פורום משפטי - דיני תעבורה, נזקי גוף, ביטוח ושמאות רכב
קיבלתם דו"ח לא מוצדק? הייתם מעורבים בתאונה שלא באשמתכם? חושבים לתבוע את הביטוח על נזקי רכוש או גוף? נתפסתם נוהגים בשכרות, או במהירות מופרזת? בואו להתייעץ איתנו ונעזור לכם בכל נושא חוקי-תעבורתי.
כללי הפורום המשפטי
כדי שכולנו נוכל ליהנות מהפורום ולהפיק ממנו את המיטב, מצאנו לנכון להדגיש מס' כללים רלוונטיים לפורום המשפטי שמתווספים לכללי האתר.
רגע לפני שאתם מקישים על המקלדת ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים:
1. הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים של האתר ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי. פשוט קחו רגע ותקראו את הכללים.
2. האמור בפורום המשפטי לרבות האמור על ידי הצוות המקצועי שלו אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין. האמור בפורום המשפטי בא רק כדי לסייע ולתמוך במקרה או בבעיה כלשהי אך לא לתת פתרון מלא לבעיה משפטית.
3. כאשר זכיתם בדו"ח ואתם מבקשים ייעוץ בנוגע למה כדאי לעשות בנדון, יש לסרוק את הדו"ח ולצרף את הסריקה לשאלתכם.
פעמים רבות כלל לא ניתן לענות לעניין בהיעדר הדו"ח, וקצת נמאס לחזור בכל פעם מחדש על הפזמון "תעלה לכאן סריקה של הדו'ח".
אם האנונימיות חשובה לכם, כמובן שאפשר לצנזר את הפרטים המזהים בסריקה טרם העלאתה לכאן.
הדבר נכון גם לגבי שאר חומר החקירה שמצוי בידיכם - ככל שיש יותר ממנו, כך התשובות תהיינה מדוייקות יותר.4. אם אתם לא יודעים - אל תגיבו! עצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לגרום לנזק. אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם באמת מושג במה מדובר - אל תגיבו!
5. אסור לעורכי דין לפרסם עצמם בפורום זה ללא קבלת אישור בכתב ממנהל הפורום המשפטי. עורכי הדין היחידים הרשאים לדבר בפורום המשפטי בתוספת התואר המקצועי - עו"ד, הינם הספונסרים של הפורום הזה ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
עם זאת, אם את/ה עו"ד ורוצה לרשום הודעה בפורום, זה כמובן אפשרי, בשמכם המלא או בכינוי או איך שתרצו אך לא תחת השם המקצועי שלכם לדוג': עו"ד יוסף יוסף או משרד עו"ד יוסף יוסף - זה מהווה פרסומת אסורה בקארספורום. כאמור, היחידים שיכולים "לדבר" כעו"ד בפורום זה הינם הספונסרים ומנהל הפורום המשפטי בלבד.
6. אם אתם עורכי דין ואינכם מתאפקים ומרגישים חייבים לבקר את מי מאנשי הצוות או מנהל הפורום המשפטי – הנכם נדרשים לעשות זאת בהודעה פרטית בלבד למנהל הפורום או למנהל האתר ולא על גבי הפורום. כאמור הפורום הזה איננו המקום לדיונים משפטיים והתפלפלויות בין עורכי דין אלא המקום לקבל סיוע ראשוני או הכוונה לגולשי האתר וחברי קהילת קארספורם.
7. כותרת להודעה, או "איך לרשום כותרת" הכותרת צריכה להכיל:
1. מהות הבעיה - או מהות העניין: למשל תעבורה/נזקי גוף/ביטוח
2. סוג הבקשה - המלצה/הבהרה או שאלה וכו'.
3. אין להשתמש בכותרת ובשרשור עצמו בסימנים מיותרים כמו ... או ??? וכיו"ב.
4. שאלה כללית - יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין.
