כרגע )

מורשה הונדה , מורשה יונדאי ומיצובישי , לפני הרבה זמן במורשה דיהטסו ודיהו, מורשה פיאט ומורשה פורד מאזדה .

בכל המוסכים הנ"ל כל הפועלים בלי יוצא מן הכלל היו פועלים ערבים ללא שום קורסים או התמחויות ספיציפיות. בכל מוסך יש איש דיאגנוסטיקה ומנהל עבודה (שניהם בדרך כלל יהודים) שאכן עברו קורסים והשתלמויות. אף אחד מהפועלים באף אחד מהמוסכים לא היתה לו שום הסמכה טכנית שלא לדבר הסמכה ספיציפת לעבוד על מכוניות של אותו יבואן.

אותם פועלים הם אלו שעושים את הטיפולים כולל הטיימינג ואתם פועלים יכולים להיות חודשיים אחרי כבר במוסך של חברה אחרת.

ראיתי איך מקבלים לעבודה פועל מביא פועל שואלים אם הוא עבד באיזה מוסך אחר , אם כן אז יאללה לעבודה.

אני מכיר בחור כזה שהיה עובד כמכונאי במוסך פרטי קטן,המוסך נסגר אחרי תקופה ראיתי אותו עובד כחשמלאי באחד המוסכים המורשים דיברתי איתו קצת על איך קיבלו אותו למורשה ועוד כחשמלאי למרות שאין לו תעודה בשום מקצוע התשובה היתה פשוטה:

הוא לא ביקש (ולא מקבל) שום דבר מעבר לשכר מינימום והוא יודע להלחים.

אני חס וחלילה לא רוצה לפגוע באף אחד עם מה שכתבתי אלה רק להדגיש שאנשים שעובדים בארץ בתחום הרכב כסחירים במוסכים לא נדרשים לגלות שום מומחיות או שום הסמכה למקצוע וזה לצערי ולצער כולנו.

אני מתייחס למוסכים באזור ירושלים וכל המידע הוא מידע אישי שלי. וכמובן שיש מוסכים שעובדים אחרת ממה שתיארתי אך אין להתייחס למורשה כאל מקור השקט הנפשי לפחות לא בארץ.

לגבי האחריות תבדוק אם אחד המוסכים המורשים (אני בדקתי אם 2 סתם כי עניין אותי) נאמר שאם קונים את כל החלקים מקוריים $$$ אז יש אחריות על החלקים לשנה שאלתי ואם תקרע לי הרצועה לפני שנה נאמר שבדרך כלל זה נקרע בעקבות נזק חיצוני

ואז לגבי מימוש האחריות נחשו לבד....

כמות של קישוקים ושטויות ברמה מאוד צפופה לא ראית כבר הרבה זמן!

לא יודע איזה סטאז'ים עשית אך בחלט ניתן להבין כי לא קבלת את הרושם הנכון כלל. לאף מכונאי חדש לא נותנים לעשות עבודות מורכבות כמו תיזמון או ראש מנוע ללא השגחה, והוא יכול לספר סיפורים עד מחר כמה הוא מומחה הוא יבחן לפני שיקבל לבצע עבודות אלו וזה תקף לכל מוסך, מורשה יבואן או כללי.

הדרכות עוברים לרוב הצוות הבכיר של המוסך והם בדר"כ מעבירים את המידע הלאה, לפחות המידע הדרוש לתחזוקה השוטפת של הרכבים או תיקונים שגרתיים כמו תיזמון, ראש מנוע, בלמים שאר מכלולים עפ"י היצרן. מוסכים כלליים גם את זה לא מקבלים.

תעודות אולי לא לכל מכונאי יש אך זה נכון גם בענף ההיי-טק, אם אדם יודע את העבודה ומוכיח את עצמו הוא יעבוד ויתקדם, גם ללא הכשרה פורמלית.

אין כלל מה להשוות מוסך שמטפל על בסיס יום יומי במספר מאוד מצומצם של מכונות וסוגי תקלות שחוזרות על עצמן כמו שיש במוסכי היבואן מול מוסכים כללים שמתעסקים עם מגוון רחב יותר של עבודות למספר רב של דגמי רכב, מכונאי שעושה 2 טיימיניגים של פיג'ו בשבוע יעשה זאת טוב יותר מאשר מכונאי שעושה זאת רק פעם בחצי שנה. כמובן שיש סייגים לאמירה הזו וברור שיש מכונאים מאוד טובים שכל עבודה הם יעשו טוב, בין אם הם משופשפים בה או לא, אך מבחינת זמן ברור שיקח להם יותר מאשר מכונאי מתורגל, וגם זה פונקציה משתכללת בעבודות המוסך.

במוסכים באיזורים של הקו הירוק או סמוכים לו וגם באיזור הצפון יש אנשי דיאגנוסטיקה ומנהלי עבודה גם מהמגזר הערבי, והם מאוד טובים בעבודתם.

