Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:cry:ברצוני לשטף את חברי הפורום בחוויה שהייתה לי במוסך של "פכטנר לוי".

הכל התחיל כשהאיטלקייה שלי (פונטו s60 שנת 98 ) החלה להתחמם, כמו כמו כל פונטו מסורתית.

הבעיה לא נבעה מחוסר נוזלים/נזילות.

נשלל עיניין הטרמוסטט כיוון שהוא מנוטרל (כרגע בהליכים להחזיר חדש תקין).

שללתי את עיניין הרדיאטור כיוון שהוא עבר ניקוי יסודי לפני פחות מ-8 חודשים ובנסיעה בנעירונית החום ירד למעל הרבע.

הבעייה הייתה בעיקר בנסיעה בפקקים/עירונית

שמתי לב שהמאוורר נכנס לפעולה רק לסרוגין לכן בדקתי את הצמה שהייתה תקינה אך ללא הועיל.

נשארה רק היוניט.

רכשתי יוניט חדשה בהנחה שזו הבעיה...

הוחלפה היוניט+נוזל קירור ללא הצלחה...

כאן החלטתי לפנות למוסך כיוון שנגמרו לי הרעיונות.

בהמלצת הפורום הגעתי אל מוסך "לוי פכטנר" שם קיבל אותי לוי עצמו ועשה רושם מקצועי.

בדק ושוב בדק עשה איתי סיבוב "מאסיבי" עד שכמעט התפוצץ המנוע (הגיע לתחום האדום) בתוספת עשן ושלוליות מים.

כשהגענו שוב למוסך הוא מילא מים (מצינור גינה) והשאיר את הצינור מכוון על הרדיאטור כדי לצנן אותו (וגם קצת על המנוע:?),

חיבר מד לחץ והגיע למסקנה שצריך לעשות ראש מנוע (יש בריחת לחץ). ולהפרד מ 2500 שח:cry:

קיבלתי את דבריו למרות שהיה נראה לי מוזר... אחרי הכל הוא המומחה.

למחרת התקשרתי לבדוק מה המצב נאמר לי שלא היה צריך לעשות את כל הראש כיוון שהוא היה די בסדר לכן זה יעלה 1733+מע"מ,והוחלפו לי על הדרך רצועת טיימינג ,משאבת מים, צינור רדיאטור ואטם ראש. ואפשר להגיע לקחת את האוטו.

שמחתי, ארגנתי לי טרמפ והגעתי.

לוי אמר שהוא רק יבדוק שוב... התניע, נתן למנוע להתחמם (בטורים גבוהים:x) ושוב השעון עולה מעל החצי..ועולה ואני כולי בלחץ אבל לוי מרגיע "זה בסדר ככה" עד ששוב מגיע לאיזור האדום...הם נוגעים שם במשהוא ופתאום..."שפריץ" של נוזל קירור על כל האוטו במשך דקה שלמה....הכל בסדר שוב מרגיעים אותי...(אני ששומר על האוטו, ומתאבל על כל חירבון של יונה, מתחיל להכנס לפאניקה).ניסו לעשות "פלאש" למערכת קירור אך ללא הועיל.

ניתן לי רכב חלופי ונאמר לי לחזור יום ראשון.

יום ראשון אני מתקשר ונאמר לי שכנראה עשו יותר מידי פעמים ראש מנוע לכן זה לא הצליח (עלו על זה רק אחרי שהרכיבו שוב:lol:)

וצריך להחליף את כל הראש--כאן התחלתי לאבד קצת סבלנות ולהתחיל לפקפק במקצועיות המוסך.

ושקלתי לקחת את הרכב "כמו שהו"...אז הוא אומר לי "תן לי לבדוק"...

אחרי כמה שעות הוא אומר לי אתה יכול לבוא.

אני יוצא מהעבודה מגיע לשם ואז הוא אומר לי "שמע, עשיתי נסיעה לעליות של ירושלים והאוטו קצת התחמם-תחזור לעבודה אני יביא אותו אליך".

כבר לא ידעתי מה לעשות.

כמובן שבאותו ים לא היה מוכן.

למחרת אני מתקשר ושוב...האוטו שלך מוכן...

הפעם באמת היה מוכן (לא עובר את החצי),אך בכל זאת הייתי צריך לשלם 2200 שח מבלי לדעת מה הייתה הסיבה האמיתי לתקלה (להערכתי זה היה משהו פשוט רק שהוא לא רצה להפסיד על העבודה שלו).

