Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב!

לפני מספר ימים נדלקה לי המנורה ברכב (אאודי A4) שמתריאה שכמות השמן מינימלית, מכיוון שהייתי בקרבת הבית כבר החניתי אותו בחניה ותיכננתי לבדוק את מצב השמן למחרת כשהרכב יתקרר, הפלא ופלא למחרת כשבדקתי הכמות הייתה במקסימום.

אתמול הסיפור חזר על עצמו,רק שזה היה ממש כמה דקות אחרי שיצאתי מהבית (וכבר הייתי על כביש מהיר)

נלחצתי והתלבטתי קשות מה לעשות, לנסוע על מינימום ולקחת סיכון שייהרס המנוע? או למלא ולקחת סיכון שמחר בבוקר יהיה יתר שמן?

לבסוף הוספתי חצי קילו (בין המינימום למקסימום בסקאלה של המדיד יש ס"מ, החצי קילו הוסיף חצי ס"מ מהמינימום ככה שאתמול זה הגיע לי בין לאמצע בין המינימום למקסימום)

היום בבוקר התברר לי שהכל חזר וכנראה החיישן היה לא בסדר, עכשיו יש לי חצי ס"מ מעל למקסימום,(כשבין המינימום למקסימום יש ס"מ)

**(ד"א בסוף התברר שרק החיישן זייף מסיבה לא ברורה ושברכב הזה אחרי נסיעה הכמות יורדת למינימום)** ככה שאין לי נזילות או בעיות למיניהם, רק בעיה של 450 גרם יתר)

האם זה מסוכן לנסוע ככה?

תודה!:)

never drive faster than your guardian angel can fly..

פורסם

כן, זה מסוכן, עודף שמן עלול לגרום להקצפה של המשן וללחץ עוקה גבוה, שני דברים אשר עלולים להביא למצב של סיכול ממוקד של המנוע.

פורסם

אני יודע שעודף זה מסוכן, השאלה אם חצי קילו מסוכן, במוסך צ'מפיון אמרו לי שאין דאגה בכמות הזאתי, אלא רק על יותר, רציתי לדעת אם יש סיבה לדאגה. זה לא כזה פשוט להוציא שמן מהרכב הזה..

פורסם

אני לא יודע להגיד האם כמות X כזו או אחרת מעל המותר מהווה בעיה. אני כן יודע להגיד את מה שאתה כבר יודע- שלא מומלץ להפעיל מנוע עם עודף שמן.

לגבי הבעיה אפשר שהתקלה לא בחיישן אלא בלחץ שמן נמוך מידיי. במקומך לא הייתי לוקח את הסיכון ונוסע עם הרכב. מומלץ לגרור אותו למוסך ולבדוק האם קיימת בעיה של לחץ שמן. פוטנציאל הנזק במקרה כזה הוא עצום ולא שווה לקחת סיכון.

פורסם

מבירור עם מוסך צ'מפיון היום בבוקר נאמר לי שברכבים האלה לא להתייחס למנורת השמן נמוך אלא רק למצב שמגיעים לנורה אדומה, החיישן נוטה להתחרפן לפעמים(לפעמים אבל פעמיים באותו שבוע?), בכל אופן נסעתי לעבודה עם הרכב היום בבוקר אחרי שנאמר לי במוסך שעם חצי קילו תוספת שמן זה לא יפריע אך אני עדיין לא שקט עם זה. האם מצב של לחץ שמן נמוך מורגש רק בטורים גבוהים ומאמץ או גם בנסיעה שקטה?

אני חושב ששני האירועים האלה קרו לי אחרי נסיעה קצת יותר פרועה מרגילה (לא התפרעות פסיכית)

פורסם

מרגישים את זה כש המנוע הולך:? או כמה דקות לפני שהוא הולך אבל בכל מקרה נגרם נזק.

עם מוסך מורשה לא יכול לטפל בזה כמו שצריך,גש למוסך מורשה אחר או למוסך שהוא לא מורשה ובקש שיבדוק.

פורסם

לא סמכתי על החיישן, אחרי שנדלקה לי הנורה הלכתי ובדקתי והשמן היה במינימום

במוסך אמרו לי שככה זה ברכבים האלה, ובודקים רק כשהרכב קר כי אז השמן חוזר חזרה...

בסופו של דבר בגלל הנורה והבדיקה הידנית שעשיתי נלחצתי ומילאתי רק רק 400-500 גרם כי הייתה לי הרגשה שזה יחזור חזרה כמו המקרה הקודם שקרה לי (רשמתי למעלה), השאלה אם זה מזיק לנסוע עם העודף הזה כי עכשיו יש לי 400-500 גרם מעל למקסימום

***עדכון נוסף גם במוסך רון אמרו לי כרגע שהבעיה כנראה בחיישן ושלא יכול להיות נזק עם כזאת כמות***

האם יש עוד אדם שמבין בסוג הרכבים האלה ויודע אם זה מסוכן?

