Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני בעלים של כמה מכוניות, אחת מהמכוניות, שלא אהובה עליי במיוחד היא דייאסטו אפלאוז שנת 93.

הבעיה היא שהרכב מאבד מים ומתחמם, אין שום נזילה של מים באוטו משום מקום. המים מהרדיאטור יוצאים דרך צינורית שנמצאת מעל הפקק למיכל עיבוי וממנו דרך צינורית עודפים החוצה בצורה של קיטור.

אין לי שמץ של מושג מאיפה הבעיה נובעת, החלפתי רדיאטור, ונטה ומשאבת מים, אני ממש אובד עצות.

כל מי שיש לו איזה טיפ לזרוק לי, יבורך.

תודה מראש.

מעוניין לרכוש 323 E46 משנתון מוקדם, מפוארת אורגינלית וחדשה עם ק"מ נמוך. כמו שקונים מזקן. בה"פ.

פורסם

גמלי יש אפלאוז 93 =]

וכה גם לי נעלמים מים

=\

הלכתי למוסך

אמר לי שזה מחלה של כול הדייהסטו

עשה בדיקה לא מצא נזילה

אמר לי רק להחליף תפקק *** תפקק = את הפקק *** של הרדיאטור

בטח סתם אמר

אין לנו על מי לסמוךךך

מלבד אבינו שבשמיים

פורסם

היו פה כמה שרשורים לא מזמן על בעיה נפוצה באפלאוסים- מים שחודרים לצילינדר אחרי שהוא נאכל בגלל מי ברז.

או משהו דומה, מציע לך לחפש .

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

אמר לי רק להחליף תפקק של הרדיאטור

בטח סתם אמר

לפעמים הפקק של הרדיאטור לא אוטם טוב, ותתפלא, לפעמים החלפתו עוזרת.

תנסה, זה כמה עשרות שקלים.

אביחי

פורסם
לפעמים הפקק של הרדיאטור לא אוטם טוב, ותתפלא, לפעמים החלפתו עוזרת.

תנסה, זה כמה עשרות שקלים.

אביחי

מחזק את דברייך הפקק של הרדיאטור הוא לא סתם פקק זהו פקק עם שסתום יש לו תפקיד ליצור וואקום וברגע שהשסתום נדפק המיים נעלמים מהפקק לא רואים את זה אלו טיפות קטנות שיישר מתהדים על החום של המנוע ,לי אישית גם היתה את הבעיה של איבוד מיים בהונדה עוד אחריי שעשיתי שיפוץ לראש מנוע ועדיין מיים היו נעלמים לי החלפתי את הפקק לפקק מקורי ונפתרה הבעיה.
פורסם

אין פה קשר לפקק, המים פורצים החוצה עקב חימום יתר או עלייה בלחץ נוזל הקירור של המנוע ככה זה במערכת פתוחה, צריך לבדוק מה המצב של הטרמוסטט במידה והוא קיים, ובדיקה של פריצת אטם על ידי פתיחת מכסה הרדיאטור ומתן סטרטרים, אם המים משפריצים החוצה סביר להניח שיש בריחה של קומפרסיה למערכת הקירור.

או שתשכול אפשרות של הוספת מאוורר חשמלי נוסף.

פורסם
אין פה קשר לפקק, המים פורצים החוצה עקב חימום יתר או עלייה בלחץ נוזל הקירור של המנוע ככה זה במערכת פתוחה, צריך לבדוק מה המצב של הטרמוסטט במידה והוא קיים, ובדיקה של פריצת אטם על ידי פתיחת מכסה הרדיאטור ומתן סטרטרים, אם המים משפריצים החוצה סביר להניח שיש בריחה של קומפרסיה למערכת הקירור.

או שתשכול אפשרות של הוספת מאוורר חשמלי נוסף.

פורסם

הוחלף פקק ברדיאטור.

הרכב מאבד הרבה מים, פעם הייתי ממלא פעם ביום יומיים, היום אני ממלא פעם בנסיעה, והאוטו מתחמם תוך כדי. האוטו נוסע אבל בקושי.

אם אני נוסע לאט מאוד אז הוא לא מתחמם, נשאר בטמפאטורה טובה, אבל אם אני מתחיל ליסוע בצורה נורמאלית אז הוא מתחמם אבל לא מגיע לרתיחה.

אין שמן במים ואין מים בשמן.

מעוניין לרכוש 323 E46 משנתון מוקדם, מפוארת אורגינלית וחדשה עם ק"מ נמוך. כמו שקונים מזקן. בה"פ.

פורסם

bmwforever כתב: "אם אני נוסע לאט מאוד אז הוא לא מתחמם, נשאר בטמפאטורה טובה, אבל אם אני מתחיל ליסוע בצורה נורמאלית אז הוא מתחמם אבל לא מגיע לרתיחה".

נשמע כמו וונטה מסתובבת הפוך . בדוק כיוון האוויר.

dudu g כתב ל- nissan: " מקווה שאתה לא בעל מוסך או משהו דומה!"

מה הוא הדומה לבעל מוסך ?. :-D

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

לאדון דודו ג' הנכבד, קודם כל אתה לא מכיר אותי ולא את תחום עיסוקי או רמת הידע שלי בתחום הרכב אז על תעלה את הטונים שלך ותשמור על תרבות ויכוח מנומסת.

לגבי המאוור הנוסף הצעתי זאת רק כפתרון למקרה ששאר הבדיקות יצאו תקינות.

בסופו של דבר אני בהחלט לא ארד לרמתך אבל רק מקריאת תגובתך וההסבר המדוקדק לגבי עקרון פעולת מכסה המקרן המסקנה המתבקשת היא שכבודו הוא מהנדס רכב בעל נסיון מוכח של שנים ורשת מוסכים ענפה שאנו קוראים עליה מדי יום בדפי הפורום.

פורסם
הוחלף פקק ברדיאטור.
מה לגבי פקק מיכל העיבוי? לא מכיר בדייהטסו, אבל בפיז'ו-סיטרואן גם הוא משחק תפקיד חשוב בשמירת הלחץ במערכת.
פורסם
מה לגבי פקק מיכל העיבוי? לא מכיר בדייהטסו, אבל בפיז'ו-סיטרואן גם הוא משחק תפקיד חשוב בשמירת הלחץ במערכת.
תתפלא ,אבל גם בדייאטסו יש לו חשיבות מכרעת, אך המכסה אינו יכול למנוע תופעות של חדירת קומפרסייה למערכת הקירור, הגברת הלחץ גורמת לשחרור מים דרך הקפיץ במכסה האמור לשמור לחץ עד כ7/9 ליברות, מעל הלחץ הזה המכסה מעביר מים למיכל העבוי עד למצב של גלישת מים ממיכל העבוי אל מחוץ לרכב.

מכיוון שאפלאוז, ידוע בתכונותיו, לאלרגייה חריפה למי ברז, ושימוש תכוף במי ברז גורם לאכילה דרסטית של מעברי מים בראש ובבלוק המוע, לא מן הנמנע שראש המנוע והבלוק נאכלו, ובלתי אפשרי וכדאי לשפצם.

הדרך החשובה באבחנה , הוא בדיקה בעזרת מכשיר לחץ, הדוחס לחץ לרדיאטור, ובלי לפסול את האפשרויות שהוזכרו כבר כמו מכסה לחץ לקוי, רדיאטור סתום, מאוור מסתובב לאט או הפוך, טרמוסטט תפוס, או אטם ראש שרוף.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...