Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שעופר עונה - אני גם רוצה לענות לג'ק-ג'ק

צורה מסודרת יכול להשתמע בכמה אופנים -

צורה אחת היא הדרך העצמאית - כאשר אדם רציני עם עצמו ועם הנושא שאותו הוא לומד. אתה תשב ותחפש חומר עיוני רב ככל הניתן דרכו תוכל לקרוא וללמוד על פיבר גלאס ועל כל המשתמע מכך.

לאחר מכן אתה תחפש תמונות של עבודות, סרטים של עבודות (פרוייקטים של פיבר) מהם תלמד.

במקום לגשת לחנות כמו אייס או הום-סנטר שמוכרים לך פוליאסטר צהבהב שהוא כבר מואץ עם בקבוק מקשה נפרד - עדיף לגשת לספק עם שם ידוע כמו "אלגד" שם אתה גם תקבל הכוונה וייעוץ רב בנוגע לדברים הקריטים של החומרים - אתה גם יכול ליצור דרכם קשר עם אמני הפיבר שלהם ולקבל מהם עצות רבות הקשורות לתחום.

אתה תבנה כמה מודלים קטנים בכל מיני צורות וכל מיני חומרים לפני שתיגש לפרוייקט הראשון שלך - זה נקרא ללמוד בצורה מסודרת.

ב. אתה יכול לגשת למכון הטכנולוגי ולברר על קורסים שקשורים בפולימרים ולקחת את הקורסים המתאימים וללמוד בצורה מקצועית.

אני אתן לך דוגמא מצויינת - פורום gcf בארה"ב - ניתן לרכוש דרכם חבילות הדרכה בDVD לגבי בניית בפיבר בייחוד לתחום הרכב - החל מבניית פודים ופאנלים לדלתות עד בניית טמבונים ומרכב רכב...

זה נקרא fiberglass how to dvd's

והאתר הוא

http://www.glassmanscustomforum.com/

הבעיה היא שלאחרונה החנות שלהם מושבתת וחבר מארה"ב שביקשתי ממנו להזמין לי את הדיסקים אמר שלא הצליח להזמין - מקווה שבקרוב החנות תעלה מחדש...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני שעופר עונה - אני גם רוצה לענות לג'ק-ג'ק

צורה מסודרת יכול להשתמע בכמה אופנים -

צורה אחת היא הדרך העצמאית - כאשר אדם רציני עם עצמו ועם הנושא שאותו הוא לומד. אתה תשב ותחפש חומר עיוני רב ככל הניתן דרכו תוכל לקרוא וללמוד על פיבר גלאס ועל כל המשתמע מכך.

לאחר מכן אתה תחפש תמונות של עבודות, סרטים של עבודות (פרוייקטים של פיבר) מהם תלמד.

אתה תבנה כמה מודלים קטנים בכל מיני צורות וכל מיני חומרים לפני שתיגש לפרוייקט הראשון שלך - זה נקרא ללמוד בצורה מסודרת.

זה בדיוק נקרא לא בצורה מסודרת ורצינית . ללמוד כמו שצריך זה אומר ללמוד כאשר יש מי שילמד אותך. ללמוד מתמונות וסיפורים זה אפשרי אבל זה בטח שלא הדרך הרצינית.

ללמוד בצורה מסודרת זה אומר לעשות קורסים על החומרים , איך הם פועלים , למה , מה משפיע עליהם , ומתי נשמתמש בכל חומר. אחר כך ממשיכים ללמוד בבית מלאכה מקצועי ששם מדריכים אותך איך לעבוד עם החומרים , גם מבחינת שיטות עבודה וגם מבחינת בטיחות בעבודה. אחרי כל אלו אתה מתחיל לנסות לבנות מודלים ביחד עם מדריכים (או כל אדם מנוסה ומקצועי אחר ) ובסוף אתה מתחיל לעשות עצמאית דברים - וגם כאן , לעבוד בבית , או במקום עבודה מאולתר , זה רחוק מהמצב המקצועי והמסודר של לעבוד בבית מלאכה שיש בו את התנאים המלאים עבור עבודה מהסוג הזה.

כך נראה תהליך למידה מסודר.

ללמוד מתמונות ומדריכים באינטרנט זה אפשרי , אבל זה לא אידיאל ובטח שלא הדרך המסודרת.

