Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Volvo 144 Ball Joint

jlavi2002
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל בעלי וולו !

במושב גאליה יש הרבה מכוניות וולו משומשות,חלקים מפוזרים בתוך מגרש מלא קוצים,

המכוניות שייכות לבחור שלא גר במושב.אבא שלו גר בבית ישן צמוד למגרש,הוא לא

מגרש מכוניות,אבל אני יודע שהבחור מוכר מידי פעם חלקים.

לבחור קוראים יצחק גרתי,הטל" 0523992974

יצחק מאוד חשדן כמצלצלים אליו,הוא תמיד שואל מי שלח אותך.

חברי הפורום מי שיצלצל אליו וישאל,אפשר לומר דוד מרחובות,ידיד של אבא שלך,

שפעם הציע לך למכור לו את המכוניות והחלקים בתור ברזל.

תיהנו

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אין לי הגה כח וההגה ממש קשה...עבררתי השבוע טסט אבל במבט עין המפרקים האלו ישנים

הבנתי שהחלפת הBL עשויה להקל על ההיגוי...

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

אם לא תמצא תפוחים, תמיד אפשר תרד:

popeyetin-300.jpg

אני בספק אגב, אם החלפת התפוחים תקל על ההיגוי. רוב ההתנגדות באה מחיכוך הצמיגים בכביש. תפוחים בלויים נותנים יותר חופש ולא התנגדות. אם ההיגוי קשה גם בזמן נסיעה, אולי יש בעית התנגדות בתוך מערכת ההיגוי (תפוחים/תיבת הגה/ גלגל הגה). אם הקושי בהיגוי הוא רק במהירות חניה - זה מצבו הטבעי של הגה רגיל.

יש תיבות הגה בהן יש בורג הידוק שמצמיד את החילזון ומוריד חופשים אך גם מקשה על ההיגוי. אני לא יודע מה המבנה בתיבה שלך - שווה לבדוק.

טריק קטן שעוזר, זה להקפיד למלא לחץ אויר בצמיגים הקדמיים בערך העליון המותר. צמיג שטוח מתנגד הרבה יותר לסבוב.

ואם כל זה לא עוזר.....תנסה קצת תרד. לפופאי זה תמיד הועיל.

נמרוד

פורסם

אפשר לשחרר אותם במידה והם תפוסים.אחרי שמוצאים אותם מסובבים אותם בעזרת פטיש אויר,יש להזהר לא לסובב מהר מידיי ולדאוג שיהיה שמן.

אחרת אתה תהרוס אותם.

אפשרות אחרת כמו שנאמר שסגרו את הבורג של התיבה חזק מידיי.

כמו כן צריך להיות כרבע ליטר שמן בתוך התיבה,קיים מלמעלה פקק בצבע אדום,לגבי סוג השמן אני לא בטוח.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

לא לסובב מהר מידיי בגלל שבעקבות הסיבוב המהיר כח החיכוך גדל ובעקבות כך תהיה התחממות.

מה שיקרה לתפוח יהיה זהה למייסב ללא שמן=התחממות ובעקבות כך חופשים בתפוחים=>לקנות חדש.

כשתפרק את התפוח תסגור את האום של התפוח וכשהבורג יגיע לסוף ההברגה אז כל ציר התפוח יתחיל להסתובב.

תשים WD 40 ותסובב את התפוח עם פטיש אויר אם הוא מסתובב בקלות אז הוא בסדר.

אם תהיה התנגדות אז תסובב עד שיהיה חופשי מספיק אך לא בצורה מוגזמת(זה עלול להוביל להרס התפוח בעקבות החופשים שנוצרו וגם מקצר את חיו).

אח"כ תשמן את התפוח עם שמן מנוע.

רצוי שהגומי מגן יהיה שלם אחרת יכנסו מים והעסק יתקע שוב.

כמו כן אחרי השימון רצוי "לדחוף" גריז (ימנע ממים לחדור לתפוח).

לפני כל הפרוק אתה יכול לנסות לשמן את התפוחים עם WD 40 ,יכול להיות שזה ישחרר את התפוחים .אם לא ילך אז אין מנוס ותצטרך לחלוץ את התפוחים ולעבור את כל התהליך.

והכי חשוב לשמן אח"כ עם שמן מנוע ולשים גריז.

בהצלחה.

עמית.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

עמית

אחרי שהכל בוצע והתפוח מסתובב חלק - איך יפתח האום ? זה הרי מסתובב חלק ,ואם לא יפתח -אי אפשר להרכיב חזרה.

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

בדקתי ולא מצאתי פתח מילוי שמן בתיבת ההגה.

בנוסף זה מה שאומרים בנושא בפורום 144/164 באנגליה

the only drawback being the absence of power steering. (I would make a small fortune if I could devise a PAS system for the 140's! I do believe though that it was available in Australia but I have not had confirmation of this). All you can do is to ensure that the steering joints on the wishbone suspension system are absolutely 100% top condition or they will seize up, creak and generally stiffen up the steering badly. It is important to keep the tyre pressures correct too.

וזה לא ברור כי אני מדבר על "תפוחי הגה" והם מזכירים את הwishbone

.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
במערכת מוטות ההגה של ה144 יש 5 Ball Joint- היכן קונים בחיר זול!

אני רוכש לא מעט מ EBAY יש לא מעם חלקים עבור וולבו 144 והרשימה כל הזמן מתעדכנת.

כנס וחפש.

אשמח לעזור.

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם
בדקתי ולא מצאתי פתח מילוי שמן בתיבת ההגה.

בנוסף זה מה שאומרים בנושא בפורום 144/164 באנגליה

the only drawback being the absence of power steering. (I would make a small fortune if I could devise a PAS system for the 140's! I do believe though that it was available in Australia but I have not had confirmation of this). All you can do is to ensure that the steering joints on the wishbone suspension system are absolutely 100% top condition or they will seize up, creak and generally stiffen up the steering badly. It is important to keep the tyre pressures correct too.

וזה לא ברור כי אני מדבר על "תפוחי הגה" והם מזכירים את הwishbone

.

הם מזכירים את תפוחי המשולשים (wishbone) כי יש להם חשיבות מרכזית בקלות ההיגוי.

כל משל הפרונט מתרכז על תפוחים אלו - עליון ותחתון. בזמן סיבוב ההגה יש עליהם גם כח רדיאלי וגם כח אקסיאלי (בדומה לכוחות שפועלים על מיסב קוני) ולכן החיכוך הפנימי בתפוחים משמעותי ומשפיע.

השירוקו נמכרה...עצוב, אבל נכון...

הגיע הזמן לעבוד על החיפושית!

• תוכן חדש...