שורה תחתונה, מי שאמון על טיב העבודה במוסך הוא המנהל המקצועי, הוא יכול להעסיק מי שהוא רוצה אך מבחן התוצאה נופל עליו. מנהל עבודה טוב יוציא עבודה טובה גם עם צוות לא מדופלם או מיומן, בסמכותו וחובתו להדריך וללוות עבודות בעיתיות או מורכבות שמבוצעות במוסך, אם ע"י מינוי מכונאי בכיר לצורך השגחה, ליווי צמוד או הדרכה ואם זה בפיקוח עצמי שלו ובהדרכתו.

פורסם

אני מדבר על מכונאים שעובדים בתור סכירים במוסך (מורשה או לא)

מה דעתך על מכונאי שעבד במוסך פחות מחודשיים וזה הבחור שעשה לפיאט(שהיתה לי) טיימנג בפעם היחידה שהיא ביקרה לצורך טיפול במורשה. הכנסתי את הרכב בבוקר ובערב כשבאתי לקחת את הרכב אמרו לי שהעבודה מאוד מסובכת וקשה ולמכונאי לוקח הרבה זמן ואסור להלחיץ אותו. כמובן חזרתי בצהרים למחרת, ועל טיב העבודה העידה ערמת הברגים שאספתי מהפלסטיק השחור שבין השמשה למכסה מנוע. מכסה טימינג מחוזק על בורג בודד ומכסה פלסטיק בבית הגלגל שפתאום נעלם ולא נמצא עד היום למרות שבכניסה למוסך הוא היה ומכה מתחת לדלת שבבירור נגרמה מהליפט אך בגלל שהיתה קטנה והם טענו שהיה כך, לא רבתי איתם על זה כי רציתי לברוח משם כבר.

אני לא אומר שהכל רע ושחור ויש גם מוסכים מעולים שעובדים בהם מקצוענים אך ממש לא כולם כאלו ואין להתייחס אל כולם כאל כאלו.

לגבי מצב העובדים אתה בהחלט מוזמן לבוא לאזור ירושלים ולראות מי העובדים מי העבדים ומי המנהלי העבודה ברוב המוסכים.

כמו כן הבאתה הנחה שגויה מהיסוד לגבי ענף ההיטק ששם העובד מתוגמל לפי הידע וכושר העבודה שלו , בענף הרכב בארץ גם אם תהיה מכונאי תותח השכר שלך ישאר 19.95 לשעה (נכון להיום) + נסיעות ואולי תקבל איזה פתק הערכה לכן לא באים לענף אנשים איכותיים ובמצב היום גם לא יבוא.

בוא תראה לי פועל רגיל שפעם קרא את ספר הרכב שעליו הוא עובד, לא תמצא כזה כי זה לא מעניין אותם ולא אכפת להם כי הם יודעים לפרק ולהרכיב כמו רובוטים וזהו .

גם התוכי שלי יכול לסדר גרעינים לפי הסדר ותאמין לי שבגדול זה לא שונה מלעשות טיימינג או אפילו לפרק ראש.

כל השאלה היא איך עושים את זה ועל זה כל הדיון פה מכונאי במורשה שעובד בשכר מינימום שלא מכיר באמת את הרכב את מידות החיזוק של ברגים ואת המרווחים ממש לא מבטיח שיעשה עבודה מקצועית האם ישתמש בכלי יעודי או בפטיש ?האם יסגור במומנט הנכון או עם פטיש אויר? (ותאמין לי הפטיש והפטיש אויר הם הכוכבים במוסכים גם המורשים).

כשאתה הולך למורשה אתה מצפה שהעבודה תעשה על הצד הטוב ביותר כולל בדיקות מסביב בכלים יעודים ולפי הוראת יצרן ולא עבודה גסה של פירוק נטו של מה שצריך והרכבה נטו של מה שצריך ללא כלים יעודיים וממש לא לפי הוראות יצרן.

וזה מה שאני ראיתי ולא נראה לי שאני עיוור.

נכון שמבחינה תאורטית מה ש danniel כתב לגבי המקצועיות זה נכון אבל זה מאוד רחוק מהמציאות.

אז שלא יעבדו על אנשים ההבדל האמיתי בין מוסך מורשה לרגיל בדרך כלל הוא במחיר ובאחריות יותר מורחבת של המורשה(אם תצליחו לממש אותה).

פורסם

אתה הוא זה שרחוק מהמציאות וכל שאתה מביא זה דוגמא אחד אישית שקרתה לך.

מה לעשות שההבדל בינינו שאני מכיר את המערכת מבפנים ואתה מבחוץ , ולצורך העניין הרצת "סטאז'" בכמה מוסכים בשביל להכיר עוד דגמים, כדבריך, עדיין לא מסמיכה אותך לאוטוריטה בתחום.

