Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאומרים שלא יקחו לך נכסים אישיים אם אתה בע"מ זה כבר לא נכון.

זה נכון מאוד. חברה בע"מ היא ישות משפטית עצמאית ומה שיקחו זה רק מה ששיעבדת. אם לא שיעבדת כלום אז לא יקחו כלום.

כעצמאי אם ישאר חוב אחרי שיממשו את כל הנכסים שלך אתה תישאר חייב כל ימי חייך או עד שתכסה את החוב. בחברה בע"מ החברה תישאר חייבת או תפורק ואתה יכול לפתוח אחת חדשה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבעיה היא, שכדי להקים חברה תזדקק לכסף . כדי לקבל את ההלוואה לזה תצטרך לשעבד את נכסיך האישיים, כך שבכל מקרה אתה ערב אישית, מלבד במקרה בו יש לך מספיק נכסים כדי לא לשעבד את כולם לצורך הפתיחה.

פורסם
הבעיה היא, שכדי להקים חברה תזדקק לכסף . כדי לקבל את ההלוואה לזה תצטרך לשעבד את נכסיך האישיים, כך שבכל מקרה אתה ערב אישית, מלבד במקרה בו יש לך מספיק נכסים כדי לא לשעבד את כולם לצורך הפתיחה.

זה עדיין סיכון פיננסי מוגדר.

כשאתה פועל עסקית עם עובדים אתה פתוח לתביעות מסוגים שונים ומשונים ובטח שלא רוצה להיות חשוף להן ברמה האישית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני מקווה שלכולכם יש ביטוח אחריות מקצועית, למקרה שמר קוקאין הנכבד מסתמך על ה"ייעוץ" שלכם, שלכל ילד נראה מקיף וממצה, במיוחד שדבריכם נאמרים בכזה ביטחון והחלטיות ואח"כ "נופל".....

אדוני יעזוב את המקום...אדוני חושב שפה זה שוק?

פורסם
אני מקווה שלכולכם יש ביטוח אחריות מקצועית, למקרה שמר קוקאין הנכבד מסתמך על ה"ייעוץ" שלכם, שלכל ילד נראה מקיף וממצה, במיוחד שדבריכם נאמרים בכזה ביטחון והחלטיות ואח"כ "נופל".....

אויי כמה שאתם יהודים אמיתיים וזה פשוט כל דיון עם אי הבנה של גולש X עם גולש Y פורץ החוצה כל הישראליות שלנו.

לא סומך על שום דבר,פשוט לפני שאני ניגש לכל אנשי המקצוע(רו"ח עו"ד וכ"ו) רציתי לקבל קצת רקע,זה הכל.

לא צריך כל הודעה שנייה "אם מר קוקאין סומך על כל מילה של ילדים פה וכ"ו.."

סה"כ אם את\ה יודע\ת תענו וזה הכל.

פורסם
זה נכון מאוד. חברה בע"מ היא ישות משפטית עצמאית ומה שיקחו זה רק מה ששיעבדת. אם לא שיעבדת כלום אז לא יקחו כלום.

כעצמאי אם ישאר חוב אחרי שיממשו את כל הנכסים שלך אתה תישאר חייב כל ימי חייך או עד שתכסה את החוב. בחברה בע"מ החברה תישאר חייבת או תפורק ואתה יכול לפתוח אחת חדשה.

זה כל כך לא מדוייק. זה נכון רק בעקרון. אתה לא יכול להתפרע גם אם אתה חברה, ויש מצבים שבהם ניתן להרים מסך ולרדת גם לרכוש של בעלי המניות.

חוץ מזה - כל בעל חברה שפותח היום חשבון בנק ידרש לחתום על ערבות אישית לחשבון.

אני ממליץ שוב, כעו"ד עם נסיון של 11 שנה - אל תחסוך וגש להתייעץ עם עו"ד ובעיקר עם רו"ח רציני.

בנושא של חברות כ"א יש לא מעט ענינים שבהם צריך להתחשב, כמו בטוחות שצריך להעמיד כדי לקבל רשיון.

ושוב - תהיה רציני ואל תסתפק בעצות כאן. אם אתה חושב שהתייעצות כאן מחליפה יעוץ מקצועי ורציני אתה מתחיל את העסק שלך ברגל שמאל ואתה תצטער על זה אחר כך.

