Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי סאב Kicker CVR 400RMS שמחובר למגבר מונובלוק Macrom 500WATT והסאב

לא מוציא לי תדרים גבוהים יותר של סאב אלא יותר בומים ואוויר ומאוד חסר לי הטון של הבס, למשל גיטרה בס שמנגנת בקושי שומעים.

היה לי Kicker C12 שהיה מחובר לפני זה למגבר 4 ערוצים Dalco וקומפוננט של JBL שמתחברים לשני הערוצים האחרים, ודווקא אז היה לי יותר צליל של באס והיו שומעים יותר את הטון והתווים של הבאס.

עכשיו יש לי HU של Pioneer ממש חדש (לא זוכר את הדגם) עם שלוש יציאות למגבר, ומגבר Dalco 1400 שמגביר לי זוג קומפוננט JBL וזוג 6X9 Kenwood 350WATT ומגבר Macrom 500WATT שמגביר לי את הסאב Kicker CVR.

בהתחלה הסאב היה ממש סגור ועמום כי הוא היה בתיבה מאוד קטנה בלי פורט, אז החלפתי לתיבה הרבה יותר גדולה עם פיר והוא נהיה הרבה יותר מדויק, אבל אין שיפור בשמיעה של התווים והצלילים של הבאס, אלא רק מכות ובומים טובים, אבל אין צליל כל כך.

הסאב חתוך מהרדיו דיסק על 80 ושום נקודת חיתוך לא עוזרת לעניין, וניסיתי להגביר את הבאס, ואת הסאב ואת הLow ושום דבר לא עוזר, וניסיתי גם את הכיוונים במגבר של הסאב וזה לא עוזר!

זה כל כך חסר לי וזה סאב מאוד רציני ואני בטוח שהוא יכול להוציא את הצלילים האלה כי בכל זאת זה התפקיד שלו.

מקווה מאוד שתעזרו לי לפתור את התעלומה.

תודה מראש,

רועי.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא הגיוני שהבאס ניהיה לך מדוייק יותר עם תיבה פתוחה

וכמו שאמרת הבעיה לדעתי היא בכיוונים...ובתיבה

תברר מה גודל התיבה בשביל סאב כזה

אם אני לא טועה כדאי לך ללכת על 45 ליטר אטומה...

ותלך לבעל מקצוע שיכוון לך את המערכת...

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

:twisted:

פורסם

דבר ראשון זה כן הגיוני כי זה סאב שדוחף המון אוויר והוא פשוט היה כל כך עמום בתיבה קטנה וכל בום היה נמשך יותר זמן ונשמע ממש רע, ואז שמתי בוקסה הרבה יותר גדולה עם פיר רחב בצד והוא נשמע הרבה יותר טוב, אבל אין שינוי בתווים שאני רוצה שהוא יוציא, פשוט שישמיע באס כמו שצריך....בכל מקרה גם מהמגבר החיתוך לא עוזר ואני רק יכול לתת לו יותר בוסט או ווליום מהמגבר אבל זה לא משנה....מזה יכול להיות??

פורסם

לפי התאור שלך. תלך למשהא מקצועי שיכוון לך את המערכת

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

גם המתקין כיוון לי אבל זה לא עזר...כל אפשרות ששיניתי במגבר ובHU לא נתנו לי את התדרים האלה.

אלה תדרים ממש חשובים, זה לא שהסאב הזה ספציפית לו מוציא אותם, אני ניסיתי כמה סאבים באותו יום לפחות ארבע ורק הC12 שהיה מחובר למגבר Dalco 1400 שהוא 4 ערוצים נתן לי תדרים טובים אבל לא חזק יותר מידי כי בכל זאת זה לא כזה סאב חזק ולא מדבר חזק מספיק בשביל להגביר סאב טוב.

אז עכשיו יש לי מונובלוק וCVR ואני לא מקבל מה שאני רוצה!