יש כאן הרבה חברה שאומרים דברים כמו - "אני כבר לא צריך להשתמש במסורות ומזרקי מידה - אני יודע בדיוק לפי הרגש כמה לשים"...

טעות! טעות חמורה - החומר הזה בנוי למינונים מדוייקים ובדרך כלל כשמתייחסים לזה בספרים מדובר על טמפ' נורמלית של חדר עבודה מאוורר.

בגדול באמת מומלץ לעבוד לפי מינונים , אבל מרמת ניסיון מסויימת עבודה לפי רגש יותר יעילה מטבלאות מינונים שונים. טבלאות לא לוקחות בחשבון הרבה גורמים שלפעמים אנחנו רוצים לנצל אותם .פוליאסטר לא בנוי למינונים מדויקים בניגוד לאפוקסי על סוגיו שהוא כן. הפוליאסטר מאפשר גמישות בתכונותיו בהתאם ליחסי התערובת. אם יצא לך לראות איך עובדים בבתי מלאכה מקצועיים (גופים של תע"ש , בתי מלאכה של משרד הביטחון וכו ) תראה שברוב המכריע של המקרים שבו עובדים עם פוליאסטר עובדים לפי רגש וניסיון של העובד.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

בקשר לכמויות והמינונים זה נכון - אבל גם כשאני עובד לפי רגש אני עדיין עובד עם מסורות ומזרקי מידה - אני מוסיף עוד טיפה של מאיץ או פחות טיפה של מאיץ אבל עדיין הכמויות מדודות.

לגבי הדרך הראשונה ללמידה - אני לומד בעיקר מספרים ומebooks - ברור לי שהדרך הכי טובה היא מדריך אנושי אבל כשזה לא בנמצא - ספר טוב גם עושה עבודה טובה. גם מדריכי וידאו דרך אגב...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

זה שאתה עובד עם מנסרה וכו זה לא דבר רע . אין לך עדיין מספיק ניסיון (אני מרשה לעצמי לשער זאת) בשביל לעשות דברים כאלו לפי רגש בלבד.

לגבי עניין הדרכי לימוד - כמו שאמרתי , מי שמצהיר שהוא למד בצורה מסודרת/רצינית/יסודית וכו - זה לא דרך מדריכים באינטרנט או הסבר בחנות פולימרים. לימוד רציני ומסודר הוא כמו שרשמתי. זה לא אומר שאי אפשר לעבוד ולעשות דברים גם בדרכי לימוד אחרות , אבל יש הבדל עצום בין להכיר את העבודה בצורה מקצועית ובין לדעת לבנות פוד כזה או אחר.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

לא יצא לי ללמוד את העניין בצורה מקצועית ומסודרת וגם הזמן המועט מאוד קטן.

אני מתכנן בהמשך הדרך להרשם לקורסים במכון הטכנולוגי בחולון ולהתנסות קצת.

בצורה מסודרת - אני לא למדתי, אבל אני כן משקיע הרבה מאוד זמן בקריאת חומר מקצועי בתחום ובכל צורה אפשרית של הדרכה.

נ.ב אני משתדל גם לצבור כמה שיותר נסיון מעשי.. מן הסתם לא לומדים נהיגה בהתכתבות...

בכל מקרה - אפשר לפתוח ת'רד על "איך עובדים עם אייר בראש???" - במקרה קיבלתי אחד מתנה ואני לא יודע מה עושים עם הדבר הזה...:-P

Pioneer TS-X150

פורסם

לא היתכוונתי לצאת נגד אנשים (כמוך כמו שאתה מתאר ) שלומדים מתוך התנסות כי לא תמיד יש אופציה אחרת. אני אומר על הדברים האלו כל הכבוד ואני בהחלט מעודד זאת.

אבל , לאור הענייין שהנקודה הועלתה פה , אני אומר שיש פה המון אנשים , שטוענים ומספרים על "מקצועיות" או הכשרה וידע "מסודר" בתחום , ופה אני אומר , יש הבדל של שנות אור בין מה שאנשים מציגים למה שהם באמת. זאת הנקודה שרציתי לטעון .

