Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול במפגש PSI ראיתי מישהו שלא מכניס תערובת קרה אלא מקרר אותה באמצעות כונס ישירות על הסעפת יניקה (קירור בהסעה).

פתרון לכשעצמו נשמע יעיל.

אבל חשבון פשוט של חוק שימור המסה מביא אותי למחשבה שעדיין פעולה זו לא מוסיפה חמצן לתא הבעירה.

חשבתי אולי על פיתרון משולב של כונס אוויר עם קירור של הסעפת.

כמו כן, תריס לכונס שיסגור את העסק לחורף. (רוב הזמן כאן קיץ)

מה דעתכם על הרעיון?

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

תלוי בסעפת הספציפית - היצוקות הרגילות הם משהו כמו 5 מ"מ ומעלה שזה לא פשוט לקרר ברוח עם שטח מגע קטן.

אם אתה מתכנן כונס וזה יגרום לך להזיז אותו כמה ס"מ לפה או לשם אז שווה, אבל במיוחד? לא חושב.

לגבי אחוז החמצן לנפח- קודם בוא נראה כמה אפשר לקרר את הסעפת.

פורסם

קשה לי להאמין שהסעפת מצליחה לקרר במידה משמעותית את האויר שזורם בה. אם היא הייתה בנויה עם שטח פנים של אינטרקולר, אז זה היה שווה משהו אבל כפי שבנויה סעפת רגילה - זה זניח לחלוטין. בנוסף, הסעפת בעוונותיה מחוברת לראש המנוע שהוא החלק החם ביותר בסביבה. אם לא טרח אותו ממציא ואילתר אטם בעל תכונות בידוד חום משמעותיות אז בכלל קירור חיצוני שלה לא יביא אותה לטמפרטורה המצליחה לגזול כמה קלוריות מהאויר הזורם בה.

בקיצור - חרטה. תירוץ די עלוב לשים כונס.

פורסם

הרעיון של אטם מיוחד שימנע מעבר חום מראש מנוע לסעפת ידוע ועתיק כעצי הזית ליד ביתי.

אני מפנה את פותח הטרד לעיין ברנו קליאו 16v שם קיים כונס המפזר אוויר על סעפת היניקה.

אינני זוכר את הנוסחה המדוייקת לחישוב עליית הספק מול טמפ' יניקה (אם כי בוודאי ניתן למצאה בקלות בגוגל) אך יש לחום או קור אפקט ידוע על יעילות ונצילות המנוע.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

נכון, אבל גם אם תבודד את הסעפת מהראש בעזרת אריחי בידוד של מעבורת חלל ותפנה אליה כונס של קונקורד האפקט לא יהיה משמעותי. סעפת לא בנויה כמחליף חום. שטח המגע שלה עם האויר הזורם בה הוא נמוך מאוד, הזמן בו נמצא בה האויר הוא קצר ואין החלפת חום משמעותית.

רוצה לקרר את האויר הנכנס בסעפת? שב ובנה לך סעפת הבנויה מהרבה מעברי אויר דקים פנימיים וחיצוניים כך ששטח המגע של המתכת עם האויר המגיע מהכונס יהיה גבוה וכן שטח המגע עם האויר הזורם בה.

תהיה לך אחלה סעפת שמקררת את האויר הזורם בה, וששמה המקצועי הוא אינטרקולר.:lol:

אגב, אם אני זוכר נכון באלפא 75 טורבו האינטרקולר הוא חלק מהסעפת.

פורסם

כל אחד יעשה את מה שנפשו חפצה לעשות ברכבו.

אם מדובר בשיפור שייתן תפוקה קטנה - שוין שיבושם לו.

לגבי ה75 טורבו. כמדומני שהנך צודק, ב75 המוגדשת האינטרקולר אכן מהווה חלק מהיניקה ממה שזכור לי מלפני למעלה מעשור.

הטורבו היה גארט טי 3 ד"א.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

בשביל מה לקרר אוויר ברכב לא מוגדש :?:

הרי טמ"פ האוויר היא בדיוק כמו בחוץ, אולי אפילו פחות עקב החלץ השלילי ברכב אטמוספרי.

לדעתי הכיוון צריך להיות קיצור הסעפות למשהו מקצועי, לטובת תגובת דוושא, ופחות התחממות מהצנרת (הקצרה)

my 3 cents

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

• תוכן חדש...