Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לצורך משרדי? לא כרטיס קול, לא כרטיס מסך ולא נעליים.

קח את ההצעה של אייבורי ל-DUALCORE בסביבות ה-2000, או הצעה מקבילה/דומה

מאיזו חברה שתרצה, ותוסיף מסך ומדפסת/סורק משולבים לפי בחירתך.

ייצא הרבה פחות מ-4,000, חבל לשרוף כסף.

דברים שכדאי להתפשר עליהם:

- - כרטיס מסך (אין צורך, תוכל לראות סרטים גם עם מה שיש ON-BOARD).

- - כל מיני שטויות אלחוטיות

- - כל מערכת רמקולים שלא קוראים לה "ATP3"

דברים שאסור להתפשר עליהם:

- - 1G זיכרון מינימום

- - 160G כונן קשיח (מינימום שבמינימום)

נ.ב.: מדפסת וסורק משולבים כדאי לבחור על פי עלות הדיו,

ולא על פי המחיר של המכשיר עצמו.

חבל, הלך לך יפה עד הדברים שאסור להתפשר עליהם; לעבודה משרדית ולאינטרנט אין צורך ביותר מ 512MB זכרון - תמיד אפשר להוסיף. 160G כונן קשיח? מה קרה, פתח אתר אכסון באינטרנט? כולה נועד כמו שאמר לעבודה משרדית! אם ההבדל במחיר זניח אז אכן אפשר כזה דיסק קשיח גדול אבל אם יש הבדל אפשר לחסוך במחיר.

היום כשקונים מחשב, יש כמה דברים שאכן צריך לשים לב אליהם - זכרון DDR2 כדי שנוכל להוסיף בעתיד אם נצטרך. חיבור SATA או SATA2 כי התמיכה ב IDE תעלם בעתיד. חריץ הרחבה PCI EXPRESS לכרטיס מסך כדי שבמקרה וכרטיס המסך יתקלקל אז נוכל פשוט להוסיף אחד חיצוני או פשוט כדי לשדרג במקרה ונרצה לשחק משחקים כבדים.

הדבר האחרון והכי חשוב מבחינתי היא האחריות - 3 שנים. לא להתפשר. תמיד משהו מתקלקל לאחר 367 ימים ואנחנו בוכים על זה.

אני באופן אישי לא הייתי קונה AMD, לא בגלל הביצועים אלא בגלל השירות החרא שיש במדינה שלנו למותג הזה.

בריאות לכולם!

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם כבר,

יש למישהו מפרט, טוב, על מחשב עם מעבד אינטל,

דואל קור,

שיהיה (וזה חשוב!) מחשב שקט במיוחד,

ובלי ריח של פלסטיקים מסריחים (הריח של החדש) ?

לחילופין, חשבתי לקנות מחשב נייד, ובשביל ההורדות להוסיף לא הארד דיסק נייד, חיצוני.

התקציב שלי,

3500-4000 ללא מסך.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

תזכור שחלפים למחשב נייד יקרים פי כמה , וניסיון על מחשב רגיל הרבה יותר קל לצבור .

מה השימושים שלך ? יש משחקים כבדים ? חולה פיקסלים ?

שקט - דאג למאווררים איכותיים ושקטים , קירור טוב ושקט למעבד - Arctic Cooling הזולים , Big Typhoon של Thermaltake או Sonic Tower (שהוא פסיבי לחלוטין , אפשר להוסיף מאווררים בנוסף) של Thermaltake .

פורסם
אני באופן אישי לא הייתי קונה AMD, לא בגלל הביצועים אלא בגלל השירות החרא שיש במדינה שלנו למותג הזה.
זו הצהרה מעניינת.

אני עדיין לא שמעתי על אף אחד שנדרש לשירות למעבד, למעט כמה חכמולוגים שהגזימו באוברקלוקינג.

ובאשר לרמקולים - הפתרון הכי טוב ששמעתי בחיים שלי היה של בחור שעבד חדר לידי ופשוט הביא מהבית את המערכת הישנה שלו עם זוג רמקולים ביתיים, זרק אותה מתחת לשולחן וחיבר אותה לכרטיס הקול של המחשב.

פורסם
לעבודה משרדית ולאינטרנט אין צורך ביותר מ 512MB זכרון - תמיד אפשר להוסיף. 160G כונן קשיח? מה קרה, פתח אתר אכסון באינטרנט?

היום כשקונים מחשב, יש כמה דברים שאכן צריך לשים לב אליהם - זכרון DDR2 כדי שנוכל להוסיף בעתיד אם נצטרך. חיבור SATA או SATA2 כי התמיכה ב IDE תעלם בעתיד. חריץ הרחבה PCI EXPRESS לכרטיס מסך כדי שבמקרה וכרטיס המסך יתקלקל אז נוכל פשוט להוסיף אחד חיצוני או פשוט כדי לשדרג במקרה ונרצה לשחק משחקים כבדים.

