Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני שבוע וחצי עשיתי טיפול 10 לCTI שלי , שמתי שמן מנוע של פרסטון , 10 - 40

המנוע מזיל שמן מאזור מכסה השסתומים , כמו כן המנוע מצלצל מאוד מאז החלפת השמן ,(סוג של נקישות).כמו כן ראוי לציין שלפני ההחלפה התופעה לא הופיעה וגם לאחר בדיקה רצופה לפני כל נסיעה זוהה חוסר...

השערתי היא שאטם מכסה השסתומים גמר את הקריירה...

מה העלות של הדבר?

כמו כן , אני ממש בכיוון של לקנות קיט אובראול ולשפץ את המנוע הנוכחי, (יש עליו 80 אלף K) כי פשוט נמאס לי לחיות בפחדים שכל רגע הולך לקרות איזה תקלה... אז אני מאוד רוצה להיות בראש שקט ולשפץ את המנוע ככל האפשר, גם ההספק שלו והכח שלו מרגישים לי טיפה חלשים יחסית ל1.6 וזה מוזר לי.

כמה יעלה קיט אובראול שכזה?

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שלום,

לפני שבוע וחצי עשיתי טיפול 10 לCTI שלי , שמתי שמן מנוע של פרסטון , 10 - 40

המנוע מזיל שמן מאזור מכסה השסתומים , כמו כן המנוע מצלצל מאוד מאז החלפת השמן ,(סוג של נקישות).כמו כן ראוי לציין שלפני ההחלפה התופעה לא הופיעה וגם לאחר בדיקה רצופה לפני כל נסיעה זוהה חוסר...מסקנה?!

השערתי היא שאטם מכסה השסתומים גמר את הקריירה...השערתך לא נכונה!

מה העלות של הדבר? ממאה שקל תקבל עודף!

כמו כן , אני ממש בכיוון של לקנות קיט אובראול ולשפץ את המנוע הנוכחי, (יש עליו 80 אלף K) כי פשוט נמאס לי לחיות בפחדים שכל רגע הולך לקרות איזה תקלה... אז אני מאוד רוצה להיות בראש שקט ולשפץ את המנוע ככל האפשר, גם ההספק שלו והכח שלו מרגישים לי טיפה חלשים יחסית ל1.6 וזה מוזר לי.

כמה יעלה קיט אובראול שכזה?

בוא נאמר שקיט אוברול עולה 299 שקל.מה תעשה עם הקיט?? אתה מסוגל לשפץ מנוע בעצמך... מה זה קרבורטור??!!

80 אלף ק"מ למנוע זה כלום , זה נחשב מנוע בתול, מה יש לשפץ במנוע כזה??

מה כן יש לעשות?!

מכיוון שהכלל הידוע "אין צרוף מקרים, יש הצטרפות מקרים, פועל גם כאן מכיוו שההזעה ותצרוכת השמן הגבוהה החלה , מיד לאחר החלפת השמן, עבור לצמיגות גבוהה יותר או לשמן שבהמלצת היצרן!

לגבי הצלצול יש לחפש את הבעייה במקום אחר, (דלק מהול למשל...!), ונסות לעבור לשמן מינרלי,

בצמיגות 20/50!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

איני רואה סיבה לשיפוץ מנוע צעיר כל כך אלא עם הוא עבר התעללות מתמשכת. קיט לשיפוץ מלא מתחלק לכמה חלקים , בוכנות, רינגים, מיסבי טלטל מזוודת שרוולים אם יש, או חריטה, סט אטמים מלא ועוד כהנה וכהנה.

באשר להחלפת אטם מכסה שסתומים , עיניין של מה בכךך, וכמו וצביקה אמר , דבר גורר דבר. רצוי לבדוק את הנשמים, אם הם סתומים ,אטם מכסה השסתומים ייזל מחדש.

באשר לצילצולים , אולי לא שמת מצתים נכונים או אם נגעת בחגורת התזמון... ספר אולי נוכל לפתור.

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם
יש הסבר פסיכולוגי למה שקורה פה,זה נקרא בשפה מקצועית "צרפתיהפוביה":)

(לא חלילה במטרה לפגוע באף אחד).

שלי גם מתרוממת לפי בקשה....

פורסם

המנוע עבר התעללות קשה.

