Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למי שלא שם לב ללוח פוקוס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני פשוט לא מבין מה ההערך האספני בסובארו ...

לפעמים ערך אספני לא נמדד רק ב"מה אומרים/חושבים החברים עם הרכבים ב50,000$"

לפעמים ערך רגשי לרכב שווה לא פחות, ואולי זה סתם רכב ראשון שקנית, ואתה רוצה לשמר אותו כי אין לו כ"כ הרבה זמן עד שיגיע לאספנות (לא חובה בכלל לחכות לאספנות).

וסתם לידע כללי, הדגמים של סובארו משנות ה70', היו אלה שבנו את השם של סובארו לשנים שבאו אחרי זה. המשקל הקל, האפשרות להנעה כפולה (שהייתה קיימת רק אז בג'יפים), איכות וקלות הנהיגה לעומת מה שרץ על הכבישים בזמנו והעובדה שבאו ברגע המתאים (משבר הדלק) - הם אלה שבנו את השם של סובארו בעולם.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

זה לא קשור. יש דגמים של סובארו כמו ה FF שיש להם ערך וברור שלא רק אספני

ויש דגמים מאד מיוחדים לסובארו שנות ה 70 אבל רוב הסובארים מבחינת לשמר או לשמור?

מה זה כמו שאני יתחיל לשמר עכשיו את המאזדה לאנטיס?

תחשוב על זה.

לשכן שלי שנים היה סובארו SVX אני חושב שזה דגם שווה שימור ואת ה XT שנעלמו כמעט לגמרי.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם
...מה זה כמו שאני יתחיל לשמר עכשיו את המאזדה לאנטיס?...

בשנות השבעים, פורד אסקורט וסובארו "פשע" היו מקבילות למאזדה לאנטיס, ומיני-מיינור היתה מקבילה לטויוטה יאריס. הזמן משנה את נקודת המבט, והיום אלו מכוניות שאספנים משפצים. כשאני הייתי ילד, הערצתי מכוניות משנות הארבעים והחמישים, ולא העלתי על דעתי שיבוא יום וישפצו אסקורטים, קורטינות, פרינצים, חיפושיות וכו'.

אם היום יש בארץ מועדוני סובארו, פורד ו-NSU משנות השבעים, אני לא אתפלא בכלל אם בעוד 20 שנה יפתח מועדון בעלי מאזדה לאנטיס. זו דרכו של עולם.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

אתה צודק אבל אני חושב שצריך להשקיע ולשמר את הדגמים הנדירים, כי הרכבים העממים לא נעלמים כל כך מהר ואני שוב חוזר על הדוגמא של הXT היו מלא כאלה פעם ועכשיו לאן הן נעלמו??

פורסם
אתה צודק אבל אני חושב שצריך להשקיע ולשמר את הדגמים הנדירים, כי הרכבים העממים לא נעלמים כל כך מהר ואני שוב חוזר על הדוגמא של הXT היו מלא כאלה פעם ועכשיו לאן הן נעלמו??

תמונה מישפחתית... מצד ימין לשמאל, XT טורבו, פיאט אונו טורבו (מלמטה), טנדר פג'ו (למעלה), חיפושיט X2, וסובארית...

sm_metal_cans_lg.jpg

מה לעשות, ככה זה רק שמשהו נהיה נדיר או להעלם, לומדים להעריך אותו...

אני חושב שכל דור מיתחנך על מכוניות מסויימות... למשל אני ממש אוהב את האופלים הישנים... למה? לאבא שלי היו כאילו... סטיישן.... כל אחד אוהב מה שיש בסביבה שלו ומזכיר לו דברים מהילדות.

סביר להניח שהילדים שלי יאהבו מרצדסים... ;-)

עוד משהו, המכוניות "הנדירות" כמו ספיידרים והSVX ישארו כי הן "מיוחדות" ותמיד יהיה מי שיטפל בהן טוב... או שמישהו קונה אותן בזול ומיתחרע עליהן עד צאת נישמתן מהפיסטין, ואחרי זה ישר למיזבלה...

