Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שכרתי רכב מהרץ (לקחתי והחזרתי בוונציה).

החזרתי את הרכב כמתוכנן ביום ראשון. הקפדתי להחזיר את המכונית שלושת רבעי שעה לפני מועד ההשכרה כי ידעתי שעל איחור של חצי שעה ומעלה מחייבים ביום נוסף. מסתבר שביום א' הסוכנות סגורה, ויש לשלשל את המפתחות וכרטיס החנייה לתיבה (בלי כל הוכחה שנשארת בידי).

למרות כל האמור לעיל חוייבתי ביום נוסף, בטענה שהחזרתי את המכונית בשעתיים איחור (בשעה בה כבר הייתי במטוס). התשלום על היום הנוסף היה ב"מחירון" - כמו 2.5 ימי שכירות.

רק אחרי עשרות אימיילים והעברה לטיפול על ידי הרץ אנגליה (כי האיטלקים לא מבינים אנגלית) הוחזר לי הכסף בניכוי 10 יורו עבור חנייה (!). עוד 5 אימיילים נדרשו להחזרת סכום זה. בסופו של דבר הוחזר לי כל הכסף, אבל נותר לי טעם מר של שיטת "הולך". החשבון המנופח היה באיטלקית בלבד. אנשי השרות "שכחו" את האנגלית שלהם וטענו שאני משקר, וכו'.

לאחר הסיפור הארוך - ההמלצות הן להחזיר את המכונית לפני הזמן, עם מיכל דלק מלא, ונקייה. אם מחזירים ביום א' - לוודא שהסניף פתוח באותו יום. לשמור את כל התיעוד.

:turn-l:
  • תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איתן - באיזו חברה שכרת 159 ואיזו הגבלת גיל יש ?

ליאור

שכרתי בסיקסט בעסקה משתלמת מאוד, כי יש לי רכב ליסינג מניו קופל, מה שמזכה ב 20% הנחה.

אני לא יודע על הגבלת הגיל, כי זוגתי ואני עברנו את ההגבלה.

אגב, זו הייתה 159 סטיישן טורבו דיזל 2.4.

לא מה שפיללתי, מכיוון שבמקום צליל של אלפא בטורים גבוהים, יש צליל של מונית סקודה, אבל עדיין זו מכונית חזקה ומאובזרת מאוד (האלטרנטיבה הייתה סדרה 3 אוטומטית, אז העדפתי גיר ידני ולקחתי את האלפא).

פורסם

ליאור,

לצורך שאלות כמו שלך יש לנו פורום מיוחד. אני בטוח שתוכל למצוא שם תשובות לשאלותיך (וגם אם לא, אתה יכול לפתוח נושא חדש, יש מספיק אנשים שיוכלו לענות לך).

לפורום רגל אחת בחו"ל.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד, ראיתי את השרשור הנ"ל + על ההמלצות. הרבה מידע אבל לגבי השכרת הרכב אין כלום חוץ מאופרן שמהם אינני יכול להשכיר בגלל הגיל.

בדקתי ו-sixt כן משכירים רכבים כמו סדרה 3, סי קלאס וכו' לגיל שלי וכרגע זה הפיתרון אבל תמיד אשמח לשמוע על עוד הצעות. כמובן שהרצון הוא לשכיר אלפא GT או בררה גם אם יעלה 800 יורו.

אבל ממה שראיתי ובדקתי (ובדקתי כל מה שגוגל נתן), אינני יכול להשכיר את הרכבים הללו.

ליאור

Veni Vidi Vici

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ - לומד למבחן ולכן רק לפני מס' ימים יצא לי לבדוק:

באוטויורופ הציעו לי 156 1.8 כי זה המקסימום שהגיל מאפשר במחיר ש-SIXT מציעים לי 159 וכלכן החברה הזאת ירדה מהפרק.

ב-SIXT (בישראל) הציעו לי שתי אופציות: אלפא 159/לגונה/ווקטרה או C-class/BMW 3.