8. המידע בפורום המשפטי ובכלל בפורום:
1. כל הנאמר בפורום הינו בגדר המלצה ו/או חוות דעת פרטית ואינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי הניתן על ידי עורכי דין
2. השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
3. הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
4. הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
הפורום המשפטי נוצר במטרה לאפשר לכותבים בו לחוות את דעתם כלפי סוגיות משפטיות שונות בצורה עניינית מחד, וקבלת ייעוץ משפטי ראשוני ובלתי מחייב מאידך.
כאשר כותב כלשהו מבקש עזרה או ייעוץ לגבי עבירה שלכאורה ביצע, מותר לענות לו באופן ענייני או לא להגיב, במידה ולדעתכם הוא העבריין השפל ביותר עלי אדמות.
זכרו: אין זה מתפקידו של הפורום לשפוט איש - בשביל זה הוקמה מערכת בתי המשפט.הודעות שיחרגו מהכלל הזה, ובפרט הודעות שיש בהן משום הטפת מוסר, תימחקנה.
משתמשים שיעברו באופן עקבי על הכלל הזה יוכנסו למעקב.
הערה: הצוות המקצועי של פורום זה, הינו בעל ניסיון והרבה רצון טוב לתרום לקהילת קארספורום. מי שרוצה ייעוץ אישי מוזמן לפנות לספונסרים של הפורום או למנהל הפורום ישירות במייל או בהודעה פרטית. פניות כאלה לא יפורסמו בפורום והצוות המקצועי יעשה כל שביכולתו לחזור אל הפונים בהקדם.
10,148 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם הבוקר תפס אותי שוטר (בוחן רכב) ונתן לי קנס על מס' ליקויים: ציפוי חלונות קדמיים, השחרת פנסי איתות אחוריים, ולוחית רישוי אחורית דהוייה. ככה קניתי את הרכב וככה הוא עבר טסט אצל הבעלים הקודמים. אין לי בעיה להוריד את מה שאסור אבל למה אני צריך לשלם קנס על זה ?? יש לי טסט חודש הבא, ואמרתי את זה לשוטר שאם תהיה בעיה כלשהי במכון טסטים כבר יגידו לי. הוא מבחינתו לא היה אכפת לו. האם יש אפשרות לבטל את הקנס? תודה.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
ישנה חניה שבה חונים בניצב, והעירייה החליטה להפקיע מכלל הציבור 4-5 חניות לטובת חנית נכה לרכב ספציפי, כאשר הוא חונה במקביל (על שטח של 4-5 חניות בניצב). חשבתי אולי זה בשביל שיתאפשר לו להוציא קביים וכיו"ב בצורה נוחה, אבל ממש מטר משם יש חניה במקביל, שאותה היה ניתן להפקיע על חשבון חניה אחת בלבד.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
מה קורה? חשבתי להחליף את הנורות הרגילות של האוטו (האורות שבתוך האוטו לא הפנסים - הכוונה האורות שנדלקים כשאני פותח את הדלת לדוגמא ) לנורות לד בצבע הכתום. השאלה שלי אם אפשר, ולא יקרה כלום אם שוטר יתפוס אותי. אני לא מתכוון להדליק את האורות האלה בזמן נהיגה, רק בזמן עצירה . עכשיו אני יודע שאם אני מחליף את הפנסים של הרכב זה יכול להיות בעיה עם המשטרה, אבל מה עם האורות שבתוך האוטו? האור שנדלק כשפותחים את הדלת, האור בתא מטען וכו'.. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Liav92, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב, בשבוע שעבר פגע ברכבי אוטובוס של חברה ציבורית ידועה וגדולה. הדבר קרה בצומת בה שני נתיבים לפנייה שמאלה - אני נסעתי בנתיב השמאלי ומימיני האוטובוס, תוך כדי הפנייה נכנס בי האוטובוס(כנראה לקח זווית לא נכונה בפנייה)גרר אותי מספר מטרים עימו וכמעט והעלה אותי לאי תנועה שמשמאל. לרכב פגיעה רצינית בדלתות צד שמאל ובחלק הקדמי השמאלי של הרכב. שמאי מטעם חברת הביטוח העריך את הנזק לרכב 64% ואמר שמדובר בטוטאלוס. מחברת הביטוח אמרו לי שאני צריכה לדבר עם חברת האוטובוסים ולבקש הודאה בכך שהנהג אכן נכנס בי ורק לאחר שאקבל אותה הם יתנו את הרכב לשמאי למכירה כחלקים - לדבריהם,אקבל את הכסף עבור מה שיצליחו למכור ואת היתר (ההפרש מגובה המחירון)אקבל רק אם חברת האוטובוסים תסכים לשלם. …
הודעה אחרונה מאת idm, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אילו דברים כדאי לשים לב שיהיו בפוליסה (ביטוח שמשות, רכב חלופי ומה עוד)? איזה טווח כיסוי מומלץ (פגיעות בצד ג' וכו')?
