Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רקע כללי: מדובר בסקודה פליסיה שנת 96 1300 בנזין עם 350,000 ק"מ בעברה.

הסיפור מתחלק לשני חלקים:

חלק א' קרה בחודשיים האחרונים.

שמתי לב שלאוטו יש ריח מוזר מאוד, לא ראיתי שינוי בהתנהגות של האוטו אז חשבתי לדחות את הבדיקה לטיפול 10,000 מה שהיה מאוד בעוכרי, כי אחרי כמה שבועות האוטו נתקע לי בדרך לירושלים.

בבדיקה במוסך, הם הגיעו למסקנה שמערכת ההזרקה הייתה סתומה לחלוטין וזו הייתה הסיבה להתקעות. (המכה הכלכלית 650 ש"ח כולל מע"ם וכולל החלפת מסנן אוויר)

אבל זה רק סימפטום את הגורם לסימפטום הם לא הצליחו למצוא.

חלק ב' קרה בשבוע האחרון, גם אחרי הטיפול הריח לא נעלם וצריכת הדלק עלתה בצורה משמעותית והחלטתי לקחת את הרכב למוסך לטיפול 10,000 מוקדם ובדיקה נוספת.

הפעם הם בדקו לי גזים והתוצאות היו לא מעודדות (הם גם כנראה קשורות קשר הדוק לריח המוזר):

HC סביב 400

CO סביב 1.0%

והלמבדה כמובן בשמיים.

במוסך החליטו לשים לי אינפוזיה ולראות מה יהיה.

התוצאות אכן ירדו לנורמל. (המכה הכלכלית 550 ש"ח).

בעיה היא שעכשיו האוטו שוב מדיף ניחוחות חשודים, אני עדיין מחכה לראות מה תהיה צריכת הדלק כי תדלקתי ממש אתמול.

אני אשמח לקבל מכם כיווני מחשבה/בדיקה כדי להתמקד בבעיה ולעזור למוסך לעזור לי.

תודה ושבת שלום,

ישי

פורסם

הי,

אני לא מצליח לשים את האצבע הוא לא מספיק חריף, בנסיעות הקרובות אני אנסה לסווג אותו לאחת משתי הקטגוריות האלו.

אני מנחש מטיב השאלה שיש לך הסבר עבור שני המקרים האלו תוכל לכתוב אותו? זה מעניין כך או כך.

תודה,

ישי

פורסם

ריח של בנזין יכול להעיד על תערובת עשירה, נזילה או דליפה של דלק.

ריח של עשן יכול להגרם מחור בצנרת הפליטה או מגומיה קרועה בדלת האחורית.

ריח של ביצים סרוחות עלול להגרם בגלל תערובת לא נכונה או ממיר סתום.

בכל אופן, בדוק האם תצרוכת הדלק תקינה כרגע, ואם לא גש למכון דיאגנוסטיקה לרכב ולא למוסך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הי,

תודה, אתה יכול להפנות אותי למכון כזה?

את תוצאות הדיאגנוסטיקה אני לוקח חזרה למוסך נכון?

ישי

פורסם

התקלות כפי שעולות ומתוארות בדבריך, לא נפתרות בביצוע נקיונות ואינפוזיה.

טוב לעשות, אם כי ראוי שגם תפתר הבעיה .

אמנם הוצאת 1200 שח (בטוח שזה עלה 1200 שח?) , אולם נראה לפי התיאורים שלך, שהתקלה לא אותרה. גש לאיתור התקלה וטיפול ותיקון באותו המקום.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

רמת-גן.

אבל המוסך שאני סומך עליו נמצא ברחובות, ככה שהרדיוס שבו אני מוכן לטפל לא מוגבל רק לעיר בה אני גר.

פורסם

בכל אופן, בדוק האם תצרוכת הדלק תקינה כרגע, ואם לא גש למכון דיאגנוסטיקה לרכב ולא למוסך.

ואם תצרוכת הדלק תקינה? אתה חושב ששווה בכל זאת לקפוץ למכון דיאגנוסטיקה?

נסעתי 150 ק"מ מאז התדלוק האחרון, אני אתדלק בימים הקרובים בצורה תכופה מהרגיל והראה מה התצרוכת ביחס לעבר (נורמל של הרכב צריך להיות 13-15 ק"מ לליטר...) וביחס שבין תדלוק לתדלוק.

ישי

פורסם

מכון הזרקות דלק יתאים לך לאתור התקלות האלו ותיקונן וגש אל אחד מאלו:

1. "אלי את אלי דושי הזרקות דלק" שברח' המנוע 8 יפו, טל' 03-6820841 ובקש את ג'קי.

2. "מוסך מלכי ובניו" שברח' שניצלר 23 יפו, טל' 03-6837398 ובקש את דודי.

באותה הזדמנות, בקש שיסתכלו ויתיחסו אל מצב קניסטר הפחם וצינורותיו.

בהצלחה ובברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה,

לצערי אני אצטרך למשוך את זה קצת, כי אין לי זמן ברגע זה להגיע למוסך מלבד ימי שישי, לכן ייתכן שאני אוכל רק בשישי הבא.

צריכת הדלק האחרונה הייתה בערך 12.3 ק"מ לליטר.

אגב, מה זה קניסטר הפחם? למה הוא משמש ומה בודקים בו?

תודה ויום עצמאות שמח,

ישי

פורסם

הי,

ביצעתי חיפוש על קניסטר בפורום ואם הבנתי נכון תפקידו:

1. להפחית את זיהום האוויר.

2. למנוע ריחות לא נעימים.

אם הבנתי נכון, אזי אם זאת הבעיה, ייתכן ויש לי שתי בעיות שונות ובילתי תלויות:

1. הבעיה שגרמה לי להסתמות של מערכת ההזרקה (אולי משקעים בטנק הדלק בכל זאת מדובר בהרבה מאוד תידלוקים לאורך השנים).

2. בעיית הריח.

האם הקניסטר הנ"ל יכול להיות גם אחראי למדידות הגזים שהזכרתי בהתחלה?

כאמור, בסופו של דבר אני אגיע למכון רכב לדיאגנוזה, אבל זה לא יקרה היום או מחר, אז אני אשמח בנתיים לבנות את הידע שלי בנושא.

תודה,

ישי

פורסם

הי,

אם מישהו הגיע עד לכאן ומתעניין גם הוא לגבי תפקידו של הקניסטר, יש הסבר יפה של צביקה ב:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=86646&highlight=%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%A8

עכשיו אני מבין שיכול להיות ששתי הבעיות קשורות דווקא במסנן הזה...

מישהו יכול להדריך אותי איך לבדוק אם המסנן הזה תקול אצלי?

כמה עולה מסנן כזה בחנות לחלפים?

כמה קריטי יכול להיות מסנן תקול להיות? האם אני צריך לצפות התקעות בזמן הקרוב אם לא אטפל בנושא בצורה מיידית?

תודה,

ישי

• תוכן חדש...