Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל החברים שלום, בבעלותי סיטרואן ברלינגו 97 בעלת מנוע d9b עם 68 כ"ס, השאלה היא עד איזו שנה יש תאימות בין מנועים וגירים (ומכלולים אחרים) ,לדוגמה האם אוכל להכניס מנוע hdi ללא שינועים למעט גיר. תודה.

פורסם

בשביל HDI אתה תצרך חלפים בשווי של יותר מהרכב שלך.

מנוע

גיר

מחשב

צמה

משאבה אלקטרונית

ואם אני לא טועה גם מערכת פליטה שונה.

ובטוח שזה לא יאושר.

פורסם

קיימת בח"ל ברלינגו דור ראשון עם HDI. בארץ זה לא מעשי - ראה תשובתו של אייל.

יותר מכך, אתה לא יכול להרכיב גם מנוע אטמוספרי רגיל של השנים המתקדמות בגלל שינויים בניהול מנוע.

מה שמתאים לך זה רק מנוע של הדגמים 97 ו 98 . אגב המנועים הישנים כמו שלך, משמעותית זולים יותר מהחדשים.

פורסם

מסכים לדבריו של BUKI ואוסיף כי המנועים של השנתונים שלך גם יותר פשוטים ואמינים! מחירם מיבוא הוא בערך 6-10 אלף ש''ח.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
יותר פשוטים ואמינים[/u]!

טעות

הHDI אמינים יותר.

זולים יותר לאחזקה(מרווח טיפולים גדול יותר), חסכוניים יותר וחזקים יותר. וגם מזהמים פחות.

אבל מה לעשות שזה לא מתאים לרכב של השואל.

פורסם

אבל חוץ מה-HDI היו מנועים של שנתונים 98-99 ובשנת 2000 הגיע מנוע אחר, אבל לא HDI. עליו דיברתי, השנתונים 98-2000 יותר אמינים ויותר זולים להחלפה מה- 2000 ומעלה (לא HDI)

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

????

למה להחליף מנוע ??????

לצערי לאחרוני אני נחשף לכמה ניסיונות להחליף מנועים שלא ממש לצורך ?

אני לא בעד ביצוע שיפוץ כללי (אוורול למנוע ) אבל לפעמים טיפולים שונים זה מה שהמנוע צריך

למשל שיפוץ רואש בלבד בפחות מחצי מחיר .

אז למה להחליף מה הבעה אצלך ????????

שדר וננסה לעזור

אורי

פורסם
????

למה להחליף מנוע ??????

לצערי לאחרוני אני נחשף לכמה ניסיונות להחליף מנועים שלא ממש לצורך ?

אני לא בעד ביצוע שיפוץ כללי (אוורול למנוע ) אבל לפעמים טיפולים שונים זה מה שהמנוע צריך

למשל שיפוץ רואש בלבד בפחות מחצי מחיר .

אז למה להחליף מה הבעה אצלך ????????

שדר וננסה לעזור

אורי

א. אני לא מחליף כלום !!!

ב.השאלה הייתה מספיק ברורה , האם אני יכול להחליף מנוע d9b במנוע wgz או wjz ובמה זה כרוך.

פורסם

המנועים הישנים אכן מאוד מאוד אמינים. באופן טבעי מנוע ישן בנוי בטכנולוגיה פשוטה יותר ולכן גם יהיה יותר מזהם. כלל אצבע בדברים מהסוג הזה: מה שיותר פשוט - יותר אמין (ברור לכולנו שישנם מקרים יוצאי דופן - אבל לא מדובר כרגע על זה).

לאורך זמן מערכות HDI יהיו רגישות יותר לתחלואי הזמן מאשר מנועים מיושנים עם משאבת הזרקה פשוטה ומכאנית. מאחר ובמערכות ה HDI יש שלל חיישנים, מחשב הזרקה ומשאבת לחץ גבוה (גבוה = אחושרמוטה גבוה) הסיכוי לתקלות הרבה יותר גדול.

ברמה העקרונית מערכות HDI מציגות אמינות יפה מאוד, אבל אם מתייחסים לאמינות נטו (מבלי להתייחס לנושאי זיהום אויר, נצילות וכח) אז ברור שהמנועים הישנים אמינים יותר. מי שחושב שה HDI באופן גורף יהיה אמין יותר על סמך מקרים בודדים - פשוט לא מבין (או שממש אין לו מושג) על מה הוא מדבר או שאין לו מושג מה זה HDI.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק

השאלה היא איך אתה מתיחס למושג "אמינות"

ולמה אני כותב את זה?

את המנוע הישן יכולת לתדלק בחרא, יכולת להכניס אותו לגיגית מים והוא עבד.

במנוע החדש אסור להשפריץ טיפה מים וצריך סולר איכותי.

אחרת שלל החיישנים שציינת יתחילו לעשות בעיות.

אז אם יבוא חכם בלילה ויקח את המנוע לשטיפה כל שבוע ויתדלק בסולר המוזל והמפוקפק שיש בארץ, וכתוצאה מכך המנוע והחיישנים שלו ידפקו, אתה תאשים את האמינות?

הרי המנוע הישן לא היה נפגע (כמעט)

אז זה אומר שהוא יותר אמין?

אין ספק שקדמה משמעה גם בעיות פוטנציאליות שלא היו קיימות בכלל בעולם הישן יותר

השאלה היא האם זה נחשב בעיה באמינות.

למשל

הג'מפי שיש לי (ואני מכיר עוד 4 מהחברה הקרובים)עבר ועובר טיפולים בקנאות, מקבל סולר שאני יודע בוודאות שהוא נקי ועובר כל טיפול לפי הספר.

שמן המנוע הוא סינטטי מלא למרות שהחברה מסתפקת ב 10W40.

עד היום, עם 270K על השעון, לא היתה תקלה אחת אפילו. (למעט מחשב כריות אויר שמת בגלל בקבוק מים שנשפך עליו)

ושאר ה 4 שאני מכיר ומטופלים בצורה כזאת - אחד מהם כמעט מכפיל את הק"מ שלי ועדיין ללא תקלה.

לעומת זאת , קרוב משפחה עם ג'מפי שנת 2000 (המנוע הישן) לא מטפל כמו שצריך והאוטו שלו יוצא ממוסך ונכנס חזרה.

ראש מנוע,משאבת סולר,טורבו והפעם האחרונה היתה על מגבר בלם (צריך לשים נוזל בלמים לא?)

אז אני לא אומר שבאופן גורף HDI יותר אמין מהמנוע הישן אבל שוב, השאלה היא, איך משקללים את נושא האמינות יחסית לקידמה.

פורסם

חייב אבל ממש חייב להוסיף שאלה לגבי הHDI

מי זוכר את הכתבה על ההוא ששידרג את HDI לסופר מיניוואן?:mm_wink:

ודי בקלות אם אני זוכר נכון,המון פונצטיאל יש למנוע הזה...

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

• תוכן חדש...