בהקשר לבטיחות בעבודה עם החומרים האלו - לא צריך להיות מומחה גדול בשביל לדעת לעבוד בצורה מספיק בטוחה ,בשביל לשמור על כללי בטיחות לא צריך יותר מ 10 דקות של דיבורים של מה כן עושים ומה לא עושים. לא צריך שום דבר מעבר חוץ ממישהו מקצועי שידע להגיד מה כן ומה לא. לכן אין שום בעיה לקיים סדנה כזאת וללמוד ממנה את הבסיס. מי שיקלוט את העניין וזה יעניין אותו , ימשיך אחר כך להמתקצע ובסוף כנראה שהוא יבנה לעצמו דברים כאלו או אחרים - וזאת בעצם המטרה שלשמה נפתח השרשור ...

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
מי שיקלוט את העניין וזה יעניין אותו , ימשיך אחר כך להמתקצע ובסוף כנראה

שהוא יבנה לעצמו דברים כאלו או אחרים - וזאת בעצם המטרה שלשמה נפתח השרשור ...

בדיוק.

מחפש מגבר 2 ערוצים, 100W ומעלה מבית איכותי בלבד.

להצעות שלחו לה"פ.

פורסם

לגבי מקום.

מה בקשר למקום המפגש הרגיל (ברמת גן)

ולגבי חשמל. אני יכול (ומוכן להביא גנרטור.) 2000W. (קטן)

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

לפי מה שאמרתי אני יבוא למפגש רק אם המפגש יערך באזור צפון

אני ממש רוצה לבוא וללמוד אבל לנסוע עד לדרום ומרכז זה כבר לא בשבילי...

אז בוא נתאם מקום שיהיה באמצע לכולם! הזמן לא חשוב לי

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

תחפשו אותנו בעמוד הפייסבוק - הכל לרכב

פורסם
איפה למדת בצורה מסודרת על פיבר??
בהתחלה ניסיתי באופן עצמאי ,אחרי הסבר מידי בעל חנות פולימרים--כמעט הסתיים באסון!

לאחר מכן נצמדתי בערבים לעוסק בתחום האומנות ,כמו כן לקחתי חומר עיוני מתלמידת מגמת עיצוב בשנקר (ידידה),ולסיום רכשתי ספר מ amazone באנגלית וחרשתי.

הרשה לי לציין שכבר היה לי נסיון קודם עם החומר מהתיכון (אורט ימי אשדוד)---תיקון סירות.

למרות שלא עירבבתי את החומר-למדתי את כללי הבטיחות וצורת העבודה.

למרות שזו לא הצורה האידיאלית ללמוד על החומר -לדעתי זה יספיק!

jack-jack בכל פעם שיש לך הזדמנות אתה מחפש דרכים לחלוק עלי! אל תנסה את זה הפעם-לא כשזה קשור בסיכון חיי אדם!

מה כ"כ קשה להבין-כל אדם שלמד בצורה עצמאית (זו או אחרת) ואפילו אנשים שקראו חומר עיוני בנושא (ולא רק הדרכה מעשית) ממליצים לא לגעת בחומר בלי הדרכה מסודרת ואתם עדיין ממשיכים לחפש דרכים לעקוף את זה?!?!

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

פורסם

אני סך הכל שאלתי אותך שאלה תמימה התשובה שלך הפכה אותה ללא תמימה וזה לא אשמתי מה אני אמור לדעת שאתה אומר שצריך ללמוד את זה בצורה מסודרת ולא עושה את זה בעצמך? אתה חושב שזה מספיק אבל אולי מי שלמד בצורה מסודרת יגיד שאתה מסכן את חייך כמו שאתה כותב לאחרים?? עופר כתב

בהקשר לבטיחות בעבודה עם החומרים האלו - לא צריך להיות מומחה גדול בשביל לדעת לעבוד בצורה מספיק בטוחה ,בשביל לשמור על כללי בטיחות לא צריך יותר מ 10 דקות של דיבורים של מה כן עושים ומה לא עושים. לא צריך שום דבר מעבר חוץ ממישהו מקצועי שידע להגיד מה כן ומה לא.

עכשיו צריך רק לדעת מה עופר למד כדי לדעת עם אפשר לשמוע לו אז עופר שאלה תמימה איפה למדת על פיבר??

פורסם
אני סך הכל שאלתי אותך שאלה תמימה התשובה שלך הפכה אותה ללא תמימה וזה לא אשמתי מה אני אמור לדעת שאתה אומר שצריך ללמוד את זה בצורה מסודרת ולא עושה את זה בעצמך? אתה חושב שזה מספיק אבל אולי מי שלמד בצורה מסודרת יגיד שאתה מסכן את חייך כמו שאתה כותב לאחרים?? עופר כתב

עכשיו צריך רק לדעת מה עופר למד כדי לדעת עם אפשר לשמוע לו אז עופר שאלה תמימה איפה למדת על פיבר??