בכל מקרה יצאתי משם שכל האוטו מטונף בגריז וסימני ידיים(שלא יורדים בשטיפה), שמן על השטיחים ומה לא...

בכוונה שלא לחזור לשם שוב....

אין לכם מושג איזו הרגשה הייתה לי.

פורסם

היי.

צר לי לשמוע,אך, אני יודע שזה המצב בהרבה מקומות.

אני חייב לומר בנימה זאת, מדובר בחאפר שאין דוגמתו, גם קרע לך את הכיס , וגם קרע לך את הרכב .

מי בודק רכב במאמץ על לאדום...בעליות לירושלים...איפה אנחנו חיים = זה נזק בלתי הפיך לרכב.

ישר ראש מנוע בלי לבדוק , לא מובן איך הסכמת לכל זה.

שורה תחתונה-אתה אשם.

אם תרצה מוסך אמין שלא יאמר לך ראש מנוע, דבר איתי בפרטי.

נ.ב. לפי מה שכתבת,אני ממש משוכנע שמדובר ברדיאטור, למרות שעבר ניקוי לפני 8 חודשים,ואולי בגלל זה, שהוא עבר כבר ניקוי אחד,משמע היה סתום כבר פעם אחת, ניקוי זה לא כמו יעילות של רדיאטור חדש,אני לא מאמין בניקוי בהזה, אם הרדיאטור סתום,בלוי וישן - יש להחליפו בחדש.

לפני זה יש לבדוק כיווניות של מאוורר רדאטור,לבדוק שהוא יונק אויר ולא ההיפך.

אני מאוד מקווה שהחלפת שמן מנוע אחרי כל ההתחממויות האלו.

פורסם

הי,

שמע אל תעלב או משהו, אבל נראה לי שאתה קצת מתבייש לשאול ולדעת על מה אתה משלם,

מדוע שילמת 2200 ש"ח מבלי לדעת מה החליפו?

אם עשו יותר מדי פעמים ראש ואי אפשר להרכיב אותו, מדוע לא דרשת שהמוסך ישא בעלות של ההחלטה השגויה, ויחייב אותך רק על ההפרש של הרכבת ראש חדש?

לדעתי עליך לפנות שוב למוסך, ולדעת בדיוק על מה היה החיוב בפעם השניה, ואז תוכל לחזור ולשאול את חברי הפורום החביבים האם התיקון בוצע כתוצאה מהחלטה לא נכונה של המוסך להרכיב את הראש הישן.

עכשיו קראתי את הודעתך שוב,האם שילמת פעמיים או רק פעם אחת 2200 ש"ח?

בהצלחה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

אני לא חושב שהוא אשם.

אם הוא קיבל את ההמלצה מהפורום - אז אנחנו אשמים, תפקידנו הוא להמליץ על מקומות טובים ואמינים!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מאורר הרדיאטור צריך לפעול רק לסרוגין וזאת לפי חום המנוע.

מעניין אם נבדק שהמאורר מסתובב בכוון הנכון, שואב אויר מקדמת הרכב דרך הרדיאטור ולכוון תא המנוע.

האם מאורר הרדיאטור הסתובב ובכל זאת המנוע התחמם?.

איזה מזגן יש במכוניתך, מקורי פיאט או ישראל?.

האם כעת המנוע לא מתחמם הן בנסיעה מהירה והן בעמידה במקון ובנסיעה איטית?.

טרמוסטט מנוע צריך להיות מותקן ואסור לבטלו.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
הי,

שמע אל תעלב או משהו, אבל נראה לי שאתה קצת מתבייש לשאול ולדעת על מה אתה משלם,

מדוע שילמת 2200 ש"ח מבלי לדעת מה החליפו?

אם עשו יותר מדי פעמים ראש ואי אפשר להרכיב אותו, מדוע לא דרשת שהמוסך ישא בעלות של ההחלטה השגויה, ויחייב אותך רק על ההפרש של הרכבת ראש חדש?

לדעתי עליך לפנות שוב למוסך, ולדעת בדיוק על מה היה החיוב בפעם השניה, ואז תוכל לחזור ולשאול את חברי הפורום החביבים האם התיקון בוצע כתוצאה מהחלטה לא נכונה של המוסך להרכיב את הראש הישן.