המנוע הנ"ל מפירוק והובא מפיג'ו 405.

ההספק שלו בבדיקה (כאשר קניתי את הרכב) היה מאוד נמוך.

צביקה, את הקיט ארכוש ואתן למוסכניק שלי שיבצע את ההתקנה כיוון שאין לו מאיפה להשיג זאת.

ולכן אני שואל פה מה העלות בערך, ומנסה לדון איתכם על זה.

פלאגים הוחלפו לפלאגים מקורים אגב...הטיימינג יושב מדוייק ולא פוספסה שום שן.

אגב בהנחה שאלך על עיניין שיפוץ המנוע , מה החלקים הכלולים בקיט?

פורסם
המנוע עבר התעללות קשה.

המנוע הנ"ל מפירוק והובא מפיג'ו 405.

ההספק שלו בבדיקה (כאשר קניתי את הרכב) היה מאוד נמוך.כמה היה ההספק, ומה נתוני היצרן?!

צביקה, את הקיט ארכוש ואתן למוסכניק שלי שיבצע את ההתקנה כיוון שאין לו מאיפה להשיג זאת.

ולכן אני שואל פה מה העלות בערך, ומנסה לדון איתכם על זה.לא ניתן לתת עלות משוערת, הכל תלוי מה עושים!

פלאגים הוחלפו לפלאגים מקורים אגב...הטיימינג יושב מדוייק ולא פוספסה שום שן.

אגב בהנחה שאלך על עיניין שיפוץ המנוע , מה החלקים הכלולים בקיט?

הקיט מכיל סט אטמים בלבד, וניתו להשיג זאת בכל חנות חלקי חילוף לרכב!

את החלפים הדרושים לשיפוץ, כגון טבעות שמן ודחיסה מיסבים, ועוד רק בחנות , המתמחית בחלקי פזו לדוגמו גאן, שרודר , לובינסקי וכדומה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הספק לפי נתוני יצרן : 103 - בבדיקה 47.4 :| (לא יודע אם לקנות את זה או לא אבל אין לי ברירה, במיוחד שהרכב נוסע 3.5 אלף סל"ד ב100 קמש..(!!) )

לצורך העיניין צביקה , התקציב שלי עומד בין 2.5 ל3 אלף שקל... מה ניתן לעשות למנוע ?

מה צריך להכניס לרשימה? (כמובן לפי סד"ע מהנצרך והתועלתי ביותר ומטה)

תודה צביקה ושאר המלומדים. :)

פורסם

לפני כניסתך להוצאות כאלו, אני ממליץ לך לקחת את הרכב לבדיקה על מחשב. יכול להיות כי אובדן הכח בא מניהול וכיוון מנוע כושל.

חצי שיפוץ מנוע יכול להיות יעיל , אם צריך , אך גם זה עלול לעבור את התקציב אשר ציינת אם אינך עושה זאת בעצמך.

אני מבין כי יש לך מנוע XU 1600?

פורסם

אכן כן זהו XU 1.6 .

בוא נעמיד את השני הדברים אחד מול השני.

מה יהיה כדאי? שיפוץ מנוע בתקציב שהצעתי? (כך אני אוכל להחליף חלקים חיוניים לשיחזור ההספק.. ואולי אפילו חלקים משופרים - מה שאני לא מאמין שאני יעשה.. כי אני מתכוון לשמור אותה מקורית ככל האפשר)

או להביא מנוע מיבוא? (שאין לי מושג מה הק"מ האמיתי שלו...מה המצב שלו...ומה הפוטנציאל שלו.)

פורסם

קודם כל,

המנוע הוא קומפלט כולל הראש והסעפת יניקה ,הכל של 405???

בכל מקרה לדעתי עדיף לך להביא מנוע 1.6 של GTI 1600 115 כ"ס (אל תתפלא אם בדיינו הוא יצא לך גם הרבה פחות מאשר היצרן הצהיר!!!)

מאשר להסתבך עם המנוע הזה ולעשות אוברול וכדומה .לפעמים אוברול זה לא פתרון.

אגב אם אתה לא מוצא פיתרון ומעוניים במנוע 1.6 של GTI תפנה אליי בפרטי.

לגבי ה100 ב3.5 אלף סל"ד ..

זה הגיר ,קצר מאוד..

זה לא אומר כלום.

• תוכן חדש...