Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פרוק לוח שעונים וולוו 144

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,אני צריך את העזרה שלכם בפרוק לוח שעונים של וולוו 144 שנת 71 והסיבה שאני רוצה לפרק היא שהסמן של מצב הגיר לא זז ,ואני לא יודע על איזה הילוך הרכב נמצא .

אם יש למשהו רעיונות נוספים לבעיה אני אודה על שיתוף הפעולה

Volvo%20144.jpg

פורסם

גם אצלי בוולבו יש את אותו לוח השעונים וגם אצלי הוא לא עבד,

כשהיסתכלתי מתחת להגה גיליתי שיש חוט ברזל דק שיוצא מאחורי לוח השעונים ומתחבר לידית ההילוכים(בהגה,אמריקאי)וכאשר מכניסים להילוך הוא נימתח באופן כזה שהחץ מראה את ההילוך .

תבדוק יכול להיות שהוא נקרע או השתחרר ואז אתה לא צריך לפרק את לוח השעונים,אם אתה לא מזהה אותו וקיים סיכוי שהוא נקרע מבפנים,ישנם שני ברגים מפלסטיק אחד מימין ואחד משמאל,תשחיל את היד מאחורי לוח השעונים תסובב אותם וכך תוכל לשחרר אותו החוצה.

מקווה שעזרתי

פורסם

יש שני ברגים שתופסים את הלוח שעונים את הברגים הללו פותחים עם היד.

אם אני לא טועה הבורג הימני נמצא בפינה התחתונה והבורג השמאלי נמצא בפינה העליונה,

אם לא אז זה הפוך...

עם המנגנון אין לי נסיון.

עמית.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

החזרת אותי 15 שנה אחורה....

יש שני ברגים שצריך לפתוח. הם ממוקמים מתחת לפנל השעונים.

לאחר הפתיחה (או לפני - זה לא ממש משנה) יש לנתק את הכל החיבורים החשמליים והמכאניים.

לאחר מכן יש לסובב את הפנל על צירו ורק אז ניתן להוציא אותו באלכסון.

זה לגבי השאלה שלך. אני שואל - האם הידית ברצפה או בהגה? אם על ההגה תבדוק שהכבל שמתחבר לפנל השעונים לא התנתק. פשוט שני ברגי פיליפס שמחזיקים את הכיסוי התחתון של מוט ההגה.

אם יש לך ידית ברצפה - אני לא ממש זוכר איפה החיבור של הכבל אבל הוא חייב להיות באיזור הידית - עדיין הרבה יותר פשוט וקל מאשר להוציא את פנל השעונים.

פורסם

הידית בריצפה היא משנת 72 ומעלה,כמו כן לידית בריצפה הסקאלה היא במנגנון הידית עצמו ולא בלוח השעונים(כמו ברכב אוטומט כיום).

עמית.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

די מסביר לעצמי למה הנושא של הידית ברצפה לא זכור לי.

לי היתה 144 אוטו' שנת 70 ידית בהגה כמובן....

עכשיו אני גם נזכר שב 121 אוטו' 65, החיווי של מצב הגיר הוא ע"י מחט שמחוברת לידית. ללא כבלים או מנופים.

פורסם

סתם שאלה שעולה לי בעקבות האוטומט.

איך אתם מצליחים לסבול את זה?!

בימים האחרונים יוצא לי לנהוג בוולוו אוטומט (74) ואני לא מסוגל לעבור את ה80 קמ"ש רעש המנוע פשוט עושה לי רע על הלב ומעלה געגועים לגיר הידני שהיה לי ב68 ז"ל.

עמית.

פורסם

וכי למה אתה חושב שוולבו ידנית שקטה יותר מאוטומטית?

מאחר וההילוך הרביעי של הידנית וההילוך השלישי של האוטומטית ישירים המה(1:1),ולמרות שיחס ההעברה בסרן האחורי של הידנית מעט יותר ארוך,שניהן מרעישות בשיוט כמעט באותה מידה.

אני מצאתי פיתרון בדמות שמיכה אקוסטית מיוחדת שהותקנה בחלקו הפנימי של מכסה המנוע,שמצליחה להשקיט את המנוע בצורה משמעותית למדי במהירויות שיוט.

אין לוולבו שלי שום בעייה לנסוע 100-110 קמ"ש ברמת רעש סבירה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הפתרון, אוטומטיות לשרי הממשלה, ידנית רק לחברי מועדון!- גיר אוטומטי זה לבנות!!! יוצא הגיר האוטומטי מחוץ לחוק ויפה שעה אחת קודם!-רן

w_drive_10.jpg

w_drive_8.jpg

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
וכי למה אתה חושב שוולבו ידנית שקטה יותר מאוטומטית?

מאחר וההילוך הרביעי של הידנית וההילוך השלישי של האוטומטית ישירים המה(1:1),ולמרות שיחס ההעברה בסרן האחורי של הידנית מעט יותר ארוך,שניהן מרעישות בשיוט כמעט באותה מידה.

אני מצאתי פיתרון בדמות שמיכה אקוסטית מיוחדת שהותקנה בחלקו הפנימי של מכסה המנוע,שמצליחה להשקיט את המנוע בצורה משמעותית למדי במהירויות שיוט.

אין לוולבו שלי שום בעייה לנסוע 100-110 קמ"ש ברמת רעש סבירה.

חן אני חושב כך כי היו לי בו זמנית וולוו ידנית ואוטומטית.

והאוטומטית הרבה הרבה יותר מרעישה,וזה עובדתי.

ובכלל בידנית לא היה את הבידוד של הFIREWALL ובאוטמטית הוא קיים.

לדעתי הסל"ד שהידנית הייתה נמצאת בו באיזור ה140 זהה לסל"ד שהאוטומטית נמצאת בו ב-110-100.

חבל שלא היה לי מד סל"ד בידנית(באוטומט יש).

עמית.

פורסם

בדקתי את הנושא לעומק,ומיסתבר שיחס ההעברה הסופי ב 144 הידנית היה ארוך בערך ב 8%,כך שהרעש שיוצרת האוטמטית ב 100 קמ"ש מקביל ל 110 בידנית.

מה שכן,רק לדגם הידני היה אופצייה לאובר-דרייב שבאמת הוריד את רמת הרעש לרמות ניסבלות יותר.

לפי מה שאתה טוען,יחס ההעברה הסופי של הידנית ארוך ב 40%(!)מזה של האוטומטית,מה שכמובן לא נכון במציאות.

אגב,בדוק את כיוון השסתומים,יש לו חשיבות לא מועטה בהקשר לרמת הרעש.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תדליק רדיו, אז לא תשמע את רעש המנוע.

סתם,

אצלי ב-100 קמ"ש 3000 סל"ד בערך, לא נעים אבל גם לא נורא.

סתם שאלה שעולה לי בעקבות האוטומט.

איך אתם מצליחים לסבול את זה?!

בימים האחרונים יוצא לי לנהוג בוולוו אוטומט (74) ואני לא מסוגל לעבור את ה80 קמ"ש רעש המנוע פשוט עושה לי רע על הלב ומעלה געגועים לגיר הידני שהיה לי ב68 ז"ל.

עמית.

עדי גולדנברג 13399

• תוכן חדש...