פורסם

אגב , בלי קשר...זה התרגיל שעושים בתחנות דלק

המתדלק הנחמד שואל אם לבדוק שמן. ויש כאלה שלא מבינים אז נותנים להם לבדוק וכמובן שיהיה פחות מהמקסימום כי המנוע כרגע היה בנסיעה. אז תמיד הוא יגיד שחסר. ויש כאלה שאשכרה מוסיפים איזה ליטר שמן סתם כי אולי המנוע רעב ובא לו לאכול קצת. אני ראיתי את זה כמה פעמים כשתדלקתי והתאפקתי לא להגיד משהו. זה ממש עבודה בעיניים. במיוחד אם אתה אומר שברכבים מהסוג שלך מפלס השמן יורד למינימום בנסיעה זה ממש אסון למי שלא מבין ומוסיף שמן בתחנות דלק.

דר"כ שאלתי פעם איזה מתדלק אם הוא יודע על הקטע הזה שאםהמנוע חם אז המפלס יהיה נמוך מהמפלס האמיתי. הוא ענה לי את התשובה הכי מצחיקה ששמעתי...

"זה לא נכון , כי כאשר השמן חם הוא מתרחב כמו כל חומר וזה אפילו מראה יותר ממה שיש"

התאפקתי שלא לצחוק.

Renault Megane 1997 1.6L RT Manual

אלופים במוסכים

פורסם

ולבדוק מים? לא יוצא אותו דבר?

שכל המים רותחים וברגע שפותחים הכל מתאדה? מה הם חושבים שהצלילים והאדים שיוצאים הם סתם היו שם בטעות?

הגיון פשוט אומר שהאדים היו פעם המים לא צריך להיות גאון כדי לדעת.

רק שאז בדר"כ אנשים מוסיפים מי ברז ולא מים נורמלים.

אלעד

פורסם

בסופו של דבר מי שלא מבין ועושה את זה נדפק. גם משלם מחיר מאוד מופרז על ליטר שמן באיכות ירודה (וגם על מים ירוקים) וגם נדפק לו האוטו ואין לו מושג למה. בגדול...המוסכים מרוויחים

Renault Megane 1997 1.6L RT Manual

אלופים במוסכים

פורסם
אני לא יודע להגיד האם כמות X כזו או אחרת מעל המותר מהווה בעיה. אני כן יודע להגיד את מה שאתה כבר יודע- שלא מומלץ להפעיל מנוע עם עודף שמן.

לגבי הבעיה אפשר שהתקלה לא בחיישן אלא בלחץ שמן נמוך מידיי. במקומך לא הייתי לוקח את הסיכון ונוסע עם הרכב. מומלץ לגרור אותו למוסך ולבדוק האם קיימת בעיה של לחץ שמן. פוטנציאל הנזק במקרה כזה הוא עצום ולא שווה לקחת סיכון.

ועל זה אביב ידידי נאמר, כל מילה נוספת מיותרת.

מי שלוקח את הסיכון ,זה אתה , ולא מוסך צמפיון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה תודה על התגובה!

גם במוסך רון וגם בצ'מפיון ישר אמרו לי שהחיישן נוטה לזייף ברכבים האלה , האם יש לי דרך לבדוק את הלחץ בבית לפני שאני שם פעמיי למוסך?

והאם מבחינת כמות השמן שהוספתי יש סיכון למנוע ?

פורסם

שלום רב!

האם יש ברשותך שעון לחץ שמן מכני?

סביר להניח שלא, בלעדיו, לא ניתן לדעת, ובוודאי שלא כדאי לנחש , האם הלחץ שמן תקין.

אין לי ספק בכך שמוסך רון וגם מוסך מורשה צמפיון צודקים, בקביעתם שחיישן לחץ השמן ברשותך נוטה לזייף, ולכן רצוי ומומלץ להחליפו, בהזדמנות חגיגית זו, עם החלפת החיישן, מומלץ בחום לבדוק לחץ שמן מכני , בעזרת שעון מכני.

אם התיעצת עם מוסך רון, למה לא שאלת אותו בהזדמנות זאת, מה לגבי עודף השמן שמילאת בטעות?

מוסך רון נחשב מקצועי ואמין, והוא גם חבר פורום זה, קבל את המלצתו לגבי עודף השמן, החלף את יוניט/ חיישן לחץ השמן אצלו, רוקן את עודף השמן אצלו, וסע לשלום.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...