Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

200 אלף ק"מ

Guest fxpho
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם זה נכון שמכוניות מסחריות - סולר, כגון: טויוטה היאס, יונדאי H-1, ג'אמפי וכו' מנועם בנוי לכ-200 א' ק"מ, ואח"כ יש סיכוי טוב, שהמנוע או אביזר יקר אחר ילכו. האם בכל המכוניות מסוג זה זה כך.

שמעתי שפורד טרנזיט מתוכנן לכ-500 א' - האם זה נכון?

תודה

פורסם
האם זה נכון שמכוניות מסחריות - סולר, כגון: טויוטה היאס, יונדאי H-1, ג'אמפי וכו' מנועם בנוי לכ-200 א' ק"מ, ואח"כ יש סיכוי טוב, שהמנוע או אביזר יקר אחר ילכו. האם בכל המכוניות מסוג זה זה כך.

תודה

אף מנוע אינו "מתוכנן" לקילומטראז' מסוים. ברוב המוחלט של המקרים אורך חיי המנוע תלוי כמעט ורק באופן הטיפול בו, ובאם הוא עבר טראומה כלשהי או לא (התחממות יתר, נניח).

במנועי דיזל שעובדים בסל"ד נמוך, לרוב אין סיבה שהמנוע לא יחזיק מעמד הרבה מאוד קילומטרים.

כמובן שיכול להיות ויש מקרים מיוחדים הנוגעים לרכבים הללו, אני אישית לא שמעתי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה

תלויי באחזקה ....

אתה לא יכול לעשות הכללות ...

וגם תלוי איך מטפלים במכונית ...

בדרך כלל מכוניות מסחריות לא מטופלות כראוי ..

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

תודה

תלויי באחזקה ....

מעניין מי עושה הכללות :?

יש לבדוק כל רכב לגופו של עיניין.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

תודה

תלויי באחזקה ....

עמית

בכללית .. רכב מסחרי לחברה לא לאדם פרטי כך שבדרך כלל הם ממש קמצנים בטיפולים ולא ממש שומרים על האוטו ..

התכוונתי להכללות שאתה לא יכול להגדיר שהפורד למשל יכולה לעבור 500K ואחרים 200K או משהו כזה...

זה תלוי במצב הרכב.. יש מעטים שקונים רכב מסחרי ומטפלים בו טוב ..

לא ממש התכוונתי לעשות הכללות אבל בגדול רובן לא ממש שמורות .. אבל לא כולם .

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

תודה

תלויי באחזקה ....

עמית

בכללית .. רכב מסחרי לחברה לא לאדם פרטי כך שבדרך כלל הם ממש קמצנים בטיפולים ולא ממש שומרים על האוטו ..

התכוונתי להכללות שאתה לא יכול להגדיר שהפורד למשל יכולה לעבור 500K ואחרים 200K או משהו כזה...

אני רוצה לבשר לך שההפך הוא הנכון, אדם שיש לו רכב חברה יקח את הרכב לטיפולים ולא יהיה אכפת לו לעשות תיקונים כי הם לא על חשבונו, הוא לא יחסוך בחלפים וילך על הטוב ביותר*

*דברי הנ"ל נאמרו לא משמועות אלא מניסיון אישי

Ruff Ryders to the death, ride or die nigga we know the oath

פורסם
במנועי דיזל שעובדים בסל"ד נמוך, לרוב אין סיבה שהמנוע לא יחזיק מעמד הרבה מאוד קילומטרים.

...

רוני

מאחר והחאפר אינו מדוייק, אלטש את דבריו:

אורך החיים של מנועי הדיזל הוא גם פונקציה של מבנה מאסיבי יותר.

מנועי דיזל עובדים על יחס דחיסה גבוה פי כמה ממנועי בנזין - ולכן הם בנויים בצורה חזקה יותר משמעותית ממנוע בנזין (ומן הסתם גם כבדים יותר).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה

תלויי באחזקה ....

האם לדעתכם אין שום הבדל בין החברות השונות? אין מכוניות שיש להן בעיות אופייניות?

גם אם זה לא אומר באופן מדוייק לגבי מכונית ספציפית - האם אין נסיון מצטבר כללי על מכוניות מסוג מסויים, שאחרי כך וכך שנים או ק"מ - עדיף לא להחזיק אותם (אא"כ אתה יד ראשונה, או שאתה מכונאי).

אני לא שואל כדי להתווכח, שכן אינני מומחה לנושא, אך בכל זאת, האם לא נתן לאמר שום דבר מעבר להיבט הספיציפי של כל רכב?

פורסם

תודה

תלויי באחזקה ....

עמית

אני רוצה לבשר לך שההפך הוא הנכון, אדם שיש לו רכב חברה יקח את הרכב לטיפולים ולא יהיה אכפת לו לעשות תיקונים כי הם לא על חשבונו, הוא לא יחסוך בחלפים וילך על הטוב ביותר*

*דברי הנ"ל נאמרו לא משמועות אלא מניסיון אישי

אם אני מדבר מנסיון של המשפחה .. כך שאני גם בעניינים ...

אם הרכב הולך לטיפול על ידי הנהג כמו שאתה אומר והוא לא משלם על הטיפולים אז סבבה.