פורסם
אויי כמה שאתם יהודים אמיתיים וזה פשוט כל דיון עם אי הבנה של גולש X עם גולש Y פורץ החוצה כל הישראליות שלנו.

לא סומך על שום דבר,פשוט לפני שאני ניגש לכל אנשי המקצוע(רו"ח עו"ד וכ"ו) רציתי לקבל קצת רקע,זה הכל.

לא צריך כל הודעה שנייה "אם מר קוקאין סומך על כל מילה של ילדים פה וכ"ו.."

סה"כ אם את\ה יודע\ת תענו וזה הכל.

אני מניח שגם אתה יהודי (וישראלי) ולכן לא תתבייש לבוא אח"כ בטענות לכל היועצים.

מה שניסיתי לומר הוא כי התייעצות פה היא בזבוז זמן, במיוחד שאתה עצמך מצהיר כי הנך מתכוון ממילא לפנות לאיש מקצוע.

אדוני יעזוב את המקום...אדוני חושב שפה זה שוק?

פורסם
זה כל כך לא מדוייק. זה נכון רק בעקרון. אתה לא יכול להתפרע גם אם אתה חברה, ויש מצבים שבהם ניתן להרים מסך ולרדת גם לרכוש של בעלי המניות.

חוץ מזה - כל בעל חברה שפותח היום חשבון בנק ידרש לחתום על ערבות אישית לחשבון.

אני ממליץ שוב, כעו"ד עם נסיון של 11 שנה - אל תחסוך וגש להתייעץ עם עו"ד ובעיקר עם רו"ח רציני.

בנושא של חברות כ"א יש לא מעט ענינים שבהם צריך להתחשב, כמו בטוחות שצריך להעמיד כדי לקבל רשיון.

ושוב - תהיה רציני ואל תסתפק בעצות כאן. אם אתה חושב שהתייעצות כאן מחליפה יעוץ מקצועי ורציני אתה מתחיל את העסק שלך ברגל שמאל ואתה תצטער על זה אחר כך.

להרמת מסך יש כללים מאוד ברורים וזה בא בעיקר אם הברחת כסף ומוטטת את העסק במו ידיך כדי לרמות את הנושים. פרט לזה רק חובות לרשויות מגיעות לכיסך הפרטי.

בקשר לערבות אישית ממש לא נכון. כעובד במפעל של המשפחה אני יכול להגיד לך שכבר יותר מ 10 שנים אין לבנק שום ערבות אישית של מישהו מאיתנו ויש לנו קו אשראי בכל לא מצומצם (רובו לא מנוצל אבל הוא עומד לרשותנו). גם כשאתה חותם על הנירות בבנק אתה לא חייב לקבל כל מה שכתוב וזה בהחלט פתוח למו"מ.

להתייעץ עם בעלי מקצוע זה ברור וכל המדע פה הוא מידע ראשוני על מנת שידע מה לשאול ומה לברר בכלל.

פורסם
להרמת מסך יש כללים מאוד ברורים וזה בא בעיקר אם הברחת כסף ומוטטת את העסק במו ידיך כדי לרמות את הנושים. פרט לזה רק חובות לרשויות מגיעות לכיסך הפרטי.

בקשר לערבות אישית ממש לא נכון. כעובד במפעל של המשפחה אני יכול להגיד לך שכבר יותר מ 10 שנים אין לבנק שום ערבות אישית של מישהו מאיתנו ויש לנו קו אשראי בכל לא מצומצם (רובו לא מנוצל אבל הוא עומד לרשותנו). גם כשאתה חותם על הנירות בבנק אתה לא חייב לקבל כל מה שכתוב וזה בהחלט פתוח למו"מ.

להתייעץ עם בעלי מקצוע זה ברור וכל המדע פה הוא מידע ראשוני על מנת שידע מה לשאול ומה לברר בכלל.

אני לא זוכר בחמש השנים האחרונות (לפחות - מאז שאני עצמאי) שלקוח שלי הקים חברה ולא נדרש לחתום ערבות אישית בחשבון שפתח על ידי החברה.

אתה מדבר על עשר שנים, כלומר על חברה ותיקה שהבנק מכיר. הבחור מדבר על חברה חדשה שיקים. אתה מתאר לך מצב שבו הוא יקבל אשראי ללא ערבות אישית? לדעתי אין שום סיכוי שזה יקרה.

להרמת מסך יש כללים. הם רחוקים מלהיות ברורים כפי שאתה טוען, ובית המשפט מרחיב אותם כל העת.