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מבקש לקבל תשובה עבור הנושא שאפרט להלן: ב - 19.11.2010 קפץ עליי שוטר שהתחבא במארב (קרי - קבלן דוחות) בזמן שחניתי את אופנועי על מדרכה וזאת אחרי שרכבתי עליה מרחק של כ 15 - 12 מטר. זה קרה באיזור שוק הכרמל בת"א. נסיתי להסביר לו שהרכיבה ע"ג המדרכה היא עבור חניה, ושעדיף שלא אתפוס חניית רכב וכו'. כמו כן הסברתי לו שאני נהג זהיר ושלא נזקפו לחובתי הרשעות ב- 5 השנים האחרונות כדי שירשום לי אזהרה בלבד. הוא בירר את העניין וטען שחסרים לי כ- 10 ימים להשלמת 5 שניםרצופות ללא הרשעה ולכן הוא רושם לי דו"ח. עד כאן עניין הדו"ח . כפי שכתוב ע"ג הדו"ח מימשתי את האפשרות ופניתי אל המתנ"א הרלוונטי תוך 30 יום, במכתב רשום, בבקשה לביטול או לחילופין להמיר את הדו"ח לא…
הודעה אחרונה מאת orenuchx, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
עברתי עם האוטו שלי תאונה בשבוע האחרון נכנסתי במישהו מאחורה מדובר בפגו 206 שנת 2001 ויש לי מקיף. הבאתי שמאי של הביטוח אבל אני לא כל כך סומך על האובייקטיביות שלו כרגע ראיתי שיש פגיעה בפח חזית, יש שם כיפופים אבל לא החליפו אותו רק יישרו אותו ולא חושב שגם עם הלחמה לגבי הגשר כולו יתעקם והוא עבר יישור. החליפו מכסה מנוע ו2 כנפיים עברו יישור. וכל הפלסטיקה הקדמית שכוללת על הוונקה והפנסים החליפו. לפי מה שהבנתי אין פגיעה בקורת אורך אלא רק בפח חזית. עכשיו אני יודע שאני ירצה למכור את האוטו בעתיד יעשו לי מלא בעיות כי במכוני בדיקה רושמים על דבר כזה קצה שילדה וזה מבריח קונים. כמה ירידת ערך אמורה להיות לי אחרי תאונה כזאת? אני יודע שיש השתתפות עצמית של אחוז וחצי על…
הודעה אחרונה מאת car-10, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, לאמא של חברה שלי יש עבר ביטוחי נקי בכמה שנים האחרונות (יותר משלוש). לפני שמונה חודשים היא מכרה את רכבה וביטלה את הביטוח עליו. עכשיו היא רכשה רכב חדש מדגם הונדה ג'אז, והציעו לה ביטוח דרך היבואן של הונדה. יש לה מסמך מחברת הביטוח הקודמת המאשר העדר תביעות בשלוש השנים האחרונות, אבל לטענת חברת הביטוח של היבואן, מכיוון שהייתה הפסקה של שמונה חודשים ברצף הביטוחי, לא יכולים להחשיב לה עבר ביטוחי נקי. יש לציין שבשמונת החודשים האלה לא היה לה רכב והיא לא נהגה בשום רכב. השאלה שלי היא האם יש אמת בדבר?