הנה עובדות שאתה הפרכת:

• מכונאים תותחים יכולים להשתכר מאוד גבוה ולהתקדם, שאל את מומחי הפורום אם אתה רוצה.
  • הרמה הבסיסית של מוסכים מורשה יבואן גבוהה יותר יחסית למוסכים כלליים.
  • עבודת תיזמון זה לא סידור גרעינים ואתה יכול לתת לתוכי שלך לנסות לעשות זאת אבל לא הייתי ממליץ לך או בעצמך לצורך העניין.
  • תפקיד המכונאי הוא לעבוד ולא לקרוא ספרים, לצורך קריאת ספרים ונוהלי עבודה יש את המנהל הטכני או המקצועי, שאם הוא מקצוען הוא יעשה זאת וידריך את המכונאי ובפועל מוסכים רבים עושים זאת (בעבודות חדשות ולא מתורגלות).
  • מכונאי מיומן ולמרות שזה לא מומלץ, יסגור עם פטיש אויר ברגים כל היום מבלי לגרום לנזק אחד קטקטן.
  • הרבה עבודות במוסך כלל אינן דורשות כלים ספציפים כך שאם ראית עבודות מבוצעות ללא כלים לא בטוח שהם בכלל היו נדרשים.

ההבדלים בין מורשה יבואן והכללי יותר רחוקים יותר ממה שאתה טוען וכדאי שתקרא כתבה שלי בנושא "מלחמת העולמות", זה יעשיר לך את היודע יותר מאשר "הסטאז'ים" שעשית.

מה שתמיד הייתי אומר בעבר יותר מתופס לדעתי הפעם, צריך להיות מקצוען כדי להעריך מקצוענות, וצריל להיות חלק ממוסך כללי והמורשה יבואן לתקופה ארוכה כדי לעמוד על ההבדלים הרבים שיש, היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם.

פורסם

הייתי שמח להכיר פה אנשים מהפורום שעובדים כשכירים פשוטים (פועלים) במוסכים עושים טיימינג וטיפולי 10K ומשתכרים מעל המינימום. ולאן בדיוק ניתן להתקדם במוסך תגיד לי? אלה אם כן מתפנה מקום של איש דיאגנוסטיקה או של מנהל העבודה כי אחרת זה רק לפתוח מוסך או להיות עצמאי . נכון שמבחינה עקרונית יש את הוותיקים שיותר מתעסקים בדברים "הכבדים יותר" והצעירים מתעסקים בטיפולים, אבל 99% מהם על אותה רמת סכר

כמובן שהידע שיש למוסך המורשה לגבי הדגם הספיציפי הוא הרבה יותר גבוהה אך זה תופס יותר באיתור ופתרון תקלות . ששם בלי ספק המורשה לוקח מכל בחינה.

הטיימינג מוצג פה כמשהו עליון שרק הטובים ביותר עושים אותו.

גם לי יצא בסטאז לעשות טיימינג ולא אחד ונכון שהשגיחו עלי אבל זה לא סיפור גדול בכלל לפרק בורג בורג והרכב בורג בורג חוץ מעניין המתיחה כמובן ששם מכונאי מקצועי יעזר ברגש (ומתחיל יעזר במכשיר מתאים \ מכונאי מקצועי אחר \ יעשה איך שנראה לו.)

אבל עדיין זה עניין טכני לחוטין.

בצבא הייתי כמעט 3 שנים מכונאי מטוסים כך שיש לי קצת רקע טכני,והידע איך לעבוד נכון ולהבין איך העבודה מתבצעת.

וממה שאני ראיתי בטיפולים שיגרתיים העבודה שמבוצעת במוסך מורשה לא טובה בשום דבר ממוסך פרטי .

הנה דוגמא פשוטה נתנו לפרק משהו לפועל (צעיר) והוא לא הכיר איך בדיוק עושים אז המברג והפטיש דפקו ועיקמו עד שבא פועל אחר שהכיר את העבודה והראה לו איך בלי מכות ניתן לבצע, הבעיה שגם לפועל הזה מישהו הראה איך לעשות ואם היה פותח ספר רכב ומסתכל 2 דקות כל הבלאגן היה נמנע, כל היחודיות של מורשה שפועל צריך לדעת איך לעבוד ולא רק לעבוד וצריך מראש לדעת לפרק/להרכיב דברים או להעזר בספרות במקרה של חוסר ידיעה אך לא כך הדבר ולכן היתרון היחודי הזה של המוסך המורשה פשוט נעלם.

לדעתי גם הגישה שלך שפועל לא צריך לדעת לקרא אלה רק לעבוד ושהזכות שמורה רק למנהל עבודה זו טעות מהיסוד, הפועל לא אמור להיות רובוט כי לזה יש פסי יצור, לדעתי הפועל כן אמור להכיר את מערכות הרכב ולא רק דרך הפטיש, אמור להכיר את סביבת העבודה של הרכב ולזהות בעיות שעללות לצוץ לא רק כשיש נזילה או תקלה חמורה צריך לדעת איך לבדוק ואיך לבצע בדיקות (דברים כגון ניקוז אויר מהבלמים למשל) ולא לעשות איך שמישהו אחר הראה לו כשהוא היה מתחיל ולצערי כך זה עובד ברוב המוסכים (כולל המורשים) בגלל הפן של הזמן והכסף ולכן כל ענף הרכב נראה ממש לא טוב נכון להיום, ולא סתם רוב הציבור לא סומך על המוסכים.

אני לא מנסע להשמיץ אלה פשוט להראות את המציאות. שבשביל טיימינג לא צריך צריך מוסך מורשה אלה אם ההפרש במחיר הוא זניח.

• תוכן חדש...