השאלה שלי מופנת למי שיצא לו להשכיר רכב מ-SIXT באיטליה:

כאשר מדובר על הקבוצה של 159/לגונה/ווקטרה, על איזה נפח מנוע בדר"כ מדובר ?

כאשר מדובר על מרצדס סי/במוו סדרה 3, על איזה נפח מנוע מדובר ? (318 או 320 ומעלה?)

ישנו הפרש של כ-90 יורו לטובת 159 אבל הנציגה אמרה שמדובר כנראה ב-1.8.

אני שואל את השאלות הללו בגלל שבמשך שבוע הנ"ל אהיה באזור הררי עם גיחה לשוויץ ליומיים.

לא רוצה להיות עם "הדוושה ברצפה" בכל עלייה אלא נוחות, מהירות וכמובן הנאה.

דלק לא מהווה סעיף משמעותי אבל אם יהיה דיזל מעניין אז ישקל.

אשמח לשמוע תגובות לפני ביצוע ההזמנה.

תודה

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

אם אתה הולך לחתוך מאיטליה לשוויץ דרך האלפים תעשה לעצמך טובה ענקית וקח דיזל. טורבו דיזל מודרני יכול להיות כיף של מנוע, והJTD של אלפא הוא כזה.

מה שכן, תוודא אלף פעם במפורש ששומרים לך את הרכב הספציפי שביקשת. אחרת אתה מזמין לפי קבוצה ויכול להגיע ולקבל וקטרה במקום ה-159 שרצית. זה בדיוק מה שקרה לי כשביקשתי בארץ 147JTD וכשנחתתי במילאנו הסתבר שבבקשה שהועברה אליהם צויין רק הקלאס ולכן נאלצתי להסתפק בפיאט סטילו שהייתה נחמדה מאוד, אגב.

פורסם

תודה אישפוז.

זה מה שגם אני חשבתי ולכן אעשה מאמצים רבים לקבל דיזל. מה שלא קורץ לי בקבוצה של האלפא הוא ששם מדובר על 1.8 בנזין.

מה הדיזלים בקבוצה הזאת ?

לא מחפש להתגרזן כל היום אבל גם להנות מותר קצת.

בקבוצה של הבמוו/מרצדס על אילו דגמי מנוע מדובר ? (הנציגה לא יודעת)

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

קיבלתי לפני שנתיים מסיקסט באיטליה C קלאס סטיישן בגרסת 220CDI, גיר ידני.

אני ממש לא בטוח שהם מחזיקים מכוניות בגודל הזה עם מנועי בנזין, ואם כן, מספרן זניח.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

טוב חברים, חזרתי אחרי שבוע סקי ובילוי באיטליה. היות ומדובר בפורום רכב ארחיב דיבור על ההשכרה ספציפית באיטליה - טורינו ובהמשך אוסיף תמונות.

בסופו של דבר הזמנתי רכב דרך סיקסט בארץ היות ולא רציתי להתעסק עם הזמנת אינטרנט והמחיר שניתן לי, היה אפילו זול מהאינטרנט. לכל השואלים - מעל גיל 21 אין מניעה להשכיר כמעט כל רכב דרך סיקסט ככה שתמיד כדאי לבדוק איתם לפני ביצוע השכרת רכב בחו"ל עם חברה אחרת. הזמנתי רכב מקבוצת FDMR (סי קלאס, סדרה 3 או רנו וואלסטיס) - ביקשתי דיזל ומערכת ניווט. לאחר מיקוח מתון מאוד, ניתנה לי הנחה והמחיר לשבוע ייצא 455 אירו כולל כל הביטוחים + נהג נוסף.

04/03 - 12:00

אני מגיע לדלפק SIXT בשדה תעופה של טורינו (caselle). לאחר דין ודברים, הפקידה נותנת לי מפתחות - אני מסתכל במפתח ורואה מפתח של אלפא רומאו. אני שואל במה מדובר והפקידה מוסרת שמדובר ב-166 דיזל.