אני לפחות את רוב המכוניות שמכיר שהן מסחריות או רכבי עבודה .... מוזנחים לגמרים .. כי בעלי החברה לא משקיעים ברכב , ולא מטפלים בו כראוי .. רק מה שנחוץ .

( אגב הנסיון שלי הוא ממכוניות של קבלנים וחומרי בניה וכאלה..וגם של סחורות לאוכל מדוד שהוא יבואן של מוצרים .. ההיכרות שלי מהרכבים של חברות הקבלנות שיש לנו ושל חברים)

אם אתה אומר שיש לך נסיון אחר אני אשמח לשמוע מאיזה ניסיון מדובר...

fxpho - אני לא ממש מכיר כי כמו שאמרתי לך .. את המכוניות שאני מכיר מחברות נשחקות ואחר כך נמכרות , אבל יש בטוח מסחריות שהמצב שלהן טוב .. במיוחד אם הם לבעלים פרטיים שצריכים רכב גדול ומסחרי ...

אולי DMX יוכל לפרט מאיפה הנסיון שלו שהמסחריות לא שחוקות .. ואולי הוא יעזור לך יותר ...

אני יכול להגיד לך דבר אחד , מסחרית שהיתה לעובדים בבניין וקבלנות , עבודות עפר ושיפוצים .. .העיצה שלי לא להתקרב ....

אני מקווה ש DMX יש לו תשובה כי אני לפחות יכול להגיד לך ממה להתרחק :wink:

Henry Miller

פורסם

מכונית של עובדים זה משהו אחר, אלה מכוניות מוזנחות ולא צריך בדיקה שתגלה את זה.

הרכב של אבא שלי (שהוא מהנדס לשם העניין), לא משנע חומרי בניין. זה שהן לא שחוקות, אני לא אומר אלא להפך (הרכב שלנו עבר 220,000 ק"מ ב4 שנים), אבל אם יש בעיה שלא נראית, ישר למוסך. אם יש חלק שצריך להחליף אז מחליפים בחלק חדש ומקורי, בטיפולים מחליפים כל מה שצריך וכל חלק שמתקרב לסופו כדי להיות רגוע, ולמה????

כי זה על חשבון החברה.

ד"א, זה לא אומר שאני ממליץ על רכבי חברה, ממש לא. אני יודע אישית על ההתעללות שהן עוברות, כי מה לעשות כשיש לך 71 כ"ס עלובים ואתה צריך להאיץ אז אתה מושך כל הילוך לקו האדום כדי לקבל כח. אבל כשחלקים נשחקים, מחליפים אותם.

Ruff Ryders to the death, ride or die nigga we know the oath

פורסם

...

רוני

מאחר והחאפר אינו מדוייק, אלטש את דבריו:

אורך החיים של מנועי הדיזל הוא גם פונקציה של מבנה מאסיבי יותר.

מנועי דיזל עובדים על יחס דחיסה גבוה פי כמה ממנועי בנזין - ולכן הם בנויים בצורה חזקה יותר משמעותית ממנוע בנזין (ומן הסתם גם כבדים יותר).

איציק

גם זה לא מדוייק....

אורך החיים המוגבר של מנועי דיזל נובע בעיקר מתחום הסל"ד הנמוך יותר בו הם עובדים. יחס הדחיסה הגבוה והמומנט מחייבים מבנה מאסיבי יותר אך לזה אין השלכה על הבלאי המצטבר. הבלאי הוא פונקציה של מספר הסיבובים הכולל שהמנוע עשה.

נמרוד

פורסם
מכונית של עובדים זה משהו אחר, אלה מכוניות מוזנחות ולא צריך בדיקה שתגלה את זה.

הרכב של אבא שלי (שהוא מהנדס לשם העניין), לא משנע חומרי בניין. זה שהן לא שחוקות, אני לא אומר אלא להפך (הרכב שלנו עבר 220,000 ק"מ ב4 שנים), אבל אם יש בעיה שלא נראית, ישר למוסך. אם יש חלק שצריך להחליף אז מחליפים בחלק חדש ומקורי, בטיפולים מחליפים כל מה שצריך וכל חלק שמתקרב לסופו כדי להיות רגוע, ולמה????

כי זה על חשבון החברה.

ד"א, זה לא אומר שאני ממליץ על רכבי חברה, ממש לא. אני יודע אישית על ההתעללות שהן עוברות, כי מה לעשות כשיש לך 71 כ"ס עלובים ואתה צריך להאיץ אז אתה מושך כל הילוך לקו האדום כדי לקבל כח. אבל כשחלקים נשחקים, מחליפים אותם.

אני מדבר על כללית ...

ואצרתי אם זה לאדם פרטי שעובד אז בדרך כלל המצב לא ממש רע...

הנסיון שלי הוא עם ציי של רכבים מסחריים וכאלה ....

אני יודע למה אתה מתכוון .. כי גם אבא שלי מהנס ועוד עם הדברים האלה .. אבל נמאס לו והקבלות מכניסה יותר כסף :wink:

אז בדרך כלל הטיפול ויחס לא ממש טוב. ..

תבדוק כל מכונית בעינה.. תבדוק טיפולים וכאלה ...

Henry Miller

• תוכן חדש...