Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בימים האחרונים יצא לי לדבר הרבה על מרחק הבלימה של הרכב בעבודה. הופתעתי לגלות כמה אנשים באמת טועים בהערכה מהו מרחק הבלימה לאחר מרחק תגובה (כלומר מרחק בלימה נטו).

אשמח לשמוע את דעתכם לכמה דוגמאות:

1. רנו קליאו.

2. אאודי A4.

3. מיצובישי מגנום.

4. פולקסוואגן טוארג.

* אני מזכיר - מרחק בלימה נטו - מרגע לחיצת הדוושה את לעצירה מוחלטת.

Veni Vidi Vici

פורסם

אם אני זוכר נכון, רכב משפחתי-משפחתי גדול אמור לבלום (אני מדבר על בלימה נטו, לא תגובה ולא נעליים) ב20 ומשהו עד 30 מטר ממאה קמ"ש.

למרות שיכולים להיות הבדלים בין דגם זה לאחר שיכולים לעבור את ה5 מ'.

פורסם

סליחה, טעות שלי. שכחתי לציין שמדובר על בלימה :מ - 100 קמ"ש עד ל - 0 קמ"ש.

הרכבים לדוגמא מציגים קטגוריות משקל שונות. המשקל כמשתנה משפיע על מרחק הבלימה. כמובן שישנם גורמים נוספים המשפיעים אך לדעתי המשקל הוא המשפיע העיקרי.

Veni Vidi Vici

פורסם

אומנם את הנתונים של קסנטיה אין לי אבל:

אאודי A4 3.0 TDI עוצרת מ- 100 קמ"ש ל- 0 קמ"ש ב- 39 מטר.

כנ"ל מרצדס C 320 CDI.

פולקסוואגן טוארג V8 עוצר גם ב- 39 מטר.

*זהו רק מרחק הבלימה נטו, בלי מרחק תגובה.

Veni Vidi Vici

פורסם
הרכבים לדוגמא מציגים קטגוריות משקל שונות. המשקל כמשתנה משפיע על מרחק הבלימה. כמובן שישנם גורמים נוספים המשפיעים אך לדעתי המשקל הוא המשפיע העיקרי.

מאד לא מדוייק, לדעתי מכל המכוניות שציינת הכבד ביותר (הטוארג) בולם לא פחות טוב מהקלים יותר, פשוט בגלל שהוא פצצת טכנולוגיה יקרה עם כל השיכלולים האפשריים.

כל מוכנית נוסעים שעוברת תקינה באירופה מחוייבת לעמוד בתקן הבלימה של ארגון ה EEC, תקן שמוכר כתקן ECE13 או EEC71/320.

התקנים האלה זמינים באינטרנט והמשוגעים ביותר מוזמנים לקרוא את אוסף הג'יבריש הנוראי הזה. בעוונותי קראתי וגם תרגמתי חלק לעברית.

בעקרון, כל מכונית נוסעים אמורה להיות מסוגלת לבלום בתאוטה של 0.58g עם זמן תגובה (של המערכת, לא של הנהג) של כ 3 עשיריות שניה.

לכן הנוסחא לחישוב מרחק תגובה מקסימלי מותר היא: S=0.1V+V²/150 (מהירות בקמ"ש, מרחק במטרים)

מה שאומר - 30 מטר מ 60 קמ"ש. בפועל המרחקים הרבהיותר קצרים בד"כ - תאוטות 0.7-0.8 g וזמני תגובה כמעט מידיים.

פורסם

קודם כל, רק מכוניות ספורט קיצוניות עם מערכות בלימה היסטריות בולמות נטו מ-100 קמ"ש בתוך פחות מ-30 מטרים. הממוצע למכוניות סטנדרטיות הוא כ-35-45 מטרים, כאשר זמן הבלימה נטו, הוא כ-3-4 שניות (כיום רוב המשפחתומטיות עושות את זה באזור ה-3 שניות וקצת).