לעומת זאת המכוניות הפשוטות יותר שלא הפכו ל"קאלט" (חיפושיט, מיני וכו') הולכות "לפח" ברגע שהן מיתבלות...

חבל, אני תמיד רציתי סוברו "רקס", עכשיו כבר אין :| ....

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אל תשכחו גם שמי שקונה ומשפץ רכב אספנות זה או אחר ,לא עושה זאת על מנת להראות את רמת העושר שלו,להשוויץ,או משהו כזה.

להיפך,הוא עושה זאת כי זה עושה לו טוב,והוא נהנה מזה.

פורסם
תמונה מישפחתית... מצד ימין לשמאל, XT טורבו, פיאט אונו טורבו (מלמטה), טנדר פג'ו (למעלה), חיפושיט X2, וסובארית...

sm_metal_cans_lg.jpg

גילי

ניראה לי שלזה. יש יותר סיכוי להיצטרף לתמונה מאשר לחזור לכבישששש

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

רק חבל שכל בורג של זה... עולה כפול מערך הרכב שלך...:wink:

בגל מיקרה המרצדס הזאת כלכך מתקדמת והקידמה את זמנה מבחינה טכנולגית שפשוט זה ממש מעניין ומתאגר לראות איך הוא מתקדם.

פורסם
רק חבל שכל בורג של זה... עולה כפול מערך הרכב שלך...:wink:

בגל מיקרה המרצדס הזאת כלכך מתקדמת והקידמה את זמנה מבחינה טכנולגית שפשוט זה ממש מעניין ומתאגר לראות איך הוא מתקדם.

בינתיים מחפש משאית עם מנוף שתיקח את הגרוטאה ממקום אחד לשני (15 דקות נסיעה)....

ניראה לי שלזה.יש יותר סיכוי להיצטרף לתמונה מאשר לחזור לכבישששש
אל תיתעלל בחוגר כמו במפתח שוודי... או משהו כזה.. :wink:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
סתם מסקרן אותי:

למישהו פה מעניין איזה יד הרכב שהוא קנה/קונה??

משה.

אז זהו, שבמכוניות הישנות שלי- ממש לא מעניין אותי, איזו יד אני - אני בכל מיקרה לא מצפה מאוטו בן-30 מצב מושלם. אני אישית מכיר לפחות חבר פורום אחד, שהאוטו האהוב שלו היה לפני כמה עשרות שנים רכב להשכרה, והיום הוא במצב מושלם, ואין לזה כל חשיבות!

אבל, לדעתי עניין של הידיים ו"מקוריות" הרכב חשובים, לפחות בארץ, ברכב חדש ויקר - לי, למשל, היה מאד חשוב לדעת, שההונדה אקורד "החדשה", נניח, שאני קונה (הלוואי) בכ-100 אלף שקל, "שירתה" קודם במישטרה - כולנו יודעים, מה קורה ואיך מתייחסים לרכבים שם! וכמובן, חברות ליסינג בעת המכירה ינסו (וקרוב לוודאי יצליחו) לטשטש באופן זמני את המצב האמיתי שלה, והבדיקה (שאגב, בם בעצמם מציעים כ"תשופר") תצא "כמעט מושלמת"! אבל בחיאת, מישהו כאן היה רוצה לשלם כ-100 אלף ש"ח עבור ניידת לשעבר?!

וכמו כן - גם רכב בן 3 שנים, שעבר כבר 10 ידיים - יש בזה משהו חשוד גם, לא?

אז, בעניין חשיבות ידיים ל"רכב אספנות" - לא ולא! לרכב חדש - חשוב מאד!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

השאלה כנראה לא נוסחה נכון.

הכוונה היתה האים מענין מישהו איזו יד הרכב אספנות שהוא קנה/קונה?

משה

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

• תוכן חדש...