Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סאבים מגיעים בכמה צורות:

1. סליל בודד (SVC) או במילים אחרות סאב בעל סליל אחד שהסליל שלו הוא בעל התנגדות קבועה ואין לא אפשרות לחבר אותו אחרת ממה שהיצרן נתן.

2. סליל כפול (DVC) כלומר 2 סלילים בעלי אותה התנגדות(4 אוהם או 2 אוהם סד"כ), עובד אותו דבר כמו סאב סליל בודד פרט לעובדה שניתן לחבר את הסלילים או במקביל או בטור- מה זה אומר---> סאב DVC של 4 אוהם(כלומר כל סליל הוא בעל התנגדות של 4 אוהם) ניתן לחבר אותו או ב8 אוהם או ב2 אוהם.

כנ"ל קורה גם עם סאב DVC 2 אוהם ואז ניתן לחבר אותו או ב4 אוהם או ה1 אוהם.

הייתרון המשמעותי של סאבים בעלי סליל כפול הוא פשוט היכולת לתת להם עוצמה חזקה יוצר ממגברים קטנים יותר.או לנצל עוצמה קטנה יחסית ממגבר חזק.

מה זה אומר?---> אם יש לנו מגבר מונובלוק שמוציא ב4 אוהם 200 וואט RMS, ב2 אוהם 400 וואט RMS וב1 אוהם 800 וואט RMS.

ויש לנו סאב של 800וואט RMS , סליל כפול 2 אוהם, נוכל לחבר אותו ב1 אוהם ולספק אותו.

אם המצב הוא הפוך ויש לנו מגבר שמוציא ב4 אוהם 400 וואט RMS ויש לנו סאב שצורך 200 וואט RMS והוא סליל כפול 4 אוהם, נוכל לחבר אותו במקביל ולתת לו לעבוד כביכול ב8 אוהם וכך המגבר שלנו לא יהיה חזק מידי בשביל הסאב.

הסוג השלישי והאחרון בסאבים, זה סאבים שהם MULTYOHEM או יותר נכון להגיד QUAD VOICE COIL,כי בד"כ הם מגיעים עם 4 סלילים(יש כאלו עם יותר) בהתנגדות זהה, ואז יש את האופציה של לחבר אותם כמעט לכל מגבר עם שילובים של מקביל+טור, ולתת את ההספק ממגברים חזקים וחלשים כאחד.

סאבים כאלו פחות נפוצים.

הצורה הכי נפוצה של סאבים שנמכרים בארץ היא או סליל בודד 4 או 2 אוהם, או סליל כפול 4 אוהם.

מקווה שעזרתי לך להבין את משמעות העכבה בסאבים.

under construction..

פורסם

רב תודות.

בפשטות, אם אני מבין נכון מדברך, ככל שההתנגדות גבוהה יותר העוצמה נמוכה יותר.

אני שואל בגלל שחיברתי סאב של הייפוניקס 350W RMS ובווליום גבוה הסאב ניתק את עצמו (או המגבר ניתק אותו, לא יודע), אז הבנתי שזה קשור איכשהוא לסלילים משום שאחרי שהמתקין חיבר את הסאב בצורה אחרת, הוא לא התנתק.

Hu: Alpine 9855R / Amp: JBL GTO75.4 / Compnenets: Kicker K65.2 / Sub: Planet Audio M2-P212

פורסם

זה לא שככל שההתנגדות גבוהה יותר ככה הוא יותר חלש.

כנראה שאצלך הוא חובר בהתנגדות שהמגבר לא יודע לעבוד איתה ופשוט נכנס לפרוטקשיין.

אם לדוגמא המגבר שלך אינו יציב ב1 אוהם , ותחבר לו סאב סליל כפול 4 אוהם במקביל ו"תוריד" את העכבה של הסאב ל1 אוהם, המגבר שלך בווליום גבוה יכנס לפרוטקשיין.

בגלל זה מתאימים מגבר לסאב ולא הפוך.

אם יש לך סאב DVC 2 אוהם, אתה חייב מגבר שיודע לעבוד או בעוצמה חזקה ב4 אוהם או בעוצמה מספקת ב1 אוהם.

אם זה סאב DVC 4 אוהם, אתה צריך מגבר שיודע לעבוד ב2 אוהם ולספק את העוצמה הדרושה.

בד"כ מגבר 4 ערוצים יודעים לעבוד בגישור רק ב4 אוהם, ואז אם יש לך סאב שהוא DVC 4 אוהם, ותחבר אותו ב2 אוהם המגבר לא ידע להיות יציב בהספק ויכנס לפרוטקשיין.

under construction..

פורסם

אין קשר לכמות הסלילים להספק המגבר, זה כדי שיהיה משחק התנגדויות טוב יותר,

יש סליל בודד, סליל כפול, ו4 סלילים, לא צריך לציין את ההתנגדות כי זה יכול לבוא בשלל סוגי התנגדויות.

הסאב שלך גרם למגבר שלך לפרוטקשיין זה משום שהמתקין שלך כנראה לא ידע שכול סליל בסאב הזה הוא 2 אום וכנראה חיבר אותם במקבלי .