הולך לחנייה ורואה אותה מרחוק בולטת מכל הפונטו, פולו והלנצ'ות (אפילפסון אלא מה). פותח מכסה מנוע ורואה את הכיתוב 2.4 JDM 20V:lol: . מניע, נותן למנוע להתחמם מס' דק' ובנתיים מתחיל לשחק עם מערכת הניווט.

מתחיל ביציאה מהחנייה וקולט עד כמה קטן ההגה והסיבוב וחצי עד לנעילה. אוקיי, אז בחנייה יהיה קשה אבל איך בנהיגה אני שואל את עצמי רגע לפני הלחיצה...?:-P ואז אני לוחץ... המחט מתפסת בכזאת מהירות שאני בקושי מספיק להחליף הילוכים. מ-1950 סל"ד המנוע הזה מזמר (בדיזליות אלא מה). כמה כוח ומומנט:shock:.

06/03 - 18:30

יורד מהאתר סקי לעיירה קטנה בשם OLUX. לאחר חיפוש אחר מוצר מסוים שלא העלה דבר מחליט לקחת את העליות חזרה בצורה שהולמת יותר הוט האצ' מאשר סלון איטלקי.:-D ראשון, שני, שלישי והנורת ASR עדיין מהבהבת תחת נטל המומנט המפלצתי של 39 קג"מ. פונטו מקדימה נוסעת באיטיות :x ומאיטה אותי. מחליט לתת לה להתרחק ואז שוב לוחץ - תוך 3 שניות אני על הבלמים כמעט בטוסיק שלה. אני מחליט לעצור בשול ולחכות דקה שתיים עד שהקטע יתפנה.

מתחיל בתנועה ועוד פעם נדהם מכמות הכוח המפלצתי ושריקת המגדש המהממת שלה.

מתחילות עליות ואני לא מרפה - כל ראש סיכה מנסה לצאת בשיא המומנט והיא מאיצה כאילו אין מחר:twisted: . כל סיבוב מרגיש כאילו הרכב הרבה יותר קטן ממה שהוא באמת. הרגשה של התכווצות הרכב סביבך. לחימת הגה אכן קיימת אבל יש הרבה רגש בהגה שכל תזוזה של הפרונט מורגשת בצורה מאוד אינפורמטיבית. מגיע לאתר ומחנה. יוצא מהרכב ומסתכל עליה עומדת ומתקררת מהנהיגה הסדיסטית שלי לפני מס' דקות. מי היה מאמין שאהנה כל כך מאלפא דיזל...:shock:

09/03 06:00

אני בדרך לג'נבה. האלפא מנמנמת בשישי ואני נהנה מהנוף. ב-155 קמ"ש אף פעם לא הרגשתי כל כך רגוע ושלוו.

גם נוחה, גם אוחזת וגם מטוס סלון לכיסוי מרחקים. התאהבתי.:oops:

11/03 11:00

מחנה בשדה התעופה בטורינו. מבט אחרון לפני שהיא נעלמת מבעד לחנייה - כמה חבל שאי אפשר להביא כזאת במזוודה של הדיוטי פרי אני תוהה לעצמי.:-(

אין כמו שבוע עם איטלקיה חטובה בארץ הולדתה.:wink:

*עוד תמונות בהמשך.

DSC00059.JPG

Veni Vidi Vici

פורסם

אם הייתה בארצנו הקטנטונת אלפא כזאת (דיזל) במחיר ריאלי אז אולי כן.

קשה לתאר עד כמה גמיש המנוע הזה ועד כמה מתאים לה המנוע הנ"ל + תיבת 6 הילוכים מדויקת יחסית עם מהלך קצר...:-)

במילה אחת, התאהבתי ועוד באלפא דיזל...:oops:

Veni Vidi Vici

פורסם

שמח לקרוא שנהנת.

אין לי ספק שמנועי הדיזל המודרניים נותנים פייט הוגן למנועי הבנזין. אולי זה רק עניין של זמן עד שהם יתפסו גם בארץ הקודש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא יכול בלי סיגריות אה? :lol:

ליאור, שמח שנהנת!

יש עוד תמונות? :-D

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...