עופר דותן צודק בכל מילה בקשר למה שהוא אמר ואני לא נוגד אותו - לא למדתי בצורה מסודרת דרך קורסים או הדרכות של שעות וגם לא עבדתי בתחום. אבל קראתי אין ספור מדריכים, התבוננתי באין ספור ספרי פרוייקטים, התייעצתי עם הרבה אנשים טובים בתחום ויש לי את הנסיון האישי שלי.

אני מקפיד על כללי הבטיחות המינמליים ואני מקפיד עליהם בהחמרה - מיגון גוף, סביבת עבודה, ניקיון וכו'..

אני לוקח את העניין ברצינות למרות מה שנראה לך או לכל אחד אחר ואני מאוד רוצה לגשת ללמוד אותו בצורה מקצועית - אבל הכל עניין של זמן...

לגבי ההדרכה - תשים לב שמעולם לא טענתי שאני מומחה באף חלק מהת'רד אלא להפך אמרתי שהידע שלי הוא בסיסי ביותר והנסיון שלי מועט. גם מעולם לא אמרתי שמישהו יוכל לגשת ישר לפרוייקט הראשון שלו אחרי הדרכה שלי או הדרכה של מקצוען בתחום.

יש לי המון נסיון בהדרכה ואת המעט ידע שיש לי מספיק בכדי לתת מידע התחלתי לכל מי שמעוניין לפתח את זה הלאה ובגלל זה אני מוכן לתרום את עצמי - שלא יהיו כאן אשליות לגבי מה שאני יודע.

עשיתי פה כמה פרוייקטים שאתה יכול לחפש בפורום - מה שעשיתי שם זה בדיוק מה שאני מסוגל להעביר הלאה - לא מעבר לזה.

Pioneer TS-X150

פורסם

יצא לי כבר מהאף למען האמת...

אני מסכם את העמדה שלי - אני מוכן להעביר את מה שאני יודע כי איכפת לי מהאנשים כאן ואני עושה הכל מרצון טוב.

מי שרוצה בכיף, מי שלא רוצה גם בכיף

אני אשמח ממממממאאאאאאוווודדד אם גם אני אוכל ללמוד כאן מאנשים כמו עופר דותן, ניר, עופר רוטמן וכו'... ואני אהיה נוכח ואקשיב כמו תלמיד טוב.

אם תמצאו מקום וזמן - אני אגיע.

סוף!

Pioneer TS-X150

פורסם

lanosforce לא פניתי אלייך באף אחת מהתגובות שלי ולא באתי אלייך או למישהו אחר בטענות אז אני לא יודע על מה אתה קופץ KICKER כתב "אני לא ממליץ לגעת בכלל בחומר הזה בלי הדרכה מסודרת!!!!! ובכדי להבהיר מה זה הדרכה מסודרת-זה לא מפגש אחד,שניים או אפילו 5! אלא לימוד מסודר על החומרים על בטיחות ולא רק על איך לבנות טבעת ולמתוח עליה בד!" מזה אפשר להבין שהוא למד בצורה מסודרת וסך הכל רציתי לדעת איפה.

אני גם חושב שעופר דותן צודק ומההודעות שהוא כתב פה נראה לי שהוא דוקא כן למד את זה בצורה מסודרת אבל את זה כבר נשמע ממנו כי תחלס אחד אומר שגם 5 מפגשים לא מספיקים ושני אומר שאפשר לקבל הדרכה ב10 דקות בשביל הבטיחות אז צריך לדעת למי אפשר לשמוע וKICKER זה לא קשור ללחפש זה שאני חושב אחרת ממך זה לא אומר שאני מחפש אותך ואולי גם אני יטעה פה מי יודע.

MJ01 דיברו פה על ללמוד פיבר ובא בן אדם ואמר שאי אפשר לעשות את המפגש הזה וללמוד ככה כי מסכנים בני אדם אז נראה לי שזה מאוד קשור לכאן ולא למקום אחר

lanosforce זה טוב שאתה רוצה ללמוד וגם אני תמיד שמח ללמוד אבל צריך גם לדעת ממי כי 5 מפגשים ממישהו לא מקצועי יכולים להיות פחות טובים מ10 דקות של מישהו מקצועי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...