הודעה אחרונה מאת Sergo, -
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ביום שישי עצר אותי שוטר ובזמן שהוא רושם לי דוח הסברתי לו למה קרתה העבירה, אני מדבר איתו יפה לא צועק לא מרים את הקול אחרי הכל יש סיכוי שהוא יבטל את הדוח אז דיברתי כמו בן אדם תרבותי פתאום הוא הרים אליי מבט ויצאו הוא המילים הבאות בצעקה "תסתום את הפה שלך!! אל תעצבן אותי למה אני יצא עלייך!" אני לא רציתי לסיים את היום במעצר כי הייתי באמצע עבודה לכן לא עניתי לו אבל בראש עברו לי כל כך הרבה מחשבות איך אני מגיב לו על זה! יש טעם לנסות להתלונן עליו, כי ממש לא הייתי רוצה לדעת שככה הוא מסביר לכל אחד על העבירה שהוא עצר אותו או שזה כאב ראש הפרוצדורה שכדי לעזוב את זה?
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם! בזמן ביקור בחנות חלקי חילוף שיכנע אותי המוכר לבדוק את המיזוג. הוא טען שיש נזילת שמן ממדחס, וממש מסוכן לנסוע כך. הוא פירק את צינורות המדחס, אמר שאולי יהיה צורך להחליף את המדחס... אמרתי שאני לא רוצה כלום ונסעתי. במוסך אמרו לי שהמדחס בסדר גמור, וההוא סתם רוקן לי גז ורצה לעשות עלי קצת כסף. הוא גם החזיר צינורות למקום בצורה רשלנית והרס את הגומיות. סה"כ יצאתי בנזק של 800 ש"ח על כלום (500 ש"ח מילוי גז + החלפת גומיות, 300 ש"ח "בדיקה" של הנוכל). האם יש מה לעשות חוץ מאשר להתבאס? אני אפילו לא בטוח שלבחור הזה יש רשיון לטפל במיזוג. האם הוא צריך רשיון וכיצד לבדוק אם יש לו? תודה לכולם על העזרה!
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 17 אלף צפיות
קיבלתי לפני 3 חודשים (כמעט) דו"ח על מהירות משוטר שעצר אותי בכביש. כמובן כמו תמיד אני נזכר ברגע האחרון לשלם ועכשיו אני לא מוצא את הדו"ח. התוקף שלו הוא עד ה19 לחודש ז"א שנשארו לי מספר ימים בודדים. מה עליי לעשות?! תודה רבה לעונים.
הודעה אחרונה מאת LiorMITO, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום. לפני כשבועיים עברתי תאונה עם הרכב בחולון. הגעתי לצומת מרומזרת שהרמזורים בה לא עבדו. זכות הקדימה הייתה שלי(לא היה לי אף תמרור),ומי שהגיע מצד שמאל היה לו עצור. נכנסתי לצומת בסביבות ה40 קמ"ש, ונהג שהגיע מצד שמאל פגע בי בטמבון מאחורה בצד שמאל. הנהג הפוגע נכנס בי עם צד שמאל של הטמבון הקדמי. הוא כיסח לי את כל צד שמאל של הטמבון מאחורה. היום הוצאתי את האוטו ממוסך הסדר והנזק הסתכם ב11 אלף ש"ח. עכשיו,זה ברור שהוא אשם,והוא אפילו הודה בפני. השאלה היא, האם הביטוח שלו יכול להתנער מאחריות? האם יש איזשהו מצב להוציא אותי אשם בתאונה, או לומר שזאת רשלנות תורמת מבחינתי, על זה שלא עצרתי או האטתי בכניסה לצומת. מה בעיקרון החוק אומר? בנוסף, אני שילמתי היום מכיסי למוסך 11 …
הודעה אחרונה מאת eyal84, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
