Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

רציתי לשאול לדעתכם..

במהלך חיפושים אחרי תעסוקה ותחביב חדש, חשבתי לבנות לעצמי לחדר משהו מגבס (שיראה כמו חלק מהקיר..)

חשוב לציין שזהו פרויקט ראשון שלי בתחום זה, ואין לי שום ניסיון בזה.

חשבתי לבנות מעיין מנורה מוארכת שיהיו בה 3 מנורות (בצבע אדום, בצבע כחול, ורגילה..) ויהיו לזה מפסק של שלושה מתגים שישילטו בכל מנורה בנפרד..

יותר נכון להגיד שאני מתכון לבנות חתיכת קיר (שאני אחבר אחרי זה לקיר ולתקרה) שהמנורות יהיו מובנות בזה, ואני אוציא מזה כבל שיעבור מאחורי הארון ולא יראו אותו ובקצה שלו יהיה מפסק

אני מתכון לשים את זה על הקיר מעל הארון..

רציתי לשאול אותכם להצעות לשיפור, או לכל דבר שיכול לעזור לי לבנות את זה (כמו שאמרתי אין לי שום ניסיון או מושג איך עושים את זה..).

כמו- כן גם הערכת מחיר תוכל לעזור..

בכל מה שקשור לחשמל אני מבין טוב מאוד אל בבניה של קירות.. לצערי לא ממש!

מצורף ציור של מה שאני רוצה שזה יהיה בערך (לצערי הפוטושופ שלי נדפק אז הייתי צריך להעזר בצייר:lol: )

מה דעתכם?

-לאון חבקין-

פרויקט-מנורה.jpg

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

אתה יודע לעבוד בגבס ? (פשוט עסקתי בזה לאחרונה - לכן אני רוצה לדעת אם יש לך בכלל מושג למה אתה נכנס).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני יודע לעשות כל דבר שקשור לסגירת חורים..

או לבנית דברים מתבניות וצביעתם (יש לי בת דודה קטנה שממש אוהבת את זה) :-D

כמו-כן כל מה שקשור לחיבור של זה לקיר, יעזרו לי בזה, ככה שבמובן הזה אני מכוסה..

יותר מזה, לא ממש..

-לאון חבקין-

פורסם

אתה יודע לעבוד בחשמל ? (פשוט התחשמלתי פעם או פעמיים בחיי - לכן אני רוצה לדעת אם יש לך בכלל מושג למה אתה נכנס).

תזכור דבר אחד: חום=פאזה~, כחול=0, צהוב- הארקה.

dirty old man

need love too

פורסם

לעבוד עם חשמל אני כן יודע..

בנוסף לכך לאבא שלי יש תואר בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה והוא יעזור לי בזה.

כמו-כן כל הבניה מתבצעת ללא חיבור לחשמל ככה שאני לא חושב שיש לי אפשרות להתחשמל.

החיבור לחשמל מתבצע רק בשלב האחרון..

כמו כן בקשר לחוטים אני מכיר אותם די טוב.. משום מה החלטתי לא מזמן להחליך כמעט את כל השקעים והמתגים בבית אז אני כבר מכיר אותם בעל"פ

אבל תודה בכל זאת על העצה..

-לאון חבקין-

פורסם

לאון, במידה ומעולם לא התעסקת בבניה בגבס - כדאי שיהיה לפחות מישהו שידריך אותך.

תצטרך למדוד את האיזור שאתה רוצה "לכסות", למדוד כמה בסיסים וכמה ניצבים אתה צריך לקנות - ויש לקחת בחשבון גם מדידה של השטח (רוחב כל פלטת גבס הוא 1.20 מ') והגובה משתנה (2.60/2.80/3.00 וכד').

בהתאם לתוכנית שלך אתה תצטרך מראש לבנות "שלד" מבסיסים וניצבים, לקבע אותו לתקרה/רצפה/קירות (באמצעות דיבלים וברגים) ורק בסוף לקבע עליו את הפלטות.

לפי מה שאני מבין מדבריך אתה צריך כ-2 פלטות של גבס, 2 בסיסים, לפחות 4 ניצבים, שפכטל (אמריקאי), סרט מילוי (רשת או סרט קרטון), "כוסית" לקידוח של החורים עבור נקודות התאורה והחשמל וברגים (פח-פח וגבס-פח). כמובן שבמינימום של כלי העבודה אתה תצטרך מקדחה, מברגה (רצוי עם קלאץ'), מסורית או מספריים לפח, ידית שפכטל, פלס, משייף גס וכל האיבזרים הנלווים (ברגים, חוטים וכד').

אתה בטוח שאתה רוצה להיכנס לזה ? :mm_tongue:

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני באמצע עבודות שיפוצים בבית... כולן מגבס.

לעבוד עם גבס צריך לדעת אבל דברים פשוטים זה לא בעיה...