מישהו יכול לתת עצות אולי מזה יכול להיות, מה בכיוונים (למרות שניסיתי, אבל אני פתוח להצעות),

והכי טוב, מתי יש מפגש ברמת גן?

פורסם

אולי אתה מתכוון שהקומפוננט לא מגיע?

אולי שם הם חסרים. כי סאב מגיע עד 50-80. נדיר שהוא חתוך גבוה יותר.

הקומפוננט מנגנים החל מ 80 ומעלה. תלוי בדגם.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

פורסם

תשמע. אני לא יודע לענות לך על זה. אני לא מנגן. (לא שיש קשר)

אבל לפי מה שאני יודע זה מהקומפוננט!!

פורסם

סונדמן צודק

גיטרה שהיא לא בס לא צריכה להגיע מהסאב.

סאב מנגן בין אוקטבה ראשונה למקסימום אמצע שלישית שזה בערך 100 HZ.

יכול להיות שיש לך חיתוך גבוהה מדיי ברמקולים ואז אתה לא שומע את זה.

כמו כן אם זה לא מספיק חזק לך תגביר את הבאס ברמקולים ע"י BASS BOOST באיזה 6dB .

אין סיבה שסאב יעבוד מעל 100 HZ כי אז אתה מתחיל לגרום לממברנה גדולה וכבדה לנוע יותר מדיי פעמים ממה שהיא יכולה .

הדבר הנוסף שיכול לקרות זה שהרמקולים מאחור יוצרים עם הקדמיים והסאב ביטולים בתדרים האלו , מה שאני מציע חוץ מבדיקת החיתוכים זה לנתק את האחוריים ולבדוק אוליי יש לך בעיית פאזות ואולי בכלל סתם יש ביטולים מסיבות רבות אחרות.

בברכה,

קורווין.

פורסם

למרות שבדקתי בערך עוד ארבע סאבים ולא שמעתי את התדרים האלה, אני אנסה את מה שאמרתם.

תודה!

פורסם

ניסיתי כל כך הרבה פעמים וזה לא עזר...

אני שומע טונים ותווים של באס אבל רק את הנמוכים מאוד שומעים חזק, ואני מת שהוא יוציא את התווים הגבוהים יותר של הבאס בווליום חזק וזה לא קורה אחרי ששיחקתי כבר עם כל אפשרות מיליון פעם! גם עם היגיון וגם בלי היגיון מרוב שאני נואש!

אם זה במגבר או בHU או בלהחליף סאבים ותיבות...כלום.

למרות שזה לא נראה לי קשור, יש הבדל אם אני מכוון את הסאב לתא הנהג או לצד? כי כרגע הוא מופנה החוצה.

והאם זה מזיק לסאב אם הופכים את הפלוס והמינוס, ומזה עושה? כי נדמה לי שזה נתן לי טיפה יותר גבוהים או שאני פשוט מדמיין.

מתי יש מפגש ברמת גן? אני מת לשמוע עוד מערכות בשביל להבין סוף סוף איך אני מכוון את המערכת ביחס לאחרים.

פורסם

אני לא מאמין שעוד לא אמרו לך את זה:

תיבה, לא בונים סתם כך ומגדילים אותה וזורקים עליה איזה פיר.

לכל סאב נתונים טכנים משלו, שמצריכים בניית תיבה שתתאים במידותיה לנתונים הללו.

גם לפיר (פורט, פתח) יש תפקיד של הדגשת תדר.

מאוד יתכן כי התיבה הג'נרית הזו לא תאפשר לך להגיע לתדר המבוקש רק כי ככה בנית אותה.

לכן, ראשית כל עליך להכין תיבה טובה, או אטומה או פתוחה, שתהיה בנוייה במיוחד לסאב.

פורסם

תיבה אטומה - עובדת בכל תדר-תתן לך את מה שאתה צריך בצורה שאתה צריך!

תיבה פתוחה-תתן לך תדר מסויים וכל סוגי הבאסים יעברו על התדר הזה.

מקווה שעזרתי.

• תוכן חדש...