מישהו אולי יודע כמה מס אני משלם על ייבוא אישי של רכב משומש ? אם זה בכלל אפשרי? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת נהג פולני זהיר, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי. במעמד חידוש רשיון הנהיגה, גיליתי שיש לי קנס על עבירת מהירות(דו"ח מצלמה כנראה) משנת 2006 שלא שולם, ועל כן לא ניתן לחדש את הרשיון.כמובן ששום הודעת קנס לא הגיעה אליי במהלך השנים הללו . שילמתי את הקנס (כולל ריבית פיגורים) על מנת לא לעכב את חידוש הרשיון ובו זמנית שלחתי מכתב רשום למשטרת תנועה בו אני מבקש לספק לי את צילום העבירה ואת הרשאות שליחת הודעת הקנס אליי. אחרי 3 מכתבים רשומים ,כאשר מאחד הם התעלמו, לשני הגיבו, אך לא סיפקו את מבוקשתי ("התובע החליט לא לבטל את את הקנס בגלל שעברת עבירת תנועה ב2006 ?! .תשובה הזויה לחלוטין, לא קשורה במאומה לתוכן הבקשה ששלחתי. לפני שבועיים שלחתי מכתב נוסף , טרם קיבלתי מענה כלשהוא. אני חושב שאין להם את הצילום ואת האישורים על משלוח ה…
הודעה אחרונה מאת fatboy1340, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום לכולם, המקרה הוא מקרה הזוי כפי שיכול לקרות רק לפולנים כמוני הנתונים והעובדות הם\הן: אמא שלי מתגוררת בבניין משותף - חמש קומות. לבניין יש גינה משותפת בה היו בעבר נטויים עצי אורן. הגינה מתוחזקת היטב במהלך כל 26 שנות קיום הבניין ע"י גנן מקצועי שהוא גם דייר ובעל דירה בבניין זה. לפני כמה שנים במהלך סערה שהתחוללה בחורף קרס אחד מהעצים הללו ונחת ישירות על מכסה מנוע של רכב כאשר המשפחה ישובה בתוך הרכב ובדיוק בתחילת נסיעה. ------------------ המצב הנוכחי ------------------ הבעלים של הרכב דורש פיצוי העומד על כ19 אלף שקלים מכל דיירי הבניין. ------------------ השאלות ----------------------- בהתחשב בכך שהגינה איננה מוזנחת. בהתחש…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
השאלה היא האם יש חובה ברשיון ישראלי בשביל להיות מלווה חוקי בארץ?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 11.1 אלף צפיות
שלום, אתמול נתפסתי שאני מסיע אדם אחד מעל המותר [3 נוסעים]. לידי ברכב,היה אדם בגיל 23 ו 8 חודשים ובעל 6 וחצי שנים רישיון [ליד הנהג כמו מלווה]. הייתי בטוח כי התנאי למלווה הוא רק 5 שנים רישיון. ועכשיו לשאלתי: חוץ מהשלילה ל30,יש לי משפט.מה הוא בד"כ הדין לאדם במצבי?האם תהיה איזושהי הקלה בגלל נסיבות המקרה? נ.ב לדעתכם צריך לקחת עורך דין במקרה כזה? תודה רבה,ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת Blacko, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