דווקא המיבנה שאתה רוצה הייתי ממליץ לך לעשות אותו מMDF שזה סוג של "עץ". גש לנגר ובקש ממנו שיחתוך לך אותו לפי המידות, חבר ע"י ברגים את הכל ותלה על הקיר. אוביקטים קטנים ובעלי זוויות שונות מ 90 מעלות טיפה מסובך לעשות בגבס...

דעה אישית, זה סתם יהיה תקוע לך בחדר, מין אובייקט שלא קשור לכלום...

אם כבר אתה רוצה משהו שיפיץ אורות בכל ציבעי הקשת תעשה איזה מדף מגבס ומעליו או מתחתיו תתקין ספוטים צבעוניים שיאירו... או אם אתה הולך על משולש תעשה "הנמכה של התיקרה" בצורה של משולש באיזו פינה של החדר, 10 ס"מ של הנמכה ע"י גבס. תחשוב שזה אמור להישתלב יפה בחדר...

מפסקים, רצוי להישתמש במפסקים קטנים כמו של "גביס". הם אמנם יקרים אבל 4 מפסקים כאילו תופסים מקום של מפסק אחד רגיל (העלות בערך 10 שקלים למפסק ללא הקופסא, אז העלות של 4 מפסקים יכולה להיות די מישתלמת)

בנוסף, איך אתה מיתכוון להעביר לשם חשמל? יש לך שם קופסת חיבורים? את מעביר לשם את החוטים ע"י תעלה חיצונית? המפסקים יהיו חיצונית או בתוך הקיר? חשבת על זה?

בהצלחה!!!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

בהמשך לדבריו של הברון האדום :p, להלן תיקון טעות; סברתי בהתחלה שרצית לכסות שטח קיר גדול יותר אך אני רואה שאתה רק צריך "לסגור" פינה עם אלכסון אחד.

לשם כך חבל להתעסק עם גבס - פשוט לא כדאי. למרות שעץ הוא לא דבר זול (אבל MDF דווקא כן - כי הוא לא ממש "עץ") עדיף לבנות את האלכסון הזה מעץ ולסגור עניין.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היי!

תודה על התגובות.

בקשר לחיבור לחשמל: יש לי שקע ליד הארון (ברוח בין הצד של הארון לקיר ליד, תרשים מצורף) חשבתי או לפרק את השקע ולהוציא משם חוט עם חיבור למנורה, או פשוט להכניס כבל מאריך ולחבר את המנורה לשקע, בכל מקרה החוט לא יהיה גלוי מכיוון שהוא יעבור מאחורי הארון..

בקשר למיקום של המנורה (לעשות אותה כמשולש בפינה) אהבתי את הרעיון, אך אני חושש שהוא יהיה יותר קשה לביצוע..

בקשר לבניה MDF אני אבודק ואנסה, תודה על הרעיון אהבתי אותו, ואחרי זה אולי אני פשוט אעשה שיכבה דקה של גבס מעל (יותר כמו ציפוי) כדי שזה יראה ממש כמו חלק מהקיר.

מישהו אולי יכול לעזור לי בערכת מחיר למנורות + בסיס מנורות? ואיכן אני יכול לקנות אותן?

שוב פעם תודה רבה על התגובות.

-לאון חבקין-

מנורה-מיקום.jpg

פורסם

לאון ,תעשה את ההבדלה בין גבס לתבניות (כמו של האחינית ),לגבס בניה ,שבא בפלטות .

ליצוק גבס על העץ כדי ליצור מראה של קיר יהיה הרבה יותר מקשה (שיצא חלק) .

לדעתי או שתעשה את זה בצבע של הארון ,או שתצבע על זה בלבן (לפי גוון הקיר ,בהנחה שאתה יודע ליצבוע כמו שצריך)

ד"א אני עובד עכשיו אצל קבלן גבס ,ומה שאתה רוצה לעשות הוא אפשרי ,אבל צריך לדעת לעשות את זה ואח"כ צריך לעשות על הגבס שפכטל וצבע שזו כבר אומנות אחרת.

בכל מקרה אם אין לך נסיון כדאי להתאמן על מחסן לפני שבונים בתוך הבית...

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

מנורות ובתי מנורה אתה יכול לקנות במחסני תאורה. המנורות שם טיפה יקרות הגופים (בתי המנורה) זולים... אם אתה קונה 3 ההפרשים לא שווים לעשות סקר שוק...

בקש 12V כי 220V נישרפות מהר יחסית...

אגב, נראה לי שאתה רוצה לשים את זה על הארון, לא?

היה יכול להיות יפה עם התאורה היתה מאירה כלפי התיקרה והגוף תאורה היה יושב על הארון ונותן תאורה לאורך התיקרה...

מה שאומי אמר, אני מוסיף, לא כדאי להתעסק עם גבס וMF, ה MDF חלק מאוד וכל נגיעה עם שפכטל תקלקל...