תחבר אותו ב2 אוהם המגבר לא ידע להיות יציב בהספק ויכנס לפרוטקשיין.
אין דבר כזה בעולם "להיות יודע להיות יציב בהספק" במיוחד שזה מגבר, אתה לא יודע איך עובדת הגנה של מגבר ואני יסביר לך:

זה בא בשתי שיטות, הגנה מעומס יתר שהמגבר מפיק מתח מסויים במצב מנוחה למשל ל100V.

וכאשר המשוב של המגבר יקבל מתח נמוך מאשר 60V הוא יכנס להגנה, זה אומר העמסנו עליו.

זו השיטה הנפוצה, ואם לא ידעת, אפשר גם לחבר בגישור למגבר גם 1 אום, אבל בתנאי שלא תעבור את הזרם המותר, פשוט לא אומרים את זה לצרכן שלא יגרום נזק למגבר.

שיטה שניה ופחות נפוצה, זה מכלול שחש את ההתנגדות של האלמנט, ואם היא מיתחת למה שתוכנן המגבר ישר יכנס לגנה גם מבלי להוציא סיגנל.

מגבר שיציב ב4 אום גישור, יציב גם ב2 אום בגישור וגם ב1 אום בגישור, כול עוד לא עוברים את הזרם המתוכנן לעבור ב4 אום גישור. וזה לא אומר שתקבל יותר הספק ב2 או ב1 אום גישור, אלה פחות.

במקרים מסויימים ב2 אום גישור אפשר לקבל קצת יותר הספק אבל צריך לדעת לעבוד עם המגבר ולכוון אותו במדוייק.

זה לא רלוונטי לגביכם, לא לנסות אפילו.

תמיר

פורסם

זה בדיוק מה שהתכוונתי רק בלי לפרט יותר מידי, כמובן שמגבר יודע לעבוד גם כאשר הוא "רואה" או "חש" התנגדות יותר נמוכה אלא אם יש לו מנגנון שמתחת להתנגדות שהוא יכול לעבוד בה הוא לא יעבוד ויגן על עצמו.

בכל מקרה עדיף לעבוד על פי ההמלצות של היצרנים ניתן תמיד להעמיס על המגבר כל עוד זה לא פרוץ את גבולות העבודה שלו, כלומר עם מגבר יודע לעבוד ב200 RMS ב4 אוהם בגישור , אז גם אם נחבר לו סאב של 200 RMS ב1 אוהם, הוא עדיין יפעיל אותו כל עוד אין לא מנגנון הגנה עפ"י רגשים.

under construction..

פורסם
כלומר עם מגבר יודע לעבוד ב200 RMS ב4 אוהם בגישור , אז גם אם נחבר לו סאב של 200 RMS ב1 אוהם, הוא עדיין יפעיל אותו כל עוד אין לא מנגנון הגנה עפ"י רגשים.

טעות. אם המגבר מפיק 200WRMS ב4 אום. זאת אומרת הוא מפיק כ7.1A

בשביל להפיק 200WRMS ב1 אום בגישור, עברת כבר את המגבלות שלו ושרפת אותו, משום שהמגבר ניסה להפיק כ14.1A מהטרנזיסטורים הסופיים בכך שרפת אותו, ואמרתי את זה בהתחלה מתחשבים בזרם ולא בהספק, בשביל להפעיל ללא בעיה ב1 אום גישור ההספק לא יעלה על 50.5WRMS !.

לכן במצב כזה....נקח בחשבון מצב תאורתי.... אם המגבר מפיק 200WRMS ב4 אום גישור, משמע

הוא מפיק 100WRMS לערוץ בודד ב2 אום. משמע. אם נחבר במקבלי את שתי הערוצים ואז נחבר התנגדות של 1 אום בשני ערוצים במקביל לא בגישור(טור) אנו נקבל 200WRMS ל1 אום !.

לדוגמא ממשית המגבר שלי הוא 2 ערוצים שמוצהר 200WRMSX2 ב4 אום. 300WRMSX2 ב2 אום

זאת אומרת המגבר שלי מסוגל להפיק את כול כוחו באלמנט שהוא 4 או 1 אום. ב2 אום הוא יפיק את חצי מהכוח:

אם יש לי אלמנט של 4 אום אני זקוק ליותר מתח אז אני יחבר את האלמנט בגישור. וכך אני יקבל 600WRMS

ואם יש לי אלמנט של 1 אום אני זקוק ליותר זרם, גישור לא מכפיל זרם הוא מכפיל מתח, הקבלה מכפילה זרם, לכן אני יחבר את האלמנט ל2 ערוצים במקביל (כאשר יש התאמה בין הפאזות הויסוט מתח סיגנל). אז במקרה שאני יחבר במקביל ל2 ערוצים אלמנט של 1 אום אני יפיק מין המגבר 600WRMS.

ואם אני יחבר ב2 אום במקביל. ההספק יהיה קצת יותר מעל 300W (מימה שהוא מסוגל להפיק בערוץ בודד כי יש פה עזרה של עוד יחידת הגברה עם ספק שונה) ואם אני יחבר את ה2 אום בגישור הספק שיצא לי יהיה נמוך מאשר בחיבור 4 אום בגישור.

תמיר

• תוכן חדש...