הדבר האחרון והכי חשוב מבחינתי היא האחריות - 3 שנים. לא להתפשר. תמיד משהו מתקלקל לאחר 367 ימים ואנחנו בוכים על זה.

זכור לי משרשורים קודמים שאנחנו נוטים לא להסכים. בוא נחזור על זה ונחדש קצת.

לקנות 1G עכשיו יהיה זול יותר מלשדרג אחר כך. מניסיון.

עם הזוועות שמייקרוסופט מתכננים לעתיד, כדאי להיות עם 1G כבר עכשיו.

כונן קשיח של 160G זה מינימום היום, והבחור הזכיר שהוא מעוניין בסרטים פה ושם.

אני בעבודה משרדית בלבד יוצר כמה ג'יגה בשנה, והכי חשוב: גיבוי, גיבוי, גיבוי.

שאר הדברים שאכן צריך לשים לב אליהם - אני מסכים עם כל מילה.

בלוחות אם נורמליים של היום גם SATA2 וגם PCI EXPRESS מגיעים כסטנדרט.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

איך 1GB יעלה היום פחות ממחר?

אתה מתעסק בתחום? שמת לב שבחודש-חודשיים האחרונים היתה עליית מחירים של זכרונות ו-HD? לפעמים עד כדי 40-50%.

המחירי יורדים.

היום זכרון 512 עולה כמו שעלה 256 לפני פחות משנה.

עוד שנה הוא ירצה עוד 512? לפי מה שקורה, זה יעלה חצי מהיום.

גודל HD, לא חייב להיות 160. זה הרבה.

תראה חישוב על כונן 80GB:

מערכת הפעלה + כל השטויות מסביב - 10GB (בהגזמה פראית).

נשאר לך עוד 70GB, שזה אומר מקום לאיחסון של עוד קרוב ל-90 סרטים.

מי צריך את זה בשביל עבודה משרדית?

היום יש שלוש קפיצות מחירים של HD. אחת ב-120GB, שניה ב-200-250GB ושלישית מעל 320GB.

כמאה ש"ח הבדל בכל רמה.

תרצה גיבוי לאחר שנה, שהספקת למלא 50GB של מידע (מסופקני), תקנה כונן חיצוני של 300GB, עוד שנה זה יעלה כמו כונן 250GB פנימי.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

אוי לי ואבוי לי.

חז"ל אמרו - "כתב אדם פירוש וגיבהו בהמשך הקלף, יצא כפכף".

מי שחושב שגיבוי של מידע במחיצה אחרת על אותו דיסק פיזי שווה משהו, מצפה לו הפתעה לא נעימה כשיקרוס לו הדיסק.

גיבוי זה רק על דיסק פיזי נפרד או בצריבה למדיה.

פורסם

לא נכון. או ליתר דיוק:

גיבוי זה גם על דיסק פיזי נפרד ומדיה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
איך 1GB יעלה היום פחות ממחר?

גודל HD, לא חייב להיות 160. זה הרבה.

מי צריך את זה בשביל עבודה משרדית?

בלי שום קשר לשינוי במחירי זיכרון, קניית ה-1G מראש, כחלק מחבילה שבה קונים

את כל המחשב, היא זולה יותר מתוספת של זיכרון מאוחר יותר. אתם חייבים להאמין לי, זה בנפשנו!! :puppydoge:wink:

כנ"ל לגבי דיסק קשיח - יעלה יותר כסף לקנות דיסק נוסף בעתיד

מאשר לקנות דיסק גדול יותר כבר עכשיו, כי זה חלק מהחבילה שבה... וגו'.

בפעם השלישית: הבחור הזכיר שהוא מעוניין בקצת יותר מעבודה משרדית (סרטים ושאר ירקות).

160G היום נקנה בזול, אם זה מוכנס לאותה חבילה (אתם רואים כאן מוטיב חוזר?) זה בכלל

יוצא זול מאוד.

חוץ מזה, יש כאן שאלה פילוסופית: מה זו עבודה משרדית?

נניח ובאיזה שהוא שלב צריך להתעסק עם דפי נתונים של רכיב כל שהוא אשר מורידים באינטרנט,

ולפתע צריך להשוות לדפי רכיבים אחרים או לתקנות בשלל PDFים.

במקרה הזה, מהר מאוד מתחילים לדבר בג'יגה.

פורסם

מתחילים לדבר בג'יגה? לא ממש. אם פעם בחודשיים אתה צריך לפתוח עשרים מסמכי PDF, וגם לערוך תמונה, וגם לשמוע מוזיקה, וגם לגלוש בפורום והכל בו זמנית - הזיכרון הוירטואלי יעבוד קצת. וגם זה לא בטוח.

ג'יגה זה אוברקיל מטורף בשביל מחשב משרדי.