עכשיו קראתי את הודעתך שוב,האם שילמת פעמיים או רק פעם אחת 2200 ש"ח?

בהצלחה.

שורה תחתונה שילמתי 2200 שח על:

שיפוץ ראש מנוע

משאבת מים (שלי הייתה תקינה יחסית לפי מה שאמרו לי אבל היה עדיף להחליף)

רצועת טיימינג

מותחן טיימינג

אטם ראש

וצינור לרדיאטור...

להזכירך הבעיות לא נפטרו גם אחרי שכל זה הוחלף.

ואין לי מושג מה עשו כדי שזה יסתדר, כרגע הרכב תקין.

פורסם

מי המליץ לך על המשחטה הזאת אם מותר לשאול?

אני אישית,לפני שאני ממליץ למשהו על מקום מסויין, המקום עצמו צריך לבנות לו מוניטין אצלי + אצל מכרים\חברים\עמיתים לעבודה ועוד..., בשביל שבכלל אמליץ עליו, ולא לפי שמועות.

ומה זה בדיוק שיפוץ ראש מנוע...לך תדע מה הוא עשה לך שם אם בכלל, אתה ראית שהוא מוריד לך את הראש....אם לא, אז ...תחשוב לבד.

מה הקשר בין הטיימינג לכל עניין ההתחממות - הוא מחפש בכוח להשחיל עבודות? ככה על הדרך.....אולי זה כן יפתור את הבעייה.

אחלה המלצה נתנו לך פה.

פורסם
מאורר הרדיאטור צריך לפעול רק לסרוגין וזאת לפי חום המנוע.

מעניין אם נבדק שהמאורר מסתובב בכוון הנכון, שואב אויר מקדמת הרכב דרך הרדיאטור ולכוון תא המנוע.

האם מאורר הרדיאטור הסתובב ובכל זאת המנוע התחמם?.

איזה מזגן יש במכוניתך, מקורי פיאט או ישראל?.

האם כעת המנוע לא מתחמם הן בנסיעה מהירה והן בעמידה במקון ובנסיעה איטית?.

טרמוסטט מנוע צריך להיות מותקן ואסור לבטלו.

בברכה - רפי לין :-)

-כהחום מגיע לחצי המאוור אמור לפעול לפחות עד שירד מתחת לחצי המצב אצלי שהוא היה נכנס לפעולה אבל לא מוריד מתחת לחצי ומפסיק, והיה מגיע כמעט ל-3/4 והייתי צריך לעצור בצד.

כיוון המאוורר תקין.

-יש ברכב מזגן מקורי אבל עקב חוסר גז לא הופעל עדיין השנה.

-כעט הרכב תקין בכל מצבי הנסיעה.

-הטרמוסטט בהליכים.

פורסם

בדיקה של הסטוריית ההודעות שלך לא העלתה שניתנה לך פה המלצה למוסך הזה.(אלא אם פנית בהודעה פרטית למישהו).חבל שלא התייעצת מראש מכיוון שיש בראשון מספר מוסכים מעולים ואמינים מאוד.

פורסם

לא העלתי שאלה כזו בפורום אלה התבססתי על שרשורים של קודמיי עם בעיות דומות באיזור עבודתי,

למשל:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=147137&highlight=%D7%92%D7%99%D7%9C%D7%A8%D7%95%D7%9F

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=155764&highlight=%D7%A4%D7%A8%D7%9B%D7%98%D7%A8

מנסיוני האחרון, ההמלצות כאן אמינות.

בעבר הופעתי תחת הכינוי "lucky911" עקב בעייה טכנית פתחתי חשבון חדש.

נ.ב למוסך קוראים "פרכטר לוי" ולא "פרטכנר לוי"

פורסם

רפי, האם בעקבות מקרה זה תמחק את המוסך מרשימת ההמלצות?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

עכשיו קראתי את ההודעה שלך והשם הזה נשמע לי מוכר מאיפה שהוא ואז נזכרתי.

קודם כל שלא יתבלבלו פה "פרכטר לוי" נקרא גם מוסך גילרון (כרטיס ביקור) או מוסך א.חיים (על הקבלה).

בסוף שנת 2004 הלך לי המנוע על כביש החוף בכניסה לחיפה בגלל שהטורבו שלי היה גמור ואכל לי את כל השמן, היה ברור שיש נזק רציני.