אגב, בניה של הנמכת תיקרה זה לא מסובך, אולי כמה שעות עבודה... זה הרבה יותר פשוט מלבנות משולש קטן שצמוד לקיר.

אם תרצה תמונות של דברים שאני בונה, אני אפרסם כאן...

גילי

פורסם

סופית אני בונה את אותו הדבר שאמרתי, רק שזה ישב על הארון (ככה גם אם זה יצא לא משהו זה לא נורא כי לא כל-כך רואים את זה..) וגם זה יאיר את התיקרה.. (גילי תודה על הרעיון!)

יש לי רק מספר שאלות בקשר לזה לפני שאני מתחיל..

האם קימות מנורות צבעוניות (אדום כחול ירוק וכו'..) בגודל קטן יחסית בשביל להכנס לבית מנורה מובנה.. (רוב המנורות הצבעוניות שראיתי היו ממש ענקיות..).

כמו כן, אם מישהו יוכל בבקשה להסביר לי איך אני מקבע את המנורות לאחת הדפנות כדי שיעמדו ולא יפלו, אני ממש אשמח.

בנוסף עוד שאלה:

במידה ובניתי את כל זה ומנורה נשרפה, כיצד אני מחליף אותה? אני צריך לחשוב על דרך לפתוח את כל המבנה? או שבמנורה מובנת פשוט מבריגים את הזכוכית ומחילפים מנורה?

גילי, אני ממש אשמח לתמונת שלך, זה יוכל לעזור לי!

-לאון חבקין-

פורסם
בקשר לחיבור לחשמל: בכל מקרה החוט לא יהיה גלוי מכיוון שהוא יעבור מאחורי הארון..
זה נקרא חשמל גלוי, לא חשמל נסתר.

תבדיל בין אם אתה רוצה לעשות מנורה- שאפשר לקחת ממקום למקום, ואז החשמל שלה גלוי,

או שאתה רוצה לעשות תוספת לקיר- ואז כדאי שהחשמל יהיה בתוך הקיר, בתעלות, וזה שווה את ההשקעה.

בתי המנורות מוברגים על הדופן כמו בורג ואום. המנורות מוברגות לתוך בית המנורה, או משהו דומה.

כמו שנאמר: "שיפוצים עושים באהבה או לא עושים כלל" אחרת זה יוצא מכוער.

בהצלחה, יואל.

dirty old man

need love too

פורסם

יש כאן את ה"פרוייקט" שאני עושה בבית...

זה כולל חציבות, ההעברת תעלות, חוטים, טיח, שפכטל וצבע...

וגם עבודות גבס...

thumb_2892D11C6B764F09AFF42AA63021907B.JPG

[

thumb_1A22E9FC43704CFA992D12A8ACA20CC2.JPG

במנורות של "ספוטים" אתה יכול להוציא מהכיוון של הרפלקטור (מקדימה) ע"י משיכה.

יש ספוטים בכל מיני צבעים, מינים וגדלים, תחשוב טוב לפני שאתה מתחיל לבנות, תיכנון טוב הוא 90% מההצלחה!!!

יש בתי ספוט שמגיעים עם זכוכית "חלבית" ואז האור יותר רך. כמו כן יש בתי ספוט שמגיעים שהספוט נימצא בפנים והוא זורק את האור על מישטח מבריק שהוא מפזר את האור על הקיר.

בקיצור, לך למחסני תאורה ותראה מה יש לך שם...

תהנה ובהצלחה!!!

גילי

פורסם

טוב אז לאחר שביררתי בכמה מקומות בקשר למנורות גיליתי את הבאים:

מנורות צבעוניות יש רק בגודל גדול יחסית, ועלות כל אחת 23 שקל.

בתי מנורוה מובנים לגודל הזה יש, והעלות היא 16 שקל לאחת.

כמו-כן גיליתי שלא קיים מפסק ל3 כפתורים ואותו אני אצטרך לבנות בעצמי (קופסא+ 3 מתגים + מסגרת סוגר..) לא בעיה גדולה במיוחד..

עשיתי תיכנון מפורט של כל החלק החשמלי שבדבר, וזאת לא אמורה להיות בעיה גדולה..

שתי הבעיות היחידות שנשארו הן:

כיצד אני מחבר את הבתי מנורות לבסיס עצמו (כלומר כיצד אני עושה את החור לבית מנורה) אני צריך לחתוך אותו? או להשאיר מקום בזמן היציקה?

כמו- כן מה דעתכם:

עדיף לבנות מגבס לגמרי?

או ממשהו אחר ופשוט לעשות ציפוי גבס מעל וצבע?

נ.ב.

החלטתי ללכת על ההצעה של הברון האדום ולשים את זה על הארון ככה שזה לא יבלוט לעין ולכן זה לא כל-כך עקרוני מה יותר יפה, אלא מה יותר נוח וקל לביצוע?

תודה רבה לכולם!!

-לאון חבקין-

• תוכן חדש...