לפני כחצי שנה מישהו עשה רוורס ונכנס לי בשני הדלתות בצד הנהג הבחור לא התחמק ואף חתם לי והודיע לחברת הבטוח שלו הראל על התאונה. בהגיעי למוסך פחחות הוזמן שמאי צילם וכתב שצריך להחליף דלת נהג ולתקן את הדלת השניה ואף כתב ירידת ערך רכב של 2% . אחריי כחודשיים קיבלתי את כל הכסף מחברת הבטוח הראל למעט ירידת ערך שאלתי למה והם אמרו כי אין לך טופס בדיקה של מכון שבו נאמר שהדלת מקורית (אין לי בכלל טופס בדיקה הרכב נקנה לפני שנה ונבדק על ידי חבר מכונאי). שאלתי היא:1.האם זה חוקי מבחינתם לדרוש טופס בדיקה של קניית רכב? 2.והאם אפשר לתבוע אותם על זה כי הוחלפה הדלת ויש ירידת ערך לא משנה מה היה קודם? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת wil, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום לכולם. לפני שלושה חודשים קיבלתי דוח על סך 250 שקל. שכחתי ממנו ומצאתי אותו היום. התאריך האחרון לתשלום היה לפני ארבעה ימים בעשירי. האם יש מה לעשות עכשיו על מנת שהוא לא יקפוץ לי ב50 אחוז? לחכות שיגיע הדוח החדש עם המחיר המעודכן או ללכת לשלם עכשיו?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מניח שאתם זוכרים את המקרה המצער שלי, בקצרה למי שלא: מישהו נכנס בי (רכב חברה) במהלך זחילה בפקק, הנהג הפוגע מודה בהצרה כתובה ובהקלטה של שיחת טלפון. יום למחרת הרכב כבר היה במוסך הזמנתי שמאי - צילם תמונות ודיבר עם הפחח. לאחר כ4 ימים הרכב היה מוכן ושילמתי מכספי שותף + 90 יש לי ביטוח מקיף אבל לא רציתי לתבוע את הפוליסה. כעבור מספר חודשים חברת הביטוח שלי קיבלה דחיה מחברת הביטוח שלו בטענה שהתיקון "מולבשים" כתבתי מכתב הסגות, והם בשלהם עדיין לא מוכנים לשלם שקל עבור התיקון. כעת האפשרות היחידה שלי היא לגשת לבית משפט לתביעות קטנות, להלן השאלות: 1. מה העלויות הצפויות בכל הפרוצדורה? 2. הבנתי שבתביעות כאלה תובעים רק את הנזקים שנגרמו ואין אפשרות לה…
הודעה אחרונה מאת Roy B.A, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אהלן חברים חג שמח. היום קיבלתי מעורך הדין של חברת הביטוח שלי הזמנה לתת עדות במשפט כתלונה שנפתחה נגדי בגין תאונה שעברתי לפני שנתיים. פרטי התאונה: כביש עירוני לפני סיבוב חד ועלייה אני נסעתי בנתיב השמאלי שכן הנתיב הימני בהמשך נחסם ע"י משאיות חונות.לפני המשאיות החונות יש צומות שבצומת הזו היתה התאונה. אני נסעתי בנתיב השמאלי שהיא נוסעת מלפני,אחרי כמה שניות היא מחליטה להחליף נתיב ואז מהנתיב הימני לקחה שמאלה לעשות פרסה. זאת אומרת עשתה פרסה עלי, בלמתי אך ללא הועיל וסיבבתי אותה - היא טוענת שאותתה אבל היא לא אותתה. לה ולרכב שלה שלום, גם שצלצלנו למוקדי החירום שאלו אם יש נפגעים אמרה שאין והם לא באו. הרכב שלי ניזוק כפי שניתן לראות בתמונה. היא טוענת שאני אשם ונהגתי כמ…
הודעה אחרונה מאת gilzz, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 3 אלף צפיות
חזרתי עכשיו מאיזור המרכז לכיוון צפון .בכיש החוף באיזור חשוך לגמרי קפצה לי חיה לכביש ונעמדה באמצע .לא היה לי מה לעשות ונכנסתי בה. עכשיו הגעתי הביתה וראיתי כי הטמבון כולו שבור כולל הגריל,מדובר ברנו קנגו 2007 אני כמעט בטוח שיש לי ביטוח כולל ביטול השתתפות עצמית מה אני במצב כזה? ובמידה ואין לי ביטול השתתפות עצמית ? אני יכול לבחור את המוסך שיתקן לי?