אשתי עובדת בצורה אינטנסיבית על פוטושופ עם 768MB, תוך כדי הפעלת תוכנות נוספות רבות ולא מגיעה לניצול של הזכרון. אגב, בשדרוג בין 512 ל-768 לא הורגש שום הבדל בביצועים והשדרוג בוצע רק מפני שקיבלתי זכרונות במתנה.

והמחשב עצמו?

פאקינג פנטיום 3 800.

כרטיס מסך? 32MB (שודרג מכרטיס 8MB שגם עשה עבודה טובה).

כרטיס קול? OB וטוב לו שם.

דיסק קשיח? שני דיסקים של 20G.

כמו שאתם מבינים, המחשב הורכב מחלקים מפירוקיות. :wink:

והוא עושה עבודה מ-צ-ו-י-י-נ-ת.

הצרכים? גלישה, עיבוד תמלילים קל, צפיה בסרטים ופוטושופ. אם לא הצורך בפוטושופ אפילו מחשב פשוט יותר היה עושה את העבודה.

בעבודה על הפוטושופ, אשתי מדווחת שהיא לא מרגישה שום הבדל בין המחשב הזה לP4 חזק אצל ההורים שלה. והיא עובדת על תמונות 8.2MP בRAW.

אז תעשו לי טובה. עבדתי במעבדות מחשבים שבהן ישבו quad xeon לצד פנטיום 2 וכל אחד מהם עשה בצורה מצויינת את העבודה שלו.

שירוצו הגיימרים לגדוש על הCPU במרוץ הבלתי נגמר אחרי ביצועים טובים יותר.

האזרח הממוצע יכול להסתפק במחשב פשוט, והמשרד הממוצע יכול להסתפק במחשב אספנות.

פורסם

אני אתעלק קצת מכיוון אחר אם אפשר,

בירושלים מה החנות הכי ( ע"פ סדר העדיפות הנ"ל ) :

1) אמינה.

2) שירות טוב.

3) זולה.

אייבורי לא באה בחשבון אחרי כמה מקרים שגובלים בהונאה ששמעתי ממקור ראשון עליהם.

פורסם

סורי, אבל לא היו לי שום בעיות עם אייבורי ירושלים בפעמים השונות שקניתי מהם,

וזמן האספקה היה לפעמים מהיר מאוד. רוצה לשלם יותר במקום אחר? בבקשה.

אשפוז, אני עובד ב-768, וביטלתי את ה-virtual memory לגמרי.

ב-512 לא ניתן לבצע את המהלך. ה-RAW שאני עובד אתם בפוטושופ נוטים לכיוון ה-24M בד"כ.

ואם כבר עוברים לדברים מומלצים, ההמלצה שלי היא בכלל לשנמך את כל הציוד ולעבור לנייד.

אחרי מספר שבועות עם נייד (רוב הזמן אני משתמש בכלל בנייד ענתיקה מ-99 עם מסך חצי שבור)

קשה לחזור למפלצות הרועשות האלה שנקראות "מחשבים רגילים". היכולת לשנות תנוחת ישיבה

ולשבת בכל מקום שאני רוצה היא יתרון עצום, כזה שלא מתבטא בדפי נתונים.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון ושאלה:

היום התקשרו אליי מהחנות מחשבים שבה הזמנתי את המחשב, ואמרו לי שכדי לזרז את הרכבת המחשב, הם יכולים להרכיב לי מעבד דומה רק עם 524 מגה- הרץ במקום 800 כמו שמצויין בהזמנה המצורפת למטה.

מהו הנתון הזה? האם להסכים להחלפה? הם לא מתכוונים להוריד במחיר.

מפרט המחשב שאותו הזמנתי מצורף להלן.

בגלל שהתקציב הוא נמוך יחסית (3000 ש"ח לבסוף) נעשו פשרות בעיניני הרכיבים (אחריות 3 שנים). אציין כי המחשב מיועד לאחותי, ובניגוד לעמדתי לקחה מסך נחות ממה שהצעתי (LG או סמסונג), אך ההזמנה כבר נעשתה ואין מה לעשות.

תודה מראש.

1002359ba7.jpg

פורסם

אין סיכוי לבטל את ההזמנה ?

אני רואה הרבה דברים שדורשים ( או לפחות רצוי לעשות ) בהם שינוי - זיכרון ( שו הדא ELIXIR ? ) , מארז וספק , לוח ( מי לעזאזל שם היום צ'יפסט 865 ?! ) , ואולי גם המעבד .

הכוונה הייתה למעבד 533 MHZ במקום 800 ? אל תסכים ! הפרסקוט הזה מיושן מספיק , אתה לא צריך NORTHWOOD .

פורסם

טוב, ננסה לבטא את זה בסמלונים:

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

או בעברית, מה זה החרטא הזה?!? פנטיום 4 במחיר כזה???

אני מבטיח לך שאין לי שום קשר עסקי לאייבורי, אבל הנה דוגמה

להצעה דומה, עם dual-core, בפחות כסף (אם כי גם כאן מומלץ שדרוג בספק):

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=144&CatCode=1

• תוכן חדש...