במוסך שלי בדקו קומפרסיה במנוע ונמצא שהיא לא תקינה, בגלל האחריות על המנוע הופנתי למוסך אחר שאמור להכיר את האוטו שלי ממש טוב (להזכירכם מדובר בסובארו XT טורבו (הקודמת שלי) שנת 86 שלא הרבה מוכנים אפילו לדעת בה (כולל המוסך המרכזי)).

קיבלתי המלצה על מוסך גילרון\פכטר לוי מ"ישראל יפן" מקום שמייבא מיפן חלקים, קניתי את המנוע שם (כמובן שאין להם שום אחריות על הטורבו שלי והם לא אשמים במקרה הזה, אבל הייתי חייב להיות בטוח מה הסיבה), אחלה מקום.

נסעתי מחיפה עד ראשל"צ עם 2 בוכנות מרוסקות (אז עוד לא ידעתי בדיוק מה הנזק) והשתדלתי כל הדרך לא להפעיל את הטורבו ולא לעבור את ה 100 והשמן באמת לא נאכל, אחרי הסברים ממש גרועים מלוי איך להגיע לשם מצאתי את המקום.

הוא קיבל אותי בשמחה ואמר שכל בעלי ה XT באיזור מגיעים אליו תמיד ושאני בידיים טובות (אין מצב), ואז כשהוא התחיל לעבוד על האוטו כמו אצלך הוא התעלל במנוע המסכן והעלה את הסל"ד להרבה זמן לכיוון הקו האדום, אמרתי לו שיירגע, באותו הרגע הייתה לי הרגשה מאוד לא טובה לגבי המוסך הזה.

שלא לדבר על זה שבזמן שהוא מדבר איתי הוא שם רגל על הטמבון הקידמי ונשען עליו :x, היה לי מבט של רצח בעיניים והוא ממשיך לחייך.

הוא הציע בדיקת קומפרסיה (לא סיפרתי לו שכבר עשיתי בדיקה) ואז נדע מה עושים הלאה, הסכמתי, התבצעה בדיקה והיתגלתה נפילת לחץ כמובן, הוא אמר שצריך לפתוח את המנוע ולפי זה הוא ידע מה עושים, שאלתי אותו מה יהיה המחיר והוא לא הסכים לתת לי הערכת מחיר רק אמר "צריך לפתוח את המנוע ולראות מה הנזק", הוא אמר לי שהבדיקה תעלה לי 300 ש"ח, הודעתי לו שבמוסך שלי עשו את הבדיקה הזאת בחינם ושזה מוגזם, החלטתי שטוב לא יכול לצאת משם גם כשהוא הציע להוריד את מחיר הבדיקה אם אני יעשה אצלו את הטיפול במנוע (יופי, כשהוא מחליט על המחיר איך שבא לו).

אז לבסוף נפרדתי מ 300 ש"ח ועפתי משם, להרגשה הלא טובה תרם גם משך הזמן הרב שחיכיתי שם וכמו תמיד אני מסכל על כל דבר שעושים באוטו שלי וגם על שאר המכוניות כדי להפיג את השיעמום והעבודה במוסך לא נראתה לי מקצועית בכלל, היו שם גם לא מעט צעקות על העובדים.

לפחות היום הזה נגמר עם חיוך, שעליתי על הכביש לכיוון חיפה והתפללתי שהאוטו יחזיק מעמד, בעודי נוסע בקושי 90 קמ"ש עובר לידי בשמאלי ערבי עם פונטיאק סאן בירד פותח חלון ובמבט קורן מאושר מנסה לשכנע אותי למכור לו את האוטו אני מסרב והוא מתעקש (כמובן תוקע את התנועה במסלול השמאלי) ומציע לי החלפות, אני מסרב, הוא מציע שהוא יוסיף כסף אני מחייך ומסרב, הוא מתבאס קשות וממשיך לדרכו, ואני חושב לעצמי אם הוא רק היה יודע מה מצב האוטו :lol:.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

למה אני כבר לא מופתע מחוות דעת שלילית על מוסכים ? כי תמיד חוות דעת שלילית קשורה למשתמש חדש בפורום.

ותחשבו על זה

איזה כייף לי :)

פורסם

אם היית טורח לקרא את הת'רד, היתה רואה שאני ממש לא חדש בפורום אלה רק עם שם משתמש חדש.

ומה הקשר לעזאזל??

• תוכן חדש...