הודעה אחרונה מאת לירוי1, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום רב. לפני כשלושה חודשים קרתה לי תאונה בכניסה לתחנת דלק בזמן שאני בעצירה מוחלטת עם נהג שעשה סיבוב בכיוון השעון בתוך התחנה ונכנס בי באזור הפנס הימני הקדמי. הנהג הפוגע אמר במקום שהוא אשם והיה עוד אדם שצעק עליו על איך שהוא נוהג (לא לקחתי פרטים מהעד), החלפנו פרטים וחשבתי שהכל יהיה בסדר. הלכתי לשמאי שהעריך את הנזק ונכנסתי למוסך לתיקון. היום הודיעו לי מחברת הביטוח שהנהג איננו אשם, ולכן עלי לשלם את הנזק (בלי הסברים!). בנוסף לזאת הביטוח הודיע לי היום שבגלל שרשום בפוליסה שלי נהג צעיר (הבן שלי) ואני נהג וותיק אז דמי ההשתתפות העצמית גבוהים יותר (למרות שהבהרתי שאני נהגתי ברכב בזמן התאונה), האם דבר זה הגיוני ויכול ליהיות? מה עלי לעשות בנוגע לשני העניינים? …
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
מה הקריטריונים לגבי מי שקיבל דוח על דיבור בפלאפון ללא דיבורית? לי המירו בעבר דוח על 1000 ש"ח באזהרה האם עדיין אפשרי ? תודה איציק
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אז הסיפור הוא כזה, אתמול בלילה חזרתי מחבר בר"ג לביתי הקט בחולון. כמובן שחנייה נורמאלית ויפה לא היתה ליד הבית, כיוון שאני גר באזור יחסית מרכזי בחולון. אז יצא שחניתי ממש מתחת לבית שלי באופן שבו הרכב מכסה חלקית את סימון המעטפה של החנייה לבניין שלי (!!). אוסיף ואומר גם, שלהיכנס ולצאת מהחנייה זה לא הפריע, אבא שלי הצליח יפה מאוד לנסוע בבוקר לעבודה. האם ניתן לעשות משהו בנידון?
הודעה אחרונה מאת YoavK, -
- 1 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם החנתי את רכבי היום ברחוב חד סיטרי שקט בעפולה, כשחזרתי גיליתי טנדר מסוג מיצובישי L200 דבוק לי לתחת. לפגוש האחורי יש נזק בדמות סדק קטן בצורת L, אותו ניתן לתקן ע"י מריחת חומר פחחים וצביעה נקודתית (זה פלסטיק אז אין בעיה לצבוע נקודתי). לקרובי משפחה מוסך לפחחות וצבע והם יכולים לתקן לי בחינם או בעלות של כמה גרושים אם אני אתעקש לשלם. הרכב הפוגע לא טרח להזיז את רכבו לאחר הפגיעה, ולכן יש תמונות מכל הזוויות + מס' רישוי. אני מצרף את אחת התמונות (צריך להיות נהג מאוד מטומטם כדי לא להזיז את הרכב אחרי הפגיעה ועוד לא דיברנו על צורת החניה - אגב הוא חוסם שביל גישה לחניה פרטית של איזה בית). השאלה היא: לאן מתקדמים מפה ע"מ לתבוע את עלות הנזק מהנהג? לא מעניין אותי שזה …
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 16.3 אלף צפיות
סיפור שהיה כך היה, יצאתי מחניה פרטית ברוורס (שניצבת לכביש), לא שמתי לב שבצד השני של הכביש חונה יונדאי גטס ופגעתי בו בדלת הצדדית אחורית. מוסכם ביני לבין הפוגע שאני אשם, שהנזק קל ושאין שום סיבה להפעיל ביטוח. סיכמנו על סכום פיצוי שנשמע הוגן לשני הצדדים ומחר קבעתי עם בעל הרכב להעביר לידיו את הסכום. יש למישהוא בשליפה איזה ניסוח לחוזה שמבהיר שהוא מקבל ממני כסף ובזה מוותר על כל טענה, מענה, סעד, מין, כלכלה ושאר מרעין בישין? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
שלום חברים, אני מעוניין למכור רכב שעבר תאונה(קלה+לא ירד מהכביש). בנוסף להעברת בעלות אני רוצה להחתים את הקונה על טופס שהוא מתחייב לא לתבוע אותי בעתיד ושהוא מודע שהרכב שהוא קונה עבר עבר תאונה. אם יש למישהו טופס שעונה על הדרישות אלה אשמח לקבל. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת orgalit, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום, אני רוכשת רכב חדש ועדין לא מכרתי את הרכב הישן. אני מעונינת לרכוש לרכב הישן ביטוח לזמן קצר, כ-30 יום , חובה בלבד. האם ניתן להעביר את החובה והמקיף של הישן לרכב החדש בשינוי הפרטים הרלוונטים כמובן? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת hek, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
החוק שאומר שעד גיל 24 אם עוצרים אותך לבדיקת אלכוהול אסור שימצא בכלל אלכוהול. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת ישה,