פורסם

אם בית המשפט היה מרחיב קצת יותר את הכללים היו לי היום עוד כמה מליוני שקלים (כמו למשל אדם שקנה סחורה והעביר אותה לעסק חדש שפתח 3 ימים לפני שהבנק סגר לו את העסק הקיים).

לגבי אשראי הכל תלוי מה הבטחונות שאתה נותן ומה גובה האשראי שאתה מבקש. אין בעיה לשעבד נכס ספציפי ולא לחתום ערבת אישית גורפת בדיוק כמו שאין שום סיבה להיכנע ולתת לבנק שיעבוד שוטף ושיעבוד לממסרים עתידיים.

פורסם

אם עשו לך את זה וביהמ"ש לא עזר לך, אז כנראה שאתה צריך להחליף עורך דין.

ברור שאתה יכול לשעבד נכס במקום ערבות אישית, אבל מה זה קשור?

דיברנו על ההבדל בין חברה לאדם פרטי מבחינת החבות של אדם ואמרתי שגם חברה שפותחת חשבון תצטרך לתת ערבות אישית של בעל המניות/מנהל. מה ההבדל אם יתנו בטוחה אחרת? העובדה היא שלא מסתפקים בחתימה של חברה בלבד.

פורסם

קוקאין, מעבר לזה שכמו שאמרו שהכי טוב לקחת יעוץ, אני אנסה לעזור קצת.

בעקרון, כשאדם מקים עסק, בדר"כ הוא יתחיל במעמד של עצמאי, ורק אחרי כן יעבור לחברה בע"מ.

יש כמה סיבות לכך.

כשאתה מתחיל חברה, אין לך מושג איך זה הולך ליהיות, אם ילך או לא, וחברה בע"מ דורשת

יותר הוצאות תפעול שוטפות, כגון פנקסנות כפולה אצל רו"ח, יעוץ משפטי אצל עו"ד ווכו', שזה מגדיל את ההוצאות שלך משמעותית.

כמו שציינו לפני, חברה בע"מ זה לא רק "ישות נפרדת", היום כבר מחתימים אותך כבעל החברה על ערבויות

(לא שזה מה שיעזור למי שהחתים אם באמת פשטת רגל).

מעבר לכל זה, כחברה בע"מ החברה משלמת מס חברות של 31% אם אני לא טועה (זה אמור לרדת קצת בקרוב),

ובנוסף, כשאתה מקבל משכורת מהחברה כשכיר, אתה משלם כמו כל שכיר (לפי מדרגות המס המקובלות)

וההוצאות מקוזזות מתשלום המס רק לחברה ולא לך כשכיר שלה.

כשאתה עצמאי, אתה משלם מס הכנסה רק לפי מדרגות המס (אין מס חברות), ואתה מקזז הוצאות מההכנסות

ולפי זה משלם מס.

לשתי השיות יש יתרונות וחסרונות.

אני יכול לומר לך שאחד השיקולים הכבדים לעבור מעצמאי לבע"מ זה המחזורים של העסק.

לא רק בגלל הסיכון, אלא גם לצורך דיוקים מול שלטונות המס.

שיהיה בהצלחה,

יוגב

פורסם
אם עשו לך את זה וביהמ"ש לא עזר לך, אז כנראה שאתה צריך להחליף עורך דין.

ברור שאתה יכול לשעבד נכס במקום ערבות אישית, אבל מה זה קשור?

דיברנו על ההבדל בין חברה לאדם פרטי מבחינת החבות של אדם ואמרתי שגם חברה שפותחת חשבון תצטרך לתת ערבות אישית של בעל המניות/מנהל. מה ההבדל אם יתנו בטוחה אחרת? העובדה היא שלא מסתפקים בחתימה של חברה בלבד.

העו"ד הוא אחד התותחים בארץ ולא רק אנחנו נפגענו שם (גם בנקים וחברות גדולות מאוד בענף לא הצליחו).

ההבדל בין ערבות אישיתלשיעבוד נכס הוא בהגבלת הערבות. כשאתה חותם ערבות אישית למעשה הבנק יכול לקחת ממך מה שהוא רוצה עד יומך האחרון לכיסוי החוב אבל כשאתה משעבד נכס הוא לא יכול לקחת כלום פרט לנכס ואם זה לא כיסה את יתרת החוב זו בעיה שלו.

• תוכן חדש...