אני כמובן לא יכול להעריך במדויק אבל אני יכול לנחש:

1. רנו קליאו. - כ-40 מטרים, כתלות בדגם כמובן. קליאו ספורט תעצור טוב יותר מקליאו 1.2.

2. אאודי A4. - שוב כתלות בדגם, הערכה שלי - אותו דבר כמו הקליאו, בערך.

3. מיצובישי מגנום. - יותר משתי האחרות, נניח מתקרב ל-50 מטרים, כמובן שהמרחק גדל כתלות בכמה מעמיסים עליו.

4. פולקסוואגן טוארג. - בין המגנום למשפחתיות, משום שלרוב לרכבי שטח כאלו יש מערכות בלימה טובות למדי, למרות שהם כבדים ביותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לכן הנוסחא לחישוב מרחק תגובה מקסימלי מותר היא: S=0.1V+V²/150 (מהירות בקמ"ש, מרחק במטרים)

זה מרחק תגובה או מרחק בלימה? מה המשמעות של 0.1V בנוסחא? הרי כמעט בכל מהירות התרומה ממנו זניחה.

אם אני מציב מהירות של 100 בנוסחה שלך, אני מקבל 66.6 מטר. זה נשמע לי מוגזם.

לענין המגנום, מרחק הבלימה שלה הוא דבר בעייתי, מאחר ואם היא לא מועמסת, היא נועלת את הגלגלים האחוריים בכל לחיצה מעבר לקלה על הבלמים. בכל מקרה זה לא מפגע בטיחותי והבלמים שלה בהחלט טובים ולא דועכים גם בבלימות חירום, אבל עדיין כל רכב קל או טכנולוגי יותר, יבלום טוב יותר.

נמרוד

פורסם

http://www.movit.de/htm/tabstop.htm

לפי זה, גם Porsche GT3 לא עוצרת בפחות מ-35 מטרים.

אגב, זכור לי שבמחן של עיתון בריטי כלשהו השוו בין היתר מרחקי עצירה של אוסף מכוניות ספורט (כולל פורשה מהיצע ה-top end), וקליאו ספורט עצרה במרחק הקצר ביותר.

פורסם

לפי נתונים באינטרנט אפילו אימפרזה STI חדשה עוצרת רק ב34.7 מטר

כאשר הממוצע במכוניות פרטיות שהסתכלתי הוא סביבות ה38 מטר

אבל הקורבט החדשה עוצרת ב33 מטר...

יש באתר הזה בין הנתוני המכוניות גם נתוני בלימה

http://www.modernracer.com/archives.html

פורסם
זה מרחק תגובה או מרחק בלימה? מה המשמעות של 0.1V בנוסחא? הרי כמעט בכל מהירות התרומה ממנו זניחה.

אם אני מציב מהירות של 100 בנוסחה שלך, אני מקבל 66.6 מטר. זה נשמע לי מוגזם.

נמרוד

זה מרחק בלימה - מרגע נגיעה בדשווה עד עמידה.

0.1V שווה ערך ל- 0.36 שניות זמן תגובה של המערכת. זה חסם עליון, כפועל זמן התגובה טוב יותר בהרבה, אבל ממש לא זניח. הרכב עובר כמה מטרים עד שהוא ממש מתחיל להאיט.

66.6 זה כמובן מוגזם אבל חוקי, התקן הוא חסם עליון. אם תייצר מכונית שעומדת בנתון הזה היא תקבל רישוי באירופה. חשוב לציין שזה במצב עמוס מלא.

פורסם
מאחר ואם היא לא מועמסת, היא נועלת את הגלגלים האחוריים בכל לחיצה מעבר לקלה על הבלמים.

נמרוד

אתה טועה...... למגנום יש מערכת שמווסתת את הבלימה מאחורה לפי המשקל. כמו לקסנטיה, לא זוכר איך קוראים לזה, אבל זה יושב מתחת לארגז.
  • תוכן חדש...